Albin Järlstam gjorde en fin vår och svarade för nya fullträffar i LIF:s sista segermatch. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Brandgult målkalas – spelade ner Anderstorp

Förhandssnacket talade om att avsluta med stil – och LIF Lindesberg gjorde inte sig själva besvikna. I Allsvenskans sista omgång skickade brandgult både 38 bollar i nät och Anderstorp ur serien. Segern landade vid 38-33 (19-15), där Fatlum Ahmeti var målbäst.

Säsongen skulle avslutas på onsdagen för LIF Lindesberg. Laget hade en speciell uppgift framför sig, då man själv inte hade mycket att spela för medan motståndet var i desperat behov av poäng. Men även om Anderstorp var pressat i bottenstriden blev det LIF som tog hem segern – det med smått sanslösa 38-33.

– Ja, det blev verkligen en målorgie som man får kalla det haha. Det var väl ingen toppinsats rent defensivt från något utav lagen. Utan det var fullt ös framåt från båda håll, slår Tobias Pettersson fast.

Tränaren fick redan från start se målskyttet rulla igång. Redan efter fem minuter hade LIF kopplat en ledning med 5-4, bland annat genom två mål av Jesper Nilsson. Brandgult ryckte sedan ifrån till ett övertag på fyra bollar, för att sedan släppa upp Anderstorp till två. Halvleken avslutades ändå starkt och efter nytt mål från Nilsson gick LIF till vila med 19-15.

Siffrorna krympte sedan drastiskt i upptakten på andra halvlek, där Anderstorp som kände till utgångsläget chansade rejält. Med exakt en kvart kvar att spela var ställningen 26-25 till LIF och det började att osa riktigt farligt. Då satte laget i en högre växel, skaffade sig en lucka på tre bollar och höll avståndet hela vägen. Målfesten eskalerade i slutminuterna och LIF Lindesberg vann till sist med 38-33.

– Framförallt tog vi oss an uppgiften som vi skulle på ett professionellt sätt, trots att vi inte hade något att spela för tabellmässigt. Det är lätt att säga att man ska vara motiverad, men svårare att göra det i praktiken. Jag tycker att vi gjorde det bra och det var viktigast i den här matchen, summerar tränare Pettersson och tillägger.

– Sen var det så klart skönt att kunna avsluta med en seger.

Nådde nästan fjolårsnoteringen: ”Spelar ändå ihop 28 poäng”

Vinsten över Anderstorp var ödesdiger för motståndet. Smålänningarna avslutar nu Allsvenskan som nästjumbon och tvingas lämna den serie som laget anslöt till inför säsongen. För LIF Lindesbergs del blev det däremot en åttondeplats. Visserligen klart under målsättningen, men laget vann fem av sina sex sista matcher och Tobias Pettersson försöker förklara vad han tar med sig.

– En svår fråga så här kort efter. Men det som vi tar med oss är att vi ändå spelar ihop 28 poäng. Rent historiskt är det inte så jävla dåligt, för det är där någonstans som LIF har legat. Laget har haft runt 28-31 poäng de senaste åren och det tar vi även nu.

Sett till tabellen landade LIF fyra placeringar lägre i år mot förra säsongen, men poängskörden sjönk endast med tre. En förklaring till det är bottenlagen som den här upplagan gjorde väldigt svaga resultat. Med seriespelet avslutat blickar LIF Lindesberg framåt och laget väntas göra en nysatsning. Flera spelare har redan säkrats upp för nästa säsong, men allra först väntar en viloperiod.

– Vi är lediga nu i tre veckor, sen börjar vi igen 24:e april. Fram till dess är förhoppningen att vi i första hand ska spika en spelartrupp och en ledarstab, förklarar Pettersson som även bekräftar att han blir kvar i brandgult.

– Jag kommer att fortsätta som tränare även kommande säsong, meddelar han.

Matchfakta Anderstorp-LIF Lindesberg:
Resultat: 33-38 (15-19)
Publik: 326
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 5, Jacob Nelson 5, Jesper Nilsson 5, Bashkim Gashi 5, Joakim Bååk 3, Oskar Erixon 3, Jesper Jakobsson 2, Linus Olausson 2, Karlo Seric

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Tumba 25-23
OV Helsingborg-Drott 34-24
Rimbo HK-RP Linköping 35-32
Skånela-VästeråsIrsta 29-26
Tyresö-Hallby 37-25
Önnered-Amo 33-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 29 mars 2017 klockan 21:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med sju minuter kvar av matchen saknades fem viktiga spelare i LIF Lindesberg. Trots en bra spelad match så blev skadan för stor när poängen skulle fördelas. Foto: Hasse Persson

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som försvann från den tillgängliga bänken, när Anderstorp gästade Lindesberg. Matchen höll sig jämn under onsdagskvällen, där de sista sju minuterna blev mardrömsliknande för hemmalaget som var chanslösa i slutminuterna.

8 februari 2024 klockan 14:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år

Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom å...

Martin Eriksson ny tränare för damlaget: ”Vi kan vinna serien”

Inför säsongen stod GSBK/IFK Lindesbergs damlag utan tränare, så för att laget ...

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen

Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna ...

Ingrid Nilsson är tillbaka i toppform! Foto: Magnus Nilsson

bildspel 17 medaljer till Frövi judo efter helgens SM

4 guld, 8 silver och 5 brons blev facit för Frövi judo efter helgens Svenska Mästerskap i Trollhättan. Klubben ställde upp med deltagare i varje ålderskategori, och lyckades även plocka medaljer i samtliga, något som gjorde att man blev utsedd till näst bästa klubb av totalt 59 medverkande föreningar.

