Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

Nedräkningen för SM-slutspelet har börjat. Fem matcher återstår för Linde Volley som vid ett fläckfritt resultat, ännu har chans att spela till sig en plats i kvartsfinalen. Därmed kan Linde Volley undvika risken för en plats i åttondelsfinal, som i sin tur kan riskera till återkval.

Alla matcher måste först spelas. Först på tur står Gislaved på hemmaplan för tabelljumbon, där statistiken fullt ut skriker att Lindesberg har en seger att hämta.
Inbördesmötena mellan lagen inför söndagens match, ställer sig på makalösa 22 mot 9 till Lindes fördel. Lägg även till att Gislaved aldrig lyckats vinna en Elitseriematch i Lindesberg, under de närmare tio aktiva åren i den högsta serien.

Trots de lovande siffrorna fanns det ett stort problem när veckan tog sin början.
Lagets stora poänggörare och lagkapten Martina Konecna samt tränare Teemu Sarna sitter båda i karantän, efter varsin sjukdom med covid-19. Något som skapat ett stort problem i Linde Volley.

– Även Moa Renström har testat positivt under den gångna veckan, men har blivit friskförklarad och är med i laget. Annars har det varit smått kaosartat i laget under veckan utan någon större träning inför matchen, berättar vikarierande tränaren Dan Waltersson.

Med en kaotisk vecka bakom sig skulle lördagens match spelas. Ida Larsson tog på sig rollen som lagkapten och trots en jämn kamp i det inledande setet, var laget för blödande för att kunna försvara den fina statistiken mot det ständigt jämnspelande Gislaved.

Flera misstag i anfallet uppstod för hemmalaget vilket bjöd in smålänningarna till ett inledande försprång. Matchen fortsatte därefter i samma stil, med bortalaget i jämnt spel medan Linde fick med sig problem i spelet på sina ställen.

Trots förlusten visade hemmalaget på stor kapacitet. I ett stort underläge under det andra setet med 9-17, kunde man genom ett imponerande spel hämta upp mycket mark.
Fem raka poäng spelades in genom Ida Larsson och Lexi Pollard, som även fick bra hjälp från blockerande Mariana Baddini och Zeinab Kamara. Ställningen ändrades därmed från
9-17 till 14-17.

När den sista poängen spelades in, stod däremot Gislaved som segrare. Lagets första seger i Lindesberg inom Elitserien på närmare tio år.

– Vi har haft problem med positiva resultat inom laget med Covid-19 och har efter det spenderat veckan utan träning, jag tror att det var avgörande inom dagens match, säjer ”Matchens Lirare” Lexi Pollard.

Matchreferat: ”Tror inte det låg så mycket mentalt bakom förlusten”
Det blev väldigt kämpigt för Linde Volley som redan inledningsvis, fick svårt att hänga med i spelet.
Gislaved höll tidigt en stark ledning med 5-9. Kapaciteten fanns däremot hos Linde Volley, där Alice Uddgren och Zeinab Kamara spelade till sig varsin nyttig poäng.

Misstagen var kvar i hemmalaget vilket bjöd Gislaved till en utökad ledning, trots en time-out hos Linde Volley hade bortalaget ett stort övertag och spelade in 10-17.

Linde Volley försökte att spela sig tillbaka men hade alldeles för mycket att spela ikapp.

– Eftersom vi inte har kunnat tränat ordentligt under hela veckan, tog det lite längre tid än vanligt att bli varma i kläderna och komma in i spelet. När vi väl tog oss förbi det första setet, tycker jag att det blev bättre, säjer Lexi Pollard om det första setet.

Lexi Pollard Foto: Hasse Persson

Det andra setet fick även det en trist inledning. Gislaved inledde starkt även här där bortalaget fick med sig 1-6 inom de första minuterna.
Ledningen ökades där Linde Volley begärde en time-out med 6-12 på poängtavlan.

Hemmalaget visade på nytt upp sin kapacitet där man genom starkt spel från Ida Larsson och Lexi Pollard, kunde minska 8-16 till 15-18.
Även Mariana Baddini, Zeinab Kamara och lagets libero Moa Renström blev delaktiga som blockerare.

Trots ett tappert jobb från Lindelaget var poänggapet allt för stort för att ta ikapp, vilket slutade med ny setförlust.

Det avslutande setet fick en lovande inledning. Med 4-4 och 6-6 på poängtavlan höll sig setet jämnt. Med nya men mindre misstag från Linde Volley, kunde Gislaved däremot ta sig tillbaka till en ledande position.

Genom Tinna Rut och Lexi Pollard jämnade man på nytt ut matchen till 11-11, men fick direkt nya problem. Gislaveds utökning påbörjades på nytt och med 13-20 var matchen som avgjord.

– Jag tror inte att det låg så mycket mentalt bakom förlusten. Vi visste att Gislaved var ett starkt lag när vi klev in på planen. Vi visste också tidigt att vi inte hade, varken våran ordinarie tränare eller våran startande vänsterspelare med oss. Så vi gick mer in i matchen med tankarna att försöka göra det bästa vi kunde av situationen, berättar Lexi Pollard efter matchen.

