Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det skadedrabbade laget gästade Skånela med tre nyckelspelare kortare. Med ett starkt spel från det skadedrabbade Lindelaget så var hemmalagets ledning för stor att hämta in.

Det är ett skadedrabbat LIF Lindesberg som åkte till Märsta för årets sista bortamatch. Skaderapporterna för lagets stora målskytt Jesper Nilsson visar mycket dåliga nyheter då han med stor risk kommer att vara borta för den resterande säsongen på grund av ett brustet korsband.

Förutom frånvaron från en av seriens bästa målskytt saknas även Fabian Lindholm som fick stå över en avslutande bortamatch efter en stor smäll på axeln under den förra hemmamatchen, men även Herman Bosson som trots positiva rapporter ännu har en bit kvar innan han på nytt kliver in i laguppställningen.

Trots detta visade flera av lagets unga spelare fina prestationer när LIF Lindesberg gästade Skånela för årets sista match inom Allsvenskan, däribland Joel Karlström som avslutade kvällen med sju inspelade mål.

Med Lindelaget på plats i Vikingahallen för säsongens första möte mot det ständigt tuffa Skånela, inledde LIF Lindesberg slarvigt med flera missade passningar och ett halvdant spel.
Skånela fick snabbt chans till mål där LIF tvingades till en time-out redan efter sex minuter då de aktuella siffrorna skrevs till 4-1.

Efter ett laguppsnack kom LIF snabbt upp i ett välbekant spel där man visade prov på ett positivt anfallsspel. Nya problem uppstod där man trots flera skott på mål stoppades av Skånelas målvakt Herdeiro Lucau som var till hjälp för hemmalaget som kunde hålla LIF på avstånd.

Axel Magnusson lyckades ta sig igenom målvakten genom ett straffmål vilket hjälpte LIF Lindesberg att minska den breda ledningen. Problem började istället uppstå för Skånela som trots ett starks försvarsspel hade problem framåt, dels genom ett starkare försvar från LIF men även genom flertalet bortkastade bollar mot avsluten.

Med närmare 16 minuter spelade av den första halvleken stod båda lagen med varsin utvisad spelare vilket gjorde att tränare Stefan Karlsson valde att tillfälligt ta bort målvakten för att spela ett ”sex mot fem-spel”.
Genom Karl Zetterlund fick man med sig ett mål och ändrade ställningen till 10-7, detta ändrades snabbt till 11-9 genom ett nytt straffmål från Axel Magnusson och en ny triumf från Zetterlund.

Skånela tog snabbt en time-out där man direkt därefter lyckades breda ut målsiffrorna innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken stod hemmalaget med en stark sex-målsledning, men med en slarvig inledning från Skånela med flera tappade bollar så bjöds LIF Lindesberg med sitt starka framåtspel in i matchen och kunde inom halvlekens sex första minuter spela halvlekssiffrorna till 6-2.

En ny time-out från Skånela kom snabbt därefter där man dessutom bytte ut sin målvakt som nu hade problem mot LIFs målskyttar.
Med närmare tjugo minuter kvar av matchen såg Joel Karlström ut att kunna vända matchen till Lindes fördel efter att spelat in 23-22, med en lyckad straff från Skånela kunde man på nytt utöka sin ledning vilket ledde till en ny time-out för LIF.

Med närmare tio minuter kvar av matchtiden fick LIF Lindesberg en sista chans att utmana om segern, genom ett femte mål från Joel Karlström gick LIF upp till 28-25 för att sedan få en gyllene chans till mål med två raka utvisningar för hemmalaget.

Efter ett ”sex mot fyra-spel” kunde Max Broman spela in 28-26 där målvakt Ludvig Mattsson var otroligt nära att följa upp med ett mål på öppen kasse som skulle gett 28-27, skottet missade och med ett starkt avslut från hemmalaget Skånela så lyckades man att utöka sina siffror mot matchens slut vilket även gav dem segern.

