Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det skadedrabbade laget gästade Skånela med tre nyckelspelare kortare. Med ett starkt spel från det skadedrabbade Lindelaget så var hemmalagets ledning för stor att hämta in.

Det är ett skadedrabbat LIF Lindesberg som åkte till Märsta för årets sista bortamatch. Skaderapporterna för lagets stora målskytt Jesper Nilsson visar mycket dåliga nyheter då han med stor risk kommer att vara borta för den resterande säsongen på grund av ett brustet korsband.

Förutom frånvaron från en av seriens bästa målskytt saknas även Fabian Lindholm som fick stå över en avslutande bortamatch efter en stor smäll på axeln under den förra hemmamatchen, men även Herman Bosson som trots positiva rapporter ännu har en bit kvar innan han på nytt kliver in i laguppställningen.

Trots detta visade flera av lagets unga spelare fina prestationer när LIF Lindesberg gästade Skånela för årets sista match inom Allsvenskan, däribland Joel Karlström som avslutade kvällen med sju inspelade mål.

Med Lindelaget på plats i Vikingahallen för säsongens första möte mot det ständigt tuffa Skånela, inledde LIF Lindesberg slarvigt med flera missade passningar och ett halvdant spel.
Skånela fick snabbt chans till mål där LIF tvingades till en time-out redan efter sex minuter då de aktuella siffrorna skrevs till 4-1.

Efter ett laguppsnack kom LIF snabbt upp i ett välbekant spel där man visade prov på ett positivt anfallsspel. Nya problem uppstod där man trots flera skott på mål stoppades av Skånelas målvakt Herdeiro Lucau som var till hjälp för hemmalaget som kunde hålla LIF på avstånd.

Axel Magnusson lyckades ta sig igenom målvakten genom ett straffmål vilket hjälpte LIF Lindesberg att minska den breda ledningen. Problem började istället uppstå för Skånela som trots ett starks försvarsspel hade problem framåt, dels genom ett starkare försvar från LIF men även genom flertalet bortkastade bollar mot avsluten.

Med närmare 16 minuter spelade av den första halvleken stod båda lagen med varsin utvisad spelare vilket gjorde att tränare Stefan Karlsson valde att tillfälligt ta bort målvakten för att spela ett ”sex mot fem-spel”.
Genom Karl Zetterlund fick man med sig ett mål och ändrade ställningen till 10-7, detta ändrades snabbt till 11-9 genom ett nytt straffmål från Axel Magnusson och en ny triumf från Zetterlund.

Skånela tog snabbt en time-out där man direkt därefter lyckades breda ut målsiffrorna innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken stod hemmalaget med en stark sex-målsledning, men med en slarvig inledning från Skånela med flera tappade bollar så bjöds LIF Lindesberg med sitt starka framåtspel in i matchen och kunde inom halvlekens sex första minuter spela halvlekssiffrorna till 6-2.

En ny time-out från Skånela kom snabbt därefter där man dessutom bytte ut sin målvakt som nu hade problem mot LIFs målskyttar.
Med närmare tjugo minuter kvar av matchen såg Joel Karlström ut att kunna vända matchen till Lindes fördel efter att spelat in 23-22, med en lyckad straff från Skånela kunde man på nytt utöka sin ledning vilket ledde till en ny time-out för LIF.

Med närmare tio minuter kvar av matchtiden fick LIF Lindesberg en sista chans att utmana om segern, genom ett femte mål från Joel Karlström gick LIF upp till 28-25 för att sedan få en gyllene chans till mål med två raka utvisningar för hemmalaget.

Efter ett ”sex mot fyra-spel” kunde Max Broman spela in 28-26 där målvakt Ludvig Mattsson var otroligt nära att följa upp med ett mål på öppen kasse som skulle gett 28-27, skottet missade och med ett starkt avslut från hemmalaget Skånela så lyckades man att utöka sina siffror mot matchens slut vilket även gav dem segern.

Resultat Skånela IF-LIF Lindesberg
Slutresultat: 35-29 (19-13)
Publik: –

Målgörare: Joel Karlström (7), Fatlum Ahmeti (5), Max Broman (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Martin Boija (2), Karl Zetterlund (2), Gustaf Ekström (2), Thomas Einarsson (1)

Matchens Lirare: Joel Karlström

Läget i tabellen: LIF Lindesberg avslutar året som tia med 8 poäng i en svajande tabell med flera framflyttade matcher.
Rimbo ligger placeringen ovanför med enbart en poängs skillnad medan vägen till toppen är tuff, Hammarby leder ännu trots en förlust och innehar 19 poäng.
Årets första match spelas mot nästjumbon Tyresö som med en seger bakom sig innehar 2 poäng och minst antal spelade matcher i serien (nio till antalet).

Nästa match: Söndag 3:e januari vs Tyresö Handboll i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 19 december 2020 klockan 16:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Fredrik Norman

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.

13 april 2021 klockan 09:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.

8 april 2021 klockan 14:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”
De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt
Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk!
//Red.

3 april 2021 klockan 09:10 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-...

Annons


Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer ...

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

På måndagsmorgonen landade ett gäng påskkärringar i rondellen vid Lidl. Foto: Camilla Lagerman

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata, park och idrott satt sin påskprägel på två av Lindesbergs cirkulationsplatser. Tidigt på måndagsmorgonen skred man till verket och placerade ut skapelserna för allmän beskådan.
– Vi tyckte det kunde vara en kul grej att göra något inför påsken, säger Monica Iwarsson Lindh, enhetschef för Park- och idrottsverksamhet.

29 mars 2021 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!
INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett njurstensanfall. Ni som varit med om det vet hur fruktansvärt ...
29 mars 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson p...
26 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten
Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som upplevs som mest angelägna att stävja där den enskilde ...
26 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-14 04:53