Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

Med hemmaförlusten mot Pålsboda bakom sig så har WSK Lindesberg halkat efter i jakten om andra platsen i tabellen inom damtvåans vidarespel, Kumla står därför som garanterad segrare om dalalaget skulle lyckas slå WSK när de, under söndagen, besökte tabellens obesegrade ledare.

Matchen inledde till Kumlas fördel där de efter drygt 4 minuter spelar in matchens första mål, efter målgörandet väntar en mållös period där WSK får chansen mot periodens slut att kvittera till 1-1 genom en straff från Ingela Pettersson, straffen kom aldrig enda in i målet vilket gjorde att ställningen stod kvar vid 0-1 när den andra perioden nalkades.

Den andra perioden inleddes bättre för WSK som efter 51 sekunder kvitterade poängställningen via Ida Sander, ledningen blev dock inte långvarig då Kumla fick in två snabba mål efter 7.34 och 8.10 vilket skapade oro för WSK som inte kunde spela sig igenom Kumlas försvarsspel och med 3-1 inför den avgörande perioden såg det svårt ut för Lindelaget.

Med den sista perioden i spel började WSK få upp sitt spel där Ida Lind inledde perioden med ett målgörande efter 3 minuter, något som såg till att vinstchansen ännu fanns vid liv och trots en utvisning från Lindes sida så kunde även WSK hålla upp sitt försvar.

Med fem minuter kvar tog WSK en time-out som visade sig ge resultat, WSK plockade ut sin målvakt mot en extra utespelare och med exakt tre minuter efter time-outen kom ett viktigt kvitteringsmål från Ingela Pettersson, som efter ett inspel från Annie Svensson, lyckades spela in 3-3.

Med 15 sekunder kvar av den tredje perioden fick Kumla chansen att avgöra matchen via en straff, något som WSKs målvakt Rebecka Wiklund lyckades rädda och med 3-3 på poängtavlan så tvingades matchen in i ett förlängningsspel.

I förlängningen sparade WSK inte på energin, med ett spel där första laget som gör mål vinner så gjorde Lindesberg ett försök i att stressa upp sina motståndare där WSK fick resultat och kunde spela in ett avgörande 4-3.

– Vi börjar spela bättre i den tredje perioden och när vi går in i förlängningen så går vi ”all-in” helt enkelt, efter att försökt stressa upp deras lag så lyckas vi ta ett utkast från Kumlas målvakt vilket gör att vi kunde spela in det avgörande målet, berättar lagets tränare Jörgen Dahlström.

Med en seger i säsongens sista match innebär det att WSK lägger sig som ny ledare i vidarespelets tabell, men bara tillfälligt, Kumla har ännu en match att spela innan de sätter punkt för sin säsong där en seger skulle innebära att WSK halkar tillbaka till tabellens andra plats.

– Det är den senaste förlusten mot Pålsboda som vi tappar på och det är den matchen som gör tabellen, det är såklart surt om de skulle vinna tabellen men samtidigt så har vi lyckats vinna 2 av 3 möten mot Kumla inom säsongen så vi är ändå väldigt stolta över våra insatser mot dem, menar Jörgen som ser tillbaka på en sjuk- och skadedrabbad säsong:

– Det har präglat mycket med sjukdomar och skador men jag tycker ändå att vi har gått framåt och framför allt efter julen, med tanke på de förutsättningar som vi har haft där vi knappt fått spela med samma lag i olika matcher i rad så tycker jag ändå att vi har gjort det bra, det är klart att vi nog kunnat få ett bättre resultat men samtidigt är det dumt att gapa efter för mycket.

Resultat Kumla IBK-WSK Lindesberg
Slutresultat: 3-4 (1-0, 2-1, 0-3)
Publik: 62 personer

Målgörare: 1-1 Ida Sander (Ida Lind), 3-2 Ida Lind (Elsa Fossan), 3-3 Ingela Pettersson (Annie Svensson), 3-4 Alva Stunz (Ida Lind)

Publicerad 8 mars 2020 klockan 20:29

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs
I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans skola för i år. Sedan i mitten av juni har man vä...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad
Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar som på företagets område försökt att stjäla ...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda
Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tä...
3 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade ...

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”

(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträ...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

Annons

Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-06

2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-08-09 19:34