Stefans tvåplansdrömmar förverkligades i nya butiken

Ofta tar vi dem för givet. De har ju alltid funnits där – våra företagare. Urmakare, målare, hattaffärer och cykelhandlare trängs på en och samma gata. Så har det ju alltid varit. Stadens handlare och pulsåder har alltid gett liv åt centrum i årtionden. Men livskraften har på senare år inte varit som förr i tiden. Att driva ett eget företag är inte lika självklart som det var ”när farfar var ung”. Tiderna förändras, människor förändras och inte att förglömma: företagens chans i samhället förändras. Men trots att det kräver mycket hårt slit och långa dagar att driva ett eget företag, så har det alltid funnits en grupp människor som drivs till att göra så. Och kanske är det för sällan dessa får en klapp på axeln och välbehövlig uppskattning. Istället klagas det på priser och talas om att man hellre åker till Örebro och handlar för att spara någon hundralapp. Då är det inte konstigt att många företagare går på knäna eller till och med får lägga ner sin verksamhet på grund av ekonomiska skäl. Och den vanligtvis sprudlande Kungsgatan är ett tecken på detta faktum när lokal efter lokal står tom och övergiven.

Men detta till trots finns det alltid hopp om bättring. Nya aktörer visar framfötterna.
Ett nytt, ungt tillskott i Lindesbergs företagsflora är Stefan Friedrichsen med butiken ”Stefans”. Den första maj 2003 tog han över dåvarande Hanssons Cykel & Fritid. Trots att det första året inneburit massor av arbete och långa dagar, så har Stefan aldrig ångrat att han kastade sig in i branschen. Istället är han mer motiverad än någonsin. Och nu börjar den nya butiken ta form.
-Jag kom ju in precis när säsongen började och med den kundström som varar långt in på hösten , så fanns inte mycket tid över för annat än att ta hand om kunderna, säger Stefan och berättar vidare om sina planer att skapa en ny, fräsch butik.
Grundidén har varit att skapa en tvåplansbutik där hela källarvåningen blivit en cykelhall. På detta sätt skapade Stefan såväl utrymme som ett koncept som gynnar både honom själv och kunden.
-Det finns alltid minst hundra cyklar i cykelhallen, med andra ord finns något för alla. Dessutom är det ju så mycket enklare och roligare att guida kunden nu när man enkelt kan gå och titta på de olika modellerna, säger han och visar glatt upp den nya delen av butiken.
Men riktigt ännu kan vår nye företagare inte pusta ut. Det återstår nämligen att göra klart den tidigare butiksdelen på första planet. Dock handlar det bara om några veckors arbete, menar Stefan.
-Det ska vara klart ungefär i mitten av april. Bland annat kommer skyltfönstren bli helt öppna och dessutom användas till fullo, så folk redan ute från gatan ser i stort sett allt vi har i butiken. Sedan är det lite annat som ska ordnas med, bland annat kassadisken, berättar han och visar även upp verkstaden som även den just nu håller på att fräschas upp.

Fyller ut tomrummen
Sedan Stefan Friedrichsen tog över butiken är det inte enbart utseendet som får sig ett lyft. Det gäller även utbud och service. Bland annat utökar Stefan reservdelssortimentet för motorcyklar, så kallade custommodeller.
-Dessutom ska vi börja sälja mindre ”lekcyklar”, fyrhjulingar från 50-kubiksklassen och uppåt. Sedan satsar vi stort på EU-mopeder inom kort, då vi fått besked om en modell av fyrtaktare som ligger under 10 000-kronorsmarginalen. Det kommer att bli stort, säger Stefan leende.
Servicedelen finns planer att breddas på. Det gäller att fylla ut tomrummen, menar han.
-Det kan tänkas att vi åtar oss enklare servicearbeten på motorcyklar, och eftersom sådant oftast görs vintertid så fyller vi ju ut tomrummen på verkstaden på detta sätt. Vintertid är det ju relativt lugnt annars, och eftersom just motorcyklar i regel servas på vintern passar det ju oss bra.

Publicerad 26 mars 2004 klockan 13:37

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Från höger Roger Sixtensson tillsammans med Per Sander, Tjodolf Sommestad och Jonas Bernström (Styrelseordförande FALAB). Foto: FALAB/LIBO

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning av Kristinaskolan och fastigheten Kvarngatan 9 i samma område. I ett pressmeddelande uppges att ägarskiftet dock kommer att ske först när skolverksamheten flyttar ut. Ägarskiftet kan därför ske tidigast hösten 2021.
– Vi är väldigt glada över det engagemang som finns hos de privata fastighetsägarna att vara med och utveckla Lindesberg, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB.

5 mars 2021 klockan 08:33 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av uppgifter från allmänheten som sade att en man gick omkring i samhället beväpnad med vad som liknade ett gevär.
– Vi har haft mycket resurser på plats för det här. Mannen är lokaliserad och omhändertagen och vi utreder det här just nu som ett brott mot vapenlagen, vilket är en rubricering som kan komma att ändras beroende på vad utredningen kommer fram till och om det verkligen rör sig om ett skjutvapen eller bara en attrapp, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

5 mars 2021 klockan 14:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har ...

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det misstänkt farliga föremålet var – välling
I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård - i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehå...
3 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier
Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. D...
3 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson samt vaccinsamordnare Inger Nordin Olsson om det aktuella coronaläget, som just nu dessvärre ser ut att gå åt fel håll igen.

2 mars 2021 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör vara mycket, mycket försiktig. Den uppmaningen kommer från kårchef Mikael Juneholm, Nerikes Brandkår i Lindesberg, med anledning av att det just nu råder stor risk för gräsbränder i vår region.
– Normalt sett brukar april vara tiden då vi har den här typen av brandrisker, men nu har vi fått väderomständigheter där torrt fjolårsgräs snabbt torkat upp och utgör brandrisk tidigare än vanligt. Detta bör man vara mycket försiktig med, säger Mikael Juneholm.

2 mars 2021 klockan 10:18 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Foto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar
Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen av vaccineringen har använts. Genomgången visar att nå...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”
UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. ...
23 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång
För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-03-05 17:45