Albin Järlstam gjorde en fin vår och svarade för nya fullträffar i LIF:s sista segermatch. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Brandgult målkalas – spelade ner Anderstorp

Förhandssnacket talade om att avsluta med stil – och LIF Lindesberg gjorde inte sig själva besvikna. I Allsvenskans sista omgång skickade brandgult både 38 bollar i nät och Anderstorp ur serien. Segern landade vid 38-33 (19-15), där Fatlum Ahmeti var målbäst.

Säsongen skulle avslutas på onsdagen för LIF Lindesberg. Laget hade en speciell uppgift framför sig, då man själv inte hade mycket att spela för medan motståndet var i desperat behov av poäng. Men även om Anderstorp var pressat i bottenstriden blev det LIF som tog hem segern – det med smått sanslösa 38-33.

– Ja, det blev verkligen en målorgie som man får kalla det haha. Det var väl ingen toppinsats rent defensivt från något utav lagen. Utan det var fullt ös framåt från båda håll, slår Tobias Pettersson fast.

Tränaren fick redan från start se målskyttet rulla igång. Redan efter fem minuter hade LIF kopplat en ledning med 5-4, bland annat genom två mål av Jesper Nilsson. Brandgult ryckte sedan ifrån till ett övertag på fyra bollar, för att sedan släppa upp Anderstorp till två. Halvleken avslutades ändå starkt och efter nytt mål från Nilsson gick LIF till vila med 19-15.

Siffrorna krympte sedan drastiskt i upptakten på andra halvlek, där Anderstorp som kände till utgångsläget chansade rejält. Med exakt en kvart kvar att spela var ställningen 26-25 till LIF och det började att osa riktigt farligt. Då satte laget i en högre växel, skaffade sig en lucka på tre bollar och höll avståndet hela vägen. Målfesten eskalerade i slutminuterna och LIF Lindesberg vann till sist med 38-33.

– Framförallt tog vi oss an uppgiften som vi skulle på ett professionellt sätt, trots att vi inte hade något att spela för tabellmässigt. Det är lätt att säga att man ska vara motiverad, men svårare att göra det i praktiken. Jag tycker att vi gjorde det bra och det var viktigast i den här matchen, summerar tränare Pettersson och tillägger.

– Sen var det så klart skönt att kunna avsluta med en seger.

Nådde nästan fjolårsnoteringen: ”Spelar ändå ihop 28 poäng”

Vinsten över Anderstorp var ödesdiger för motståndet. Smålänningarna avslutar nu Allsvenskan som nästjumbon och tvingas lämna den serie som laget anslöt till inför säsongen. För LIF Lindesbergs del blev det däremot en åttondeplats. Visserligen klart under målsättningen, men laget vann fem av sina sex sista matcher och Tobias Pettersson försöker förklara vad han tar med sig.

– En svår fråga så här kort efter. Men det som vi tar med oss är att vi ändå spelar ihop 28 poäng. Rent historiskt är det inte så jävla dåligt, för det är där någonstans som LIF har legat. Laget har haft runt 28-31 poäng de senaste åren och det tar vi även nu.

Sett till tabellen landade LIF fyra placeringar lägre i år mot förra säsongen, men poängskörden sjönk endast med tre. En förklaring till det är bottenlagen som den här upplagan gjorde väldigt svaga resultat. Med seriespelet avslutat blickar LIF Lindesberg framåt och laget väntas göra en nysatsning. Flera spelare har redan säkrats upp för nästa säsong, men allra först väntar en viloperiod.

– Vi är lediga nu i tre veckor, sen börjar vi igen 24:e april. Fram till dess är förhoppningen att vi i första hand ska spika en spelartrupp och en ledarstab, förklarar Pettersson som även bekräftar att han blir kvar i brandgult.

– Jag kommer att fortsätta som tränare även kommande säsong, meddelar han.

