Årets Drömjobbare. Fr.v Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintavainyte och Magnus Danielsson. På bild saknas Frida Franchi-Rapp. Foto: Ida Lindkvist

Fem drivna Drömjobbare

Det är fjärde året för Bergslagens Sparbanks projekt ”Drömjobbet”. I år fick fem drivna, företagsamma ungdomar chansen att skapa och utveckla sin företagsidé.

Drömjobbet vänder sig till ungdomar i bankens upptagningsområden; Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors. I år blev det endast ungdomar från Lindesberg och Nora. Intressenter skickar in sin ansökan om att få delta i projektet för att sedan bli utvalda. Under sommaren får ungdomarna lön och vägledning, och man startar alltid med att åka på Emax, vilket är ett nationellt evenemang där man samlar Sveriges mest driftiga ungdomar i åldern 18-20 år.
– Vi vill samla de på ett och samma ställe. De tävlar och blir insatta i lag med personer de aldrig tidigare träffat. Det är fyra stycken i varje lag, och i år blev det 25 lag, säger Janis Lancereau, VD vid STARTcentrum Örebro region AB.

Agnes vill hålla på med naglar. Foto: Ida Lindkvist
Agnes vill arbeta på med naglar. Foto: Ida Lindkvist

Agnes Gintvainyte, Lindesberg, vill jobba med nagelmanikyr, men utan gel och förlängningar, och istället helt naturligt.
– Jag älskar att måla nagla och jag erbjuder kunder att måla olika mönster och hjälp att vårda sina naglar. Jag vill att de ska hålla långsiktigt, berättar Agnes och säger att hon under sommaren ska försöka närvara och synas på olika platser där det samlas människor.

Filip Bilek och Michaela Persson, Nora, satsar på idrott, vilket faller sig naturligt då de båda är mycket intresserade av att röra på sig.

Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist
Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist

– Vi vill att barn ska få känna samma glädje i sport som vi känner. Därför ska vi ha ett prova-på-idrottsläger, säger Michaela och fortsätter:

– Vi vill att barn ska röra på sig, och känna den gemenskap och glädje som finns i sport.

Idrottslägret kommer att hållas vecka 28 i Nora och vara för tjejer och killar som är födda mellan 2003-2005. Filip som är tjeckisk juniorlandslagsspelare i innebandy pratar engelska, vilket ungdomarna ser som en fördel.
– Barnen får lära sig både sport och engelska, det blir lite som en språkkurs, konstaterar Michaela.

 

Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist
Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist

Magnus Danielsson, Nora, är tekniker uti fingerspetsarna, och dessutom Emax affärssimulerings vinnare. Han håller på att utveckla en app för avancerad bildvisare för poweranvändare i Androidtelefoner. Det ska i slutändan bli en lättanvänd app.
– Less is more, tycker Magnus och säger sedan:

– Även om man inte blir företagare direkt så har man ändå fått verktygen för att starta senare eller driva företag vid sidan av studierna. Det är en fantastisk möjlighet!

Frida Franchi-Rapp, är den femte Drömjobbaren, men hade inte möjlighet att närvara vid pressträffen tidigare idag. Men Fridas företag är riktat mot småföretagare sin behöver hjälp med reklam och marknadsföring, såsom broschyrer och affischer.

Under Emax tävling gick det strålande för Magnus som var i det lag som knep förstaplatsen. Michaelas lag tog en andraplats, Filips lag placerade sig som nummer tre, och Agnes på fjärdeplats.
– Det var en otrolig utdelning härifrån, säger Janis.

Och Agnes tillägger om Emax:
– Först ville jag bara testa, men efter Emax fick jag massor med nya idéer och inspiration, jag tänker längre fram nu.

Ola Drehmer, vice VD vid Bergslagens Sparbank kommenterar om deras satsning på Drömjobbet:
– Jag tror att det är ett stort vakuum mellan skolan till att starta ett företag. Jag tycker att vi fyller en viktig funktion där!

– Det finns inte några frågetecken alls om vi ska driva det vidare eller inte, hatten av för de där här fantastiska ungdomarna, avslutar Ylva Edbohm, Marknadskoordinator vid Bergslagens Sparbank.

Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Publicerad 24 juni 2015 klockan 16:05

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jocke Saarenpää och hans kollegor sålde den vinstgivande lotten. Foto: ICA Supermarket

ICA Supermarket sålde miljonvinst på Triss

I tisdags såldes en Trisslott hos ICA Supermarket i Lindesberg, där en mycket lyckosam vinnare blev hela 1 miljon kronor rikare – direkt på skrapet.
– Det är jätteroligt, det var några år sedan vi hade någon storvinst, säger Jocke Saarenpää på ICA Supermarket.

23 oktober 2020 klockan 12:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsStörre delen av hyresbostäderna på Hagaberg byggdes på 70-talet. Foto: LIBO

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – kommer att vara en del av. Syftet är att förnya och utveckla bostadsområdet Hagaberg i Lindesberg och skapa en stadsdel som är hållbar ur flera aspekter, både socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Det är det kommunala fastighetsbolaget FALAB med dotterbolaget LIBO i spetsen som tillsammans med Lindesbergs kommun står bakom satsningen.

20 oktober 2020 klockan 08:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som p...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Greger Nilsson och Roger Sixtensson medverkade under onsdagens invigning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Utställning om beredskap och omställning invigd i Bergsparken

Utställningen ”Vår beredskap – då och nu” skulle egentligen haft premiär i Grängesberg under sommaren, men coronapandemin ställde till det för föreningen Gruvcentrum Mojsen, som fick tänka om. Under onsdagen kunde man äntligen inviga sin skildring av omställningen och beredskapen på 1940-talet, men nu med Lindesberg som utställningsort.

