Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

Med en seger och en förlust i säsongens facit så gjorde WSK Lindesberg sig redo för sin andra hemmamatch för säsongen, gästande Kungsör stod ännu utan seger och hade såklart revanschsuget uppe när matchen skulle blåsas igång.

Matchen inleddes med två jämna spel där bortalaget Kungsör inledde starkt och tog ett tidigt kommando i matchen, trots detta fanns det flera goda målchanser för WSK där hemmabacken Emil Berglin fick en tidig chans på ett mål som räddades av bortalagets målvakt.
Kungsör hade dock grepp om spelet och efter sex spelade minuter kunde man spela in ett skott som svepte förbi hemmalagets försvar och målvakt, ett skott som skulle bli matchens första mål.

Med det tidiga underläget började spelet att hålla sig på WSKs planhalva och hemmalaget såg ut att ha problem att försvara målet, mållägen kom och efter femton minuter fick hemmalaget en stor chans på mål där Noah Karlsson tilldelades en straff efter en trång situation vid motståndarmålet.

Straffen spelades in och med WSKs första mål i matchen hittade laget en ny växel där flera målchanser uppstod och efter ett lagspel från Pontus Hellsing och Niklas Carlsson fick hemmalaget ett grepp om matchen med en 2-1-ledning.

Väl i ledningen ökade WSK sitt spel och bara några sekunder efter målgörandet var hemmalaget nära en ny triumf, detta åter genom duon Pontus Hellsing och Niklas Carlsson som spelade sig förbi Kungsörs-försvaret men fick stopp vid målet där målvakten lyckades att försvara kassen.

Med den andra perioden igång visade hemmalaget tidigt en högre klass i sitt spel, Kungsör gavs minimalt med mållägen och bortamålvakten fick fullt upp i målet där majoriteten av perioden hölls på bortalagets planhalva.

Flera goda mållägen lades för hemmalaget som kunde ta sig hela vägen igenom efter tio spelade minuter, en kamp om bollen väntade vid bortamålet där Viktor Stunz kunde ge stuts i bollen som sedan hamnade bakom bortalagets målvakt.

Med en utökad ledning så höll WSK upp sitt framåtspel och kunde vid flera tillfällen spela sig förbi Kungsörs försvar, man fick dock ständigt stopp vid målet där bortamålvakten höll ihop målet och med tre minuter kvar av den aktuella perioden började fåtalet lägen öppna sig för Kungsör.
Lägena togs och bortalaget lyckades att, på bara någon minut, kvittera matchen inför den avslutande perioden.

Flera mållägen fanns för WSK Foto: Timmy Lundegård

Med 3-3 inför den sista perioden så ökade WSK sitt spel till max och visade tidigt att de var det bättre laget på planen, det snabba spelet från hemmalaget började även få utbetalning och efter sex minuter kom ett snabbt inspel från Pontus Hellsing som tog tillbaka ledningen.

Kungsörs försvarsspel hade problem att hänga med i hemmalagets tempo vilket öppnade flera lägen för hemmalaget som kunde fortsätta med sin målskörd och med halva perioden klar stod hemmalaget med en stark ledning med 6-3.

Matchen var dock inte över, Kungsör lyckades få kontroll över bollen med sex minuter kvar och kunde spela sig förbi hemmaförsvaret, i förhoppningar på att göra matchen oavgjord tog Kungsör ut sin målvakt i byte mot en extra utespelare för att således öka chanserna med skott på mål.

Trots flera lägen där Kungsör kunde utmana så avslutade WSKs William Ardesjö matchen genom att sno åt sig bollen och spela in ett avslutande mål på öppen kasse med bara sekunden kvar.

– Det kändes som att vi var det bättre laget idag, vi måste samtidigt jobba lite med skärpan i laget och göra fler mål på våra lägen då vi fick fler avgörande lägen än våra motståndare  för att kunna stänga matchen och slippa 3-3 inför sista perioden, menar WSKs lagkapten Pontus Hellsing som berättar att sommaruppladdningen har varit allt annat än rak:

– Vi har haft mycket sjukdomar med Covid-19 under säsongen och det har gjort så att det tagit lång tid att komma igång på samma nivå som tidigare och vi är ännu inte helt där vi ska vara, med mer intresse under träningarna och att det börjar bli mer taggat inom laget med lite hets och stök så känner vi däremot att vi ständigt tar steg åt rätt håll.

Med sjukdomarna bakom sig gör kvällens seger, de tre poängen såklart mycket godare men trots en uppåtstigande form så finns ännu inga klara och långsiktiga planer på att göra en repris från fjolåret där man var klara för kvalspel.

– Allt beror helt på hur truppen ser ut mot slutet av säsongen, ett kvalspel skulle såklart vara positivt och skulle vi vara ett topplag och slåss om en kvalplats så kommer vi såklart att sikta för det men det är också en lång väg kvar.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat: 7-4 (2-1, 1-2, 4-1)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Noah Karlsson
2-1 Niclas Carlsson (Assist: Pontus Hellsing)
3-1 Viktor Stunz (Assist: Niklas Carlsson)
4-3 Pontus Hellsing (Assist: Niklas Carlsson)
5-3 William Ardesjö (Assist: Emil Berglin)
6-3 Tage Sjöberg (Assist: Niklas Carlsson)
7-4 William Ardesjö

Läget i tabellen: Med tre nya poäng placeras WSK på en säker 7:e plats med fem inspelade poäng, neråt ligger Hallsta som närmsta hotet med enbart en poäng medan man kan påbörja en jakt uppåt där hela fyra lag placeras 3:a till 6:a med sex poäng.
Örebro är nästa motstånd för WSK och placeras 10:a med ett poäng och -11 i målskillnad.

Nästa hemmamatch: Fredag 30:e oktober vs Skälby IBK i Stadsskogens Idrottshall med matchstart kl. 19.30.

Publicerad 16 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området Bergshyttan, replikerar efter Sveaskogs debattsvar, som publicerades i LindeNytt 5 oktober.

16 oktober 2020 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvä...

AnnonsT.v. Aksana Lodhi. T.h. Ekaterina Krysanova och Vladislav Lantratov som Romeo och Julia - historiens mest kända kärlekspar. Foto: Lotta Persdotter / Folkets Hus & parker

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio – för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson är några av dem i Lindesberg som sysslar med dans och rytmisk gymnastik.

15 oktober 2020 klockan 13:43 av Hans Andersson Visa hela artikeln

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvä...

Bengt Storbacka, Socialdemokraterna. Foto: Monika Aune

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen

Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut fattades av partiet under måndagskvällen.

13 oktober 2020 klockan 07:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 20:41