Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

Med en seger och en förlust i säsongens facit så gjorde WSK Lindesberg sig redo för sin andra hemmamatch för säsongen, gästande Kungsör stod ännu utan seger och hade såklart revanschsuget uppe när matchen skulle blåsas igång.

Matchen inleddes med två jämna spel där bortalaget Kungsör inledde starkt och tog ett tidigt kommando i matchen, trots detta fanns det flera goda målchanser för WSK där hemmabacken Emil Berglin fick en tidig chans på ett mål som räddades av bortalagets målvakt.
Kungsör hade dock grepp om spelet och efter sex spelade minuter kunde man spela in ett skott som svepte förbi hemmalagets försvar och målvakt, ett skott som skulle bli matchens första mål.

Med det tidiga underläget började spelet att hålla sig på WSKs planhalva och hemmalaget såg ut att ha problem att försvara målet, mållägen kom och efter femton minuter fick hemmalaget en stor chans på mål där Noah Karlsson tilldelades en straff efter en trång situation vid motståndarmålet.

Straffen spelades in och med WSKs första mål i matchen hittade laget en ny växel där flera målchanser uppstod och efter ett lagspel från Pontus Hellsing och Niklas Carlsson fick hemmalaget ett grepp om matchen med en 2-1-ledning.

Väl i ledningen ökade WSK sitt spel och bara några sekunder efter målgörandet var hemmalaget nära en ny triumf, detta åter genom duon Pontus Hellsing och Niklas Carlsson som spelade sig förbi Kungsörs-försvaret men fick stopp vid målet där målvakten lyckades att försvara kassen.

Med den andra perioden igång visade hemmalaget tidigt en högre klass i sitt spel, Kungsör gavs minimalt med mållägen och bortamålvakten fick fullt upp i målet där majoriteten av perioden hölls på bortalagets planhalva.

Flera goda mållägen lades för hemmalaget som kunde ta sig hela vägen igenom efter tio spelade minuter, en kamp om bollen väntade vid bortamålet där Viktor Stunz kunde ge stuts i bollen som sedan hamnade bakom bortalagets målvakt.

Med en utökad ledning så höll WSK upp sitt framåtspel och kunde vid flera tillfällen spela sig förbi Kungsörs försvar, man fick dock ständigt stopp vid målet där bortamålvakten höll ihop målet och med tre minuter kvar av den aktuella perioden började fåtalet lägen öppna sig för Kungsör.
Lägena togs och bortalaget lyckades att, på bara någon minut, kvittera matchen inför den avslutande perioden.

Flera mållägen fanns för WSK Foto: Timmy Lundegård

Med 3-3 inför den sista perioden så ökade WSK sitt spel till max och visade tidigt att de var det bättre laget på planen, det snabba spelet från hemmalaget började även få utbetalning och efter sex minuter kom ett snabbt inspel från Pontus Hellsing som tog tillbaka ledningen.

Kungsörs försvarsspel hade problem att hänga med i hemmalagets tempo vilket öppnade flera lägen för hemmalaget som kunde fortsätta med sin målskörd och med halva perioden klar stod hemmalaget med en stark ledning med 6-3.

Matchen var dock inte över, Kungsör lyckades få kontroll över bollen med sex minuter kvar och kunde spela sig förbi hemmaförsvaret, i förhoppningar på att göra matchen oavgjord tog Kungsör ut sin målvakt i byte mot en extra utespelare för att således öka chanserna med skott på mål.

Trots flera lägen där Kungsör kunde utmana så avslutade WSKs William Ardesjö matchen genom att sno åt sig bollen och spela in ett avslutande mål på öppen kasse med bara sekunden kvar.