7 oktober 2020 klockan 15:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs industrijättar protesterar mot neddragningar på akuten: ”Otroligt korkat”
När Volvo etablerade sig i Lindesberg i början av 70-talet var närheten till sjukvård och akutmottagning något som spelade en stor roll i att ...
25 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Därför förlänger vi omställningsstödet
INSÄNDARE/DEBATT: Corona har slagit hårt mot många företag och en del branscher är mer drabbade än andra. Vi socialdemokrater kommer att göra ...
25 september 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Företagsklimatet: Fortsatt långt efter andra kommuner – men ”det går åt rätt håll”
Samtidigt som grannkommunen Ljusnarsberg likt en raket skjuter i höjden, är Lindesberg fortsatt kvar i bottenskiktet när Svenskt Näringsliv rankar...
23 september 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Andreas Svahn och Karin Sundin. Foto: Region Örebro Län

FRAMTIDENS VÅRD FINNS I LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT: En gång i tiden var sjukvård bara förunnat den som bodde nära en doktor, en sjukstuga eller ett sjukhus. Bäst vård fick den som hade råd att betala för sig. Det fanns en tid då all nödvändig medicinsk utrustning rymdes i en läkares väska. Det är länge sedan nu. Det är också länge sedan varje sjukhus kunde inrymma hela bredden av alla medicinska specialiteter.

16 september 2020 klockan 11:43 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Moderaternas Pär-Ove Lindqvist. Arkivfoto: LindeNytt/Lina Hagström

Lindqvist till Sundin: ”Upprörd och besviken”

I tisdags meddelades att förberedelserna pågår inför genomförandet av de jourförändringar på Lindesbergs lasarett, som innebär att antalet jour- och beredskapslinjer inom ortopedi och kirurgi skall minskas. Beslutet, som fattades för cirka ett år sedan, har skapat stor oro och har idogt kritiserats av lokalpolitiker, företagsledare och befolkningen i norra länsdelen sedan dess. Efter gårdagens besked från Region Örebro län har moderaternas ordförande i Lindesberg, Pär-Ove Lindqvist, i en interpellation riktat fem frågor till regionrådet Karin Sundin.

16 september 2020 klockan 08:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Gastropuben är nu redo att ta emot sina gäster

Imorgon, lördag, är det dags för LindeGastro att slå upp portarna till den delen av restaurangen som ...

Hur gick det för årets Drömjobbare?

I maj utsågs årets Drömjobbare, som under sommaren fick prova sina vingar som egna företagare. När nu hösten har ...

Kotten & Co har fått ny ägare

När Sara Lindlöf lade ut Kotten & Co till försäljning i början av sommaren hade hon en önskan om att företaget skulle...

AnnonsGunilla Borensjö och Ywonne Lindberg lägger pralinerna på hyllan efter fem år. Arkivfoto: Hans Andersson

Bergslagspraliner tackar för sig med festlig finalhelg

Efter fem år av kreativt chokladskapande och försäljning av smaskiga praliner i Stripa, lägger nu Bergslagspraliner ned sin verksamhet. Det hela rundas av med en hejdundrande finalhelg som hålls under både lördag och söndag den kommande helgen.

8 september 2020 klockan 12:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi om påstått samarbete med elbolag i Stockholm: ”Rent lurendrejeri”

Det lokala elbolaget Linde energi uppger på måndagen, att "oseriö...

bildspel Snart klart för invigning av LindeGastro

För tre veckor sedan öppnade LindeGastro sin lunchservering med Karin Vidfelt i spetsen, och om bara lite drygt en ...

300 varslades – endast en tredjedel får gå

I juni kom beskedet att Meritor i Lindesberg kan komma att behöva minska personalstyrkan med så många som ...

Vattenskidklubben kunde rusta med hjälp av bankens ägarstiftelse

PRESSMEDDELANDE: Sandigare, säkrare och snyggare. Bad- och båtplatsen där Guldsmedshyttans ...

Pandemin fick Kerstin att tänka om

Coronapandemin slog till hårt mot Kerstin Birath, när både hennes företag och hennes egen hälsa drabbades av virusets ...

bildspel Smygtitta in i den nyrenoverade Lindegården

Makarna Björn och Malin Persson har ägnat många, långa dagar åt att varsamt fräscha upp lokalerna inför premi...

Inom kort kan man lyssna på Lisas böcker. Foto: Privat/Instagram

Lisas romaner släpps som ljudbok – fjärde kontraktet påskrivet

Efter en tuff start på året då hon faktiskt helt slutade skriva under tre månader, har nu Lisa White flera bollar i luften. Redan nästa vecka släpps hennes roman ”Jag är såld på dig” som ljudbok, och hennes fjärde bokkontrakt är nu påskrivet.

21 augusti 2020 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi fortsätter minska sin klimatpåverkan – men fler måste göra mer
PRESSMEDDELANDE: Tillsammans med sina kunder bidrog Linde energi till att minska koldioxidutsläppen på jorden med 30 700 ton CO2e förra året, det ...
18 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ny aktör öppnar arenarestaurangen
I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen...
7 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Krögarparet tar över Lindegården
Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock ...
10 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-10

2020-07-09

2020-07-02

2020-06-30

2020-06-22

2020-06-18

2020-06-17

2020-06-12

2020-06-10

2020-06-04

2020-06-03

2020-06-01

2020-05-27

2020-05-26

2020-10-28 20:53