FOTO: Hannes Feldin

Sara ger Sverige rutin i EM-kvalet

Precis hemkommen från sitt landslagsäventyr har Sara Malmlöv varit med och fört Sverige ett steg närmare EM. Sedan påskhelgen har hon varit en del av den trupp som vunnit sin kvalgrupp före länder som Lettland, Georgien och Norge. Hör vad Sara säger om landslagsläger, hennes roll i laget och varför hon inte åker med till Frankrike.

Du har varit iväg på landslagsspel nu?
Ja, men nu är jag hemma igen. Jag kom hem i söndags, så jag åkte hem efter den sista kvalmatchen i Halmstad.

När samlades ni inför kvalet? Hur länge har du hållit ihop med landslaget?
Det var ju i slutet på april som vi träffades, den 25:e där på fredagen, Sen så var jag med den helgen och åkte sen hem och jobbade samtidigt som de andra blev kvar på träningsläger. Sen var det match i Örebro dagen efter valborg och då var jag med från valborgshelgen och hela vägen fram till den sista matchen.

Är det intensivt att vara iväg på det här sättet eller är det bara roligt?
Nej, det är bara kul. Det är ett jättehärligt gäng som är med i år och det är liksom Sveriges bästa som är med. Det blir riktigt bra träningar och man lär sig mycket, så det är väldigt utvecklande att vara med. Sen var det kul att även Rebecka (Andersson) och ”Frankie” (Evelina Frank) var med för första gången.

I slutändan så kom ingen mer från Linde med i kvaltruppen?
Nej men vi var ju en väldigt stor grupp, så de var väl förberedda på att de kanske inte skulle komma med i kvaltruppen. Men det är jättebra att de har fått vara med och prova på, det är bra att ha en stor trupp att så att man kan testa många nya.

Var det många andra som du kände igen sedan tidigare landslagsuppdrag?
Ja men absolut, dels såna som jag tränat med i landslagsspel tidigare och även de nya. Eftersom att man lever tätt inpå varandra och tränar mycket tillsammans så lär man känna varandra snabbt. Efter sin skada kom Freja (Morén) också tillbaka när vi var nere i Halmstad.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan att träna och vara på läger med landslaget kontra med Linde?
Det blir ett annorlunda tänk, man måste tänka internationellt och tänka på vad som funkar mot större blockar och större spelare. Det blir ett annat tänk helt enkelt. Sen så går det lite snabbare när man är med de som är bäst. Spelet blir mycket rejälare och det blir en press på att prestera, inte bara för att man slåss om en startplats utan även för att man slåss för en plats i tolvan. Då anstränger man sig verkligen för att prestera.

Om vi tittar på EM-kvalet så blev det ju gruppseger i det första kvalsteget efter vinst med 3-1 i samtliga matcher. Hur gick tankarna inför, var det givet att ni skulle ta er vidare?
Det var absolut inte givet att vi skulle gå vidare. Vi gick väl in med attityden att vi skulle göra vårat bästa i varje match. Vi hade inte så mycket att gå på mot något av lagen, vi visste ju knappt vad vi skulle möta. Att det blev 3-1-matcher hade lite med det att göra. Det tar ett tag innan man scoutar in ett lag. Lettland och Georgien spelar en annan volleyboll eftersom de kommer nerifrån kontineten, då krävs det att man tänker till vad som krävs för att ta poäng mot såna lag, De här lite längre matcherna gynnar oss mot lag som bara vill gå in och dunka och få slut på det.

Hur har din egen speltid sett ut i kvalmatcherna?
Jag har blivit inbytt lite i alla matcher för att komma in och lugna ner. Jag är väl en av de mest rutinerade spelarna som kommer in för att lugna ner när det behövs. Så det har varit min roll lite grann.

Är just rutinen och tryggheten det du främst kan bidra med?
Det känns väl som att det är mest det, eftersom att det är ett så pass ungt landslag. Det gäller att hålla huvudet kallt när det närmar sig 25-poängsstrecket. Vi som är lite äldre har varit med om det många gånger och kan komma in och lugna ner det lite då.

Nu är det en mittenperiod till nästa steg i kvalet drar igång. Vad ägnar du dig åt innan nästa kvalsteg börjar?
Jag tackade faktiskt nej till fortsatt spel i landslaget. Jag har min uppsats som ska lämnas in snart. De andra är nere i Polen nu på träningsläger i en vecka och kommer att åka ner till Frankrike och Israel.

Så ditt äventyr i EM-kvalet är över för den här gången?
Jag känner att jag inte har tid, det blir för länge att bli borta. Jag har opponering på min uppsats i början av juni och jag skulle komma hem för sent om jag följde med på kvalet. Så jag valde därför att tacka nej.

Med Linde Volley är det fortsatt uppehåll eller har ni kört igång med träningarna?
Vi tränar ingenting just nu. Johan är ju iväg med herrlandslaget nu och det är även Oskar. Så vi har ingen coach då och knappt något lag än heller haha. Så det blir inget inomhusspel i sommar och vi tränar på egen  hand. Jag kan tänka mig att en hel del håller igång med beachvolley i sommar.

Har ni fått några träningsmallar att hålla er till nu i sommar?
Det kommer nog att komma. Men vi har träningsprogram sen tidigare som vi lutar oss tillbaka mot och använder så länge. Så jag tror nog att folk är ute och rör på sig haha.

Publicerad 15 maj 2014 klockan 07:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 13:01