Staffan Blixt, gymnasieläraren som deltog i Postkodsmiljonären, och då han tycker om att vinna var givetvis hans mål att nå toppen. Dessvärre blev det inte någon miljonvinst, men kammade ändå hem hundratusen kronor, vilket han känner sig nöjd med. – Det är mycket pengar för den insatsen jag gjorde, säger Staffan Blixt.
I tre program av Postkodsmiljonären fick vi följa Staffan Blixt, Frövibon som började klättringen mot miljonen. När frågan om vilken av fyra amerikanska delstater som inte ligger vid Stilla Havet, tog det tyvärr stopp och Staffan fick kliva ner från stolen och tacka för sig.
– Jag hade frågan annorlunda utformad i huvudet, förklarar Staffan Blixt missen och fortsätter:
– Det kändes surt när jag lyckats krångla mig ur betydligt svårare frågor. Men jag är jätteglad för det jag vunnit. Det är mycket pengar för den insatsen jag gjorde. Det var bra ur ett ekonomiskt perspektiv, men jag vill ju alltid vinna.
Ja, för Staffan behövde ju inte gå tomhänt därifrån, utan plockade med sig hundratusen kronor hem. Pengar som han godhjärtat beslutade att inte behålla för sig själv. Den utlovade champagnefrukosten till eleverna blir av, och både Stefan Jansson och svärföräldrarna fick en beskärd del.
– Om jag hade jobbat ihop och gett bort de här pengarna så hade det varit en helt annan grej. Det är många som talar om vilka de skulle ge bort pengar till om de vann, men jag vann verkligen pengar, kommenterar Staffan.
Men nu känner Staffan att det är skönt att det är klart, framförallt att slippa hemlighålla hans resultat och istället kunna prata om det. Och supporten har varit stor, inte bara från nära och kära. Staffan berättar:
– Det är många främmande människor som till exempel har skickat vänförfrågningar på Facebook. Det har varit hysteriskt, helt sjukt. Det var lugnare att göra inspelningen. Men nu känns bra. Det är skönt att det är över – men det var en rolig upplevelse!
Förra helgen var jag på besök i kungariket.
En sträcka på 50 meter av Strandpromenaden kommer under nästa vecka att stängas av för fotgängare och cyklister. Anledningen är att man funnit förändringar i marken som kan innebära fara för allmänheten.
Efter att bioåret 2024 summerats står det klart att Lindesbergs Bio går mot strömmen och gör ett riktigt bra resultat, detta enligt färsk statistik från Bioguiden. Medan biobesöken nationellt minskade med 5 procent har man i Lindesberg istället ökat med hela 18 procent!
– Det känns väldigt bra, det betyder att vi har en trogen publik, säger biografens föreståndare Björn Persson.
Torsdagsdygnet ser ut att bli en riktigt besvärlig dag ute i trafiken. SMHI har målat upp en prognos som kan ge över 20 millimeter nederbörd – inledningsvis som regn eller snöblandat regn för att senare övergå i snöfall som periodvis kan vara ymnigt. Omständigheterna kan orsaka is- och slaskhalka med konsekvenser för trafiken, enligt prognosen.
INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill förtydliga detta då vi inte stödjer den uppgörelse som Vänsterpartiet gjort med den styrande minoriteten på regionsnivå. Vänsterpartiet Lindesberg anser att Lindesbergs Lasarett skall vara ett fullvärdigt akutsjukhus.
Det är inga glada tankar och toner hos LIF Lindesberg. Laget som har samlat ihop en rekordung trupp i ett försök att plocka en placering i tabellens övre halva står efter lördagen med tre raka, otroligt tunga, förluster. Hammarbys farmarlag, HK Cliff, tog tidigt ledningen under lördagen och utökade till en tolvmålsseger.
Flertalet fastigheter i Fellingsbro står utan vattenförsörjning under torsdagen. Detta på grund av ett arbete på ledningsnätet. Berörda hushåll uppmanas att tappa upp extra vatten samt hänvisas till ett nödvattensläp som placeras vid varumottagningen vid Fellingsbro Folkhögskola.
Tidigt på måndagsmorgonen öppnade den nybyggda förskolan Paletten sina dörrar för första gången. Ivriga och nyfikna fick barnen utforska sin nya förskola, där det fanns mycket spännande att upptäcka.
– Ibland är det svårt att få barnen att släppa sina föräldrar efter helgen, men i morse hade de inte ens tid att säga hej då, säger pedagogen Huda.