Far och son driver nystartat byggföretag mitt i stan. Foto: Ida Lindkvist
ARNAB mitt i stan
Det är far och son Arnesson som står bakom ARNAB, byggföretaget som slagit upp dörrarna mitt inne i stan, något som kanske inte är helt vanligt för byggbranschen.
– Men vi tänker inte som alla andra, konstaterar Lars Arnesson.
Det är på Kungsgatan, där Pernilla Eriksson Design innan hade sin verksamhet, som de håller till, pappa Lars Arnesson och sonen Olle Arnesson. Det nyöppnade bygg- och anläggningsföretaget ARNAB, Arnessons bygg och anläggning AB, som drog igång under hösten föregående år. Lars har många års erfarenhet på nacken och har från och till sedan 1998 jobbat på TAB där han bland annat figurerat som platschef och inköpare.
– Jag har hållit på i många år, säger Lars.
Olle har valt att gå i pappas fotspår, och begav sig iväg från kommunen under några år för att bo i Uppsala och plugga
inom området, men är nu tillbaka på hemmaplan. Det var Olle som från första början startade företaget, och tyckte att farsan skulle haka på, och Lars i sin tur var inte sen att nappa.
– Det är kul, konstaterar Lars om samarbetet med sonen.
Lars och Olle fixar det allra mesta inom bygg och anläggning. Från det att kunden kommer in med en någorlunda plan på vad som skall byggas, till huset står redo och klart att intas, är ARNAB med och ordnar. Den möjligheten anser både Lars och Olle är otroligt smidigt, just för att kunden då slipper hatta runt mellan olika företag för att få hjälp med olika delar i byggarbetet.
– Vi gör allt från betongarbete till snickeri, säger Lars.
– Ja, och nybyggnad och markjobb. Och för både företag och privatpersoner, tillägger Olle.
– Det tror jag inte är så många som kan erbjuda, konstaterar Lars.
Att man valt att placera sig i ett kontor mitt i stan, på Kungsgatan, ser de båda odelat som en klar fördel. Här är det lätt att hitta grabbarna, och med tydlig text på skyltfönstret är det nästintill omöjligt att gå fel. Lokalen är uppdelad som i två rum,
med ett par trappsteg som avskiljare.
– Vi tänkte sitta här och ta emot kunderna, förklarar Lars om det första rummet, och i rummet därinnanför är kontoret där Olle och Lars kan ta hand om pappersarbetet.
– Vi syns bättre här, det är trevligare att ta emot kunder här än att de åker ut på något industriområde, tycker Olle.
Några öppettider finns inte spikade, men tanken är att man en kväll i veckan ska satsa på kvällsöppet, då kunder kan komma förbi och diskutera sina eventuella planer.
– Det finns många byggfirmor häromkring så vi måste försöka tänka utanför boxen och bredda oss, förklarar Lars.
Trots att ARNAB inte varit igång särskilt länge så har det varit fullt upp dagarna i ända. Och när den ordentliga kylan slog till passade man på att komma i ordning lite extra i lokalen.
– Vi kom igång direkt, vi hade massor att göra, vi jobbade som idioter fram till jul, berättar Lars leende.
Olle fortsätter avslutningsvis med att säga:
– Vi kan det vi gör, vi har hela bilden och fixar hela alltet!
Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.
Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Efter ett år med besparingskrav och ett överhängande hot om nedläggning av program blickar man nu framåt med stor positivitet. Lindeskolan har genom olika insatser, med gemensamma krafter, lyckats spara in omkring 11 miljoner på årsbasis.
– Vi har en bit kvar när det gäller pågående effektiviseringar för att få en ekonomi i balans, men det finns ett stort engagemang och stolthet på skolan, säger gymnasiechef Staffan Hörnberg.
Sedan gaskrisen 2022 har intresset för att ha koll på sin energiförbrukning och energipriserna ökat. Linde energi lanserar därför en ny energiapp, där användarna lättare kan få koll på förbrukning och kostnader.
– Vi har sett att allt fler kunder önskar att vi tar fram en app, de flesta behöver inte alla de detaljer som finns att ta fram via ”Mina sidor”, utan behöver en smidig snabb överblick, säger Jessica Järlstam, chef Kundservice på Linde energi i ett pressmeddelande.
För fem år sedan instiftade Linde energi ”Energiklappen” vars syfte är att prisa och lyfta fram lokala eldsjälar. Nu flaggar man för att det är öppet för allmänheten att nominera kandidater till 2024 års pris.
– Vi på Linde energi brinner för ett hållbart och levande Bergslagen och vill på detta sätt uppmuntra och uppmärksamma våra lokala hjältar. Energiklappen är vårt sätt att ge tillbaka till de som förtjänar uppmärksamhet och uppmuntran och samtidigt sprida lite julstämning, säger Joakim Johansson, VD på Linde energi, i ett pressmeddelande.
INSÄNDARE/DEBATT: Regionerna går igenom ett stålbad efter den höga inflationen som kom efter pandemin (och krig). Under pandemiåren ökade de statliga anslagen till regionerna, vilket ledde till utökning av ”kostymen” och nu när statens tillskott minskar blir det ett dråpslag för regionerna. I Region Örebro län (RÖL), och i norra länsdelen i synnerhet, finns förslag på strukturella neddragningar med centralisering som följd. Men är dessa förändringar lösningen på regionens problem?
Stures firar ett år med jubileumshelg
Den 13 oktober har det gått ett år sedan Stures Restaurang slog upp portarna på Stafettgatan i Lindesberg. Nu planerar man en jubileumshelg för ...
Efter en turbulent tid med nedläggningshot, har fordonsprogrammet nu lagt det bakom sig och blickar framåt. Under torsdagen arrangerade lärarna en branschdag för eleverna, där både företag, fackförbund och politiker kom för att dela med sig av matnyttig information.
– Det här ger eleverna en bättre inblick i branschen, och det här är bara en bråkdel av våra samarbetspartner. Nästa år kanske det blir några andra företag som kommer, säger läraren Per-Anton Olsson.
Fredagen den 4 oktober slår Lindesbergs nya delikatessbutik, Say Cheese, upp portarna för första gången. En lagom stor butik, där ostar av olika slag står i fokus, något som ägarna Mathias Pettersson och Veronica Eriksson själva upptäckte saknades.
– Det här är något som lindesbergarna är värda att ha, säger Mathias med ett brett leende.
Tisdagens Rotarymöte på Stadshotellet i Lindesberg blev ett mycket välbesökt sådant, då Sveriges forne statsminister Stefan Löfven (S) höll föredrag inför församlingen.
– Just nu är vi inne i en situation där politiken inte alltid visar sig från sin bästa sida, sade Löfven när han pratade om den europeiska politiken.
Under torsdagen fick bilfirman Hugo Eriksson i Storå ett minst sagt annorlunda besök. En duvhöksunge kraschlandade nämligen in i ett av företagens stora fönster och skadade ena vingen i fallet. Nu hoppas man att någon med kunskap kan hjälpa till att fånga in fågeln, så att den kan få återhämta sig i lugn och ro.
– Vi hoppas att någon vill försöka fånga in den, vi vill ju inte att den ska lida, säger Jennifer Eriksson.