Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

Nedräkningen för SM-slutspelet har börjat. Fem matcher återstår för Linde Volley som vid ett fläckfritt resultat, ännu har chans att spela till sig en plats i kvartsfinalen. Därmed kan Linde Volley undvika risken för en plats i åttondelsfinal, som i sin tur kan riskera till återkval.

Alla matcher måste först spelas. Först på tur står Gislaved på hemmaplan för tabelljumbon, där statistiken fullt ut skriker att Lindesberg har en seger att hämta.
Inbördesmötena mellan lagen inför söndagens match, ställer sig på makalösa 22 mot 9 till Lindes fördel. Lägg även till att Gislaved aldrig lyckats vinna en Elitseriematch i Lindesberg, under de närmare tio aktiva åren i den högsta serien.

Trots de lovande siffrorna fanns det ett stort problem när veckan tog sin början.
Lagets stora poänggörare och lagkapten Martina Konecna samt tränare Teemu Sarna sitter båda i karantän, efter varsin sjukdom med covid-19. Något som skapat ett stort problem i Linde Volley.

– Även Moa Renström har testat positivt under den gångna veckan, men har blivit friskförklarad och är med i laget. Annars har det varit smått kaosartat i laget under veckan utan någon större träning inför matchen, berättar vikarierande tränaren Dan Waltersson.

Med en kaotisk vecka bakom sig skulle lördagens match spelas. Ida Larsson tog på sig rollen som lagkapten och trots en jämn kamp i det inledande setet, var laget för blödande för att kunna försvara den fina statistiken mot det ständigt jämnspelande Gislaved.

Flera misstag i anfallet uppstod för hemmalaget vilket bjöd in smålänningarna till ett inledande försprång. Matchen fortsatte därefter i samma stil, med bortalaget i jämnt spel medan Linde fick med sig problem i spelet på sina ställen.

Trots förlusten visade hemmalaget på stor kapacitet. I ett stort underläge under det andra setet med 9-17, kunde man genom ett imponerande spel hämta upp mycket mark.
Fem raka poäng spelades in genom Ida Larsson och Lexi Pollard, som även fick bra hjälp från blockerande Mariana Baddini och Zeinab Kamara. Ställningen ändrades därmed från
9-17 till 14-17.

När den sista poängen spelades in, stod däremot Gislaved som segrare. Lagets första seger i Lindesberg inom Elitserien på närmare tio år.

– Vi har haft problem med positiva resultat inom laget med Covid-19 och har efter det spenderat veckan utan träning, jag tror att det var avgörande inom dagens match, säjer ”Matchens Lirare” Lexi Pollard.

Matchreferat: ”Tror inte det låg så mycket mentalt bakom förlusten”
Det blev väldigt kämpigt för Linde Volley som redan inledningsvis, fick svårt att hänga med i spelet.
Gislaved höll tidigt en stark ledning med 5-9. Kapaciteten fanns däremot hos Linde Volley, där Alice Uddgren och Zeinab Kamara spelade till sig varsin nyttig poäng.

Misstagen var kvar i hemmalaget vilket bjöd Gislaved till en utökad ledning, trots en time-out hos Linde Volley hade bortalaget ett stort övertag och spelade in 10-17.

Linde Volley försökte att spela sig tillbaka men hade alldeles för mycket att spela ikapp.

– Eftersom vi inte har kunnat tränat ordentligt under hela veckan, tog det lite längre tid än vanligt att bli varma i kläderna och komma in i spelet. När vi väl tog oss förbi det första setet, tycker jag att det blev bättre, säjer Lexi Pollard om det första setet.

Lexi Pollard Foto: Hasse Persson

Det andra setet fick även det en trist inledning. Gislaved inledde starkt även här där bortalaget fick med sig 1-6 inom de första minuterna.
Ledningen ökades där Linde Volley begärde en time-out med 6-12 på poängtavlan.

Hemmalaget visade på nytt upp sin kapacitet där man genom starkt spel från Ida Larsson och Lexi Pollard, kunde minska 8-16 till 15-18.
Även Mariana Baddini, Zeinab Kamara och lagets libero Moa Renström blev delaktiga som blockerare.

Trots ett tappert jobb från Lindelaget var poänggapet allt för stort för att ta ikapp, vilket slutade med ny setförlust.

Det avslutande setet fick en lovande inledning. Med 4-4 och 6-6 på poängtavlan höll sig setet jämnt. Med nya men mindre misstag från Linde Volley, kunde Gislaved däremot ta sig tillbaka till en ledande position.

Genom Tinna Rut och Lexi Pollard jämnade man på nytt ut matchen till 11-11, men fick direkt nya problem. Gislaveds utökning påbörjades på nytt och med 13-20 var matchen som avgjord.

– Jag tror inte att det låg så mycket mentalt bakom förlusten. Vi visste att Gislaved var ett starkt lag när vi klev in på planen. Vi visste också tidigt att vi inte hade, varken våran ordinarie tränare eller våran startande vänsterspelare med oss. Så vi gick mer in i matchen med tankarna att försöka göra det bästa vi kunde av situationen, berättar Lexi Pollard efter matchen.

– När vi väl kom igång med vårt spel tycker jag att vi fick till bra servar, men även flera bra blockeringar mot slutet, summerar Lexi.

Resultat Linde Volley-Gislaved
Slutresultat: 0-3 (15-25, 20-25, 21-25)
Matchvärd: Hugo Erikssons Bil, Storå

Poänggörare: Lexi Pollard (11), Ida Larsson (6), Alice Uddgren (4), Zeinab Kamara (3), Tinna Rut (2), Mariana Baddini (2), Sofia Larsson (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley ligger kvar som tabelljumbo med 5 poäng. IKSU och Värnamo ligger placeringarna ovanför med 7 respektive 8 poäng och ligger, även dem svårt till för att undvika en plats i åttondelsfinalen.
Med fyra matcher kvar har Linde enbart 12 poäng att spela om, vilket gör att ett felfritt resultat kan leda till en plats i SM-kvartsfinal.

Nästa match: Lördag den 6:e februari vs RIG Falköping i Lindesberg Arena med matchstart kl. 15.00

Publicerad 30 januari 2021 klockan 16:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 03:12