Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

Med en seger och en förlust i säsongens facit så gjorde WSK Lindesberg sig redo för sin andra hemmamatch för säsongen, gästande Kungsör stod ännu utan seger och hade såklart revanschsuget uppe när matchen skulle blåsas igång.

Matchen inleddes med två jämna spel där bortalaget Kungsör inledde starkt och tog ett tidigt kommando i matchen, trots detta fanns det flera goda målchanser för WSK där hemmabacken Emil Berglin fick en tidig chans på ett mål som räddades av bortalagets målvakt.
Kungsör hade dock grepp om spelet och efter sex spelade minuter kunde man spela in ett skott som svepte förbi hemmalagets försvar och målvakt, ett skott som skulle bli matchens första mål.

Med det tidiga underläget började spelet att hålla sig på WSKs planhalva och hemmalaget såg ut att ha problem att försvara målet, mållägen kom och efter femton minuter fick hemmalaget en stor chans på mål där Noah Karlsson tilldelades en straff efter en trång situation vid motståndarmålet.

Straffen spelades in och med WSKs första mål i matchen hittade laget en ny växel där flera målchanser uppstod och efter ett lagspel från Pontus Hellsing och Niklas Carlsson fick hemmalaget ett grepp om matchen med en 2-1-ledning.

Väl i ledningen ökade WSK sitt spel och bara några sekunder efter målgörandet var hemmalaget nära en ny triumf, detta åter genom duon Pontus Hellsing och Niklas Carlsson som spelade sig förbi Kungsörs-försvaret men fick stopp vid målet där målvakten lyckades att försvara kassen.

Med den andra perioden igång visade hemmalaget tidigt en högre klass i sitt spel, Kungsör gavs minimalt med mållägen och bortamålvakten fick fullt upp i målet där majoriteten av perioden hölls på bortalagets planhalva.

Flera goda mållägen lades för hemmalaget som kunde ta sig hela vägen igenom efter tio spelade minuter, en kamp om bollen väntade vid bortamålet där Viktor Stunz kunde ge stuts i bollen som sedan hamnade bakom bortalagets målvakt.

Med en utökad ledning så höll WSK upp sitt framåtspel och kunde vid flera tillfällen spela sig förbi Kungsörs försvar, man fick dock ständigt stopp vid målet där bortamålvakten höll ihop målet och med tre minuter kvar av den aktuella perioden började fåtalet lägen öppna sig för Kungsör.
Lägena togs och bortalaget lyckades att, på bara någon minut, kvittera matchen inför den avslutande perioden.

Flera mållägen fanns för WSK Foto: Timmy Lundegård

Med 3-3 inför den sista perioden så ökade WSK sitt spel till max och visade tidigt att de var det bättre laget på planen, det snabba spelet från hemmalaget började även få utbetalning och efter sex minuter kom ett snabbt inspel från Pontus Hellsing som tog tillbaka ledningen.

Kungsörs försvarsspel hade problem att hänga med i hemmalagets tempo vilket öppnade flera lägen för hemmalaget som kunde fortsätta med sin målskörd och med halva perioden klar stod hemmalaget med en stark ledning med 6-3.

Matchen var dock inte över, Kungsör lyckades få kontroll över bollen med sex minuter kvar och kunde spela sig förbi hemmaförsvaret, i förhoppningar på att göra matchen oavgjord tog Kungsör ut sin målvakt i byte mot en extra utespelare för att således öka chanserna med skott på mål.

Trots flera lägen där Kungsör kunde utmana så avslutade WSKs William Ardesjö matchen genom att sno åt sig bollen och spela in ett avslutande mål på öppen kasse med bara sekunden kvar.

– Det kändes som att vi var det bättre laget idag, vi måste samtidigt jobba lite med skärpan i laget och göra fler mål på våra lägen då vi fick fler avgörande lägen än våra motståndare  för att kunna stänga matchen och slippa 3-3 inför sista perioden, menar WSKs lagkapten Pontus Hellsing som berättar att sommaruppladdningen har varit allt annat än rak:

– Vi har haft mycket sjukdomar med Covid-19 under säsongen och det har gjort så att det tagit lång tid att komma igång på samma nivå som tidigare och vi är ännu inte helt där vi ska vara, med mer intresse under träningarna och att det börjar bli mer taggat inom laget med lite hets och stök så känner vi däremot att vi ständigt tar steg åt rätt håll.

Med sjukdomarna bakom sig gör kvällens seger, de tre poängen såklart mycket godare men trots en uppåtstigande form så finns ännu inga klara och långsiktiga planer på att göra en repris från fjolåret där man var klara för kvalspel.

– Allt beror helt på hur truppen ser ut mot slutet av säsongen, ett kvalspel skulle såklart vara positivt och skulle vi vara ett topplag och slåss om en kvalplats så kommer vi såklart att sikta för det men det är också en lång väg kvar.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat: 7-4 (2-1, 1-2, 4-1)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Noah Karlsson
2-1 Niclas Carlsson (Assist: Pontus Hellsing)
3-1 Viktor Stunz (Assist: Niklas Carlsson)
4-3 Pontus Hellsing (Assist: Niklas Carlsson)
5-3 William Ardesjö (Assist: Emil Berglin)
6-3 Tage Sjöberg (Assist: Niklas Carlsson)
7-4 William Ardesjö

Läget i tabellen: Med tre nya poäng placeras WSK på en säker 7:e plats med fem inspelade poäng, neråt ligger Hallsta som närmsta hotet med enbart en poäng medan man kan påbörja en jakt uppåt där hela fyra lag placeras 3:a till 6:a med sex poäng.
Örebro är nästa motstånd för WSK och placeras 10:a med ett poäng och -11 i målskillnad.

Nästa hemmamatch: Fredag 30:e oktober vs Skälby IBK i Stadsskogens Idrottshall med matchstart kl. 19.30.

Publicerad 16 oktober 2020 klockan 23:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 06:12