På fredagsmorgonen drog Rally-SM 2010 igång. Den första deltävlingen skrotar runt i Värmlandsskogarna och naturligtvis infinner sig Lindesbergs rallyprofil Johnny Johansson i startfältet.-Det kommer att gå riktigt fort med tanke på underlaget, så förutsättningarna för publiken kan knappast bli bättre, kommenterar Johnny timmarna innan start.
Johnny Johansson (kartläsare) och Mats Jonsson (förare) mottog nyligen den prestigefulla utmärkelsen ”Stora Grabbars Märke” på den stora Bilsportgalan. Men idag är en ny dag och allt kan hända, det är trots allt SM-premiär och en helt ny tävlingssäsong är igång. Mats och Johnny är naturligtvis favorittippade i tävlingen, men de vill aldrig riktigt hålla med dem som sätter oddset.
-Det är hård konkurrens där ute så det här kan gå precis hur som helst. Många satsar enorma pengar på att rusta sina bilar med det allra senaste på marknaden, så visst är det tufft, säger han.
Dock påpekar vi snabbt att deras bil är en av de äldre – och det har ju inte stoppat dem från att vara dominanterna i rally-Sverige hittills. Johnnys svar kommer i form av ett värmande skratt.
Sveriges starkaste man möter Lindes snabbaste. Ja, snabbaste i rallysammanhang så klart. Magnus Samuelsson gör nämligen entré i Rally-SM idag. Magnus Samuelsson är mest känd som en så kallad ”Strongman”, en tävling som är mycket stor internationellt. Senast Magnus ”tävlade” i något – så var det dock i mjukare former i TV4s program ”Let´s Dance”. En tävling han förövrigt också vann.
-Magnus har ju en klar fördel, han kan ju alltid lyfta upp bilen på vägen igen om han skulle råka köra av, skämtar Johnny och fortsätter:
-Magnus är en skön kille, en riktig bondgrabb med båda fötterna på jorden. Han har ett gediget rallyintresse också vad jag förstått, så det ska bli kul att se honom tävla i år, säger Johnny.
Fotnot: Filmen vi visar i denna artikel är inspelad från Mats och Johnnys bil under 2009 års rallytävlingar.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
En illavarslande väderprognos som spår stora regnmängder och låga temperaturer har fått Lindesbergs Rotaryklubb att skjuta fram årets upplaga av LindeDagen. Det nya datumet blir istället onsdagen den 27 augusti.
– Det blir nytt datum, men annars i stort sett som det är tänkt, och alla bokade platser kvarstår, säger Sven Carlsson.
INSÄNDARE/DEBATT: Det politiska kaoset i Lindesberg med partihoppande politiker och dramatiska utspel får stora rubriker, men bakom kulisserna kvarstår de grundläggande förvaltningsproblem som revisorerna identifierat.
I denna veckas FotoFredag så tänkte jag visa en samling bilder som jag har tagit under de senaste dagarna, som har varit både varma och soliga dagar ute i fält.
Inom loppet av 48 timmar har Jari Mehtäläinen lämnat SD, meddelat att han kommer sitta kvar på sina poster som politisk vilde, samt blivit Socialdemokrat. Dessutom avsattes hela socialnämnden under måndagens kommunfullmäktige.
– För min egen del så är jag ju politiskt aktiv, och det vill jag ju fortsätta vara, då måste man ju ingå i ett parti, säger han.
I januari meddelade Roger Sixtensson sin avgång som VD för FALAB/LIBO, efter en rad uppmärksammade mediala granskningar. Sedan dess har bolagets ekonomichef varit tillförordnad på posten, medan man sökt en ny VD. Under måndagen kunde man så presentera mannen som ska axla rodret, Mikael Kihlberg, som tillträder 1 september.
– Nu vänder vi blad, nu börjar ett nytt kapitel i FALAB/LIBOS historia, säger Mikael.
Som avslutning på lördagens Vårmönstring arrangerades Vårfesten på Brasseri All In. DJ Misceo, Drängarna och The Band Of Brothers stod för underhållning och härlig musik. Det blev en mycket välbesökt tillställning där stämningen var på topp från första tonen som flödade ur högtalarna. LindeNytt kan här bjuda på några ögonblick från lördagens stora fest.
REPLIK: Vår debattartikel lyfte konkreta förslag på hur skolans underskott kan minskas – utan att drabba elever, lärare eller landsbygd. Svaret från politiken bemöter inte våra argument, utan reducerar medborgarnas engagemang till något negativt som man är besviken över. Det är både oroande och ovärdigt.