Albin Järlstam gjorde en fin vår och svarade för nya fullträffar i LIF:s sista segermatch. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Brandgult målkalas – spelade ner Anderstorp

Förhandssnacket talade om att avsluta med stil – och LIF Lindesberg gjorde inte sig själva besvikna. I Allsvenskans sista omgång skickade brandgult både 38 bollar i nät och Anderstorp ur serien. Segern landade vid 38-33 (19-15), där Fatlum Ahmeti var målbäst.

Säsongen skulle avslutas på onsdagen för LIF Lindesberg. Laget hade en speciell uppgift framför sig, då man själv inte hade mycket att spela för medan motståndet var i desperat behov av poäng. Men även om Anderstorp var pressat i bottenstriden blev det LIF som tog hem segern – det med smått sanslösa 38-33.

– Ja, det blev verkligen en målorgie som man får kalla det haha. Det var väl ingen toppinsats rent defensivt från något utav lagen. Utan det var fullt ös framåt från båda håll, slår Tobias Pettersson fast.

Tränaren fick redan från start se målskyttet rulla igång. Redan efter fem minuter hade LIF kopplat en ledning med 5-4, bland annat genom två mål av Jesper Nilsson. Brandgult ryckte sedan ifrån till ett övertag på fyra bollar, för att sedan släppa upp Anderstorp till två. Halvleken avslutades ändå starkt och efter nytt mål från Nilsson gick LIF till vila med 19-15.

Siffrorna krympte sedan drastiskt i upptakten på andra halvlek, där Anderstorp som kände till utgångsläget chansade rejält. Med exakt en kvart kvar att spela var ställningen 26-25 till LIF och det började att osa riktigt farligt. Då satte laget i en högre växel, skaffade sig en lucka på tre bollar och höll avståndet hela vägen. Målfesten eskalerade i slutminuterna och LIF Lindesberg vann till sist med 38-33.

– Framförallt tog vi oss an uppgiften som vi skulle på ett professionellt sätt, trots att vi inte hade något att spela för tabellmässigt. Det är lätt att säga att man ska vara motiverad, men svårare att göra det i praktiken. Jag tycker att vi gjorde det bra och det var viktigast i den här matchen, summerar tränare Pettersson och tillägger.

– Sen var det så klart skönt att kunna avsluta med en seger.

Nådde nästan fjolårsnoteringen: ”Spelar ändå ihop 28 poäng”

Vinsten över Anderstorp var ödesdiger för motståndet. Smålänningarna avslutar nu Allsvenskan som nästjumbon och tvingas lämna den serie som laget anslöt till inför säsongen. För LIF Lindesbergs del blev det däremot en åttondeplats. Visserligen klart under målsättningen, men laget vann fem av sina sex sista matcher och Tobias Pettersson försöker förklara vad han tar med sig.

– En svår fråga så här kort efter. Men det som vi tar med oss är att vi ändå spelar ihop 28 poäng. Rent historiskt är det inte så jävla dåligt, för det är där någonstans som LIF har legat. Laget har haft runt 28-31 poäng de senaste åren och det tar vi även nu.

Sett till tabellen landade LIF fyra placeringar lägre i år mot förra säsongen, men poängskörden sjönk endast med tre. En förklaring till det är bottenlagen som den här upplagan gjorde väldigt svaga resultat. Med seriespelet avslutat blickar LIF Lindesberg framåt och laget väntas göra en nysatsning. Flera spelare har redan säkrats upp för nästa säsong, men allra först väntar en viloperiod.

– Vi är lediga nu i tre veckor, sen börjar vi igen 24:e april. Fram till dess är förhoppningen att vi i första hand ska spika en spelartrupp och en ledarstab, förklarar Pettersson som även bekräftar att han blir kvar i brandgult.

– Jag kommer att fortsätta som tränare även kommande säsong, meddelar han.

Matchfakta Anderstorp-LIF Lindesberg:
Resultat: 33-38 (15-19)
Publik: 326
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 5, Jacob Nelson 5, Jesper Nilsson 5, Bashkim Gashi 5, Joakim Bååk 3, Oskar Erixon 3, Jesper Jakobsson 2, Linus Olausson 2, Karlo Seric

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Tumba 25-23
OV Helsingborg-Drott 34-24
Rimbo HK-RP Linköping 35-32
Skånela-VästeråsIrsta 29-26
Tyresö-Hallby 37-25
Önnered-Amo 33-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 29 mars 2017 klockan 21:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 01:35