Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar att Kumla fick sina första poäng till tabellen, trots förlusten passar Lindenytt på att visa bilder från matchen, både på isen och från läkaren.

Trots att endast 50 personer är välkomna in i Lindehov under hemmamatcherna så var det ett högt tryck som väntade, Kumla stod som matchmotståndare och hade med sig en supportergrupp som bestod av hela 20 personer som alla stod för hejarramsor högt tryck.

– Att det var högt tryck från läktaren och att de hejade på Kumla var inget vi brydde oss om, personligen tyckte jag mest att det var kul med lite tryck från läktaren, skrattar Jesper Broeng när undertecknad når honom efter matchen.

Matchen skulle spelas och redan från matchens första sekund var det ett till synes starkt hemmalag som omedelbart tog övertag i matchen, med ett taggat spel framåt hade Kumla svårt att komma upp på samma anfallsnivå men rättade istället upp det genom ett tufft bakåtspel.

Lindlöven bjöds och spelade in flera fina lägen för ett målgörande för majoriteten av perioden men fick aldrig någon utbetalning för sitt hårda framåtspel, även Kumla lyckades att få igenom sitt anfallsspel men fick även dem gå mållösa ur de första 20 minuterna.

Trots detta så blev en händelserik period där domarkåren redan från början var med på noterna gällande bestraffningarna, flera tjuvtag togs från båda lagen vilket domarna direkt var med på och dömde hela åtta utvisningar under den inledande perioden.

– Vi kände att vi hade ett övertag under den första perioden men att vi aldrig blev farliga nog för att komma igenom hela vägen, vi kände att vi var det bättre laget genom hela perioden utan att få utbetalning, berättar Jesper Broeng.

Lagen fortsatte att gå ut hårt även i den andra perioden, även här skapade Lindlöven ett tidigt övertag och såg efter tre minuter ut att ha ett stort övertag inom powerplay men bara minuten efter utvisningen kunde den tjugo-manna Kumlasupporttruppen jubla högt där bortalaget genom ett hårt skott kunde spela in matchens första mål.

Kvitteringen kom dock snabbt, efter ett spel i powerplay kunde Maxim Semjonov spela in Lindlövens första mål i matchen och med 1-1 på poängtavlan började lagen att bli jämna i sina spel.
Kumla fick ett bra läge och var nära ett nytt mål där pucken istället träffade stolpen och studsade istället utanför nätet, bortalaget visade bara minuter därefter på lagspel som gjorde att bortalaget kunde gå tillbaka till ledning.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden lyckades Kumla få till en studs från hemmalagets hemmamål som resulterade i ett, för Lindlöven, frustrerande mål.

Inför den sista perioden stod Lindlöven med ett 2-målsunderläge och trots ett hårt och snabbt spel från Lindelaget så hade hemmalaget svårt att komma till hela vägen igenom, med mållöst resultat kände Lindlöven sig tvungna att göra en chansning för att ha något med segern att göra och bytte ut målvakten Jonathan Frykholm mot en extra utespelare för att få fler målchanser, planen slog snabbt bakut och efter bara någon sekund i hemmalagets chansspel lyckades bortalaget få kontroll på pucken som kunde finliras in till ett matchavgörande 1-4.

Flera målförsök från hemmalaget gjordes utan resultat där Kumlamålvakten Jonathan Stålberg agerade vägg och lyckades ta emot allt som kom i närheten.

Med minuten kvar kunde Kumla utöka målgörandet genom att på nytt ta kontroll över pucken och spela in 1-5 där en bortaspelare var ensam på isen påväg mot målvakt Frykholm.

– Vi känner hela tiden att vi är det bättre laget men de gör det bra och ger inte bort något gratis, vi får helt enkelt ingen bra match och kan inte skapa några tillräckligt bra lägen, matchavgörandet ligger nog lite på oss idag, vi är inte bra nog för att räcka hela vägen men samtidigt så tycker jag inte att de sköljer över oss, förklarar Jesper Broeng.

– En del av målen som sker mot oss är mål som normalt sätt inte ska ske och jag kan lova att de aldrig kommer att ske igen, samtidigt fick vi inget gratis idag och det är bara att ladda vidare mot Borlänge på söndag, avslutar Jesper som markerar att revanschsuget direkt efter matchen är stort.

– Vi vet att vi kan och nu kan ni ge er på att vi kommer att rycka upp oss inför söndag.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 1-5 (0-0, 1-3, 0-2)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med förlusten åker Lindlöven ner till en 7:e plats med sina 4 poäng medan Kumla lägger sig på en 8:e plats med 3 inspelade poäng.
Mariestad har efter tre spelade matcher snott åt sig ledningen och leder på målskillnad före HC Dalen, Lindlövens nästkommande motståndarlag Borlänge står med 6 poäng och ligger 5:a på målskillnad.

Nästa hemmamatch: Torsdag 15:e oktober vs HC Dalen i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Publicerad 9 oktober 2020 klockan 23:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 06:58