Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på planen i Stockholmstrakten, spelet från förra hemmamatchen mot Amo hade slipas åt ordentligt vilket gjorde att LIF äntligen fick spräcka den frustrerande segernollan i tabellen.

Under veckan meddelade LIF Lindesberg genom sin hemsida att man, i samarbete med elitlaget Eskilstuna GUIF, har lånat en spelare till kommande matcher inom Allsvenskan.

Det handlar om mittsexan Jesper Hedar som efter två säsonger i GUIFs A-lagstrupp kommer att spela med i LIF Lindesbergs Allsvenska matcher, medan Jesper söker kvalitativ speltid så söker samtidigt LIF-laget en duktig spelare som fyller ett tomrum i truppen som tidigare fyllts av lagets stjärnspelare Fatlum Ahmeti, en spelare som har tagit en paus från handbollsspelandet.

Lagets inlånade spelare fanns med i truppen när LIF stannade till för en bortamatch mot Rimbo under fredagskvällen och trots att Jesper inte stod för några mål så fick han vid flera tillfällen visa upp sig på planen.

Matchen inleddes direkt med fördel för LIF Lindesberg, efter två minuter utan mål inledde Herman Bosson målgörandet och utökade minuten därefter och skapade således ett övertag för Linde-laget, Rimbo kom snabbt tillbaka och efter fem och en halv minut var ställningen utjämnad till 2-2 där ett målbyte mellan lagen väntade.

LIF Lindesberg satte upp ett svårslaget försvar vilket hjälpte laget att åter dra undan med målen där matchens målglada spelare Herman Bosson och Algot Hane spelade in två ytterligare mål, medan Robert Mjörnander agerade vägg i målet innan Rimbo tog matchens första time-out, detta efter 14 minuter av matchen.

Med ett aggresivt och hållbart försvarsspel från LIF Lindesberg fick Rimbo-spelarna svårt att ta sig fram medan Linde-laget stod för flera fina prestationer, unga Asso Eliassi tog för sig allt mer under matchen där han efter ett snabbskottsmål som ändrade siffrorna till 8-11, gjorde sitt tredje mål under matchen.

Med 9-14 på poängtavlan blev det ivriga anfall från LIF Lindesbergs sida, något som Rimbo genast tog fördel av och med 12-15 kom en utvisning för LIF Lindesberg, detta följdes upp med att motståndarlaget fortsatte målgörandet och med dryga minuten kvar lyckades de utöka till 14-15 efter ett skott på öppet mål.

Med den andra halvleken i spel var anfallet i ordning där laget direkt inledde med tre raka mål där Jesper Nilsson bjöd på ett långskott, halvvägs till mittlinjen, som ändrade ställningen till 14-18.

Medan försvarsspelet höll sitt målgörande kunde Rimbo enbart få in en boll under halvlekens första sju minuter då Robert Mjörnander stod för flera fina räddningar där även han visade att formen från den föregående matchen inte var en engångsföreteelse.

Det var ett oroligt Rimbo som nu försökte sätta stopp på LIFs snabbspelande anfall och med punktning på Jesper Nilsson så fick Linde-lagets Karl Zetterlund göra matchdebut som målgörare där han efter ett snyggt inspel utökar till 16-23.

Med 14 minuter kvar av matchen kom ett rött kort för LIF Lindesberg där Axel Magnusson blåstes av planen efter att tagit emot sin tredje utvisning under matchens gång, med en man kort prövade LIF ett 6 mot 6-spel där man tog ut sin målvakt vilket gav Rimbo målchanser där man lyckades stjäla till sig bollen och fick även till skott på det öppna målet.

Rimbo närmade sig med målen men var samtidigt aldrig tillräckligt nära för att kunna utmana om någon seger, trots en dubbelpunktning där man nu även punktade ut Herman Bosson så kunde Algot Hane spela in dubbla bollar från kanten och efter att spelat in 25-31 så stod Rimbo chanslösa med tre minuter kvar, Asso Eliassi spelade in matchens sista mål precis när slutsignalen ljöd och utökade siffrorna till en 5-målsseger.

Visningsbilden är en arkivbild

Foto: Hasse Persson

Resultat Rimbo HK Roslagen-LIF Lindesberg

Slutresultat: 27-32 (14-15)

Publik: 43 personer (Maxgräns vid 50 personer)

Målgörare: Herman Bosson (7), Asso Eliassi (6), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (6), Max Broman (4), Karl Zetterlund (2), Axel Magnusson

Matchens Lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med segern mot Rimbo avklarad placerar sig LIF Lindesberg på en åttonde plats med 3 inspelade poäng medan Rimbo placeras sist med sin målskillnad på -16, placeringen kan dock snabbt ändras då matchen mot Rimbo var omgångens första och de övriga 12 lagen i serien spelar sina matcher under helgen.

Nästa bortamatch: Fredag 16:e oktober vs Kärra HF i Lillekärrshallen med matchstart kl. 19.21

Publicerad 2 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Piasavakvastens högtid är kommen i våra bostadsområden. Foto: Fredrik Norman

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

16 april 2021 klockan 11:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

Lindesbergs kommun ska bli ett showroom för hållbarhet

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs kommun och Bergslagen bubblar av kreativitet, innovation och framåtanda...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.

15 april 2021 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor
Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.
14 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas ...
13 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen
Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor. - Vi är övertygade att...
13 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.

12 april 2021 klockan 14:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.

12 april 2021 klockan 12:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Annons


Vattenmassorna dånar fram vid kraftstationen i Dalkarlshyttan. Foto: Fredrik Norman

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på egendom. Just nu ger dock Linde energi ett lugnande besked till de som berörs. Någon extrem vårflod ser man inte på kartan i dagsläget.

7 april 2021 klockan 11:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad
Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och...
1 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-04-17 18:50