Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

På söndag är det ett nytt LIF Lindesberg som kliver in i hemmaarenan. Martin ”Preben” Karlsson har fått en vecka som ny tränare och även om stora mirakel inte hinner införskaffas på en veckas ny träning, så verkar det vara en ökad energi i laget med lagets nya tränare.

– Jag har så här långt fått en jäkligt positiv känsla över ”Preben” som tränare. Man känner att han har en egen och tydlig bild på hur spelet ska spelas, vilket ger tydliga ramar på vad som är rätt och vad som är fel, berättar Algot Hane.

– Han har riktat in oss under veckan där vi har tränat en del på både försvar och anfall. Det har mestadels tränats på anfallsspelet under veckan för att vi ska hitta en trygghet i spelet, vilket känns positivt. Spelidén är det ska bli ett säkrare och snabbare spel utan att vi lämnar för mycket åt slumpen, vi ska spela oss till lägena och inte fastna i spelet.

I förra matchen stod laget utan huvudtränare. Istället fick Oskar Wallin, Herman Arenvang och Gustaf Ekström slå sig ihop och räddade en poäng efter en oavgjord drabbning mot Rimbo.

Tränare ”Preben” fanns i arenan och tog del av matchen som kommentator till webbtittarna, medan publiken i arenan gav ett maximalt stöd trots en normalt sett låg publiksiffra.

– Det var en liten speciell match senast, vilket det brukar kunna bli när man möter Rimbo. Eftersom vi saknade en tränare så blev det mycket vikt på alla enskilda spelare, ändå kände man att alla ville åt poängen. Det var en viktig match som hoppade fram och tillbaka. Ett tag såg det rätt mörkt ut för våran del och då var det såklart skönt med en poäng. Det blev även ett bevis på vilket hjälpsamt tryck och vilka känslor som 300 personer kan ge.

På söndag gästas Lindesberg Arena av Anderstorp som efter en rekordsäsong i Allsvenskan som sjua, placeras under kvalstrecket med bara några poäng före LIF Lindesberg. Att LIF har tagit in Anderstorps tidigare tränare ”Preben” kan spela en viktig roll.

– Det kommer helt klart att bli spännande, främst eftersom ”Preben” har rätt bra koll på Anderstorp då han tränade dem i två säsonger. Sedan ska det bli jäkligt kul, det är en bra möjlighet för att se vart vi står och då är det extra skönt att matchen spelas just på hemmaplan. Jag vet inte om vi kommer med något ess i rockärmen, däremot går vi in med ett nytt spelsätt och kommer göra matchen till en lagprestation, säger Algot som låter mycket positiv om matchens utgång.

– Jag tror på två riktigt sköna poäng på söndag!

Matchguide LIF Lindesberg-Anderstorps SK
Var och när
: Söndag 28:e november med matchstart kl. 17.00 i Lindesberg Arena.
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion AB)

Tidigare möte mot Anderstorp: Med tränare ”Preben” hos Anderstorp blev det dubbla förluster under förra säsongen för LIF. Första mötet slutade med 34-30, medan mötet i Arenan slutade med 25-30.

Läget i tabellen: LIF Lindesberg fördubblade sin poängskörd efter en oavgjort möte med Rimbo. LIF står nu med två poäng men håller jumboplaceringen med en poängs marginal efter Kärra. Anderstorp ligger tredje sist i tabellen med fem poäng, medan Rimbo ligger ovanför med åtta poäng. Amo leder tabellen med elva poäng.

Publicerad 26 november 2021 klockan 16:38

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt tuffare för LIF, som får besök av de färska SM-guldmedaljörerna från Ystads IF när Svenska Cupen drar igång på hemmaplan.
– Vi kommer inte att låta dem att åka hit och bara hämta poängen, säger Joakim Bååk.

9 augusti 2022 klockan 12:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet? Värderas gamla människor som byggt upp vårt land? Jag önskar att svaret givetvis var ja, men så är inte fallet. Detta skrämmer mig ofantligt. Därav vill jag lyfta ett ämne som politiker och styrande behöver fundera på både en gång och två gånger.

8 augusti 2022 klockan 14:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Vännernas resa är slut, och de lyckades samla in hela 40 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. Foto: Privat/Instagram

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet

Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar senare, onsdagen den 27 juli, anlände de till Smygehuk med otroliga 40 000 kronor i sin insamling.
– Det känns jättebra, det gjorde att man verkligen ville pusha på mot slutet, berättar Ville Frank.

5 augusti 2022 klockan 10:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen

I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu förbereder sig killarna i Stew på ytterligare en spelning med samma arrangörer, då Kopparbergsfestivalen anordnas till helgen.
– Det ska bli skitkul, det är första festivalspelningen för oss i år, säger Nicklas Jansson.

4 augusti 2022 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM
I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya ...
3 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop
För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans ...
2 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Axel Thybeck från Lindesberg sprang hem ett guld i O-ringen. Foto: Aron Broman

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna deltagare var anmälda, däribland Axel Thybeck från Lindesberg, som efter samtliga fem etapper stod som totalsegrare i klassen H15. Nu siktar 15-åringen mot ungdoms-SM som går av stapeln i Stockholm under september.
– Jag är jättenöjd, säger en glad Axel till LindeNytt.

1 augusti 2022 klockan 11:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson vinner Ungdoms-OS! Foto: Carlos Ferreira

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica. Därmed skriver hon även in sig i historieböckerna som den första svenskan någonsin att ta ett guld i judo på mästerskapet.
– Jag var helt slut efter semifinalen, men fick så bra coachning av alla så jag lyckades krama ur de sista krafterna. Jag blev så överraskad och lycklig, så mycket känslor på samma gång, säger Ingrid när LindeNytt når henne på telefon.

29 juli 2022 klockan 15:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en ...

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Annons

Christoffer Tsutsunen är uppvuxen i Lindesberg. Nu reser han till Ukraina för andra gången som frivillig sjukvårdare. Foto: Privat

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt testamente, eftersom han var införstådd med vilka risker resan skulle innebära. Efter några veckor hemma i Sverige förbeder han sig för att återvända på nytt, den här gången för att utbilda personal på plats men också för att besöka flyktingläger i Polen och erbjuda sin hjälp.
– Det har jag sett där nere önskar jag inte ens min värsta fiende, berättar han.

27 juli 2022 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i...

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull

Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksr...

Under natten har Elon Ljud & Bild drabbats av en smash and grab. Foto: Rosemarie Rudenvall

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt

Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad ”smash and grab”, det vill säga ett inbrott med brutala medel – i detta fallet med hjälp av en hjullastare som körts in i ett fönster på fastighetens baksida.
– När fönstret trycktes in i vårt fikarum, gav även väggen vika – den har spruckit, uppger delägare Rosemarie Rudenvall.

19 juli 2022 klockan 06:38 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen varnar för falska parkeringsböter
De senaste dygnen har flera Lindesbergare reagerat på parkeringsböter man fått placerade på sina bilar. Vid en första anblick ser boten att vara ...
18 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Åklagaren: ”Den misstänkte och kvinnan hade en relation”
Den man i 40-årsåldern, som i lördags greps och senare anhölls misstänkt för mord, är fortsatt frihetsberövad och senast vid lunch i morgon, ...
18 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-09 12:48