Matchfakta Anderstorp-LIF Lindesberg:
Resultat: 33-38 (15-19)
Publik: 326
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 5, Jacob Nelson 5, Jesper Nilsson 5, Bashkim Gashi 5, Joakim Bååk 3, Oskar Erixon 3, Jesper Jakobsson 2, Linus Olausson 2, Karlo Seric

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Tumba 25-23
OV Helsingborg-Drott 34-24
Rimbo HK-RP Linköping 35-32
Skånela-VästeråsIrsta 29-26
Tyresö-Hallby 37-25
Önnered-Amo 33-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 29 mars 2017 klockan 21:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

När Francesco Zet gästade vinnarcirkeln på Fornaboda så var publiken snabba med att omringa rektangeln på publikplats där hästen får skritta av sig. Både kusken Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén var nöjda med prestationen. Foto: Timmy Lundegård

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjärnan var på plats och levererade för sin publik som fick applådera in den snabba hingsten till seger i Bergslagsloppet. Med Francesco i vinnarcirkeln så blev avskrittningsområdet omringat av Bergslagens travfans som på väldigt nära håll fick se en elithäst i sitt esse.

3 juli 2024 klockan 23:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vid Lidls parkering finns STL Sommars influensers Alice och Simon på plats. Imorgon kommer de att finnas på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade Fornaboda och STL Sommartrav landat på Lidlparkeringen där det både bjöds på giveaways och ponnyridning för de yngre. Även Sommartravets influenser Alice Engström och Simon Wall fanns på plats för att ladda upp inför onsdagens stora travdag.

2 juli 2024 klockan 16:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu...

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mycket glad rallyduo efter vinstern i Rally Uppland. Kartläsare Jonas Sandin och rallyförare Kim Nydén Foto: Lina Aronsson

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet

Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén från Lindesberg snabbast i mål och har nu vittring på ett efterlängtat SM-guld.
– Vi känner oss ganska trygga i att bara vi håller i det här så ska ska det kunna räcka till ett SM-guld i år, säger Kim Nydén.

12 juni 2024 klockan 11:17 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM
Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snabba upplopp under Nationaldagstravet
Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Bjö...
6 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen på Nora Stadshotell. Höga klackar, böljande klänningar och stiliga kostymer minglade på röda mattan i solskenet som strålade ikapp med studenternas leenden. LindeNytt kan här bjuda på ett bildspel från kvällens festligheter.

1 juni 2024 klockan 21:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med...

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra ...

Peder Dam, Henrik Björkman och lilla Lovis visar upp en av de 3 broar man byggt längs den nya MTB-leden. Foto: Jennie Einarsson

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden som bjuder på ett riktigt äventyr för alla mountainbike-entusiaster. Den 1 juni bjuder nu arrangörerna in till ledens första MTB-lopp – ”Ramträffen” i Ramsberg – som lockar cyklister från hela Sverige.
– Den nya sträckan blev precis helt färdigställd och de första cyklisterna som testade den under veckan som gick gav den väldigt bra betyg, berättar banbyggarna Henrik Björkman och Peder Dam. 

21 maj 2024 klockan 13:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Noa Reldén från Kalmar (nummer 3) hade ledningen i hela loppet tills Anna Hell Pettersson (nummer 1) bjöds in på upploppet. Båda ekipagen skar mållinjen samtidigt vilket gav delad segerglädje. Foto: Timmy Lundegård

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under Fornabodas första lopp hände det däremot, detta i ett lopp där två unga juniorkuskar fick dela på segern. En av de två juniorerna var Anna Hell Pettersson som tog sin första kuskseger bakom varmblod.
– Jag har väntat på den här segern, säger Anna.

9 maj 2024 klockan 20:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen
Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle ...
2 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong
På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda ...
30 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger
Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Även om Pålsbodas toppspelare ...
26 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-24

2024-04-15

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-05

2024-04-03

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-20

2024-03-18

2024-03-17

2024-03-17

2024-07-21 03:10