Jacob Nelson och Bashkim Gashi fick fira två sköna poäng på lördagen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Stark vändning gav LIF segern

LIF Lindesberg är tillbaka på vinnarspåret. Borta mot Önnered stod brandgult för en stark vändning, när laget i den andra halvleken hämtade upp ett fyramålsunderläge. LIF vann slutligen med 28-25 och är för tillfället tillbaka på kvalplats.

Efter nederlaget senast mot VästeråsIrsta gick LIF Lindesberg på lördagen för att snabbt studsa tillbaka. Önnered stod för motståndet, ett lag som visat upp en dyster form mot slutet till skillnad från LIF. Men det var hemmalaget som öppnade starkast och kopplade en viss ledning i upptakten. Målmässigt var det länge jämnt i den första halvleken och LIF gick in till vila i underläge 11-12.

– Första halvlek är det lite för mycket tekniska misstag tycker jag. Vi spelar med ett ganska högt tempo, men det kostar oss lite i tekniska fel, summerar Herman Arenvang prestationen så långt.

I upptakten på andra skulle dock problemen förvärras för LIF, som inte alls fick grepp på motståndets attacker. Det gjorde att Önnered ryckte ifrån och med sju minuter spelat var avståndet fyra bollar stort. Vid den tidpunkten tog Arenvang timeout.

– Någonstans var vi tvungna att komma tillbaka i spelet. Men det förstod ju killarna också, så det var inget revolutionerande som sades där. Vi samlade mest ihop oss, berättar tränaren om timeouten.

Oavsett vad som sades gav det effekt, för väldigt snabbt började LIF att äta sig närmare. Mellan minut 10 till 25 gick laget från 16-19 till 27-21, ett sanslöst ryck som även skulle visa sig matchvinnande. I slutskedet kunde LIF kontrollera händelserna och med resultatet 28-25 säkrade man segern. En stor del i det hade lagets gyllene kvart där brandgult spelade 11-2 och Arenvang ger sin förklaring.

– Vi släpper in två mål på en kvart. Då får man in mycket energi och vi har ett bra tryck i laget just nu tycker jag.

”En oerhört viktig vinst idag”

Tränaren är i efterhand full av lovord för sitt lag, som lyckades rå på det fysiskt starka Önnered. Att ta sig från ett fyramålsunderläge till att vinna matchen är något som imponerar på Arenvang.

– Det tyder på en mentalt stark grupp. Det är många olika spelare som är med och bidrar på ett jättebra sätt under den där perioden. Det har vi utvecklat sett från i höstas och från något år tillbaka.

Vinsten var av stor vikt för tabellens räkning, där LIF slåss kring det dramatiska kvalstrecket. De två poängen lyfte laget tillbaka upp på fjärdeplatsen, visserligen med en match mer spelad än Skånela. Tre omgångar återstår att spela och LIF har endast lag på den nedre tabellhalvan kvar att möta. Arenvang vill dock inte gå händelserna i förväg, utan varnar för de motstånd som väntar hans mannar.

– Vi möter lag som krigar för sin existens. Men tankarna är främst hos Country i nästa match på lördag, säger tränaren och tillägger.

– Nu ska vi slicka såren härifrån och göra en bra analys, sen får vi ta de här tre matcherna som är kvar. Det var en oerhört viktig vinst idag i och med att vi förlorade senast.

Matchfakta Önnered-LIF Lindesberg:
Resultat: 25-28 (12-11)
Publik: 315
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Oskar Erixon 5, Jesper Jakobsson 4, Jacob Nelson 4, Joakim Bååk 3, Bashkim Gashi 2, Fatlum Ahmeti 2, Sebastian Hammar 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Tumba 30-25
Tyresö-Vinslöv 27-29
Country-Alstermo 28-23
IFK Ystad-Rimbo HK 39-27
VästeråsIrsta-Warta 28-23

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell

Publicerad 5 mars 2016 klockan 19:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för å...

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

Annons

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-09-17 05:39