Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

Med en seger och en förlust i säsongens facit så gjorde WSK Lindesberg sig redo för sin andra hemmamatch för säsongen, gästande Kungsör stod ännu utan seger och hade såklart revanschsuget uppe när matchen skulle blåsas igång.

Matchen inleddes med två jämna spel där bortalaget Kungsör inledde starkt och tog ett tidigt kommando i matchen, trots detta fanns det flera goda målchanser för WSK där hemmabacken Emil Berglin fick en tidig chans på ett mål som räddades av bortalagets målvakt.
Kungsör hade dock grepp om spelet och efter sex spelade minuter kunde man spela in ett skott som svepte förbi hemmalagets försvar och målvakt, ett skott som skulle bli matchens första mål.

Med det tidiga underläget började spelet att hålla sig på WSKs planhalva och hemmalaget såg ut att ha problem att försvara målet, mållägen kom och efter femton minuter fick hemmalaget en stor chans på mål där Noah Karlsson tilldelades en straff efter en trång situation vid motståndarmålet.

Straffen spelades in och med WSKs första mål i matchen hittade laget en ny växel där flera målchanser uppstod och efter ett lagspel från Pontus Hellsing och Niklas Carlsson fick hemmalaget ett grepp om matchen med en 2-1-ledning.

Väl i ledningen ökade WSK sitt spel och bara några sekunder efter målgörandet var hemmalaget nära en ny triumf, detta åter genom duon Pontus Hellsing och Niklas Carlsson som spelade sig förbi Kungsörs-försvaret men fick stopp vid målet där målvakten lyckades att försvara kassen.

Med den andra perioden igång visade hemmalaget tidigt en högre klass i sitt spel, Kungsör gavs minimalt med mållägen och bortamålvakten fick fullt upp i målet där majoriteten av perioden hölls på bortalagets planhalva.

Flera goda mållägen lades för hemmalaget som kunde ta sig hela vägen igenom efter tio spelade minuter, en kamp om bollen väntade vid bortamålet där Viktor Stunz kunde ge stuts i bollen som sedan hamnade bakom bortalagets målvakt.

Med en utökad ledning så höll WSK upp sitt framåtspel och kunde vid flera tillfällen spela sig förbi Kungsörs försvar, man fick dock ständigt stopp vid målet där bortamålvakten höll ihop målet och med tre minuter kvar av den aktuella perioden började fåtalet lägen öppna sig för Kungsör.
Lägena togs och bortalaget lyckades att, på bara någon minut, kvittera matchen inför den avslutande perioden.

Flera mållägen fanns för WSK Foto: Timmy Lundegård

Med 3-3 inför den sista perioden så ökade WSK sitt spel till max och visade tidigt att de var det bättre laget på planen, det snabba spelet från hemmalaget började även få utbetalning och efter sex minuter kom ett snabbt inspel från Pontus Hellsing som tog tillbaka ledningen.

Kungsörs försvarsspel hade problem att hänga med i hemmalagets tempo vilket öppnade flera lägen för hemmalaget som kunde fortsätta med sin målskörd och med halva perioden klar stod hemmalaget med en stark ledning med 6-3.

Matchen var dock inte över, Kungsör lyckades få kontroll över bollen med sex minuter kvar och kunde spela sig förbi hemmaförsvaret, i förhoppningar på att göra matchen oavgjord tog Kungsör ut sin målvakt i byte mot en extra utespelare för att således öka chanserna med skott på mål.

Trots flera lägen där Kungsör kunde utmana så avslutade WSKs William Ardesjö matchen genom att sno åt sig bollen och spela in ett avslutande mål på öppen kasse med bara sekunden kvar.

– Det kändes som att vi var det bättre laget idag, vi måste samtidigt jobba lite med skärpan i laget och göra fler mål på våra lägen då vi fick fler avgörande lägen än våra motståndare  för att kunna stänga matchen och slippa 3-3 inför sista perioden, menar WSKs lagkapten Pontus Hellsing som berättar att sommaruppladdningen har varit allt annat än rak:

– Vi har haft mycket sjukdomar med Covid-19 under säsongen och det har gjort så att det tagit lång tid att komma igång på samma nivå som tidigare och vi är ännu inte helt där vi ska vara, med mer intresse under träningarna och att det börjar bli mer taggat inom laget med lite hets och stök så känner vi däremot att vi ständigt tar steg åt rätt håll.

Med sjukdomarna bakom sig gör kvällens seger, de tre poängen såklart mycket godare men trots en uppåtstigande form så finns ännu inga klara och långsiktiga planer på att göra en repris från fjolåret där man var klara för kvalspel.

– Allt beror helt på hur truppen ser ut mot slutet av säsongen, ett kvalspel skulle såklart vara positivt och skulle vi vara ett topplag och slåss om en kvalplats så kommer vi såklart att sikta för det men det är också en lång väg kvar.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat: 7-4 (2-1, 1-2, 4-1)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Noah Karlsson
2-1 Niclas Carlsson (Assist: Pontus Hellsing)
3-1 Viktor Stunz (Assist: Niklas Carlsson)
4-3 Pontus Hellsing (Assist: Niklas Carlsson)
5-3 William Ardesjö (Assist: Emil Berglin)
6-3 Tage Sjöberg (Assist: Niklas Carlsson)
7-4 William Ardesjö

Läget i tabellen: Med tre nya poäng placeras WSK på en säker 7:e plats med fem inspelade poäng, neråt ligger Hallsta som närmsta hotet med enbart en poäng medan man kan påbörja en jakt uppåt där hela fyra lag placeras 3:a till 6:a med sex poäng.
Örebro är nästa motstånd för WSK och placeras 10:a med ett poäng och -11 i målskillnad.

Nästa hemmamatch: Fredag 30:e oktober vs Skälby IBK i Stadsskogens Idrottshall med matchstart kl. 19.30.

Publicerad 16 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 14:48