Albin Järlstam gjorde en fin vår och svarade för nya fullträffar i LIF:s sista segermatch. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Brandgult målkalas – spelade ner Anderstorp

Förhandssnacket talade om att avsluta med stil – och LIF Lindesberg gjorde inte sig själva besvikna. I Allsvenskans sista omgång skickade brandgult både 38 bollar i nät och Anderstorp ur serien. Segern landade vid 38-33 (19-15), där Fatlum Ahmeti var målbäst.

Säsongen skulle avslutas på onsdagen för LIF Lindesberg. Laget hade en speciell uppgift framför sig, då man själv inte hade mycket att spela för medan motståndet var i desperat behov av poäng. Men även om Anderstorp var pressat i bottenstriden blev det LIF som tog hem segern – det med smått sanslösa 38-33.

– Ja, det blev verkligen en målorgie som man får kalla det haha. Det var väl ingen toppinsats rent defensivt från något utav lagen. Utan det var fullt ös framåt från båda håll, slår Tobias Pettersson fast.

Tränaren fick redan från start se målskyttet rulla igång. Redan efter fem minuter hade LIF kopplat en ledning med 5-4, bland annat genom två mål av Jesper Nilsson. Brandgult ryckte sedan ifrån till ett övertag på fyra bollar, för att sedan släppa upp Anderstorp till två. Halvleken avslutades ändå starkt och efter nytt mål från Nilsson gick LIF till vila med 19-15.

Siffrorna krympte sedan drastiskt i upptakten på andra halvlek, där Anderstorp som kände till utgångsläget chansade rejält. Med exakt en kvart kvar att spela var ställningen 26-25 till LIF och det började att osa riktigt farligt. Då satte laget i en högre växel, skaffade sig en lucka på tre bollar och höll avståndet hela vägen. Målfesten eskalerade i slutminuterna och LIF Lindesberg vann till sist med 38-33.

– Framförallt tog vi oss an uppgiften som vi skulle på ett professionellt sätt, trots att vi inte hade något att spela för tabellmässigt. Det är lätt att säga att man ska vara motiverad, men svårare att göra det i praktiken. Jag tycker att vi gjorde det bra och det var viktigast i den här matchen, summerar tränare Pettersson och tillägger.

– Sen var det så klart skönt att kunna avsluta med en seger.

Nådde nästan fjolårsnoteringen: ”Spelar ändå ihop 28 poäng”

Vinsten över Anderstorp var ödesdiger för motståndet. Smålänningarna avslutar nu Allsvenskan som nästjumbon och tvingas lämna den serie som laget anslöt till inför säsongen. För LIF Lindesbergs del blev det däremot en åttondeplats. Visserligen klart under målsättningen, men laget vann fem av sina sex sista matcher och Tobias Pettersson försöker förklara vad han tar med sig.

– En svår fråga så här kort efter. Men det som vi tar med oss är att vi ändå spelar ihop 28 poäng. Rent historiskt är det inte så jävla dåligt, för det är där någonstans som LIF har legat. Laget har haft runt 28-31 poäng de senaste åren och det tar vi även nu.

Sett till tabellen landade LIF fyra placeringar lägre i år mot förra säsongen, men poängskörden sjönk endast med tre. En förklaring till det är bottenlagen som den här upplagan gjorde väldigt svaga resultat. Med seriespelet avslutat blickar LIF Lindesberg framåt och laget väntas göra en nysatsning. Flera spelare har redan säkrats upp för nästa säsong, men allra först väntar en viloperiod.

– Vi är lediga nu i tre veckor, sen börjar vi igen 24:e april. Fram till dess är förhoppningen att vi i första hand ska spika en spelartrupp och en ledarstab, förklarar Pettersson som även bekräftar att han blir kvar i brandgult.

– Jag kommer att fortsätta som tränare även kommande säsong, meddelar han.

Matchfakta Anderstorp-LIF Lindesberg:
Resultat: 33-38 (15-19)
Publik: 326
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 5, Jacob Nelson 5, Jesper Nilsson 5, Bashkim Gashi 5, Joakim Bååk 3, Oskar Erixon 3, Jesper Jakobsson 2, Linus Olausson 2, Karlo Seric

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Tumba 25-23
OV Helsingborg-Drott 34-24
Rimbo HK-RP Linköping 35-32
Skånela-VästeråsIrsta 29-26
Tyresö-Hallby 37-25
Önnered-Amo 33-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 29 mars 2017 klockan 21:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-16 23:36