Är Göransonska Krogens glansdagar som nöjeskrog slut? Ja, om ägarna själva får välja är det så. Michel Shahrestan berättar att han själv inte kommer driva krogen vidare och även kommer att rekommendera framtida ägare att lägga ner kvällsverksamheten.-Man får bara ta en massa skit och motarbetas hela tiden, det är inte värt det, säger han.
Sista helgen i september fick Göransonska Krogen hastigt besked om att krogens utskänkningstillstånd dragits in. Orsaken var att kommunens alkoholhandläggare, Ulf Wiman, kommit med en rad anklagelser riktade mot krogägarna. Redan nu har krogen förlorat inkomster och ligger 100 000 kronor back i ekonomin. Och mer lär det bli, konstaterar ägarna som en bra helg drar in cirka 40 000 kronor. Krogen kommer nämligen vara stängd minst två helger till framöver.
Ägarna ska senast nästa fredag ha lämnat in en överklagan på kommunens beslut om att dra in deras utskänkningstillstånd. Enligt krogens advokat är anklagelserna klart överdrivna och kommer att bestridas.
Listan över anklagelser är lång. Något som omnämns är att krogen ”inte serverar mat” och dessutom orsakat slagsmål och misshandel utanför.
-Jag kan bara ansvara för vad mina gäster gör i lokalen eller i direkt anslutning till lokalen. Vad som händer ett kvarter bort är inget jag kan göra något åt, säger Michel.
Michel har sedan länge haft en önskan att sälja krogen. Orsaken är att han känt sig motarbetad av kommunens alkoholhandläggare. Han är dessutom inte den förste GK-ägare att känna så.
Dock är han den förste att fundera i banorna att lägga ner kvällsverksamheten. Det lönar sig ju inte ändå, menar han.
-Man orkar inte hur länge som helst när man hela tiden motarbetas. Jag vet inte vad som kommer att hända, men klart är att jag själv inte kommer att driva krogen vidare. Jag står fast i mitt beslut att sälja krogen och kommer dessutom rekommendera nästa ägare att lägga ner kvällsverksamheten och istället satsa på dagverksamheten, säger han.
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.
Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.
Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.
Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk!
//Red.
Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.
Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata, park och idrott satt sin påskprägel på två av Lindesbergs cirkulationsplatser. Tidigt på måndagsmorgonen skred man till verket och placerade ut skapelserna för allmän beskådan.
– Vi tyckte det kunde vara en kul grej att göra något inför påsken, säger Monica Iwarsson Lindh, enhetschef för Park- och idrottsverksamhet.