Årets Drömjobbare. Fr.v Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintavainyte och Magnus Danielsson. På bild saknas Frida Franchi-Rapp. Foto: Ida Lindkvist

Fem drivna Drömjobbare

Det är fjärde året för Bergslagens Sparbanks projekt ”Drömjobbet”. I år fick fem drivna, företagsamma ungdomar chansen att skapa och utveckla sin företagsidé.

Drömjobbet vänder sig till ungdomar i bankens upptagningsområden; Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors. I år blev det endast ungdomar från Lindesberg och Nora. Intressenter skickar in sin ansökan om att få delta i projektet för att sedan bli utvalda. Under sommaren får ungdomarna lön och vägledning, och man startar alltid med att åka på Emax, vilket är ett nationellt evenemang där man samlar Sveriges mest driftiga ungdomar i åldern 18-20 år.
– Vi vill samla de på ett och samma ställe. De tävlar och blir insatta i lag med personer de aldrig tidigare träffat. Det är fyra stycken i varje lag, och i år blev det 25 lag, säger Janis Lancereau, VD vid STARTcentrum Örebro region AB.

Agnes vill hålla på med naglar. Foto: Ida Lindkvist
Agnes vill arbeta på med naglar. Foto: Ida Lindkvist

Agnes Gintvainyte, Lindesberg, vill jobba med nagelmanikyr, men utan gel och förlängningar, och istället helt naturligt.
– Jag älskar att måla nagla och jag erbjuder kunder att måla olika mönster och hjälp att vårda sina naglar. Jag vill att de ska hålla långsiktigt, berättar Agnes och säger att hon under sommaren ska försöka närvara och synas på olika platser där det samlas människor.

Filip Bilek och Michaela Persson, Nora, satsar på idrott, vilket faller sig naturligt då de båda är mycket intresserade av att röra på sig.

Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist
Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist

– Vi vill att barn ska få känna samma glädje i sport som vi känner. Därför ska vi ha ett prova-på-idrottsläger, säger Michaela och fortsätter:

– Vi vill att barn ska röra på sig, och känna den gemenskap och glädje som finns i sport.

Idrottslägret kommer att hållas vecka 28 i Nora och vara för tjejer och killar som är födda mellan 2003-2005. Filip som är tjeckisk juniorlandslagsspelare i innebandy pratar engelska, vilket ungdomarna ser som en fördel.
– Barnen får lära sig både sport och engelska, det blir lite som en språkkurs, konstaterar Michaela.

 

Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist
Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist

Magnus Danielsson, Nora, är tekniker uti fingerspetsarna, och dessutom Emax affärssimulerings vinnare. Han håller på att utveckla en app för avancerad bildvisare för poweranvändare i Androidtelefoner. Det ska i slutändan bli en lättanvänd app.
– Less is more, tycker Magnus och säger sedan:

– Även om man inte blir företagare direkt så har man ändå fått verktygen för att starta senare eller driva företag vid sidan av studierna. Det är en fantastisk möjlighet!

Frida Franchi-Rapp, är den femte Drömjobbaren, men hade inte möjlighet att närvara vid pressträffen tidigare idag. Men Fridas företag är riktat mot småföretagare sin behöver hjälp med reklam och marknadsföring, såsom broschyrer och affischer.

Under Emax tävling gick det strålande för Magnus som var i det lag som knep förstaplatsen. Michaelas lag tog en andraplats, Filips lag placerade sig som nummer tre, och Agnes på fjärdeplats.
– Det var en otrolig utdelning härifrån, säger Janis.

Och Agnes tillägger om Emax:
– Först ville jag bara testa, men efter Emax fick jag massor med nya idéer och inspiration, jag tänker längre fram nu.

Ola Drehmer, vice VD vid Bergslagens Sparbank kommenterar om deras satsning på Drömjobbet:
– Jag tror att det är ett stort vakuum mellan skolan till att starta ett företag. Jag tycker att vi fyller en viktig funktion där!

