300 i Lindlöven – del II

Förra veckan firade Daniel Olsson-Fromell 300 matcher för sitt Lindlöven. I två artiklar lyfter LindeNytt fram en av klubbens största spelare genom tiderna. Här berättar klubbikonen själv om lagbyggen, minnen och framtiden.

– Det är stort att göra det i samma klubb. Det kan inte vara många som gjort det, inte i Lindlöven.

Daniel Olsson-Fromell är med all rätt stolt över sin nya milstolpe på 300 matcher för Lindlöven. Men själv hade han ingen större vetskap om situationen, även om han visste att han närmade sig. Tack vare en uppmärksam kusin fick han det berättar för sig när noteringen skulle passeras.

Det har blivit många säsonger i Lindlöven-dressen. Så pass många att Daniel själv tappat räkningen. Han funderar högt över om det är åtta eller nio säsonger, men kan i alla fall slå fast att han varit i klubben genom flera epoker, Under alla sina år i klubben har han sett många spelare komma och gå och märkt hur laget förändrats.

– Från början var det mångt och mycket från bygden, där det var många hemvändare som spelat i Kumla och på andra ställen. Sen var vi några lokala med Tom Nordin och Marcus Eriksson, så det var mer från bygden då. Nu har vi inte så jättemycket lokala spelare som det är. Det är i princip bara 4-5 stycken som har anknytning till staden

Daniel har genomlevt många tränare och lagbyggen, där vissa varit bättre än andra. Han förklarar hur det i vissa perioder svämmat över av finnar och letter i laget. Men nu känner Daniel att laget är på rätt väg. De senaste tre åren har det för honom blivit tydligt att klubben satsat ordentligt. Mycket av det menar han att tränaren Staffan Tholson och sportchefen John Falck ligger bakom.

– Förut var det mera att ”nu ska vi överleva”. Det fanns ingen chans att vi skulle nå Allettan. Nu är det högre målsättningar där vi ska till Allettan. Det är så klart mycket roligare när det är så, när det finns ambitioner.

Med 300 matcher på isen har Daniel fått många starka minnen. Bland de allra finaste plockar han fram ett hemmamöte med Tierp för ett år sedan. I en fantastisk match stod Daniel för fem mål, hans härligaste match i klubben. Ett annat oförglömligt ögonblick var då klubben säkrade spel i Allettan för första gången.

Men tiden i klubben har inte bara varit framgångar och glädje. Tillsammans med sitt Lindlöven har Daniel lidit flera nederlag, vissa av dem svårare att smälta än andra.

– Den absolut värsta matchen var premiären hemma säsongen 2011-12, då vi förlorade mot Ore med 4-15. Det är den värsta mardrömsmatchen i hela mitt liv. Det var året då Nooni och alla de kom, sen så förlorade vi mot Ore i premiären. Den sitter fortfarande i, skrattar Daniel lättsamt.

Med en milstolpe passerad skulle man kunna tro att anfallsesset redan siktat in sig på nya klubbrekord. Men icke, utan Daniel förklarar enkelt att han inte har så god koll på det. Genom tiderna har klubben dessutom haft profiler som spelat under epoker längre än vad Daniel någonsin tror sig nå upp till. Att kunna sätta klubbrekordet i antal matcher skrattar han bort. För att slå det skulle krävas att mer än dubbla hans 300 matcher konstaterar han glatt.

I nuläget funderar Daniel inte alltför mycket på sin framtid. 27 år gammal har han rent fysiskt många år kvar, men det finns även en familj som kräver hans tid. Just nu njuter han endast av att skriva in sig i klubbens historieböcker.

– Jag har sagt att jag bara tar ett år i taget. Jag har två barn hemma och grabben blir ju större och ska ju spela själv, så jag vill ju vara med själv. Man kan inte bara tänka på sig själv, utan man får ta en diskussion efter varje säsong med familjen, förklarar Daniel som utvecklar om sin framtid.

– Men jag vill kriga på så länge jag kan. Ja, så länge jag får vara fri från skador. Jag har inte varit skadad någonting i karriären, det är väl därför jag har kunnat spela så här pass många matcher.

Publicerad 22 november 2013 klockan 09:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet
Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och ...
20 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp
Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via ...
14 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-12 11:32