Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

Stjärnspelaren Alexander Kovalonok var tillbaka på isen efter skada. Med en över en handfull av hemmaspelare på skadelistan, var det såklart en positiv nyhet för Lindlöven som nu stod inför säsongens fjärde möte mot Kumla.

Lindlöven har tidigare haft problem med just Kumla, där bortalaget leder det interna mötet med 2-1 inför söndagens match. Under vårseriens säsongspremiär fick Linde enbart med sig 2 poäng, efter en match som fick avgöras i förläggningsspel på bortais.

Trots svårigheterna för Lindlöven har Kumla inte heller, haft det så enkelt i vårseriens inledande mötesomgång. Laget placeras som nästjumbo efter att enbart fått med sig sex poäng, från den första rundan. Man kommer dessutom direkt från en bortaförlust mot tabellettan Linden.

Båda lagen bjöd på ett tufft spel i sina respektive zoner, vilket höll skotten mot mål på en minimal nivå. Flera försök gjordes där Lindlöven höll sig väldigt pricksäkra för dagen.

Hemmalagets spel i boxplay visade sig dessutom väldigt starkt. Trots flera numerära underlägen kunde Lindlöven utmana det fulltaliga Kumla, som med problem på sina ställen höll bort hemmalaget.
Spelet i powerplay höll sig desto slarvigare. Flertalet missade passningar i numerärt övertag, bjöd istället in Kumla till flera lägen som i sin tur missades.

Alexander Sunnefors blev däremot matchhjälte efter dubbla inspelade mål. Samma Sunnefors kunde, med fem minuter kvar av matchtiden, spela in en puck som skickades mellan bortamålvaktens ben för att således avgöra matchen.

Säsongens snyggaste mål kom däremot från Anton Karlsson. Med kvitterade 1-1 på poängtavlan, fick Karlsson en bra träff på pucken som studsade förbi målvakten. Därifrån kunde pucken, med hjälp av målstolpen, lägga sig i bortamålet till det överraskande hemmalagets glädje.

Kumla fick svårt att ta sig förbi Lindlöven Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Bör nomineras till säsongens fräckaste mål”
Det var oväntat lugna minuter som inledde matchen. Kumla tog tidigt ett kommando där man trots minimala chanser på mål, lyckades få iväg några inledande skott. Lucas Jägbring fick även han en bra inledning av matchen och räddade allt när skotten kom.

Väl i den sjunde minuten var Lindlöven nära att spela in ett inledande mål. Maxim Semjonov lyckades avbryta ett passningsspel för Kumla, där han kunde sno åt sig pucken. Passningen gjordes till Alexander Kovalonok som kom till avslut, men kunde inte få in pucken. Istället var samma Kovalonok nära att peta in pucken i målet, genom en chans på retur.

Målet skulle istället komma i den tionde minuten. Trots ett närspel i bortazon, kunde Alexander Sunnefors få till ett skott som tog sig förbi samtliga spelare. Detta blev matchens första mål och en tidig ledning för Lindlöven.

Tempot ökades därefter. Trots ett spel i boxplay därefter kunde Lindlöven utmana Kumla. Lagen höll sig jämna där skotten blev minimala från båda lagen.

Kumla fick däremot med sig en kvittering med fem minuter kvar av perioden. En bortaspelare lyckades att peta in 1-1 vilket ökade trycket i matchen med ännu en växel.

Bara sekunder efter nedsläpp, är Simon Forsmark nära att spela in ett nytt mål till hemmalaget. Med ett öppet läge kom skottet, men tog i övre stolpen och målet uteblev.

Istället skulle Anton Karlsson visa upp vad som bör nomineras till säsongens fräckaste mål. Från bortalagets avbytarbås kunde Karlsson få upp pucken i luften, där pucken sedan studsade förbi bortamålvakten för att med stolpens hjälp ta sig in i mål.

Förvånade toner kom från båda lagen, med jubel från hemmalaget och svordomar från Kumlas målvakt.

Lindlöven höll ledningen inför den andra perioden. Trots en lugn inledning började utvisningarna delas ut, en efter en.
Båda lagen straffades hårt med fyra utvisningar vardera under perioden, med majoriteten mellan den 29:e och 34:e minuten.

Perioden blev mållös men fick en mörk avslutning. Anton Toolanen tog emot en hård smäll från en bortaspelare med bara några sekunder kvar.
Toolanen fick lämna isen med tillfälliga smärtor och syntes inte till längs resterande matchtid.

Flera misstag från Lindlöven uppstod under den sista perioden, där även bortaspelarna hade svårt att komma till avslut.
Med en passning från Christoffer Anrén kunde Alexander Sunnefors, spela sig förbi samtliga utespelare och kunde spela pucken mellan benen på målvakten. Något som ledde till 3-1 med fem minuter kvar.

