På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.
Med en enorm låtskatt innehållande bland annat Öppna landskap, Jag vill ha dej och Kärleken förde oss samman, har Ulf Lundell underhållit miljontals människor under flera decennier. Den 17 juni inledde han sin sista sommarturné, som avslutas på lördag i Lindesberg Arena.
– Det är ju väldigt mycket nostalgi, då han sjunger flera av de här låtarna som är älskade av så många, och han har fått väldigt fin kritik på de andra spelningarna, berättar Jeanette.
I skrivande stund finns endast ströplatser kvar om man vill sitta, men om man däremot vill stå finns det fortfarande chans att roffa åt sig biljetter till lördagens konsert.
– Merparten av besökarna kommer faktiskt utifrån, vi har biljettköpare från hela Norden och Tyskland, men även från Kiruna i norr till Malmö i söder. Så det är mycket mer än vad jag egentligen trodde, men på hemmaplan har det varit lite sämre, säger Jeanette.
För de som ännu inte har köpt biljett till konserten finns det möjlighet ända fram tills att spelningen börjar klockan 19:30 på lördagskvällen, och Jeannette hoppas att arenan blir fullsatt.
– Vi vill ju visa att Lindesberg kan stå värd för stora evenemang, något som kan mynna ut i stora saker även längre fram. Många av besökarna har aldrig sett Lindesberg förut och nu får vi chansen att visa upp staden, så jag vill ju gärna att vi välkomnar dem och är måna om dem för att visa vilken pärla Lindesberg faktiskt är, säger hon och avslutar:
– Kom igen nu Lindesberg, nu visar vi att vi är mogna för den här sortens digniteter av artister och evenemang!
Man kan köpa sin biljett på tickster.com och ladda ner till sin mobiltelefon ända fram till strax innan konsertstart. Vill man hellre köpa sin biljett på plats måste man ha tillgång till Swish då det inte finns möjlighet att hantera kort- eller kontant betalningar i dörren.
Linde Volleyboll sköter parkeringen och det kostar 20 kronor som oavkortat går till volleybollens verksamhet.
Publikinsläpp från kl. 18:00 och konserten startar 19:30.
De som har gångavstånd får gärna lämna bilen hemma, då det kommer långväga gäster som behöver parkering.
Själv beskriver han sig skämtsamt som en 82-årig, enögd Parkinsongubbe, men sanningen är att Jerry Ragnarsson är en otroligt begåvad guldsmed som varit verksam sedan 1957. I sin hemmaverkstad i villan i Lindesberg har han långt efter sin pension fortsatt sin passion för hantverket, men på hobbynivå.
– Jag kan ju inte riktigt låta bli, det är ju så roligt, säger han med ett leende.
Trädet står i fokus – som form, idé och kreativ drivkraft – när Tormek bjuder in till sommarutställningen In Between Trees – Through Grind and Motion. Denna gång har man valt en ny riktning med fokus på det konstnärliga uttrycket och ambitionen att ge besökarna en helhetsupplevelse.
– Det är ett steg framåt i vår utveckling. Vi är väldigt glada över att få möjligheten att visa upp dessa fantastiska verk från utställare på den här nivån, säger Malin Karlsson, Social Media Specialist på slipmaskinstillverkaren Tormek.
Knappt ett år efter att Rickard Bädicker tog över Kajsa & Pinnens Bowling efter Lars-Åke Johansson, begärs företaget i konkurs vid Örebro Tingsrätt. De ständigt stigande matpriserna och inflationen uppges vara orsaken till beslutet.
Efter att gratisbutiken Gåvoboden i Lindesberg stått utan lokal i en månad, har man nu hittat en tillfällig lösning över sommaren för att kunna fortsätta verksamheten. Ett lokalt företag har erbjudit sig att sponsra med ett större inhägnat tält, och därmed flyttar nu Sommarboden in i Elin Olofssons villaträdgård på Östermalmsvägen 1 i Lindesberg.
– Det här är ett socialt hus, och jag tänker att nu ska det verkligen användas, säger Elin entusiastiskt.
I juni 2005 tog han över Pizzeria Milano i Lindesberg, efter förra ägaren Michel Shahrestan. Nu, två decennier senare, är det dags för Mahmut Cakir att fira 20-årsjubilem, något han framförallt vill göra för att ge tillbaka till sina trogna kunder.
– Jag vill att folk ska veta att jag har varit här i 20 år, och jag är tacksam för mina kunder, jag är så glad att jag är här i Lindesberg, säger han till LindeNytt.
I morgon, lördag den 24 maj, håller Gåvoboden i Lindesberg öppet för sista gången i sin lokal på Kristinavägen 24. Anledningen är att en ny hyresgäst ska flytta in, och därför söker verksamheten nu med ljus och lykta efter en ny plats att fortsätta sin verksamhet på.
-Jag väljer att se detta som en möjlighet, det här kan bli en nystart. Vi har stora planer på hur vi kan utveckla verksamheten på olika sätt, säger Elin Olofsson, initiativtagare till Gåvoboden i Lindesberg.
I januari meddelade Roger Sixtensson sin avgång som VD för FALAB/LIBO, efter en rad uppmärksammade mediala granskningar. Sedan dess har bolagets ekonomichef varit tillförordnad på posten, medan man sökt en ny VD. Under måndagen kunde man så presentera mannen som ska axla rodret, Mikael Kihlberg, som tillträder 1 september.
– Nu vänder vi blad, nu börjar ett nytt kapitel i FALAB/LIBOS historia, säger Mikael.
Tåg i Bergslagen meddelar att man ser en tydlig förbättring av trafiken jämfört mot i fjol, då inställda avgångar och minskad trafik påverkade resandet negativt. Under mars uppnådde man en avgångspunktlighet på 93,9 %, jämfört med 80,3 % i mars 2024.
– Trots att vi under februari och mars drabbades av flera utmaningar, som
exempelvis infrastrukturproblem, nedfallna träd och hårda vindar, ser vi en tydligt positiv trend. Utvecklingen över tid är glädjande, säger Yujin Zhang, trafikchef Tåg i Bergslagen i ett pressmeddelande.