– När vi väl kom igång med vårt spel tycker jag att vi fick till bra servar, men även flera bra blockeringar mot slutet, summerar Lexi.

Resultat Linde Volley-Gislaved
Slutresultat: 0-3 (15-25, 20-25, 21-25)
Matchvärd: Hugo Erikssons Bil, Storå

Poänggörare: Lexi Pollard (11), Ida Larsson (6), Alice Uddgren (4), Zeinab Kamara (3), Tinna Rut (2), Mariana Baddini (2), Sofia Larsson (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley ligger kvar som tabelljumbo med 5 poäng. IKSU och Värnamo ligger placeringarna ovanför med 7 respektive 8 poäng och ligger, även dem svårt till för att undvika en plats i åttondelsfinalen.
Med fyra matcher kvar har Linde enbart 12 poäng att spela om, vilket gör att ett felfritt resultat kan leda till en plats i SM-kvartsfinal.

Nästa match: Lördag den 6:e februari vs RIG Falköping i Lindesberg Arena med matchstart kl. 15.00

Publicerad 30 januari 2021 klockan 16:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Polisen i Lindesberg

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i Lindesberg. Vem eller vilka som ligger bakom detta är just nu okänt. Enligt polisen rör det sig om totalt 15 rundbalar hö. Detta skall dock inte ha varit den enda platsen som utsattes under natten.
– Det har dumpats ungefär samma mängd på en plats till, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

15 juni 2021 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

13 augusti 2022 är det äntligen dags. Foto: Pressbild

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrangörer och publik såg fram emot. Sedan kom coronapandemin och alla evenemang tvingades ställas in. Men nu blickar man framåt, mot den 13 augusti 2022 närmare bestämt, då Ulf Lundell gör sitt efterlängtade turnéstopp i Lindesberg.

15 juni 2021 klockan 10:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

Foto: Camilla Lagerman

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

14 juni 2021 klockan 11:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg:
Att uppdra till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i augusti med förslag på åtgärder och utvecklingsarbete för att förbättra invånarnas tillgänglighet till vård nattetid på Lindesbergs lasarett.

14 juni 2021 klockan 09:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången
I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om människorna som vistats innanför väggarna. Några av ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majoriteten i regionen kör över folkviljan i norr, menar Miljöpartiets Monika Aune. Foto: Camilla Lagerman

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om vilka konsekvenser neddragningen vid akutmottagningen i Lindesberg har medfört. Enligt rapporten har majoriteten uppnått sitt mål att för att kunna erbjuda mer vård under dagtid och för att reducera verksamhetens kostnader. Nämnden beslutade därmed att regionen behåller en neddragen nattakut i Lindesberg.
– Hela detta ärende är misskött från början till slut. Beslutet om neddragningen togs förra året utan att alla relevanta underlag presenterades för oss politiker. Dessutom har regionen helt misslyckats med att bevisa varför neddragningen skulle göras och hur den gynnar befolkningen i norra länet, säger Monika Aune, Miljöpartiets representant i Hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

10 juni 2021 klockan 12:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedanför kraftstationen börjar ädelfisket och sträcker sig ner genom golfbanan. Foto: Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske.

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det kommer inte att hållas vid Lindessjön som traditionen gjort gällande i många, många år. Istället kommer fisken att sättas ut i ån nere i Dalkarlshyttan.
– Huvudorsaken är att det på sjön förekommer vattenskotrar som stör fisket och fiskeupplevelsen, säger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening, som är huvudarrangör i samarbete med Lindesbergs kommun.

10 juni 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på ...

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gärningsman i anslutning till bankomaten vid Bergslagens Sparbank i centrala Lindesberg. Enligt polisen kom rånaren över en summa pengar och försvann sedan från platsen på en cykel.
– Gärningsmannen försvann i riktning mot Strandpromenaden och en patrull skickades ut för att söka efter den här mannen, men ingen misstänkt är ännu gripen eller identifierad, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

8 juni 2021 klockan 09:18 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområ...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat ä...

Foto: Timmy Lundegård

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största kedja, Glaskedjan. Logotypen kommer att ändras, annars kommer allt att vara sig likt för det klassiska företaget som har funnits med sedan 1940-talet.
– Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Urban Lindqvist.

4 juni 2021 klockan 12:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort polispådrag i centrala Lindesberg efter larm om beväpnad man
UPPDATERAD KL. 19.42. Under torsdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från personer i centrala Lindesberg, som uppgav att en beväpnad man ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen
Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i Gusselby. Ett 15-tal olika säljare kommer finnas på ...
3 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

KD vill se fler båtplatser och gästbryggor i ”sjöstaden”
Lindesberg skulle bättre leva upp till epitetet sjöstaden om möjligheterna att ha båt i sjön blir bättre än vad som är fallet idag. Detta ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-15 11:03