Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar att Kumla fick sina första poäng till tabellen, trots förlusten passar Lindenytt på att visa bilder från matchen, både på isen och från läkaren.

Trots att endast 50 personer är välkomna in i Lindehov under hemmamatcherna så var det ett högt tryck som väntade, Kumla stod som matchmotståndare och hade med sig en supportergrupp som bestod av hela 20 personer som alla stod för hejarramsor högt tryck.

– Att det var högt tryck från läktaren och att de hejade på Kumla var inget vi brydde oss om, personligen tyckte jag mest att det var kul med lite tryck från läktaren, skrattar Jesper Broeng när undertecknad når honom efter matchen.

Matchen skulle spelas och redan från matchens första sekund var det ett till synes starkt hemmalag som omedelbart tog övertag i matchen, med ett taggat spel framåt hade Kumla svårt att komma upp på samma anfallsnivå men rättade istället upp det genom ett tufft bakåtspel.

Lindlöven bjöds och spelade in flera fina lägen för ett målgörande för majoriteten av perioden men fick aldrig någon utbetalning för sitt hårda framåtspel, även Kumla lyckades att få igenom sitt anfallsspel men fick även dem gå mållösa ur de första 20 minuterna.

Trots detta så blev en händelserik period där domarkåren redan från början var med på noterna gällande bestraffningarna, flera tjuvtag togs från båda lagen vilket domarna direkt var med på och dömde hela åtta utvisningar under den inledande perioden.

– Vi kände att vi hade ett övertag under den första perioden men att vi aldrig blev farliga nog för att komma igenom hela vägen, vi kände att vi var det bättre laget genom hela perioden utan att få utbetalning, berättar Jesper Broeng.

Lagen fortsatte att gå ut hårt även i den andra perioden, även här skapade Lindlöven ett tidigt övertag och såg efter tre minuter ut att ha ett stort övertag inom powerplay men bara minuten efter utvisningen kunde den tjugo-manna Kumlasupporttruppen jubla högt där bortalaget genom ett hårt skott kunde spela in matchens första mål.

Kvitteringen kom dock snabbt, efter ett spel i powerplay kunde Maxim Semjonov spela in Lindlövens första mål i matchen och med 1-1 på poängtavlan började lagen att bli jämna i sina spel.
Kumla fick ett bra läge och var nära ett nytt mål där pucken istället träffade stolpen och studsade istället utanför nätet, bortalaget visade bara minuter därefter på lagspel som gjorde att bortalaget kunde gå tillbaka till ledning.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden lyckades Kumla få till en studs från hemmalagets hemmamål som resulterade i ett, för Lindlöven, frustrerande mål.

Inför den sista perioden stod Lindlöven med ett 2-målsunderläge och trots ett hårt och snabbt spel från Lindelaget så hade hemmalaget svårt att komma till hela vägen igenom, med mållöst resultat kände Lindlöven sig tvungna att göra en chansning för att ha något med segern att göra och bytte ut målvakten Jonathan Frykholm mot en extra utespelare för att få fler målchanser, planen slog snabbt bakut och efter bara någon sekund i hemmalagets chansspel lyckades bortalaget få kontroll på pucken som kunde finliras in till ett matchavgörande 1-4.

Flera målförsök från hemmalaget gjordes utan resultat där Kumlamålvakten Jonathan Stålberg agerade vägg och lyckades ta emot allt som kom i närheten.

Med minuten kvar kunde Kumla utöka målgörandet genom att på nytt ta kontroll över pucken och spela in 1-5 där en bortaspelare var ensam på isen påväg mot målvakt Frykholm.

– Vi känner hela tiden att vi är det bättre laget men de gör det bra och ger inte bort något gratis, vi får helt enkelt ingen bra match och kan inte skapa några tillräckligt bra lägen, matchavgörandet ligger nog lite på oss idag, vi är inte bra nog för att räcka hela vägen men samtidigt så tycker jag inte att de sköljer över oss, förklarar Jesper Broeng.

– En del av målen som sker mot oss är mål som normalt sätt inte ska ske och jag kan lova att de aldrig kommer att ske igen, samtidigt fick vi inget gratis idag och det är bara att ladda vidare mot Borlänge på söndag, avslutar Jesper som markerar att revanschsuget direkt efter matchen är stort.

– Vi vet att vi kan och nu kan ni ge er på att vi kommer att rycka upp oss inför söndag.

Resultat Lindlöven-Kumla HC Black Bulls
Slutresultat: 1-5 (0-0, 1-3, 0-2)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med förlusten åker Lindlöven ner till en 7:e plats med sina 4 poäng medan Kumla lägger sig på en 8:e plats med 3 inspelade poäng.
Mariestad har efter tre spelade matcher snott åt sig ledningen och leder på målskillnad före HC Dalen, Lindlövens nästkommande motståndarlag Borlänge står med 6 poäng och ligger 5:a på målskillnad.

Nästa hemmamatch: Torsdag 15:e oktober vs HC Dalen i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Publicerad 9 oktober 2020 klockan 23:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Genrebild: Fredrik Norman

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han Facebookgruppen ”Stoppa stölderna i Storå, Guldsmedshyttan, Lindesberg, Stråssa, Fanthyttan, Löa” och på kort tid har hela 700 personer anslutit sig till nätverket.

20 januari 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora ...

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip ...

Linde energis huvudkontor med den upplysta ackumulatortanken. Foto: Linde energi

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.

19 januari 2021 klockan 08:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lisa Östlund (tv) driver Frosths Konditori sedan slutet av 2018, men det är Monica Syrén som kommer möta gästerna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid årsskiftet. Under måndagsmorgonen slogs dock dörrarna upp igen, med några välkända ansikten bakom disken, då Frosths Konditori nu tagit över verksamheten.
– Det är jätteroligt, alla har varit väldigt positiva, berättar Lisa Östlund.

18 januari 2021 klockan 13:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona
Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

15 januari 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Annons


Sjuksköterskan Anne-li Adolfsson vaccinerar boende på Tallåsen i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man att samtliga särskilda boenden i Örebro län ska ha fått sin första dos.
– Vaccineringen i kommunerna har gått mycket bra och alla kommuner gör ett otroligt arbete, säger Ingmar Ångman, områdeschef välfärd och folkhälsa, Region Örebro län.

14 januari 2021 klockan 08:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frö...

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan

I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till ...

Foto: Fredrik Norman

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”

Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt väderleksprognosen kommer en ny snösväng redan på onsdag och dessförinnan skall det halkbekämpas med grus – och plogvallar tryckas ihop för att skapa mer utrymme för såväl fordon som fotgängare.
– Ja, men vi är förberedda. Det är bara att köra, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, optimistiskt på tisdagsmorgonen.

12 januari 2021 klockan 07:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du
Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya föreskrifterna gäller bland annat ...
11 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mer snö på väg: SMHI klass 1-varnar
Under måndagen förväntas Lindesbergsområdet få omkring en decimeter snö, enligt prognos från SMHI som utfärdat en klass 1-varning med ...
11 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 02:40