Att höja politikerarvoden och samtidigt skära i förvaltningarna, är något som Sverigedemokraterna anser spär på politikerföraktet istället för att bygga förtroende och samverkan mellan kommunen och dess invånare, skriver partiet i en motion.
Hela motionen finns att läsa i sin helhet nedan:
Nu när valet närmar sig har vi Sverigedemokrater frångått den brukliga praxis att inte lägga motioner så nära kommande val. Vi har lyssnat på kommuninvånarnas kritik om höjda politikerarvoden därav har vi gjort den här motionen till undantaget som bekräftar regeln.
Den 13 Juni 2018 var det kommunfullmäktigemöte i Lindesberg där arvoden för politiker var en av punkterna som behandlades. Vi Sverigedemokrater la ett förslag på sänkta arvoden med tanke på den ansträngda ekonomi som Lindesberg befinner sig i, tyvärr talade vi för döva öron.
Sverigedemokraternas förslag lyder i sin korthet att arvodesnivån för kommunstyrelsens ordförande sänks med 20% av riksdagsarvodet, det skulle innebära en månadslön på cirka 48,500 kronor.
Sverigedemokraternas förslag röstades ner och blev till en arvodeshöjning som kommer innebära en månadslön på cirka 65,400 kronor.
När det gäller arvodesnivån för övriga råd var Sverigedemokraternas förslag att sänka arvodesersättningen med 30% av riksdagsarvodet, det skulle innebära en månadslön på cirka 37,700 kronor.
Även detta förslag röstades ner och istället höjdes arvodet som innebär att övriga råd nu tjänar cirka 55,500 kronor i månaden.
Vi Sverigedemokrater ville även sänka mötesarvoden med 20% som är en timersättning för alla fritidspolitiker, det skulle innebära en timlön på cirka 129 kronor per timme istället för 162 kronor per timme.
Detta förslag röstades ner.
Vi Sverigedemokrater anser att höja politikerarvoden när besparingar görs i samtliga förvaltningar spär på politikerföraktet istället för att bygga förtroende och samverkan mellan kommun och dess invånare.
Förändring på riktigt!
Sverigedemokraterna Lindesberg
Mats Seijboldt , Björn Larsson, Fredrik Rosenbecker
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 – det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osäkra läget, på grund av coronarestriktionerna, genomförs planen med vissa orosmoln på himlen. Det får bära eller brista, menar restaurangägaren.
– Det är tufft nu och det här är en ren chansning – men jag tror på det här och hoppas att det skall bli uppskattat, säger Hasan Agrali.
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs kommun ligger antalet fall fortfarande på en hög nivå, med 99 bekräftade fall de senaste 7 dagarna.
Du behöver inte bo i Spannarboda eller Finnåker. Du behöver inte heller ta dig till församlingshemmet i Lindesberg. Det är bara att logga in via internet för att få höra berättelsen om torparsonen Carl Jansson liv och hemska öde.
Nordanvind med vindbyar på uppemot 16 meter per sekund – och snöfall. En mycket skarp kontrast till hur veckan inleddes – men just så ser prognosen ut för torsdagsdygnet i Lindesbergstrakten.
Under vecka 16 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 700 doser vaccin. Nu kan personer som är födda år 1956 och tidigare boka tid för vaccination, då åldersgränsen nu gäller födelseår, och inte födelsedag som tidigare.
Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.
Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.
Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.