Uppehållet ger Lindlöven chans till att börja om

Lindlöven befinner sig mitt i ett tio dagar långt uppehåll. Då väljer laget att träna fyspass, arbeta med försvarsspelet och även ge spelarna tid till vila. Tomas Östlund och Daniel Olsson-Fromell berättar hur laget spenderar den spelfria tiden.

Hockeyns division 1 C har tagit ett tio dagar långt uppehåll. För Lindlövens del innebär det tid till att ladda om batterierna inför seriens andra halva.

– Vi har tränat väldigt hårt den här veckan, kört ganska mycket fys. Sen så har vi tränat på vårat positionsspel och försvarsspel och helt enkelt catchat upp, berättar Tomas Östlund.

Den assisterande tränaren förklarar att laget arbetat väldigt mycket med detaljer och fysik denna vecka. Framförallt har man fokuserat på försvarsspel och att få forwards att ligga rätt i skottlinjen. Med anledning av att flera spelare kommer långväga ifrån finns det alltid vissa som reser hem vid uppehåll. Så är även fallet denna vecka, men laget har tränat på bra ändå.

– Vi har kört att alla är med som kan träna. Nu har vi tränat måndag, tisdag, onsdag och idag är det sista träningen sen har vi ledigt över helgen. Jag tror att både Jesper Ekengren och Philip åker hem nu i helgen, fast Philip är skadad och har inte kunna tränat. Men det är viktigt för killarna att få lite ledigt och slappna av, förklarar Tomas.

Just möjligheten till att vila upp sig är viktig. Lagets anfallsess Daniel Olsson-Fromell menar att uppehållet både ger honom och de skadade chansen till återhämtning.

– För egen del så kom det väl lägligt, man är ju sliten eftersom vi har haft mycket skador och man har fått spela mycket. Under de här uppehållen kan man ju gnugga på detaljer på sånt som inte funkar i spelet. Förhoppningsvis gör det också att vi får folk tillbaka från skador, säger Daniel.

Hösten har varit tung för laget, som inte alls kunnat hänga med i striden om Allettan-platserna. Daniel pekar ut skadehelvetet som den främsta orsaken till svackan. Han tror inte att något annat lag har varit i närheten av att ha samma otur. Att han och laget under uppehållet kan koppla bort seriespelet är nyttigt.

– Precis, då får man tid att tänka på annat. Det kan vara det som behövs ibland.

Med 14 omgångar spelade har Lindlöven elva poäng upp till strecket. När nu seriens andra halva inleds har laget inte råd att lida fler nederlag om det ska finnas någon chans till Allettan. Lagledningen är givetvis medvetna om det utsatta läget, men att ändra målsättning är inte aktuellt ännu.

– Vi ser likväl som de andra att poängen trillar ifrån oss. Det vi har pratat om är att titta match för match. När och om Allettan-chansen försvinner får vi sätta nya målsättningar då, men fram tills det har vi målet att klara det här. Det kommer att bli mycket match för match och se på prestationerna på isen, berättar Tomas Östlund.

Härnäst väntar bortamöte med serieledaren Åker/Strängnäs, som närmast gjort rent hus under hösten. Både Tomas och Daniel konstaterar att det blir en mycket tuff uppgift mot seriens bevisligen bästa lag. Tomas väljer att se tillbaka på hemmamötet, där Lindlöven gjorde en stor insats och förlorade knappt.

Den senaste tiden har prestationerna varit bra menar Daniel. Studsarna har ofta varit emot laget samtidigt som man gjort för lite mål, förklarar han. Stämningen i truppen är positiv och god trots den dystra hösten.

– Man skulle kunna tro att det är dålig stämning i truppen, men det är det ju inte. Vi vet hur förutsättningarna varit så vi har jobbat efter dem. Det har varit nederlag och det har varit skador, men vi kör på ändå utefter förutsättningarna, avslutar Daniel.

Publicerad 31 oktober 2013 klockan 12:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Mio och Dagfinn Aarum segrade Lennart Arvidssons Minneslopp. Foto: Timmy Lundegård

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt efter sitt körda lopp. Förutom höga farter bjöds det även på många galopper, där många ledande hästar fick sina vinstchanser förstörda.

27 juli 2021 klockan 19:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Ordförande Patrik Nilsson framför skylten som är så nymålad att datumet inte ens hunnit komma upp. Foto: Camilla Lagerman

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna.
Efter ett års uppehåll på grund av pandemin gör den nu comeback, och man ser fram emot att återigen få fylla parkeringen med tutande bilar.
– Nu kör vi! säger en taggad Patrik Nilsson, ordförande i GSK.

2 juli 2021 klockan 12:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Annons

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-07-27 21:06