En time-out kom från Kumla, där man bytte målvakten mot en sjätte utespelare. Trots ett spel i hemmazon kunde Jesper Broeng sno åt sig pucken, för att direkt skjutsa pucken in i öppen kasse. Något som gjorde ledningen omöjlig att tappa.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Skottstatistik: 26-25 (12-13, 6-7, 8-5)
Publik: 100 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Alexander Sunnefors (Anton Karlsson, Jesper Broeng)
2-1 Anton Karlsson
3-1 Alexander Sunnefors
4-1 Jesper Broeng

Läget i tabellen: Lindlöven kliver nu upp som ny tabelltvåa före Grums som tar tredjeplatsen. Båda lagen innehar däremot 16 poäng där Lindelaget går om på målskillnad. +3 före Grums +2.
Linden tog en storseger med 7-3 mot tabelljumbon Malung och leder ännu tabellen, bara två poäng ovanför Lindlöven. Gapet nedåt ökar där Köping är närmast, laget innehar 12 poäng men har däremot spelat en match mindre än övriga lag i vårserien.

Nästa match: Onsdag den 3:e februari vs Malung i Malungs ishall med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 31 januari 2021 klockan 18:22

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Stöld på industriområdet till mycket högt värde: ”Endurocyklar och övrigt gods”

Ett företag på industriområdet i Lindesberg har utsatts för en stöld, som upptäcktes på måndagsmorgonen. Enligt polisen rör det sig om mycket stora värden.
– Vi har bland annat två endurocyklar som saknas, bara dessa har ett sammanlagt värde av 200 000 kronor. Sedan verkar det saknas övrigt gods till ungefär samma värde, men det är fortfarande oklart vad det rör sig om för saker, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juni 2021 klockan 11:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19, uppmanar de som testade sig förra veckan att göra om det. Foto: Jennie Larsson

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut i Lindesberg

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län, däribland Lindesberg, under den föregående veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig under perioden måndag till och med fredag förra veckan kan ha fått ett felaktigt provsvar.
– Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19 i ett pressmeddelande.

21 juni 2021 klockan 10:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Hemköp öppnar för nyöppning

Det stora ombyggnadsprojektet närmar sig sitt slut och på måndag öppnar Hemköp dörrarna, för en nyöppning. På grund av ...

Polisinsats i centrum – yxbeväpnad man anträffad

UPPDATERAD. En större polisinsats pågick i centrala Lindesberg på fredagsförmiddagen. Insatsen ...

Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist. Foton: Pressbilder

Moderaterna: Bemanna akuten i Lindesberg med specialistutbildade akutläkare

Flera av de politiska partierna har uttalat sig i frågan gällande ett återinförande av de nu nedstängda jourlinjerna vid akutmottagningen på Lindesbergs lasarett. Nu vill även Moderaterna visa sitt ställningstagande och ge ett förslag på hur man istället skulle kunna utveckla verksamheten på akutmottagningen.
– Vi har fördelen att ha tre sjukhus i vårt län och jag tycker det är självklart att patienter ska kunna få hjälp med och vård för enklare åkommor vid alla tre sjukhusen under dygnets alla timmar. Det säger Sebastian Cehlin, moderat oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

18 juni 2021 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild: Fredrik Norman

Polisen söker naken man som ofredade jordgubbsförsäljare

En jordgubbsförsäljare i Fellingsbro blev under torsdagen utsatt för ett sexuellt ofredande. Den misstänkte, en man, dök upp i bara mässingen och började ta på sig själv inför försäljaren. Därefter försvann mannen i en mindre lastbil.
– Det är ju något udda, kan man väl säga, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 juni 2021 klockan 10:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindesberg får egen ölhall – öppnar inom kort
Inom kort blir det åter liv och rörelse i lokalerna som under åren huserat bland annat Lasse Maja och Bistro Bellman. Inom kort öppnar nämligen ...
17 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen söker vittnen till rån: ”Gärningsmannen var udda klädd”
För drygt en vecka sedan blev en kvinna rånad på en summa pengar i anslutning till Bergslagens Sparbanks kontor på Kungsgatan 11. Efteråt fö...
17 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KS-ordförandens vädjan till de som trotsar vattenskoterförbud: ”Visa respekt. Tänk efter före!”
INSÄNDARE: Man får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen. I Örebro län är det Norrtorpssj...
17 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Annons


Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, d...

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i ...

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och ...

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som ...

Sven-Erik Mogren, Bettan Eknor och Fredrik Israelsson Mogren besökte sin gamla skola för sista gången innan den stängs. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om människorna som vistats innanför väggarna. Några av dessa fick LindeNytt ta del av under torsdagen, då tre av skolans före detta elever tog sig en sista titt innan den stängs permanent.
– Det är verkligen en epok som går ur tiden, berättar Bettan Eknor.

11 juni 2021 klockan 07:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett
Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om vilka konsekvenser neddragningen vid akutmottagningen i Lindesberg har...
10 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak
På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det kommer inte att hållas vid Lindessjön som traditionen gjort gällande i m...
10 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg
Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt ...
9 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-09

2021-06-08

2021-06-08

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-06

2021-06-05

2021-06-04

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-21 13:06