Nya badhuset i stan har fått mycket kritik för sitt namn då ägarbyte skedde i fjol. Men det bör påpekas att inte alla var emot det, många var och är väldigt positivt inställda till det nya namnet som blev Energikällan Linde – ett namn som väl förknippas med ägarna Linde Energi. Trots kritiken som riktats mot badhuset är det ett faktum att verksamheten dragit fler badgäster än vad tidigare var fallet. Mycket är tack vare att service -och friskvårdsdelen blivit en stor del i det nya konceptet. Samtidigt har det blivit mer familjevänligt i och med att man numera erbjuder familjepriser och fler aktiviteter.
Direkt då Vargkällan övergick till det nya – Energi Källan, så ökade besöksfrekvensen rejält. På Energikällan är man självklart mycket glad att invånarna tycker bra om sitt badhus. –Ja, det känns mycket roligt att det gått så bra. Om vi tittar på besöksfrekvensen i fjol så har den inte varit så hög sen 1991. Det är väldigt positivt och roligt att se, säger Kicki Dahlberg, badhuschef för Energi Källan.
Som vanligt under sportlovet brukar många ta sig ner till badet för att njuta ett slag. Och denna vecka var inget undantag, speciellt då vintersportandet fick sig ett slag i magen när plusgraderna drog in över vårt område och snön var ett minne blott. I måndags t ex hade man fördubblat besöksantalet mot en vanlig måndag. Även tisdagen blev det hårt tryck på ruljansen. Från öppningsdags och 40 minuter framåt strömmade hela 200 gäster in. –Ja, det var helt otroligt. Men så är det ju trots allt sportlov och då passar man helt enkelt på att besöka oss, förklarar Kicki.
Energikällan har på många områden blivit bättre än tidigare, enligt såväl badgäst, badhuspersonal och ägare. Framförallt beror det på att man förhöjt nöjet på det befintliga badet med diverse inslag som hastighetsmätare på vattenruschbanan samt andra aktiviteter. Nya inslag som friskvård har även det blivit mycket uppskattat. För mer information – besök badhusets hemsida: www.energikallanlinde.se
Barn- och utbildningsnämndens utredning gällande flytt av Vedevågsskolans årskurs 4-5 har rört upp starka känslor. Under torsdagskvällen samlades engagerade ortsbor för att diskutera tillsammans med politiker om hur framtiden ser ut.
– Jag vill gråta när jag tänker på det här, säger Magglie Malaboeuf med tårar i ögonen.
De finns många olika typer av fotografering och en av dessa är närbildsfotografering – att fotografera ett motiv på nära håll. Ibland så nära att objektivet kommer i kontakt med motivet. Man kan antingen fotografera under kontrollerande former och då vanligtvis inomhus med korrekt ljussättning och ingen stress eller så kan man fotografera under mindre kontrollerande former – och det är precis det jag gör.
Julbelysningen i träden längs Kristinavägen uteblev förra året, då man hade upptäckt att dessa gått hårt åt av tidens tand, samt att träden tagit skada av dem. Nu kommer man att plocka ner ljusslingorna, men inga nya sätts upp, åtminstone inte i år.
– Det blir julbelysning, även om man kanske hade önskat mer, men vi gör det vi kan med de resurser vi har, säger nämndens vice ordförande Conny Ärlerud (M).
REPLIK: Svar till Anders Hedlund, Storå. Som tidigare informerats så gavs möjligheten till en hyressänkning av förvaltningslokaler till största delen på grund av flytten av äldreboenden från LIBO till FALAB, från ett bolag med avkastningskrav till ett bolag som förhåller sig till självkostnadsprincipen.
INSÄNDARE/DEBATT: Kommunen gör ett underskott på 100 miljoner. Under ca 20 års tid lämnade vi överskott. Senaste överskottet var drygt 90 miljoner kronor. Bland annat beroende på Socialdemokratiska regeringar har vi klarat oss bra men också genom att bygga reserver. S-regeringen kompenserade oss för att vi är en kommun med många äldre och allt färre i arbetsför ålder och till exempel för ökade kostnader under pandemin, äldrelyftet, pengar till barns sommar m.m.
När man är ute och fotograferar så är det lätt att man endast stannar upp vid de där självklara motiven. Säg exempelvis att jag får se en fin fågel. De första många skulle tänka är nog att just ta ett kort på bara fågeln. Jag har under de senaste åren börjat tänka annorlunda.
Socialnämnden går mot ett minusresultat på 77 miljoner kronor, samtidigt undrar anställda inom verksamheten vart alla pengar egentligen tar vägen. Nämndens ordförande, Jari Mehtäläinen (SD) ger sin förklaring till varför läget ser ut som det gör.
– Tittar man på nettokostnaderna så driver vi verksamheten på mindre pengar än det borde kosta, med jämförbara kommuner, samtidigt som skolan kostar mer än den borde, säger han.
Denna vecka ska jag slå ljus på jakten efter århundradets komet: C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS.