FOTO: Hannes Feldin

Sara ger Sverige rutin i EM-kvalet

Precis hemkommen från sitt landslagsäventyr har Sara Malmlöv varit med och fört Sverige ett steg närmare EM. Sedan påskhelgen har hon varit en del av den trupp som vunnit sin kvalgrupp före länder som Lettland, Georgien och Norge. Hör vad Sara säger om landslagsläger, hennes roll i laget och varför hon inte åker med till Frankrike.

Du har varit iväg på landslagsspel nu?
Ja, men nu är jag hemma igen. Jag kom hem i söndags, så jag åkte hem efter den sista kvalmatchen i Halmstad.

När samlades ni inför kvalet? Hur länge har du hållit ihop med landslaget?
Det var ju i slutet på april som vi träffades, den 25:e där på fredagen, Sen så var jag med den helgen och åkte sen hem och jobbade samtidigt som de andra blev kvar på träningsläger. Sen var det match i Örebro dagen efter valborg och då var jag med från valborgshelgen och hela vägen fram till den sista matchen.

Är det intensivt att vara iväg på det här sättet eller är det bara roligt?
Nej, det är bara kul. Det är ett jättehärligt gäng som är med i år och det är liksom Sveriges bästa som är med. Det blir riktigt bra träningar och man lär sig mycket, så det är väldigt utvecklande att vara med. Sen var det kul att även Rebecka (Andersson) och ”Frankie” (Evelina Frank) var med för första gången.

I slutändan så kom ingen mer från Linde med i kvaltruppen?
Nej men vi var ju en väldigt stor grupp, så de var väl förberedda på att de kanske inte skulle komma med i kvaltruppen. Men det är jättebra att de har fått vara med och prova på, det är bra att ha en stor trupp att så att man kan testa många nya.

Var det många andra som du kände igen sedan tidigare landslagsuppdrag?
Ja men absolut, dels såna som jag tränat med i landslagsspel tidigare och även de nya. Eftersom att man lever tätt inpå varandra och tränar mycket tillsammans så lär man känna varandra snabbt. Efter sin skada kom Freja (Morén) också tillbaka när vi var nere i Halmstad.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan att träna och vara på läger med landslaget kontra med Linde?
Det blir ett annorlunda tänk, man måste tänka internationellt och tänka på vad som funkar mot större blockar och större spelare. Det blir ett annat tänk helt enkelt. Sen så går det lite snabbare när man är med de som är bäst. Spelet blir mycket rejälare och det blir en press på att prestera, inte bara för att man slåss om en startplats utan även för att man slåss för en plats i tolvan. Då anstränger man sig verkligen för att prestera.

Om vi tittar på EM-kvalet så blev det ju gruppseger i det första kvalsteget efter vinst med 3-1 i samtliga matcher. Hur gick tankarna inför, var det givet att ni skulle ta er vidare?
Det var absolut inte givet att vi skulle gå vidare. Vi gick väl in med attityden att vi skulle göra vårat bästa i varje match. Vi hade inte så mycket att gå på mot något av lagen, vi visste ju knappt vad vi skulle möta. Att det blev 3-1-matcher hade lite med det att göra. Det tar ett tag innan man scoutar in ett lag. Lettland och Georgien spelar en annan volleyboll eftersom de kommer nerifrån kontineten, då krävs det att man tänker till vad som krävs för att ta poäng mot såna lag, De här lite längre matcherna gynnar oss mot lag som bara vill gå in och dunka och få slut på det.

Hur har din egen speltid sett ut i kvalmatcherna?
Jag har blivit inbytt lite i alla matcher för att komma in och lugna ner. Jag är väl en av de mest rutinerade spelarna som kommer in för att lugna ner när det behövs. Så det har varit min roll lite grann.

Är just rutinen och tryggheten det du främst kan bidra med?
Det känns väl som att det är mest det, eftersom att det är ett så pass ungt landslag. Det gäller att hålla huvudet kallt när det närmar sig 25-poängsstrecket. Vi som är lite äldre har varit med om det många gånger och kan komma in och lugna ner det lite då.

Nu är det en mittenperiod till nästa steg i kvalet drar igång. Vad ägnar du dig åt innan nästa kvalsteg börjar?
Jag tackade faktiskt nej till fortsatt spel i landslaget. Jag har min uppsats som ska lämnas in snart. De andra är nere i Polen nu på träningsläger i en vecka och kommer att åka ner till Frankrike och Israel.

Så ditt äventyr i EM-kvalet är över för den här gången?
Jag känner att jag inte har tid, det blir för länge att bli borta. Jag har opponering på min uppsats i början av juni och jag skulle komma hem för sent om jag följde med på kvalet. Så jag valde därför att tacka nej.

Med Linde Volley är det fortsatt uppehåll eller har ni kört igång med träningarna?
Vi tränar ingenting just nu. Johan är ju iväg med herrlandslaget nu och det är även Oskar. Så vi har ingen coach då och knappt något lag än heller haha. Så det blir inget inomhusspel i sommar och vi tränar på egen  hand. Jag kan tänka mig att en hel del håller igång med beachvolley i sommar.

Har ni fått några träningsmallar att hålla er till nu i sommar?
Det kommer nog att komma. Men vi har träningsprogram sen tidigare som vi lutar oss tillbaka mot och använder så länge. Så jag tror nog att folk är ute och rör på sig haha.

Publicerad 15 maj 2014 klockan 07:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. Lindelaget är därmed ännu obesegrat i vårseriens andra mötesrunda, efter fyra matcher. Något som håller kvar Lindlöven som Vårseriens tabelletta.

10 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

30 januari 2021 klockan 16:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-03-03 04:20