– Det finns inte några frågetecken alls om vi ska driva det vidare eller inte, hatten av för de där här fantastiska ungdomarna, avslutar Ylva Edbohm, Marknadskoordinator vid Bergslagens Sparbank.

Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Publicerad 24 juni 2015 klockan 16:05

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Stefan Nordqvist med Dalkarlshytteån i bakgrunden. Privat foto.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag och Lindessjöns fiskevårdsområdesförening. Minst 500 kilo regnbåge kommer årligen att planteras ut i vattendraget. Och det är fritt fiske för alla som gäller. Med fritt fiske menas kostnadsfritt – inte att man får dra upp obegränsat med fisk eller använda fångstmetoder.
– Det här är en idé som jag har haft i några år och som nu äntligen har blivit verklighet, bland annat tack vare att vi har lokala företag som ställer upp och sponsrar med fisk, säger Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske, som är initiativtagare till fiskeprojektet.

6 maj 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt ...

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

BergslagsBurgers kock, Mattias, med årets nyhet: Jätten. Foto: Privat

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till Lindesberg. Under sommaren 2021 introducerar man också flera smaskiga nyheter för sina gäster, bland annat en riktig bjässe.
– Det är något för den hungriga, säger Alexander Scharnke med ett finurligt leende.

27 april 2021 klockan 15:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Så här skall restaurangen Bytesgatan 17 hålla gästerna väderskyddade. Bild: Bytesgatan 17

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”

Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 – det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osäkra läget, på grund av coronarestriktionerna, genomförs planen med vissa orosmoln på himlen. Det får bära eller brista, menar restaurangägaren.
– Det är tufft nu och det här är en ren chansning – men jag tror på det här och hoppas att det skall bli uppskattat, säger Hasan Agrali.

23 april 2021 klockan 11:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete
När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att ...
22 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet
Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären ä...
14 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas ...
13 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.

13 april 2021 klockan 09:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Annons

Kent Blom, platschef och VD på Meritor. Foto: Camilla Lagerman

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad

Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ser Meritor i Lindesberg en markant orderminskning i närtid. Företaget och de fackliga klubbarna har därför enats om ett avtal om korttidspermittering under april månad, informerar Meritors VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande på torsdagen.

25 mars 2021 klockan 09:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel I Pias må bra-källare står hälsa och välbefinnande i fokus

Utmattningen och den kroniska värken i kroppen fick Pia Gyllby att upptäcka floating för fö...

Mobil förskola och en egen grundskola är framtidsplanen för Solberga

Mycket har hänt sedan Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf startade Solberga Förskolor ...

Pandemin slår hårt mot restaurangerna: 20 procent mindre försäljning

Försäljningen på svenska krogar minskade kraftigt under pandemiåret 2020. Även i ...

Röda Korset växlar upp och utökar verksamheten

Sedan Sixten Larsson flyttade ifrån sin lokal i centrala Lindesberg i slutet av förra året har funderingarna...

Hanna vill öka miljötänket med sin Gröna Garderob

Karriären tog henne till Jackson, Mississippi i USA, där hon bodde i närmare tre år. Men längtan efter...

Fredrik Esenius, chef Mätning och projektledare för "Framtidens elmätare", på Linde energi.

En tredjedel av framtidens elmätare på plats – landsbygden först ut

PRESSMEDDELANDE: Regeringen har beslutat att nästa generations elmätare ska vara installerade i hela Sverige senast den 1 januari 2025. För kommunägda Linde energi innebär det att cirka 12 000 elmätare ska bytas. Projektet har fått en flygande start trots coronapandemin och i dagsläget har nästan en tredjedel av framtidens elmätare installerats.

9 mars 2021 klockan 08:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder
Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning...
5 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang
Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang ...
5 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård
Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya v...
4 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-04

2021-03-01

2021-02-23

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-09

2021-02-09

2021-02-04

2021-02-02

2021-02-01

2021-01-29

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-12 03:15