Arkivbild: Hasse Persson

Stor förlust i Halmstad

Det var två lag på varsin ände av tabellen som drabbade samman under lördagseftermiddagen. Tabellettan Hylte Halmstad gjorde däremot processen kortvarig mot gästade Linde Volley och kunde, trots motstånd i det andra setet, gå undan med tre raka set.

Inför säsongens tionde match var det en tuff bortamatch som väntade för Linde Volley där Elitseriens tabelletta Hylte Halmstad stod som motståndare, ett lag som ännu inte förlorat ett enda set under säsongen och innehar således den maximala poängen i toppen medan Lindelaget står helt motsatt utan seger och tabellpoäng.

”Är man med i matchen kan man matchen vinna” är dock ett gammalt ordspråk inom sportvärlden, något som innebär att det självklart alltid finns chans för seger.

När matchen väl tog sin början var det däremot hemmalaget som inledde starkast, trots en inledande blockering från Ida Larsson som tidigt skrev poängen till 1-1 så kunde Hylte Halmstad gå undan med de uppkommande poängen.

Försök gjordes för att förhindra att hemmalaget skulle gå undan där Ida Larsson fick med sig en servepoäng medan Tinna Rut och Martina Konecna kunde spela in varsin poäng i anfall.

Tabellettan var dock för starka i det första setet, trots dubbla time-outer från Linde Volley så var det ren utklassning som inledde matchen där Hylte Halmstad segrade det första setet med bred marginal.

Det var däremot i det andra setet som Linde Volley spelade sig till en inledande fördel, med två inledande blockeringar av Sofia Larsson kunde Lindelaget ta emot ledningen med 1-2.

Ledningen höll sig där man med hjälp av misslyckade anfall från hemmalaget och ett lyckat anfall från Tinna Rut kunde spela sig till 2-4, kvitteringen till 4-4 kom snabbt men Linde Volley lyckades på nytt spela sig uppåt.

Med nya lyckade anfall från Martina Konecna, Tinna Rut och Ida Larsson så lyckades man hålla ledningen till 6-7, därefter kom kvitteringen från Hylte Halmstad som dessutom på nytt kunde gå undan med poängen.

Linde Volley försökte på nytt att bjuda upp till kamp där 12-8 snabbt blev 14-12 med hjälp av Ida Larsson som kunde spela till sig två nya poäng i samband med att hemmalaget misslyckats med sina anfall.

Hemmalaget var däremot snabbt tillbaka och gick åter undan med poängen där man, trots två nya time-outer från Linde Volley, var snabbast till 25 poäng.

Det avslutande setet blev en repris av det första där Hylte Halmstad direkt kunde spela sig till ledningen för att därefter vara ostoppbara, Linde Volley fick svårt att ta ifatt men gjorde sig trots detta på några försök.
Zeinab Kamara visade upp sina servearmar och kunde under hemmalagets försök i en utklassning spela in två raka servepoäng, trots detta slutade setet till hemmalagets fördel.

Resultat Hylte Halmstad-Linde Volley
Slutresultat: 3-0 (25-13, 25-16, 25-11)
Publik: –

Poänggörare: Ida Larsson (8), Tinna Rut (7), Martina Konecna (6), Sofia Larsson (2), Zeinab Kamara (2), Moa Renström (1), Alice Uddgren (1), Mariana Baddini (1)

Läget i tabellen: Efter tio avklarade matcher placeras Linde Volley sist i tabellen utan några inspelade tabellpoäng, tio matcher återstår varav två spelas innan årsskiftet vilket ännu ger chansen till totalt 30 poäng att spela om.
Hylte Halmstad innehar ännu placeringen i toppen med det maximala poängantalet på 30 poäng medan det nästkommande motståndarlaget för Linde Volley (Örebro) placeras placeringen där under med 24 poäng.

Nästa match: Lördag 12:e december vs Örebro med matchstart kl. 15.00

Publicerad 5 december 2020 klockan 16:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 17:48