Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att följa, framförallt efter att Lindlöven utklassat Vallentuna i loppet om en semifinal. Hudiksvall vann över Brödernas/Väsby medan Piteå knep den andra semiplatsen. Lindlöven blir därmed trea i AllEttan.
– Det känns ändå riktigt bra och jag ser bara positivt på det här, säger Emil Norberg.

Med rökeffekter så kliver Lindlöven ut på isen i Lindehov inför säsongens näst största hemmapublik, där det skulle avgöras hur slutspelets förutsättningar ser ut. Lindesbergs Fastigheter bjöd på entrén till matchen där tre poäng hade möjligheten att leda Lindlöven till föreningens första semifinal inför Allsvenskan.

Tabellen svajade längs de fem matcherna, där varje mål i samtliga av onsdagens matcher gav den aktuella livetabellen en nytt utseende.

Trots att matchens första tio minuter användes till att mjuka upp truppen och känna på det gästande Vallentuna, så visade Lindlöven en enorm stabilitet. Under matchens ordinarie sextio minuter så fick Vallentuna någon enstaka chans, men all händelse var runt gästernas målbur.

Nico Vuorijarvi gör 2-0 i den andra perioden. Foto: Hasse Persson

Lindlöven gör en av sina bättre matcher vilket gav en överlägsen och odramatisk seger, med enbart en utvisning under matchen. Jonathan Frykholm gör ännu en gång en rejäl match i målet, medan Emil Norberg blir matchens stora målgörare med två fullträffar.

– Jag tycker att vi har varit ruggigt stabila i många matcher. Även tränarna noterade det att under våra tio vinster i AllEttan, så har vi väl släppt in sex-sju mål. Något måste det ligga i att vi är ruskigt täta bakåt. Jag skulle nog tycka att det är överdrivet att kalla kvällens match för våran bästa för säsongen, men vi gör en stabil insats, säger Lindlövens dubbla målgörare Emil Norberg.

– ”Fryckan” gör det extremt bra bakåt. Jag tror att han berättade i bilen att det inte är någon annan målvakt i HockeyEttan eller AllEttan som har stått i samtliga arton matcher. En eloge till honom att han orkat att hålla den nivån som han har gjort, berättar Emil Norberg. Foto: Hasse Persson

Övertidsdrama avgör Lindlövens öde: ”Det känns ändå riktigt bra”
Även om Lindlöven säkrar tre poäng så var truppen beroende av de andra matcherna. Hudiksvall vann hemmamötet mot Brödernas/Väsby med 3-1, vilket gjorde att en övertidsseger för Boden mot norrlandsrivalen Piteå var enda sättet att gå till semifinal.

Trots en bra publik på läktarna, så var det lättare att ta på stämminingen i omklädningsrummet efter matchen. Hela truppen följde matchen mellan Boden och Piteå, där det mot alla odds blev ett övertidsspel i norrlandsderbyt. Det blev tyst bakom kulisserna, en tystnad som bröts av besvikna toner efter att Piteå tagit bonuspoängen och därmed semifinalplatsen.

För Lindlöven blir det därmed ingen vila. Tredje platsen i tabellen är Lindlövens högsta placering inom AllEttan, men den innebär även att det blir nya matcher under nästa vecka.

– Det känns ändå riktigt bra och jag ser bara positivt på det här. Förutom oss själva så var det nog inga andra som trodde att vi skulle sluta så här högt. Alla grabbar satt i omklädningsrummet och hoppades på att Boden skulle ta bonuspoängen mot Piteå, men jag vet inte om det hade varit till våran fördel att vara ledig i två veckor. Nu tar vi det härifrån, säger Emil Norberg.

Det blev målglädje vid fyra tillfällen under onsdagen. Foto: Hasse Persson

På söndag kommer kvartsfinalens lag att skapa sitt spelschema. Med sin höga placering i AllEttan så kommer Lindlöven att vara det andra laget att välja sin motståndare.

Resultat Lindlöven-Vallentuna Hockey
Slutresultat
: 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Skott: 24-22 (8-1, 10-7, 6-14)
Publik: 467 personer

Mål:
1-0 Emil Norberg
2-0 Nico Vuorijarvi (Ass: Sebastian Falk, Isak Jonsson)
3-0 Sebastian Falk (Ass: Lukas Johansson)
4-0 Emil Norberg (Ass: Sebastian Falk, Nico Vuorijarvi)

Slutställning i AllEttans tabell 2023/2024:
1. Hudiksvalls HC – 33 poäng (+17)
2. Piteå HC – 33 poäng (+8)
—————-
3. Lindlöven – 32 poäng (+15)
4. Bodens HF – 31 poäng (+6)
5. IF Sundsvall Hockey – 29 poäng (+6)
6. Brödernas/Väsby IK HK – 28 poäng (+17)
7. Hanvikens SK – 28 poäng (+9)
8. Vallentuna Hockey – 28 poäng (-11)
—————-
9. Kiruna IF – 16 poäng (-38)
10. Nyköpings SK – 12 poäng (-29)

Publicerad 28 februari 2024 klockan 22:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 06:06