5 februari 2024 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Anna Bernholm avslutar framgångsrika karriären

Lördagens tävling vid Grand Slam i Paris blir den sista på världstouren för Anna Bernholms del, som nu har beslutat sig för att lägga judodräkten på hyllan. I hennes långa meritlista finns bland annat ett EM-brons, en start i OS och otaliga medaljer från världstouren.

1 februari 2024 klockan 15:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags för traktens knattar att ge sig ut i spåren igen
Bara några veckor innan Vasaloppets målgång i Mora, är det dags för den yngre generationen att genomföra sin egen upplaga av tävlingen, när ...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i helgen trots ökade publiksiffror
Trots att Lindlöven någorlunda kunde öka publiksiffrorna inför dubbelmatcherna i Lindehov, så slutade de två matcherna med förlust. Vid båda ...
30 januari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stenkul firande när curlingklubben fyllde 90 år
Under lördagen firade Lindesbergs Curlingklubb 90-årsjubileum, något man naturligtvis ville uppmärksamma med både cupspel och festligheter på ...
29 januari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

På fredag och lördag så är det dubbla matcher i Lindehov, där Lindlöven jagar sex poäng för att försvara sin nuvarande andra plats i tabellen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fri entré till alla tjejer när Lindlöven spelar dubbelt

Inför helgens dubbelmatcher i Lindehov så bjuds alla tjejer på fri entré till två matcher som kan bli sevärda. Med tre raka segrar bakom sig så placerar sig Lindlöven på en andra plats i AllEttans tabell, en placering som truppen säljer sig dyrt för inför seriens andra halva. Hanviken och Nyköping gästar Lindesberg i vad som förväntas bli, två tuffa matcher.
– Bättre än så här blir det inte, säger Tomas Östlund.

25 januari 2024 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Oskar Cosmo blev LIF Lindesbergs främsta målgörare i en tung match mot Helsingborg. Arkivfoto: Hasse Persson

Omöjlig uppgift för LIF Lindesberg som föll mot Helsingborg

Det var på förhand en lång resa till en tung uppgift som väntade LIF Lindesberg. OV Helsingborg HK är obesegrad under säsongen av en anledning och kan mestadels liknas med ett elitlag som har fastnat i Allsvenskan. Trots att skåningarna laddar för en återkomst i Elitserien, så fick man däremot visst motstånd av det gästande Lindelaget.

25 januari 2024 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven klättrar efter tredje raka

Efter två överlägsna hemmasegrar mot norrlandslagen Kiruna och Boden, så fortsatte Lindlöven att rida på sin ...

Dubbla silver till Frövi judo på Pajulahti Games i Finland

Under den gångna helgen åkte Frövi judo med tre aktiva för att delta i Pajulahti Games 2024, som...

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lö...

Säsongens Allsvenska serie är rekordjämn där varje poäng blir viktig för lagens överlevnad i serien. Under lördagen klättrade både LIF Lindesberg och Redbergslid när man delade på de två poängen. Foto: Hasse Persson

bildspel LIF Lindesberg plockar en viktig poäng

Det började bra för LIF Lindesberg som tog emot Redbergslid i Lindesberg Arena under lördagen. Med en tremålsledning så fortsatte matchen med ett rött kort hos motståndarna inom den andra halvleken, vid ett utjämnat läge. Hemmalaget tog sig tillbaka till ledning inför matchens sista fem minuter, men fick nöja sig med ett oavgjort resultat efter att Redbergslid avslutat med två raka mål.

21 januari 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nyängen slutar som klubbchef i Lindlöven

Under onsdagen meddelade Lindlövens IF via sin hemsida att klubbchefen, Filip Nyängen, avslutar sitt uppdrag på ...

Händelselös förlust efter Lindlövens tio matchfria dagar

Efter tio dagar av Lindlövens matchledigheter, så blev Vallentuna det första motståndet när ...

IFK Lindesberg söker klubbchef: ”Vill utveckla föreningen”

IFK Lindesberg är redo att ta nästa steg i utvecklingen och söker nu en klubbchef, ...

Lindlöven tar tre poäng efter dubbla matcher

Två matcher i Lindehov slutade med tre poäng för Lindlöven, som precis har inlett sin poängjakt i AllEttan. ...

bildspel LIF Lindesberg avslutar året med seger

Det blev en efterlängtad revansch för LIF Lindesberg när Tyresö gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen...

Nytt landslagsarrangemang för LIF Lindesberg

Efter sommarens arrangemangssuccé med Scandinavian Open Championship, så får LIF Lindesberg ännu en chans att ...

Tabelltvåan, HK Varberg, fick svårt att stoppa LIF Lindesberg under onsdagen. Hemmalaget låste matchen tidigt och kunde därefter njuta av två nya poäng till en jämn serie. Foto: Hasse Persson

Odramatisk hemmaseger mot tabelltvåan

LIF Lindesberg inledde onsdagens hemmamatch mot tabelltvåan HK Varberg med 4-1 och därifrån så gick hemmalaget bara undan. Matchens första halvlek slutade med en femmålsledning men även om den gästande tabelltvåan tog in förlorad mark, så var man tidigt utlåsta från att plocka med sig poäng ifrån mötet i Lindesberg Arena.

13 december 2023 klockan 22:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan
Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran...
10 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad
Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar ...
9 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Allettan
Under onsdagskvällen säkrade Lindlöven de sista poängen som krävdes för att säkra sin plats i Allettan. Truppen tog resan till tabelljumbon ...
7 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-05

2023-12-03

2023-12-01

2023-11-30

2023-11-29

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-22

2023-11-20

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-10

2023-11-04

2023-11-03

2024-02-21 22:36