– Det kändes som att vi var det bättre laget idag, vi måste samtidigt jobba lite med skärpan i laget och göra fler mål på våra lägen då vi fick fler avgörande lägen än våra motståndare  för att kunna stänga matchen och slippa 3-3 inför sista perioden, menar WSKs lagkapten Pontus Hellsing som berättar att sommaruppladdningen har varit allt annat än rak:

– Vi har haft mycket sjukdomar med Covid-19 under säsongen och det har gjort så att det tagit lång tid att komma igång på samma nivå som tidigare och vi är ännu inte helt där vi ska vara, med mer intresse under träningarna och att det börjar bli mer taggat inom laget med lite hets och stök så känner vi däremot att vi ständigt tar steg åt rätt håll.

Med sjukdomarna bakom sig gör kvällens seger, de tre poängen såklart mycket godare men trots en uppåtstigande form så finns ännu inga klara och långsiktiga planer på att göra en repris från fjolåret där man var klara för kvalspel.

– Allt beror helt på hur truppen ser ut mot slutet av säsongen, ett kvalspel skulle såklart vara positivt och skulle vi vara ett topplag och slåss om en kvalplats så kommer vi såklart att sikta för det men det är också en lång väg kvar.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat: 7-4 (2-1, 1-2, 4-1)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Noah Karlsson
2-1 Niclas Carlsson (Assist: Pontus Hellsing)
3-1 Viktor Stunz (Assist: Niklas Carlsson)
4-3 Pontus Hellsing (Assist: Niklas Carlsson)
5-3 William Ardesjö (Assist: Emil Berglin)
6-3 Tage Sjöberg (Assist: Niklas Carlsson)
7-4 William Ardesjö

Läget i tabellen: Med tre nya poäng placeras WSK på en säker 7:e plats med fem inspelade poäng, neråt ligger Hallsta som närmsta hotet med enbart en poäng medan man kan påbörja en jakt uppåt där hela fyra lag placeras 3:a till 6:a med sex poäng.
Örebro är nästa motstånd för WSK och placeras 10:a med ett poäng och -11 i målskillnad.

Nästa hemmamatch: Fredag 30:e oktober vs Skälby IBK i Stadsskogens Idrottshall med matchstart kl. 19.30.

Publicerad 16 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Genrebild: Fredrik Norman

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han Facebookgruppen ”Stoppa stölderna i Storå, Guldsmedshyttan, Lindesberg, Stråssa, Fanthyttan, Löa” och på kort tid har hela 700 personer anslutit sig till nätverket.

20 januari 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora ...

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip ...

Linde energis huvudkontor med den upplysta ackumulatortanken. Foto: Linde energi

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.

19 januari 2021 klockan 08:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lisa Östlund (tv) driver Frosths Konditori sedan slutet av 2018, men det är Monica Syrén som kommer möta gästerna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid årsskiftet. Under måndagsmorgonen slogs dock dörrarna upp igen, med några välkända ansikten bakom disken, då Frosths Konditori nu tagit över verksamheten.
– Det är jätteroligt, alla har varit väldigt positiva, berättar Lisa Östlund.

18 januari 2021 klockan 13:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona
Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

15 januari 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Annons


Sjuksköterskan Anne-li Adolfsson vaccinerar boende på Tallåsen i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man att samtliga särskilda boenden i Örebro län ska ha fått sin första dos.
– Vaccineringen i kommunerna har gått mycket bra och alla kommuner gör ett otroligt arbete, säger Ingmar Ångman, områdeschef välfärd och folkhälsa, Region Örebro län.

14 januari 2021 klockan 08:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frö...

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan

I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till ...

Foto: Fredrik Norman

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”

Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt väderleksprognosen kommer en ny snösväng redan på onsdag och dessförinnan skall det halkbekämpas med grus – och plogvallar tryckas ihop för att skapa mer utrymme för såväl fordon som fotgängare.
– Ja, men vi är förberedda. Det är bara att köra, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, optimistiskt på tisdagsmorgonen.

12 januari 2021 klockan 07:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du
Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya föreskrifterna gäller bland annat ...
11 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mer snö på väg: SMHI klass 1-varnar
Under måndagen förväntas Lindesbergsområdet få omkring en decimeter snö, enligt prognos från SMHI som utfärdat en klass 1-varning med ...
11 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 01:20