Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar att Kumla fick sina första poäng till tabellen, trots förlusten passar Lindenytt på att visa bilder från matchen, både på isen och från läkaren.

Trots att endast 50 personer är välkomna in i Lindehov under hemmamatcherna så var det ett högt tryck som väntade, Kumla stod som matchmotståndare och hade med sig en supportergrupp som bestod av hela 20 personer som alla stod för hejarramsor högt tryck.

– Att det var högt tryck från läktaren och att de hejade på Kumla var inget vi brydde oss om, personligen tyckte jag mest att det var kul med lite tryck från läktaren, skrattar Jesper Broeng när undertecknad når honom efter matchen.

Matchen skulle spelas och redan från matchens första sekund var det ett till synes starkt hemmalag som omedelbart tog övertag i matchen, med ett taggat spel framåt hade Kumla svårt att komma upp på samma anfallsnivå men rättade istället upp det genom ett tufft bakåtspel.

Lindlöven bjöds och spelade in flera fina lägen för ett målgörande för majoriteten av perioden men fick aldrig någon utbetalning för sitt hårda framåtspel, även Kumla lyckades att få igenom sitt anfallsspel men fick även dem gå mållösa ur de första 20 minuterna.

Trots detta så blev en händelserik period där domarkåren redan från början var med på noterna gällande bestraffningarna, flera tjuvtag togs från båda lagen vilket domarna direkt var med på och dömde hela åtta utvisningar under den inledande perioden.

– Vi kände att vi hade ett övertag under den första perioden men att vi aldrig blev farliga nog för att komma igenom hela vägen, vi kände att vi var det bättre laget genom hela perioden utan att få utbetalning, berättar Jesper Broeng.

Lagen fortsatte att gå ut hårt även i den andra perioden, även här skapade Lindlöven ett tidigt övertag och såg efter tre minuter ut att ha ett stort övertag inom powerplay men bara minuten efter utvisningen kunde den tjugo-manna Kumlasupporttruppen jubla högt där bortalaget genom ett hårt skott kunde spela in matchens första mål.

Kvitteringen kom dock snabbt, efter ett spel i powerplay kunde Maxim Semjonov spela in Lindlövens första mål i matchen och med 1-1 på poängtavlan började lagen att bli jämna i sina spel.
Kumla fick ett bra läge och var nära ett nytt mål där pucken istället träffade stolpen och studsade istället utanför nätet, bortalaget visade bara minuter därefter på lagspel som gjorde att bortalaget kunde gå tillbaka till ledning.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden lyckades Kumla få till en studs från hemmalagets hemmamål som resulterade i ett, för Lindlöven, frustrerande mål.

Inför den sista perioden stod Lindlöven med ett 2-målsunderläge och trots ett hårt och snabbt spel från Lindelaget så hade hemmalaget svårt att komma till hela vägen igenom, med mållöst resultat kände Lindlöven sig tvungna att göra en chansning för att ha något med segern att göra och bytte ut målvakten Jonathan Frykholm mot en extra utespelare för att få fler målchanser, planen slog snabbt bakut och efter bara någon sekund i hemmalagets chansspel lyckades bortalaget få kontroll på pucken som kunde finliras in till ett matchavgörande 1-4.

Flera målförsök från hemmalaget gjordes utan resultat där Kumlamålvakten Jonathan Stålberg agerade vägg och lyckades ta emot allt som kom i närheten.

Med minuten kvar kunde Kumla utöka målgörandet genom att på nytt ta kontroll över pucken och spela in 1-5 där en bortaspelare var ensam på isen påväg mot målvakt Frykholm.

– Vi känner hela tiden att vi är det bättre laget men de gör det bra och ger inte bort något gratis, vi får helt enkelt ingen bra match och kan inte skapa några tillräckligt bra lägen, matchavgörandet ligger nog lite på oss idag, vi är inte bra nog för att räcka hela vägen men samtidigt så tycker jag inte att de sköljer över oss, förklarar Jesper Broeng.

– En del av målen som sker mot oss är mål som normalt sätt inte ska ske och jag kan lova att de aldrig kommer att ske igen, samtidigt fick vi inget gratis idag och det är bara att ladda vidare mot Borlänge på söndag, avslutar Jesper som markerar att revanschsuget direkt efter matchen är stort.

– Vi vet att vi kan och nu kan ni ge er på att vi kommer att rycka upp oss inför söndag.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 1-5 (0-0, 1-3, 0-2)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med förlusten åker Lindlöven ner till en 7:e plats med sina 4 poäng medan Kumla lägger sig på en 8:e plats med 3 inspelade poäng.
Mariestad har efter tre spelade matcher snott åt sig ledningen och leder på målskillnad före HC Dalen, Lindlövens nästkommande motståndarlag Borlänge står med 6 poäng och ligger 5:a på målskillnad.

Nästa hemmamatch: Torsdag 15:e oktober vs HC Dalen i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Publicerad 9 oktober 2020 klockan 23:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 21:12