Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det skadedrabbade laget gästade Skånela med tre nyckelspelare kortare. Med ett starkt spel från det skadedrabbade Lindelaget så var hemmalagets ledning för stor att hämta in.

Det är ett skadedrabbat LIF Lindesberg som åkte till Märsta för årets sista bortamatch. Skaderapporterna för lagets stora målskytt Jesper Nilsson visar mycket dåliga nyheter då han med stor risk kommer att vara borta för den resterande säsongen på grund av ett brustet korsband.

Förutom frånvaron från en av seriens bästa målskytt saknas även Fabian Lindholm som fick stå över en avslutande bortamatch efter en stor smäll på axeln under den förra hemmamatchen, men även Herman Bosson som trots positiva rapporter ännu har en bit kvar innan han på nytt kliver in i laguppställningen.

Trots detta visade flera av lagets unga spelare fina prestationer när LIF Lindesberg gästade Skånela för årets sista match inom Allsvenskan, däribland Joel Karlström som avslutade kvällen med sju inspelade mål.

Med Lindelaget på plats i Vikingahallen för säsongens första möte mot det ständigt tuffa Skånela, inledde LIF Lindesberg slarvigt med flera missade passningar och ett halvdant spel.
Skånela fick snabbt chans till mål där LIF tvingades till en time-out redan efter sex minuter då de aktuella siffrorna skrevs till 4-1.

Efter ett laguppsnack kom LIF snabbt upp i ett välbekant spel där man visade prov på ett positivt anfallsspel. Nya problem uppstod där man trots flera skott på mål stoppades av Skånelas målvakt Herdeiro Lucau som var till hjälp för hemmalaget som kunde hålla LIF på avstånd.

Axel Magnusson lyckades ta sig igenom målvakten genom ett straffmål vilket hjälpte LIF Lindesberg att minska den breda ledningen. Problem började istället uppstå för Skånela som trots ett starks försvarsspel hade problem framåt, dels genom ett starkare försvar från LIF men även genom flertalet bortkastade bollar mot avsluten.

Med närmare 16 minuter spelade av den första halvleken stod båda lagen med varsin utvisad spelare vilket gjorde att tränare Stefan Karlsson valde att tillfälligt ta bort målvakten för att spela ett ”sex mot fem-spel”.
Genom Karl Zetterlund fick man med sig ett mål och ändrade ställningen till 10-7, detta ändrades snabbt till 11-9 genom ett nytt straffmål från Axel Magnusson och en ny triumf från Zetterlund.

Skånela tog snabbt en time-out där man direkt därefter lyckades breda ut målsiffrorna innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken stod hemmalaget med en stark sex-målsledning, men med en slarvig inledning från Skånela med flera tappade bollar så bjöds LIF Lindesberg med sitt starka framåtspel in i matchen och kunde inom halvlekens sex första minuter spela halvlekssiffrorna till 6-2.

En ny time-out från Skånela kom snabbt därefter där man dessutom bytte ut sin målvakt som nu hade problem mot LIFs målskyttar.
Med närmare tjugo minuter kvar av matchen såg Joel Karlström ut att kunna vända matchen till Lindes fördel efter att spelat in 23-22, med en lyckad straff från Skånela kunde man på nytt utöka sin ledning vilket ledde till en ny time-out för LIF.

Med närmare tio minuter kvar av matchtiden fick LIF Lindesberg en sista chans att utmana om segern, genom ett femte mål från Joel Karlström gick LIF upp till 28-25 för att sedan få en gyllene chans till mål med två raka utvisningar för hemmalaget.

Efter ett ”sex mot fyra-spel” kunde Max Broman spela in 28-26 där målvakt Ludvig Mattsson var otroligt nära att följa upp med ett mål på öppen kasse som skulle gett 28-27, skottet missade och med ett starkt avslut från hemmalaget Skånela så lyckades man att utöka sina siffror mot matchens slut vilket även gav dem segern.

Resultat Skånela IF-LIF Lindesberg
Slutresultat: 35-29 (19-13)
Publik: –

Målgörare: Joel Karlström (7), Fatlum Ahmeti (5), Max Broman (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Martin Boija (2), Karl Zetterlund (2), Gustaf Ekström (2), Thomas Einarsson (1)

Matchens Lirare: Joel Karlström

Läget i tabellen: LIF Lindesberg avslutar året som tia med 8 poäng i en svajande tabell med flera framflyttade matcher.
Rimbo ligger placeringen ovanför med enbart en poängs skillnad medan vägen till toppen är tuff, Hammarby leder ännu trots en förlust och innehar 19 poäng.
Årets första match spelas mot nästjumbon Tyresö som med en seger bakom sig innehar 2 poäng och minst antal spelade matcher i serien (nio till antalet).

Nästa match: Söndag 3:e januari vs Tyresö Handboll i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 19 december 2020 klockan 16:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag öppnar Lindlöven och Libo upp för en gemensam familjedag i Lindehov. Arkivfoto: Hasse Persson.

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlöven och föreningens stora samarbetspartner, Libo, bjuder på under deras gemensamma familjedag. Libos hyresgäster går dessutom in gratis till en match som kan leda Lindlöven till Allettan.
– Målet är väl främst att vi alla ska ha kul och att vi ska bjuda på något lite utöver det vanliga, berättar Filip Nyängen.

30 november 2023 klockan 16:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons
Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, något som slutade med att den yngre av pojkarna fick uppsöka sjukvård och senare blev inlagd över natten på USÖ för observation. Händelsen är polisanmäld.

30 november 2023 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Anders Persson (LPO), Tom Persson (SD), Tomas Klockars (M), Sanna Jansson (L) och Markus Lundin (KD). Foto: Camilla Lagerman

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en handlingsplan för att kunna få en budget i balans. Detta efter att årets kommunbudget går mot ett underskott om 8,4 miljoner kronor, mot prognostiserade 11 miljoner i plusresultat.
– Vi kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut framöver, säger Tom Persson (SD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

28 november 2023 klockan 15:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Norrsken över Guldsmedshyttan. Foto: Josephine Norman

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!

På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier flitigt postar bilder på fenomenet man fick beskåda. Är du en av de som fångade norrskenet med kameran? Skicka då gärna bilderna till oss och skriv på vilken plats bilden är tagen. Samtliga läsarbilder kommer att publiceras. Skicka till info@lindenytt.com

26 november 2023 klockan 11:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Pressbild. Foto: Region Örebro län

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård

INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. Regeringen har föreslagit att de generella statsbidragen förstärks med 10 miljarder kronor. Dessutom ytterligare 6 miljarder kronor i riktade bidrag. Likväl fattas det pengar.

26 november 2023 klockan 11:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM

Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om Lindesberg. Olyckan skall ha skett i samband med avverkning av skog, då en man blev fastklämd under ett träd.
– Personen är avliden efter att ha blivit fastklämd. Just nu rubriceras detta som en misstänkt arbetsplatsolycka, kommenterar Anders Dahlman, polisen i region Bergslagen.

23 november 2023 klockan 15:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad ...

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina ...

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”

I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushå...

Bil började brinna under färd

På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisvarningen: Black Week kan bli ett mörker – så skyddar du dig mot bedrägerier
Med anledning av den nu pågående Black Week, går polisen ut med smarta och viktiga tips till alla fyndjägare i hopp om förebygga kortbedrägerier...
21 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd
Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tä...
21 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad
Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler ...
20 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-20

2023-11-20

2023-11-18

2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-14

2023-11-13

2023-11-13

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-01 02:10