De har växt sig stora i Storå

Med kärlek till bygden och passion för jobbet driver Stefan Olsson Arrestad det expanderande familjeföretaget Storå Rör. Företaget har flertalet kontor runt om i länet och sedan 2007 finns också en filial på Åland.– Nästan alla nya kunder har någon relation till en gammal kund, säger Stefan Olsson Arrestad.

Aldrig jobba med rör. Aldrig den här branschen. Så tänkte en ung Stefan Olsson Arrestad när han ibland följde med sin pappa ut på jobb. Levi Olsson startade Storå Rör redan 1965. Starten i föräldrarnas tvättstuga var blygsam och få kunde nog ana den växtkraft som fanns i företaget. En växtkraft som inte minst blev förlöst när Stefan år 2000 tog över och breddade företaget till att omfatta också värmepumpar och olika energilösningar.

– Vi gick från ett traditionellt VVS-företag till att bli vad vi är i dag. Tre anställda har i dag blivit 17 och flytten till de här lokalerna år 2006 var ett stort steg framåt. Vi flyttade från 125 kvadratmeder till 1250, berättar Stefan när han visar runt i den stora laxrosa byggnaden på Industrivägen i Storå.

Ett växande företag med många utmärkelser

Företagsutmärkelserna har kommit med jämna mellanrum och några av diplomen inne på kontoret visar att man två gånger under tidigt 2000-tal blev utnämnt av tidningen Dagens Industri till så kallat gasellföretag. Ett snabbväxande företag med sunda finanser.

Även om företaget inte växer lika snabbt nu så växer det fortfarande. På flera olika sätt.

– När vi startade vår filial på Åland var det en vit fläck på värmepumpskartan. Vi har i dag cirka 75 procent av marknaden på ön, berättar Stefan.

Också medarbetarna på företaget växer.

– Kundkontakterna och att se hur medarbetarna växer är det roligaste med det här jobbet. Vår yngsta medarbetare är 22 och den äldsta är 65. Det är en härlig och berikande mix, konstaterar Stefan som också namnger och kort berättar om medarbetarna utan att undertecknad hinner med att anteckna. Stoltheten över kompetensen och drivet i personalen är stor.– Vi är ett seriöst företag som vill att våra kunder ska uppleva sig väl omhändertagna och trygga, säger Stefan.

Han framhåller den service de kan erbjuda och reservdelslagret som oumbärligt.

– Skulle problem uppstå finns vi tillgängliga och kan snabbt erbjuda hjälp.

Om en panna krånglar är det dock inte Stefan som åker ut och skruvar.

– Nej, det är bäst om jag låter bli. Jag är en teoretiker och tar hand om sälj- och kontorsdelarna. 

Påverkar hela familjen

Vi möter två kvinnor ute på lagret och Stefan presenterar den ena som sin fru. Hon arbetar administrativt i receptionen.

– Min fru kommer också från en företagarfamilj och har sett vad det livet innebär, både på gott och på ont. Därför har vi haft en gemensam förståelse för vilket jobb det innebär att driva företag, säger Stefan, och konstaterar att söndagar och kvällar inte sällan går åt till jobb.

– Att vara företagare kräver att man har elden inom sig och man förstår att det innebär att försaka andra saker i livet. Vissa dagar kan det kännas tufft med så hög arbetsinsats men samtidigt är det detta jag brinner för. Det är viktigt som företagare att hela familjen är med på tåget eftersom uppoffringarna delas av alla, säger Stefan.

Kärleken till bygden och fördelarna med Storå

Hur kan då ett företag växa sig stort på en liten ort?

– På många sätt är det en fördel att ha sin utgångspunkt här i Storå. Kostnaderna blir lägre för att nämna en sak. Men också att man sticker ut från mängden. Jag blir ihågkommen. Jag är inte en firma i mängden i en större stad. Man blir profilerad per automatik, säger Stefan.

– Det finns förvånansvärt många suspekta företag som överlever alldeles för länge. Ofta ligger de lågt i pris och överlever på så vis, trots att det luras eller gör ett dåligt jobb. Sådana klåpare är i mångt ett storstadsfenomen för där kan de enklare gömma sig. Skulle vårt företag begå fel skulle det sprida sig direkt i bygden och innebära slutet för oss, säger Stefan.

De otaliga referenserna från tidigare jobb talar sitt tydliga språk. Storå Rör sitter på en enorm kunskapsbank som de använder för att serva och hjälpa kunder i hela Mellansverige. Här finns trevlig personal med teknisk kompetens, utbildade för uppdraget och med kundens trygghet i fokus.

– Sedan ska jag väl inte sticka under stol med att vi valt att utgå från Storå för att jag har en kärlek till bygden. Ju äldre man blir ju mer inser man vilken betydelse norra länsdelen haft. Här i Bergslagens hjärta finns historiens vingslag från tiden då Sverige industrialiserades.  Jag tror på en renässans och att gruvnäringen är Bergslagens hopp. Om 30-40 år ser jag framför mig en gruvnäring som exploderat och en förnyad bygd med boende längs hela Råsvalen. I Lindesberg finns hjärtat med köpcentrum och annan service, säger Stefan.

– Idag råder stagnation. Vi måste få igång inflyttningen och där är sjönära boende något som skulle dra hit folk. Jag tror att kommunen behöver göra ”all in” och satsa på attraktivt boende och köpcentrum. Jag tror inte att det finns någon annan väg, säger Stefan Olsson Arrestad.

