Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på planen i Stockholmstrakten, spelet från förra hemmamatchen mot Amo hade slipas åt ordentligt vilket gjorde att LIF äntligen fick spräcka den frustrerande segernollan i tabellen.

Under veckan meddelade LIF Lindesberg genom sin hemsida att man, i samarbete med elitlaget Eskilstuna GUIF, har lånat en spelare till kommande matcher inom Allsvenskan.

Det handlar om mittsexan Jesper Hedar som efter två säsonger i GUIFs A-lagstrupp kommer att spela med i LIF Lindesbergs Allsvenska matcher, medan Jesper söker kvalitativ speltid så söker samtidigt LIF-laget en duktig spelare som fyller ett tomrum i truppen som tidigare fyllts av lagets stjärnspelare Fatlum Ahmeti, en spelare som har tagit en paus från handbollsspelandet.

Lagets inlånade spelare fanns med i truppen när LIF stannade till för en bortamatch mot Rimbo under fredagskvällen och trots att Jesper inte stod för några mål så fick han vid flera tillfällen visa upp sig på planen.

Matchen inleddes direkt med fördel för LIF Lindesberg, efter två minuter utan mål inledde Herman Bosson målgörandet och utökade minuten därefter och skapade således ett övertag för Linde-laget, Rimbo kom snabbt tillbaka och efter fem och en halv minut var ställningen utjämnad till 2-2 där ett målbyte mellan lagen väntade.

LIF Lindesberg satte upp ett svårslaget försvar vilket hjälpte laget att åter dra undan med målen där matchens målglada spelare Herman Bosson och Algot Hane spelade in två ytterligare mål, medan Robert Mjörnander agerade vägg i målet innan Rimbo tog matchens första time-out, detta efter 14 minuter av matchen.

Med ett aggresivt och hållbart försvarsspel från LIF Lindesberg fick Rimbo-spelarna svårt att ta sig fram medan Linde-laget stod för flera fina prestationer, unga Asso Eliassi tog för sig allt mer under matchen där han efter ett snabbskottsmål som ändrade siffrorna till 8-11, gjorde sitt tredje mål under matchen.

Med 9-14 på poängtavlan blev det ivriga anfall från LIF Lindesbergs sida, något som Rimbo genast tog fördel av och med 12-15 kom en utvisning för LIF Lindesberg, detta följdes upp med att motståndarlaget fortsatte målgörandet och med dryga minuten kvar lyckades de utöka till 14-15 efter ett skott på öppet mål.

Med den andra halvleken i spel var anfallet i ordning där laget direkt inledde med tre raka mål där Jesper Nilsson bjöd på ett långskott, halvvägs till mittlinjen, som ändrade ställningen till 14-18.

Medan försvarsspelet höll sitt målgörande kunde Rimbo enbart få in en boll under halvlekens första sju minuter då Robert Mjörnander stod för flera fina räddningar där även han visade att formen från den föregående matchen inte var en engångsföreteelse.

Det var ett oroligt Rimbo som nu försökte sätta stopp på LIFs snabbspelande anfall och med punktning på Jesper Nilsson så fick Linde-lagets Karl Zetterlund göra matchdebut som målgörare där han efter ett snyggt inspel utökar till 16-23.

Med 14 minuter kvar av matchen kom ett rött kort för LIF Lindesberg där Axel Magnusson blåstes av planen efter att tagit emot sin tredje utvisning under matchens gång, med en man kort prövade LIF ett 6 mot 6-spel där man tog ut sin målvakt vilket gav Rimbo målchanser där man lyckades stjäla till sig bollen och fick även till skott på det öppna målet.

Rimbo närmade sig med målen men var samtidigt aldrig tillräckligt nära för att kunna utmana om någon seger, trots en dubbelpunktning där man nu även punktade ut Herman Bosson så kunde Algot Hane spela in dubbla bollar från kanten och efter att spelat in 25-31 så stod Rimbo chanslösa med tre minuter kvar, Asso Eliassi spelade in matchens sista mål precis när slutsignalen ljöd och utökade siffrorna till en 5-målsseger.

Visningsbilden är en arkivbild

Foto: Hasse Persson

Resultat Rimbo HK Roslagen-LIF Lindesberg

Slutresultat: 27-32 (14-15)

Publik: 43 personer (Maxgräns vid 50 personer)

Målgörare: Herman Bosson (7), Asso Eliassi (6), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (6), Max Broman (4), Karl Zetterlund (2), Axel Magnusson

Matchens Lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med segern mot Rimbo avklarad placerar sig LIF Lindesberg på en åttonde plats med 3 inspelade poäng medan Rimbo placeras sist med sin målskillnad på -16, placeringen kan dock snabbt ändras då matchen mot Rimbo var omgångens första och de övriga 12 lagen i serien spelar sina matcher under helgen.

Nästa bortamatch: Fredag 16:e oktober vs Kärra HF i Lillekärrshallen med matchstart kl. 19.21

Publicerad 2 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 20:26