Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

Grand Slam 75 är den nyaste spelformen inom travvärlden, ”GS75” som det även kallas är en mildare variant av det populära lördagsspelet V75 där det går ut på att hitta vinnarna i 7 utvalda lopp.
Under söndagseftermiddagen visades den nya spelformen från Fornaboda och med spelformen kom även högre prispengar i loppen som lockade flera av Sveriges största travkuskar till Lindesberg där Ulf Ohlsson, Rikard N Skoglund och Björn Goop befann sig runt stallarna.

Med stjärnkuskarna och flertalet större travtränare på plats i Lindesberg med bara veckan kvar till världens största sprinterlopp Elitloppet så riktade Fornaboda istället fokus på styrkan, detta både för vagn och för monté.

Upploppet i styrkeloppet Stonas Stayerpokal 2020 Foto: Timmy Lundegård

Dagens huvudlopp var utan tvekan Stonas Stayerpokal, ett lopp över två och ett halvt varv med voltstart där favoriten Vikens Fingerprint, som under tidigare lopp lyckats utmana Elitstoet Conrads Rödluva, fick inleda loppet med 40 meters tillägg.
Loppet inleddes med en omstart då ett av ekipagen var för snabb iväg och lyckades således tjuvstarta, voltningen gjordes om och väl iväg i loppet fick favoriten en tråkig resa som gjorde att det i slutändan blev för långt fram till ledarhästarna, segern gick istället till Hickomisschampagne som visade upp sina krafter efter att kört hem segern från utvändigt ledaren genom större delen av loppet.

– Vi hade lite tur att det blev omstart eftersom hon började galoppera när vi skulle köra iväg inför det första försöket, menar vinnarkusken Anders Christiansson.

– Hon är en humörsdam som är jättestark när hon väl är i full form, hästen har sedan tidigare galopperat bort en massa pengar men håller hon sig som hon gjorde idag så är hon riktigt bra och det tycker jag att hon visar här när hon vinner från dödens på en småkladdig bana, fortsätter vinnarkusken som åkt hela vägen från Åbytravet utanför Mölndal i Göteborg för att delta.

Anna Erixon visar upp Digital Promise efter montésegern. Foto: Timmy Lundegård

Även montéhästarna fick visa prov på sin styrka där man red loppet vid samma distans, loppet fick en värdig vinnare i form av Digital Promise som efter ett lopp utvändigt ledaren tog över ledningen med ett halvvarv till mål och trots att loppets stora favorit Vidivici C.C., tillsammans med Sveriges i nuläget formstarkaste montéryttare Emilia Leo, så höll Digital Promise sig starkast och lyckades gå mot en stark seger.

– Det här är en jättestark häst som är mer stark än speedig som dessutom har en riktigt fin vinnarskalle, när Emilia kom upp på utsidan vid upploppets början trodde jag att det var kört för våran del då hennes häst har gjort bra lopp i Frankrike och på så sätt byggt upp styrka men Promise stred bra och kontrade de sista 100 meterna vilket ledde till seger, sade Örebroryttaren Anna Erixon som red till seger.

Annas dag var trots montésegern inte slut, några lopp efter sin seger selade hon som skötare ut en ny vinnare, denna gång med sulky där Oliver Hall tillsammans med sin kusk Pierre Nyström höll sig i ryggar mestadels av loppet för att sedan styra ut i spåren med ett halvt varv kvar, därifrån hade duon den bästa farten på upploppet och kunde avgjorde med bara några meter innan målgången.

– För att vara honom fick han ett lättare kört lopp, precis som montéhästen så är den här mer stark än speedig så idag fick jag vinna med två dieselmotorer, skrattar Anna Erixon efter sulkysegern.

För hemmahästarna var det svårare, av de åtta deltagande hemmahästarna lyckades tre av dessa att få med sig prispengar där Frövihästen Dancing Vilma placerade sig bäst som 5:a i ett mycket tufft lopp.

– Jag tycker att hon gjorde det bra, hon gick bra i ryggarna och trots att det inte var så mycket krafter kvar mot slutet så gick hon det hon kunde ändå in i mål, menar Ulf Ohlsson som körde hemmahästen i loppet.

Söndagens vinnare:
Lopp 1: Haymitch Am – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 1,36
Lopp 2: Beauty Wind – Björn Goop – 1,33
Lopp 3: Digital Promise – Anna Erixon (Malin Bergström) – 6,29
Lopp 4: Hickomisschampagne – Anders Christiansson (Mikael Å Linderoth) – 42,19
Lopp 5: Paris By Cash – Magnus A Djuse (Sandra Luomala) – 1,83
Lopp 6: Försteslåtten – Ole Johan Östre – 1,50
Lopp 7: Oliver Hall – Pierre Nyström (Lars Erixon) – 4,40
Lopp 8: Starbec’s A. To Z. – Anders Svanstedt – 6,33
Lopp 9: Ottens Dibaba – Magnus Jakobsson – 8,01
Lopp 10: Frankenstain Am – Mika Forss (Fredrik Linder) – 4,50
Lopp 11: Peter Highness – Oskar Kylin-Blom – 2,20

Namnet i parantes anger hästens tränare om inte kusk tränar själv, siffrorna efter tränaren anger hästens vinnarodds som är redovisat från banan.

Nästa tävlingsdag: Lördagen 6:e juni, nationaldagstrav med första start kl. 18.30 (publikfritt)

Publicerad 24 maj 2020 klockan 20:33

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande

Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av kommunen. Detta uppger Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen. I klippet ovan kan du se när Sigge fick ett överraskande besök på sitt arbete av kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.

4 mars 2021 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård - i vilken man hittade ett ...

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet
Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas ...
2 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”
Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör vara mycket, mycket försiktig. Den uppmaningen ...
2 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Minskade öppettider på kommunens bibliotek
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-03-05 02:25