Årets Drömjobbare. Fr.v Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintavainyte och Magnus Danielsson. På bild saknas Frida Franchi-Rapp. Foto: Ida Lindkvist

Fem drivna Drömjobbare

Det är fjärde året för Bergslagens Sparbanks projekt ”Drömjobbet”. I år fick fem drivna, företagsamma ungdomar chansen att skapa och utveckla sin företagsidé.

Drömjobbet vänder sig till ungdomar i bankens upptagningsområden; Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors. I år blev det endast ungdomar från Lindesberg och Nora. Intressenter skickar in sin ansökan om att få delta i projektet för att sedan bli utvalda. Under sommaren får ungdomarna lön och vägledning, och man startar alltid med att åka på Emax, vilket är ett nationellt evenemang där man samlar Sveriges mest driftiga ungdomar i åldern 18-20 år.
– Vi vill samla de på ett och samma ställe. De tävlar och blir insatta i lag med personer de aldrig tidigare träffat. Det är fyra stycken i varje lag, och i år blev det 25 lag, säger Janis Lancereau, VD vid STARTcentrum Örebro region AB.

Agnes vill hålla på med naglar. Foto: Ida Lindkvist
Agnes vill arbeta på med naglar. Foto: Ida Lindkvist

Agnes Gintvainyte, Lindesberg, vill jobba med nagelmanikyr, men utan gel och förlängningar, och istället helt naturligt.
– Jag älskar att måla nagla och jag erbjuder kunder att måla olika mönster och hjälp att vårda sina naglar. Jag vill att de ska hålla långsiktigt, berättar Agnes och säger att hon under sommaren ska försöka närvara och synas på olika platser där det samlas människor.

Filip Bilek och Michaela Persson, Nora, satsar på idrott, vilket faller sig naturligt då de båda är mycket intresserade av att röra på sig.

Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist
Filip och Michaela brinner för sport. Foto: Ida Lindkvist

– Vi vill att barn ska få känna samma glädje i sport som vi känner. Därför ska vi ha ett prova-på-idrottsläger, säger Michaela och fortsätter:

– Vi vill att barn ska röra på sig, och känna den gemenskap och glädje som finns i sport.

Idrottslägret kommer att hållas vecka 28 i Nora och vara för tjejer och killar som är födda mellan 2003-2005. Filip som är tjeckisk juniorlandslagsspelare i innebandy pratar engelska, vilket ungdomarna ser som en fördel.
– Barnen får lära sig både sport och engelska, det blir lite som en språkkurs, konstaterar Michaela.

 

Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist
Magnus Danielsson utvecklar en app. Foto: Ida Lindkvist

Magnus Danielsson, Nora, är tekniker uti fingerspetsarna, och dessutom Emax affärssimulerings vinnare. Han håller på att utveckla en app för avancerad bildvisare för poweranvändare i Androidtelefoner. Det ska i slutändan bli en lättanvänd app.
– Less is more, tycker Magnus och säger sedan:

– Även om man inte blir företagare direkt så har man ändå fått verktygen för att starta senare eller driva företag vid sidan av studierna. Det är en fantastisk möjlighet!

Frida Franchi-Rapp, är den femte Drömjobbaren, men hade inte möjlighet att närvara vid pressträffen tidigare idag. Men Fridas företag är riktat mot småföretagare sin behöver hjälp med reklam och marknadsföring, såsom broschyrer och affischer.

Under Emax tävling gick det strålande för Magnus som var i det lag som knep förstaplatsen. Michaelas lag tog en andraplats, Filips lag placerade sig som nummer tre, och Agnes på fjärdeplats.
– Det var en otrolig utdelning härifrån, säger Janis.

Och Agnes tillägger om Emax:
– Först ville jag bara testa, men efter Emax fick jag massor med nya idéer och inspiration, jag tänker längre fram nu.

Ola Drehmer, vice VD vid Bergslagens Sparbank kommenterar om deras satsning på Drömjobbet:
– Jag tror att det är ett stort vakuum mellan skolan till att starta ett företag. Jag tycker att vi fyller en viktig funktion där!

– Det finns inte några frågetecken alls om vi ska driva det vidare eller inte, hatten av för de där här fantastiska ungdomarna, avslutar Ylva Edbohm, Marknadskoordinator vid Bergslagens Sparbank.

Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Fr. v. Ylva Edbohm, Ola Drehmer, Michaela Persson, Filip Bilek, Agnes Gintvainyte, Magnus Danielsson och Janis Lancereau. Foto: Ida Lindkvist
Publicerad 24 juni 2015 klockan 16:05

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och ...

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast

I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till...

Nytt kapitel för bokhandeln – väninnor tar över verksamheten

Under onsdagskvällen blev det slutligen klart att Blombergska bokhandeln i Lindesberg får...

Det vackra vintervädret har fått allt fler att söka sig ut på isar och i skidspår. Foto: Camilla Lagerman

Rekord för Fritidsbanken efter soligt vinterväder

Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos Fritidsbanken. Förra torsdagen slog man rekord i antal utlåningar, då hela 154 fritidsprodukter lämnades ut, något som nu gjort att man utökat öppettiderna med ytterligare en dag.

