Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det skadedrabbade laget gästade Skånela med tre nyckelspelare kortare. Med ett starkt spel från det skadedrabbade Lindelaget så var hemmalagets ledning för stor att hämta in.

Det är ett skadedrabbat LIF Lindesberg som åkte till Märsta för årets sista bortamatch. Skaderapporterna för lagets stora målskytt Jesper Nilsson visar mycket dåliga nyheter då han med stor risk kommer att vara borta för den resterande säsongen på grund av ett brustet korsband.

Förutom frånvaron från en av seriens bästa målskytt saknas även Fabian Lindholm som fick stå över en avslutande bortamatch efter en stor smäll på axeln under den förra hemmamatchen, men även Herman Bosson som trots positiva rapporter ännu har en bit kvar innan han på nytt kliver in i laguppställningen.

Trots detta visade flera av lagets unga spelare fina prestationer när LIF Lindesberg gästade Skånela för årets sista match inom Allsvenskan, däribland Joel Karlström som avslutade kvällen med sju inspelade mål.

Med Lindelaget på plats i Vikingahallen för säsongens första möte mot det ständigt tuffa Skånela, inledde LIF Lindesberg slarvigt med flera missade passningar och ett halvdant spel.
Skånela fick snabbt chans till mål där LIF tvingades till en time-out redan efter sex minuter då de aktuella siffrorna skrevs till 4-1.

Efter ett laguppsnack kom LIF snabbt upp i ett välbekant spel där man visade prov på ett positivt anfallsspel. Nya problem uppstod där man trots flera skott på mål stoppades av Skånelas målvakt Herdeiro Lucau som var till hjälp för hemmalaget som kunde hålla LIF på avstånd.

Axel Magnusson lyckades ta sig igenom målvakten genom ett straffmål vilket hjälpte LIF Lindesberg att minska den breda ledningen. Problem började istället uppstå för Skånela som trots ett starks försvarsspel hade problem framåt, dels genom ett starkare försvar från LIF men även genom flertalet bortkastade bollar mot avsluten.

Med närmare 16 minuter spelade av den första halvleken stod båda lagen med varsin utvisad spelare vilket gjorde att tränare Stefan Karlsson valde att tillfälligt ta bort målvakten för att spela ett ”sex mot fem-spel”.
Genom Karl Zetterlund fick man med sig ett mål och ändrade ställningen till 10-7, detta ändrades snabbt till 11-9 genom ett nytt straffmål från Axel Magnusson och en ny triumf från Zetterlund.

Skånela tog snabbt en time-out där man direkt därefter lyckades breda ut målsiffrorna innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken stod hemmalaget med en stark sex-målsledning, men med en slarvig inledning från Skånela med flera tappade bollar så bjöds LIF Lindesberg med sitt starka framåtspel in i matchen och kunde inom halvlekens sex första minuter spela halvlekssiffrorna till 6-2.

En ny time-out från Skånela kom snabbt därefter där man dessutom bytte ut sin målvakt som nu hade problem mot LIFs målskyttar.
Med närmare tjugo minuter kvar av matchen såg Joel Karlström ut att kunna vända matchen till Lindes fördel efter att spelat in 23-22, med en lyckad straff från Skånela kunde man på nytt utöka sin ledning vilket ledde till en ny time-out för LIF.

Med närmare tio minuter kvar av matchtiden fick LIF Lindesberg en sista chans att utmana om segern, genom ett femte mål från Joel Karlström gick LIF upp till 28-25 för att sedan få en gyllene chans till mål med två raka utvisningar för hemmalaget.

Efter ett ”sex mot fyra-spel” kunde Max Broman spela in 28-26 där målvakt Ludvig Mattsson var otroligt nära att följa upp med ett mål på öppen kasse som skulle gett 28-27, skottet missade och med ett starkt avslut från hemmalaget Skånela så lyckades man att utöka sina siffror mot matchens slut vilket även gav dem segern.

Resultat Skånela IF-LIF Lindesberg
Slutresultat: 35-29 (19-13)
Publik: –

Målgörare: Joel Karlström (7), Fatlum Ahmeti (5), Max Broman (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Martin Boija (2), Karl Zetterlund (2), Gustaf Ekström (2), Thomas Einarsson (1)

Matchens Lirare: Joel Karlström

Läget i tabellen: LIF Lindesberg avslutar året som tia med 8 poäng i en svajande tabell med flera framflyttade matcher.
Rimbo ligger placeringen ovanför med enbart en poängs skillnad medan vägen till toppen är tuff, Hammarby leder ännu trots en förlust och innehar 19 poäng.
Årets första match spelas mot nästjumbon Tyresö som med en seger bakom sig innehar 2 poäng och minst antal spelade matcher i serien (nio till antalet).

Nästa match: Söndag 3:e januari vs Tyresö Handboll i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 19 december 2020 klockan 16:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 16:33