Storå Rör på nätet


Publicerad 5 februari 2013 klockan 09:58

Lina Hagström , 0735-95 30 30

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande

Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av kommunen. Detta uppger Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen. I klippet ovan kan du se när Sigge fick ett överraskande besök på sitt arbete av kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.

4 mars 2021 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man ...

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och ...

Kicki Seton är tillbaka i Lindesberg, där hon nu driver sitt egna Bed & Breakfast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast

I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den spanska östkusten är hon nu tillbaka i Lindesberg, och har startat ett nytt företag, ett eget Bed & Breakfast.
– Jag trodde inte att det skulle bli företag igen, men det är väl något fel på en, skrattar Kicki.

16 februari 2021 klockan 14:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bröderna Per och Olle Nelzén lämnar nu över verksamheten till Ann Björklund och Christina Orrbo. Foto: Privat

Nytt kapitel för bokhandeln – väninnor tar över verksamheten

Under onsdagskvällen blev det slutligen klart att Blombergska bokhandeln i Lindesberg får nya ägare från och med 1 maj. Det är väninnorna Christina Orrbo och Ann Björklund som nu axlar rollen som lokala bokhandlare.
– Vi ville att det skulle få leva kvar, och det kommer det att göra, även namnet Blombergska kommer bestå, säger Christina.

11 februari 2021 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rekord för Fritidsbanken efter soligt vinterväder
Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos ...
11 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren
Byggvaruhusjätten Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren, med ett helt nytt varuhus som kommer att byggas på Stafettgatan. Enligt ett ...
9 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu spetsas spillvärmen fossilfritt även i Lindesberg
PRESSMEDDELANDE: Linde energi har investerat drygt fyra miljoner kronor i omställningen av en av de oljepannor som används för spets- och ...
9 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Nu gäller 1 timmes parkering även på lördagar

Under veckan har Lindesbergs kommun monterat upp nya parkeringsskyltar längs Kristinavägen i Lindesberg. Numera gäller P-skiva med 1 timmes parkering även på lördagar mellan 9.00-15.00, något man gör för att det ska finnas parkeringsplatser för de som vill handla och göra ärenden under helgen.

4 februari 2021 klockan 09:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Verksamhetschefen Sandra Emanuelsson är mycket nöjd med måndagens premiär. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Succé när Sveas Wiener hade premiär

Under måndagen var det premiäröppning för Wienerkonditoriet under sin nya ägarflagg, då Sveas bageri och konditori numera står som ägare till det anrika Lindesbergsfiket. Men det var betydligt mer än bara namnet som bytts ut, då man under hela helgen jobbat i princip oavbrutet med att fräscha upp lokalen, något som uppskattades av kunderna.
– Ja, det har verkligen blivit otroligt fint! Det känns så mycket större helt plötsligt, och det är så fint med alla små detaljer, säger en av tisdagens gäster.

2 februari 2021 klockan 12:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Nygammal krögare blåser liv i Folkans restaurang

Efter en lång tids dvala är det nu dags för restaurangen i Folkets Hus att leva upp igen, när Tittis ...

bildspel Det blir mest gym på jobbet för stark trio

När kompistrion Tobias Stridälv, Maria Söderlund och Kalle Söderlund tog över gymmet i Stråssa efter Mats ...

Jätteinvestering: 2,6 miljarder skall ge effektivare produktion

PRESSMEDDELANDE: Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att investera i en ny sodapanna i Fr...

Annons

Sandy, Emma, Maryam och Navila tackar nu för sig. Foto: Privat

Andra bullar för Wienerkonditoriet när nya ägare tar över

För knappt 2,5 år sedan tog Sandy Aogiz och hans fru Maryam över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Men efter ett tufft 2020 bestämde makarna sig för att sälja, och redan på måndag tar de nya ägarna över rodret.
– Det blev för tufft för oss, när coronan kom blev vi tvungna att dra ner på personal, vilket gjorde att vi fick jobba mycket mer än tidigare, berättar Sandy.

27 januari 2021 klockan 08:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Rekord för Erikshjälpens gåvoinlämning under pandemin

Coronapandemin fick människor att stanna hemma i större utsträckning än förr och många tog tillf...

Främmande katt flyttade in i Granngården – söker dess ägare

Granngården i Lindesberg har under den senaste månaden fått en inneboende på sitt lager...

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Nya pandemilagen – så påverkas du

Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya fö...

Det nyöppnade Elins Bilvård huserar på Kullgatan 10 i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Elin satsar på bilvård med personlig touch

Det inrutade kontorsjobbet inom kommunen passade bra medan barnen var små, men Elins rastlösa sida fick henne att ta steget att förvandla sin hobby och sitt bilintresse till sitt arbete. För bara några dagar sedan slog hon upp de nyinsatta garageportarna till sin helt egna bilvårdsfirma.
– Andra tjejer kanske gillar diamanter, men jag föredrar en ren bil, skrattar Elin.

8 januari 2021 klockan 13:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Succéstart för Vingeltorpets gårdsbutik
Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar redan till sig kunder inte bara ...
7 januari 2021 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

bildspel Elon slog upp portarna till den nya butiken
Flytten till Elons nya lokal på Bandygatan (industriområdet) har gått i något av rekordfart. Under de få dagarna den gångna julhelgen har man ...
30 december 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Fem får dela på Energiklappen
PRESSMEDDELANDE: Linde energi bad tidigare i vinter allmänheten att nominera sina lokala hjältar till Energiklappen. Hela 61 nomineringar kom in ...
21 december 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-18

2020-12-17

2020-12-15

2020-12-09

2020-12-04

2020-12-03

2020-12-02

2020-11-25

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-17

2021-03-04 14:12