11 februari 2021 klockan 11:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pressbild: Byggmax

Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren

Byggvaruhusjätten Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren, med ett helt nytt varuhus som kommer att byggas på Stafettgatan. Enligt ett pressmeddelande kommer butiken att skapa fyra till sex nya arbetstillfällen.
– Vi ser fram emot att erbjuda ortens alla hemmafixare bra byggvaror till riktigt bra priser. Nu blir det ännu lättare att genomföra sina byggprojekt och förverkliga byggdrömmarna, säger Fredrik Salovaara, regionchef på Byggmax.

9 februari 2021 klockan 09:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu spetsas spillvärmen fossilfritt även i Lindesberg
PRESSMEDDELANDE: Linde energi har investerat drygt fyra miljoner kronor i omställningen av en av de oljepannor som används för spets- och ...
9 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nu gäller 1 timmes parkering även på lördagar
Under veckan har Lindesbergs kommun monterat upp nya parkeringsskyltar längs Kristinavägen i Lindesberg. Numera gäller P-skiva med 1 timmes ...
4 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Succé när Sveas Wiener hade premiär
Under måndagen var det premiäröppning för Wienerkonditoriet under sin nya ägarflagg, då Sveas bageri och konditori numera står som ägare till ...
2 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Titikarn (th) och dottern Thanatcha Thongchai kommer att sköta ruljangsen på restaurangen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nygammal krögare blåser liv i Folkans restaurang

Efter en lång tids dvala är det nu dags för restaurangen i Folkets Hus att leva upp igen, när Tittis Bistro & Restaurang öppnar under måndagen. Till en början satsar man mest på lunchservering, men hoppas på att kunna utöka i takt med att pandemin förhoppningsvis ebbar ut.
– Vi kommer börja med att bara ha luncher och sedan längre framåt sommaren, beroende på hur det ser ut med coronan, kommer vi försöka ha öppet även på kvällar, säger Mathias Söderström.

1 februari 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tobias Stridälv, Maria Söderlund och Kalle Söderlund är trion bakom mest gym i Stråssa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det blir mest gym på jobbet för stark trio

När kompistrion Tobias Stridälv, Maria Söderlund och Kalle Söderlund tog över gymmet i Stråssa efter Mats Funck hade det 25 medlemmar som tränade regelbundet. Nu, knappt två år senare, är antalet uppe i över 100, och trots den envisa pandemin ser man positivt på framtiden.

29 januari 2021 klockan 13:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Jätteinvestering: 2,6 miljarder skall ge effektivare produktion

PRESSMEDDELANDE: Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att investera i en ny sodapanna i Fr...

Andra bullar för Wienerkonditoriet när nya ägare tar över

För knappt 2,5 år sedan tog Sandy Aogiz och hans fru Maryam över det anrika Wienerkonditoriet i ...

bildspel Rekord för Erikshjälpens gåvoinlämning under pandemin

Coronapandemin fick människor att stanna hemma i större utsträckning än förr och många tog tillf...

Annons


Den rädda lilla missen gömmer sig på Granngårdens lager. Foto: Granngården

Främmande katt flyttade in i Granngården – söker dess ägare

Granngården i Lindesberg har under den senaste månaden fått en inneboende på sitt lager, där en lurvig och vilsen katt numera huserar. Den är dock väldigt skygg, och man har nu tagit hjälp av föreningen Hemlösa Tassar i hopp om att kunna återförena missen med sina ägare.
– Den är väldigt, väldigt rädd och har många ställen att gömma sig på, säger Maria Sundh.

25 januari 2021 klockan 12:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Nya pandemilagen – så påverkas du

Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya fö...

bildspel Elin satsar på bilvård med personlig touch

Det inrutade kontorsjobbet inom kommunen passade bra medan barnen var små, men Elins rastlösa sida fick henne att ...

bildspel Succéstart för Vingeltorpets gårdsbutik

Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar ...

Butiksägaren Daniel Larsson var på plats för att ta emot kunder i den nya lokalen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Elon slog upp portarna till den nya butiken

Flytten till Elons nya lokal på Bandygatan (industriområdet) har gått i något av rekordfart. Under de få dagarna den gångna julhelgen har man lyckats flytta och ställa i ordning för att kunna ta emot kunder i den helt nyrenoverade lokalen på onsdagen.
– Det är lite jobb kvar med att få lagret i ordning, därefter kan vi börja med att bygga upp köksutställningen, men på det stora hela är det ganska klart, berättar butiksägaren Daniel Larsson.

30 december 2020 klockan 14:53 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Fem får dela på Energiklappen
PRESSMEDDELANDE: Linde energi bad tidigare i vinter allmänheten att nominera sina lokala hjältar till Energiklappen. Hela 61 nomineringar kom in ...
21 december 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Handlarnas kreativa lösningar för en säker julhandel
När de hårdare restriktionerna trädde i kraft under senhösten gick regeringen ut och avrådde från att vistas i butiker, och uppmanade istället ...
18 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ersätter luftburna ledningar med jordkabel i drabbat område
Över en mil luftburna elledningar ersätts nu med jordkabel i ett område utanför Fellingsbro, som historiskt sett har varit hårt drabbat av strö...
17 december 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-15

2020-12-09

2020-12-04

2020-12-03

2020-12-02

2020-11-25

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-17

2020-11-11

2020-11-06

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-25 00:23