Resultat Skånela IF-LIF Lindesberg
Slutresultat: 35-29 (19-13)
Publik: –

Målgörare: Joel Karlström (7), Fatlum Ahmeti (5), Max Broman (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Martin Boija (2), Karl Zetterlund (2), Gustaf Ekström (2), Thomas Einarsson (1)

Matchens Lirare: Joel Karlström

Läget i tabellen: LIF Lindesberg avslutar året som tia med 8 poäng i en svajande tabell med flera framflyttade matcher.
Rimbo ligger placeringen ovanför med enbart en poängs skillnad medan vägen till toppen är tuff, Hammarby leder ännu trots en förlust och innehar 19 poäng.
Årets första match spelas mot nästjumbon Tyresö som med en seger bakom sig innehar 2 poäng och minst antal spelade matcher i serien (nio till antalet).

Nästa match: Söndag 3:e januari vs Tyresö Handboll i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 19 december 2020 klockan 16:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Häng med ut bland kärlekskranka tuppar

Efter en kall och färglös vinter kommer en färg- och händelserik vår. Det är under våren min kamerautrustning vaknar till liv igen. På riktigt. Alla årstider har sina höjdpunkter för mig som naturfotograf och jag tänkte nu berätta lite om två specifika höjdpunkter som får mig att känna och verkligen inse att våren har anlänt.

21 juni 2024 klockan 09:34 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Nytt hopp för Storå och Freja vårdcentral efter beslut i Regionfullmäktige

Hälso- och sjukvårdsnämnden avbryter arbetet med att genomföra färdplansuppdraget som innebär att Storå och Freja vårdcentral blir mindre utbudspunkter. Detta efter ett tilläggsyrkande från Willhelm Sundman (L) i Regionfullmäktige.
– För Liberalerna är det viktigt att den nära vården innebär en nära kontakt med den fasta läkaren där man bor, säger Willhelm Sundman (L) i ett pressmeddelande.

19 juni 2024 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man ...

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när årets traditionsenliga midsommarfiranden i Lindesbergs kommun äger rum nu på fredag. På Gusselby Annorlundas camping är förberedelserna i full gång, och i år får man besök av en dragspelare som ska sätta guldkant på ringdansen. LindeNytt har samlat information om detta och många andra firanden för att guida invånarna till festligheterna.

17 juni 2024 klockan 11:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Att åka raggarbil var ett uppskattat inslag under festen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, något som efter förra årets pangsuccé nu blivit en tradition. Med livemusik, nygrillade hamburgare och en rad blänkande ”raggarbilar” som radat upp sig, blev det en raggarfest som det kommer pratas om en lång tid framöver.
– Det är viktigt att ha något att se fram emot, även när man är gammal, säger Lotta Svensson.

15 juni 2024 klockan 16:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet
Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära ...
14 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

FF: FotoFredag: ”Drömräven”
Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och ...
14 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mycket glad rallyduo efter vinstern i Rally Uppland. Kartläsare Jonas Sandin och rallyförare Kim Nydén Foto: Lina Aronsson

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet

Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén från Lindesberg snabbast i mål och har nu vittring på ett efterlängtat SM-guld.
– Vi känner oss ganska trygga i att bara vi håller i det här så ska ska det kunna räcka till ett SM-guld i år, säger Kim Nydén.

12 juni 2024 klockan 11:17 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkä...

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu ...

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville utreda möjligheterna att avveckla flera verksamheter inom förskolan, däribland Ramsbergs förskola. Efter ett ledamotsinitiativ från Magnus Storm, (C), kommer dock verksamheten att lämnas utanför utredningen – och kan därmed leva vidare.
– För mig och Centerpartiet känns det bra att kunna rädda Ramsbergs förskola från nedläggning, säger Storm (C).

10 juni 2024 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina ...

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten
Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som inom kort kommer att vara förskolan ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln
Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-05

2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-06-24 00:11