Värdiga seriesegrare kan planera för framtiden

Att Lindlöven är klara seriesegrare redan nu betyder inte bara att man gjort en riktigt bra fortsättningsserie. Det innebär dessutom att man kan börja förbereda för en riktig kvalfest och scouta eventuellt kommande motstånd.

Seriesegern är bärgad trots att två omgångar återstår att spela. Det är betryggande tio poäng ner till playoff-strecket. Siffrorna ljuger inte det minsta.

Att Lindlöven vinner den västra fortsättningsserien i betryggande stil beror inte på att man fick gå in i den med flest bonuspoäng. Det beror på att man är det klart bästa laget. Det stabilaste gänget som håller jämnast kvalitet över hela linjen. Medan de andra tilltänkta topplagen Skövde och Enköping i sällskap med överraskande utmanaren Forshaga haft svårt att verkligen hålla upp en konsekvent nivå och enkelt plocka poängen i matcherna de på papperet ska vinna har Lindlöven så här långt bara förlorat två av tolv matcher under ordinarie tid.

Man har skjutit flest mål och släppt in minst. Det säger allt. Det är ett värdigt lag som blir seriesegrare den här våren.

Att det blir serieseger och att den är klar så tidigt som den nu ändå är betyder dessutom flera fördelar för Lindlöven.

Först och främst: man vet att man kommer att spela hemma den 18 februari i playoff 1 och kan redan nu börja sälja biljetter, förbereda företagsevenemang och så vidare och så vidare. Det blir den häftigaste match som har spelats i Lindehov på väldigt länge och att få extra tid att förbereda kring den rent organisatoriskt är en stor fördel för föreningen.

I andra hand: man vet att man som seriesegrare från den västra serien kommer att ställas mot laget som slutar fyra i den norra Allettan. Det är fastslaget på förhand.

Det innebär att Jussi Salo och company redan nu kan börja titta på eventuella motståndare. Dels rent sportsligt när det kommer till att scouta video och kanske rent av se matcher, men också när det gäller att undersöka eventuella färdvägar till den stundande bortamatchen om två helger.

För det kan komma att bli en lång resa. Den norra Allettan är väldigt jämn och på plats två till fem ligger i dagsläget Tranås, Kiruna, Piteå och Östersund inom två poäng med två omgångar kvar att spela. Det kan med andra ord bli vilket av de där gängen som helst som faller på Lindlövens lott i playoff. Det finns säkerligen också något scenario där Mariestad, som i dagsläget jagar fyra poäng bakom kan komma ifråga, även om det mest är hypotetiskt. Jag vågar påstå att det blir Tranås, Kiruna, Piteå eller Östersund som faller på Lindlövens lott.

Vad som vore bäst?

Ja, rent resemässigt vore naturligtvis Tranås det mest praktiska. I grundserien slog lagen dessutom varandra stort på varandras respektive hemmaplan. Tranås vann i Lindehov med 6-1 och Lindlöven återgäldade tjänsten med en 5-1-seger på bortaplan. Jämnt skägg alltså, men jag har en känsla av att Tranås skulle gå vinnande ur en sådan kamp över bäst av tre matcher.

Piteå tror jag inte heller skulle gynna Lindlöven. Laget har för många rutinerade gamla rävar som tänder till mer och mer ju viktigare matcherna blir för att det ska kännas som en bra motståndare.

Då återstår Östersund och Kiruna.

Östersund som öppet deklarerat att de ska till allsvenskan och värvat därefter, men som spelat med ett ok på axlarna i Allettan och inte alls klarat av att leva upp till haussen. Trycket kommer inte bli mindre på det namnkunniga lagets axlar i ett playoff och det tror jag kommer passa dem illa. Det vore drömläge för Lindlöven att få chansen att slå ut en av Hockeyettans riktiga storfavoriter. Kul för hemmapubliken om inte annat.

Men frågan är om det rent hockeymässigt inte skulle passa bäst med Kiruna. Ett ungt och frejdigt lag som går ganska hårt framåt, men som jag tror att Lindlövens solida defensiv skulle kunna tämja ganska bra och som dessutom i sin iver att gå framåt lämnar betänkliga hål i defensiven vid sina tillfällen. För publikens skulle är en matchserie mot gruvlaget nog dessutom det som skulle bjuda på den mest underhållande hockeyn.

Hur det blir i realiteten?

Ja, det vet vi inom en vecka. Fram till dess är det bara att konstatera att Lindlöven gjort en riktigt vass vår (så här långt) och är värdiga seriesegrare.

Publicerad 8 februari 2016 klockan 09:06

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:07