Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

Med en seger och en förlust i säsongens facit så gjorde WSK Lindesberg sig redo för sin andra hemmamatch för säsongen, gästande Kungsör stod ännu utan seger och hade såklart revanschsuget uppe när matchen skulle blåsas igång.

Matchen inleddes med två jämna spel där bortalaget Kungsör inledde starkt och tog ett tidigt kommando i matchen, trots detta fanns det flera goda målchanser för WSK där hemmabacken Emil Berglin fick en tidig chans på ett mål som räddades av bortalagets målvakt.
Kungsör hade dock grepp om spelet och efter sex spelade minuter kunde man spela in ett skott som svepte förbi hemmalagets försvar och målvakt, ett skott som skulle bli matchens första mål.

Med det tidiga underläget började spelet att hålla sig på WSKs planhalva och hemmalaget såg ut att ha problem att försvara målet, mållägen kom och efter femton minuter fick hemmalaget en stor chans på mål där Noah Karlsson tilldelades en straff efter en trång situation vid motståndarmålet.

Straffen spelades in och med WSKs första mål i matchen hittade laget en ny växel där flera målchanser uppstod och efter ett lagspel från Pontus Hellsing och Niklas Carlsson fick hemmalaget ett grepp om matchen med en 2-1-ledning.

Väl i ledningen ökade WSK sitt spel och bara några sekunder efter målgörandet var hemmalaget nära en ny triumf, detta åter genom duon Pontus Hellsing och Niklas Carlsson som spelade sig förbi Kungsörs-försvaret men fick stopp vid målet där målvakten lyckades att försvara kassen.

Med den andra perioden igång visade hemmalaget tidigt en högre klass i sitt spel, Kungsör gavs minimalt med mållägen och bortamålvakten fick fullt upp i målet där majoriteten av perioden hölls på bortalagets planhalva.

Flera goda mållägen lades för hemmalaget som kunde ta sig hela vägen igenom efter tio spelade minuter, en kamp om bollen väntade vid bortamålet där Viktor Stunz kunde ge stuts i bollen som sedan hamnade bakom bortalagets målvakt.

Med en utökad ledning så höll WSK upp sitt framåtspel och kunde vid flera tillfällen spela sig förbi Kungsörs försvar, man fick dock ständigt stopp vid målet där bortamålvakten höll ihop målet och med tre minuter kvar av den aktuella perioden började fåtalet lägen öppna sig för Kungsör.
Lägena togs och bortalaget lyckades att, på bara någon minut, kvittera matchen inför den avslutande perioden.

Flera mållägen fanns för WSK Foto: Timmy Lundegård

Med 3-3 inför den sista perioden så ökade WSK sitt spel till max och visade tidigt att de var det bättre laget på planen, det snabba spelet från hemmalaget började även få utbetalning och efter sex minuter kom ett snabbt inspel från Pontus Hellsing som tog tillbaka ledningen.

Kungsörs försvarsspel hade problem att hänga med i hemmalagets tempo vilket öppnade flera lägen för hemmalaget som kunde fortsätta med sin målskörd och med halva perioden klar stod hemmalaget med en stark ledning med 6-3.

Matchen var dock inte över, Kungsör lyckades få kontroll över bollen med sex minuter kvar och kunde spela sig förbi hemmaförsvaret, i förhoppningar på att göra matchen oavgjord tog Kungsör ut sin målvakt i byte mot en extra utespelare för att således öka chanserna med skott på mål.

Trots flera lägen där Kungsör kunde utmana så avslutade WSKs William Ardesjö matchen genom att sno åt sig bollen och spela in ett avslutande mål på öppen kasse med bara sekunden kvar.

– Det kändes som att vi var det bättre laget idag, vi måste samtidigt jobba lite med skärpan i laget och göra fler mål på våra lägen då vi fick fler avgörande lägen än våra motståndare  för att kunna stänga matchen och slippa 3-3 inför sista perioden, menar WSKs lagkapten Pontus Hellsing som berättar att sommaruppladdningen har varit allt annat än rak:

– Vi har haft mycket sjukdomar med Covid-19 under säsongen och det har gjort så att det tagit lång tid att komma igång på samma nivå som tidigare och vi är ännu inte helt där vi ska vara, med mer intresse under träningarna och att det börjar bli mer taggat inom laget med lite hets och stök så känner vi däremot att vi ständigt tar steg åt rätt håll.

Med sjukdomarna bakom sig gör kvällens seger, de tre poängen såklart mycket godare men trots en uppåtstigande form så finns ännu inga klara och långsiktiga planer på att göra en repris från fjolåret där man var klara för kvalspel.

– Allt beror helt på hur truppen ser ut mot slutet av säsongen, ett kvalspel skulle såklart vara positivt och skulle vi vara ett topplag och slåss om en kvalplats så kommer vi såklart att sikta för det men det är också en lång väg kvar.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat: 7-4 (2-1, 1-2, 4-1)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Noah Karlsson
2-1 Niclas Carlsson (Assist: Pontus Hellsing)
3-1 Viktor Stunz (Assist: Niklas Carlsson)
4-3 Pontus Hellsing (Assist: Niklas Carlsson)
5-3 William Ardesjö (Assist: Emil Berglin)
6-3 Tage Sjöberg (Assist: Niklas Carlsson)
7-4 William Ardesjö

Läget i tabellen: Med tre nya poäng placeras WSK på en säker 7:e plats med fem inspelade poäng, neråt ligger Hallsta som närmsta hotet med enbart en poäng medan man kan påbörja en jakt uppåt där hela fyra lag placeras 3:a till 6:a med sex poäng.
Örebro är nästa motstånd för WSK och placeras 10:a med ett poäng och -11 i målskillnad.

Nästa hemmamatch: Fredag 30:e oktober vs Skälby IBK i Stadsskogens Idrottshall med matchstart kl. 19.30.

Publicerad 16 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Jan Edhammer från Lions överräckte den nya grillen till Källgården. Foto: Camilla Lagerman

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan Edhammer kom för att överräcka en efterlängtad grill till de boende.
– Det här blir helt perfekt! säger enhetschef Emma Thegel med ett stort leende.

14 juni 2021 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Annons

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Örebro kommuns säkerhetschef Mats Brantsberg och Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, ingår i en samarbetsorganisation som kallas Samhällsråd-T. Vi arbetar bland annat med länets brottsförebyggande strategi och för arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT).
Nu vill vi i Samhällsråd T ge ett öppet brev till elever och föräldrar inför skolavslutningen.

7 juni 2021 klockan 09:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan
Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största ...
4 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-06-17 10:20