Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

Stjärnspelaren Alexander Kovalonok var tillbaka på isen efter skada. Med en över en handfull av hemmaspelare på skadelistan, var det såklart en positiv nyhet för Lindlöven som nu stod inför säsongens fjärde möte mot Kumla.

Lindlöven har tidigare haft problem med just Kumla, där bortalaget leder det interna mötet med 2-1 inför söndagens match. Under vårseriens säsongspremiär fick Linde enbart med sig 2 poäng, efter en match som fick avgöras i förläggningsspel på bortais.

Trots svårigheterna för Lindlöven har Kumla inte heller, haft det så enkelt i vårseriens inledande mötesomgång. Laget placeras som nästjumbo efter att enbart fått med sig sex poäng, från den första rundan. Man kommer dessutom direkt från en bortaförlust mot tabellettan Linden.

Båda lagen bjöd på ett tufft spel i sina respektive zoner, vilket höll skotten mot mål på en minimal nivå. Flera försök gjordes där Lindlöven höll sig väldigt pricksäkra för dagen.

Hemmalagets spel i boxplay visade sig dessutom väldigt starkt. Trots flera numerära underlägen kunde Lindlöven utmana det fulltaliga Kumla, som med problem på sina ställen höll bort hemmalaget.
Spelet i powerplay höll sig desto slarvigare. Flertalet missade passningar i numerärt övertag, bjöd istället in Kumla till flera lägen som i sin tur missades.

Alexander Sunnefors blev däremot matchhjälte efter dubbla inspelade mål. Samma Sunnefors kunde, med fem minuter kvar av matchtiden, spela in en puck som skickades mellan bortamålvaktens ben för att således avgöra matchen.

Säsongens snyggaste mål kom däremot från Anton Karlsson. Med kvitterade 1-1 på poängtavlan, fick Karlsson en bra träff på pucken som studsade förbi målvakten. Därifrån kunde pucken, med hjälp av målstolpen, lägga sig i bortamålet till det överraskande hemmalagets glädje.

Kumla fick svårt att ta sig förbi Lindlöven Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Bör nomineras till säsongens fräckaste mål”
Det var oväntat lugna minuter som inledde matchen. Kumla tog tidigt ett kommando där man trots minimala chanser på mål, lyckades få iväg några inledande skott. Lucas Jägbring fick även han en bra inledning av matchen och räddade allt när skotten kom.

Väl i den sjunde minuten var Lindlöven nära att spela in ett inledande mål. Maxim Semjonov lyckades avbryta ett passningsspel för Kumla, där han kunde sno åt sig pucken. Passningen gjordes till Alexander Kovalonok som kom till avslut, men kunde inte få in pucken. Istället var samma Kovalonok nära att peta in pucken i målet, genom en chans på retur.

Målet skulle istället komma i den tionde minuten. Trots ett närspel i bortazon, kunde Alexander Sunnefors få till ett skott som tog sig förbi samtliga spelare. Detta blev matchens första mål och en tidig ledning för Lindlöven.

Tempot ökades därefter. Trots ett spel i boxplay därefter kunde Lindlöven utmana Kumla. Lagen höll sig jämna där skotten blev minimala från båda lagen.

Kumla fick däremot med sig en kvittering med fem minuter kvar av perioden. En bortaspelare lyckades att peta in 1-1 vilket ökade trycket i matchen med ännu en växel.

Bara sekunder efter nedsläpp, är Simon Forsmark nära att spela in ett nytt mål till hemmalaget. Med ett öppet läge kom skottet, men tog i övre stolpen och målet uteblev.

Istället skulle Anton Karlsson visa upp vad som bör nomineras till säsongens fräckaste mål. Från bortalagets avbytarbås kunde Karlsson få upp pucken i luften, där pucken sedan studsade förbi bortamålvakten för att med stolpens hjälp ta sig in i mål.

Förvånade toner kom från båda lagen, med jubel från hemmalaget och svordomar från Kumlas målvakt.

Lindlöven höll ledningen inför den andra perioden. Trots en lugn inledning började utvisningarna delas ut, en efter en.
Båda lagen straffades hårt med fyra utvisningar vardera under perioden, med majoriteten mellan den 29:e och 34:e minuten.

Perioden blev mållös men fick en mörk avslutning. Anton Toolanen tog emot en hård smäll från en bortaspelare med bara några sekunder kvar.
Toolanen fick lämna isen med tillfälliga smärtor och syntes inte till längs resterande matchtid.

Flera misstag från Lindlöven uppstod under den sista perioden, där även bortaspelarna hade svårt att komma till avslut.
Med en passning från Christoffer Anrén kunde Alexander Sunnefors, spela sig förbi samtliga utespelare och kunde spela pucken mellan benen på målvakten. Något som ledde till 3-1 med fem minuter kvar.

En time-out kom från Kumla, där man bytte målvakten mot en sjätte utespelare. Trots ett spel i hemmazon kunde Jesper Broeng sno åt sig pucken, för att direkt skjutsa pucken in i öppen kasse. Något som gjorde ledningen omöjlig att tappa.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Skottstatistik: 26-25 (12-13, 6-7, 8-5)
Publik: 100 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Alexander Sunnefors (Anton Karlsson, Jesper Broeng)
2-1 Anton Karlsson
3-1 Alexander Sunnefors
4-1 Jesper Broeng

Läget i tabellen: Lindlöven kliver nu upp som ny tabelltvåa före Grums som tar tredjeplatsen. Båda lagen innehar däremot 16 poäng där Lindelaget går om på målskillnad. +3 före Grums +2.
Linden tog en storseger med 7-3 mot tabelljumbon Malung och leder ännu tabellen, bara två poäng ovanför Lindlöven. Gapet nedåt ökar där Köping är närmast, laget innehar 12 poäng men har däremot spelat en match mindre än övriga lag i vårserien.

Nästa match: Onsdag den 3:e februari vs Malung i Malungs ishall med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 31 januari 2021 klockan 18:22

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 04:44