Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

Säsongen i HockeyEttan fick en bitter eftersmak. Trots flera fina inspelade poäng av Lindlöven, behövdes en seger och tre poäng på hemmaisen för att ta sig vidare till AllEttan.
Segern kom, men eftersom matchen fick avgöras i straffar fick Lindlöven enbart med sig två poäng till tabellen vilket gjorde att man istället fick ta sig vidare till vart man står nu, i vårserien.

Motståndarlag för den viktiga matchen som kostade Lindelaget en plats i den högre serien, Grums, var tillbaka i Lindehov och stod nu med högt självförtroende som obesegrad tabelletta.

Inför mötet mot tabellettan hade Lindlöven däremot kallat in extra förstärkning. Två spelare från SHL-laget ÖSK hittades i hemmalaget där den 18-åriga junioren Filip Barklund och målvakten Marcus Brännman var inlånade och var minst sagt hjälpsamma under onsdagskvällen.

Väl i matchen visade hemmalaget sin spelkapacitet som inte bara ledde till en utklassning av den obesegrade tabellettan på hemmaisen, utan även ett frågetecken på om Lindlöven har hittat tillbaka till sin tidigare matchform, som placerade laget bland de översta lagen tidigare i HockeyEttan.

Med 4-0 efter den andra perioden hade hemmalaget tidigt låst matchen till sin fördel där man efter flera stulna puckar från hemmalaget, fick med sig fina lägen längs matchtidens gång. Under den andra perioden kunde man spela in tre triumfer, periodens avslutande mål dessutom gjordes via boxplay där Anton Toolanen fick fin assistans från Max Lalander.

Christoffer Anrén fick med sig flera stulna puckar där hemmaspelaren agerade pansarvagn, där han tog sig igenom det mesta som kom i spelarens väg. Även de inlånade nykomlingarna Barklund och Brännman stod för fina prestationer med snabbt spel från Barklund och många fina räddningar från målvakten Brännman.

Efter en fin räddning av målvakten Marcus Brännvall, lämnade han målburen och lyckades spela pucken förbi en ”attackerande” bortaspelare Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ” Inte ens ett spel i boxplay gjorde Lindlöven svagare”
Trots en tidig utvisning på Max Lalander inom den första minuten, bjöd hemmalaget på ett svajigt spel där man fick svårt att spela med sig pucken.

Med ett spel i boxplay kunde Carl Sjöberg stjäla med sig pucken, hemmaspelaren lyckades även finta bort flera bortaspelare men fälldes vid bortamålet och kunde därmed inte komma till något avslut.

Närmare tre minuter efter den Sjöbergs stulna puck kom en ny chans. Med ett passningsspel mellan två bortaspelare kunde Christoffer Anrén bryta kedjan och fick även ett öppet läge mot Grums målvakt. Skottet kom för hemmaspelaren där pucken räddades av en vaken målvakt.

Flera puckar stals till hemmalagets fördel där inlånade Filip Barklund fick med sig några puckar mot bortamålet, som sedan räddades av Grums målvakt.

Med fem minuter kvar av perioden fick Lindlöven ta del av en ny skadad spelare, efter att en bortaspelare delat ut en hård tackling mot hemmalagets Joshua Karlssons huvud. Domaren agerade snabbt och trots den hårda tacklingen kunde Karlsson utan problem ta sig av isen, medan bortaspelaren fick hålla sig ute ur spel i tolv minuter.

Matchen fortsatte och efter en fin passning till Christoffer Anrén kunde hemmaspelaren spela in 1-0, med bara någon minut innan periodbytet.

Ett fint läge för Christoffer Anrén som från detta läge, spelade in matchens första mål Foto: Hasse Persson

Med den andra perioden i spel fick lagets nya målvakt Marcus Brännman visa upp fina räddningar. Fyra minuter in i perioden lyckades Grums få kontroll på spelet och hade fina lägen framför hemmamålet. Trots öppna lägen för bortalaget kunde Brännman hålla nollan och således hålla ställningen till Lindlövens fördel.

Samtidigt som hemmamålet höll sig stängt, öppnades det för flera målchanser. Med pucken hos Joakim Lilliehöök så testade hemmaspelaren på ett skott mot mål. Målvakten räddade skottet men var inte beredd på ett nytt skott direkt därefter från Max Lalander, som ökade hemmalagets ledning på retur.

Ett nytt mål kom bara minuten därefter. Med en stulen puck från Simon Brännvall kunde man ge en snabb passning till Filip Barklund som i sin tur spelade in 3-0.

Inte ens ett spel i boxplay gjorde Lindlöven svagare. Trots en spelare mindre kunde Max Lalander ge lagkamraten Anton Toolanen en fin passning, för att sedan jubla högt efter att ställningen ändrats till 4-0 med en period till övers.

Med sista perioden i spel visade Lindlöven tidigt att det stora målet låg i att hindra Grums från skott på mål. Få möjligheter kom för bortalaget som trots ett skott på en retur kunde minska målgapet till 4-1.
Känslorna började däremot visa sig för motståndarlaget, där man avslutade matchen med slagsmål på flera ställen på isen.

Resultat Lindlöven-Grums IK
Slutresultat: 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)
Skottstatistik: 41-27 (17-4, 18-17, 6-6)
Publik: 120 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Christoffer Anrén (Filip Barklund, Jesper Alasaari)
2-0 Max Lalander (Joakim Lilliehöök, Anton Toolanen)
3-0 Filip Barklund (Simon Brännvall)
4-0 Anton Toolanen (Max Lalander)

Läget i tabellen: Linden spelade även dem in en seger under onsdagskvällen och toppar tabellen med 12 poäng, bara en poäng före Lindlöven och Grums.
Malung ligger dock inte långt efter, med 9 poäng så håller sig tabellfyran nära strecket där en seger är allt som behövs för att skjuta ner både Grums och Lindlöven.
Köping är nästa motstånd, ett lag som placeras femma med 8 poäng.

Nästa match: Fredag 22:a januari vs Köping i Köpings ishall med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 20 januari 2021 klockan 21:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 01:52