Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar att Kumla fick sina första poäng till tabellen, trots förlusten passar Lindenytt på att visa bilder från matchen, både på isen och från läkaren.

Trots att endast 50 personer är välkomna in i Lindehov under hemmamatcherna så var det ett högt tryck som väntade, Kumla stod som matchmotståndare och hade med sig en supportergrupp som bestod av hela 20 personer som alla stod för hejarramsor högt tryck.

– Att det var högt tryck från läktaren och att de hejade på Kumla var inget vi brydde oss om, personligen tyckte jag mest att det var kul med lite tryck från läktaren, skrattar Jesper Broeng när undertecknad når honom efter matchen.

Matchen skulle spelas och redan från matchens första sekund var det ett till synes starkt hemmalag som omedelbart tog övertag i matchen, med ett taggat spel framåt hade Kumla svårt att komma upp på samma anfallsnivå men rättade istället upp det genom ett tufft bakåtspel.

Lindlöven bjöds och spelade in flera fina lägen för ett målgörande för majoriteten av perioden men fick aldrig någon utbetalning för sitt hårda framåtspel, även Kumla lyckades att få igenom sitt anfallsspel men fick även dem gå mållösa ur de första 20 minuterna.

Trots detta så blev en händelserik period där domarkåren redan från början var med på noterna gällande bestraffningarna, flera tjuvtag togs från båda lagen vilket domarna direkt var med på och dömde hela åtta utvisningar under den inledande perioden.

– Vi kände att vi hade ett övertag under den första perioden men att vi aldrig blev farliga nog för att komma igenom hela vägen, vi kände att vi var det bättre laget genom hela perioden utan att få utbetalning, berättar Jesper Broeng.

Lagen fortsatte att gå ut hårt även i den andra perioden, även här skapade Lindlöven ett tidigt övertag och såg efter tre minuter ut att ha ett stort övertag inom powerplay men bara minuten efter utvisningen kunde den tjugo-manna Kumlasupporttruppen jubla högt där bortalaget genom ett hårt skott kunde spela in matchens första mål.

Kvitteringen kom dock snabbt, efter ett spel i powerplay kunde Maxim Semjonov spela in Lindlövens första mål i matchen och med 1-1 på poängtavlan började lagen att bli jämna i sina spel.
Kumla fick ett bra läge och var nära ett nytt mål där pucken istället träffade stolpen och studsade istället utanför nätet, bortalaget visade bara minuter därefter på lagspel som gjorde att bortalaget kunde gå tillbaka till ledning.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden lyckades Kumla få till en studs från hemmalagets hemmamål som resulterade i ett, för Lindlöven, frustrerande mål.

Inför den sista perioden stod Lindlöven med ett 2-målsunderläge och trots ett hårt och snabbt spel från Lindelaget så hade hemmalaget svårt att komma till hela vägen igenom, med mållöst resultat kände Lindlöven sig tvungna att göra en chansning för att ha något med segern att göra och bytte ut målvakten Jonathan Frykholm mot en extra utespelare för att få fler målchanser, planen slog snabbt bakut och efter bara någon sekund i hemmalagets chansspel lyckades bortalaget få kontroll på pucken som kunde finliras in till ett matchavgörande 1-4.

Flera målförsök från hemmalaget gjordes utan resultat där Kumlamålvakten Jonathan Stålberg agerade vägg och lyckades ta emot allt som kom i närheten.

Med minuten kvar kunde Kumla utöka målgörandet genom att på nytt ta kontroll över pucken och spela in 1-5 där en bortaspelare var ensam på isen påväg mot målvakt Frykholm.

– Vi känner hela tiden att vi är det bättre laget men de gör det bra och ger inte bort något gratis, vi får helt enkelt ingen bra match och kan inte skapa några tillräckligt bra lägen, matchavgörandet ligger nog lite på oss idag, vi är inte bra nog för att räcka hela vägen men samtidigt så tycker jag inte att de sköljer över oss, förklarar Jesper Broeng.

– En del av målen som sker mot oss är mål som normalt sätt inte ska ske och jag kan lova att de aldrig kommer att ske igen, samtidigt fick vi inget gratis idag och det är bara att ladda vidare mot Borlänge på söndag, avslutar Jesper som markerar att revanschsuget direkt efter matchen är stort.

– Vi vet att vi kan och nu kan ni ge er på att vi kommer att rycka upp oss inför söndag.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 1-5 (0-0, 1-3, 0-2)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med förlusten åker Lindlöven ner till en 7:e plats med sina 4 poäng medan Kumla lägger sig på en 8:e plats med 3 inspelade poäng.
Mariestad har efter tre spelade matcher snott åt sig ledningen och leder på målskillnad före HC Dalen, Lindlövens nästkommande motståndarlag Borlänge står med 6 poäng och ligger 5:a på målskillnad.

Nästa hemmamatch: Torsdag 15:e oktober vs HC Dalen i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Publicerad 9 oktober 2020 klockan 23:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 15:28