IFK Lindesberg lyckades inte ta revansch för vårens förlust mot Närkes Kil, utan föll hemma med 3-1. FOTO: Hannes Feldin

IFK spelade ut topplaget – föll ändå

Fredagskvällen bjöd på en fantastisk insats av IFK Lindesberg. Hemma mot ett toppjagande Närkes Kil var laget under stora delar dominanta, men föll trots det med 3-1. När tre omgångar nu återstår av säsongen är IFK ny tabellsexa.

Hemma på Fritidsbyn jagade IFK Lindesberg revansch på fredagskvällen. Laget har haft en resultatmässigt tung höst, något som tyvärr även fortsatte när man tog emot Närkes Kil. Seriefyran jagade de övriga topplagen och fick en drömstart på matchen via tre mål under den inledande halvtimmen.

Målen i sig var dock oväntade sett till matchbilden. IFK tog redan från start tag i taktpinnen och dominerade spelet, men kunde istället se gästerna segla iväg målmässigt. En reducering före halvtid från Armend Miftari färdigställde slutresultatet till 1-3.

– Vi skapar jättemycket chanser och spelar en jättebra fotboll. På det sättet är jag nöjd. Men jag är besviken över att vi förlorar för vi kan inte spela bättre än så här, sammanfattar Aleksander Lazarevic matchen.

”Vi spelar jättefint”

IFK-tränaren är smått chockad över förlusten sett till de målchanser man lyckades rada upp. Trots att man ställdes mot ett toppjagande Närkes Kil tog IFK verkligen för sig och förde matchen. Även motståndarlagets tränare var förvånad över slutresultatet och uttryckte sin beundran för IFK:s spel.

– Vi kan inte göra mer än så här idag. Det är bara att gratulera Närkes Kil för att de gör mål på sina chanser, säger Lazarevic som spinner vidare på problematiken med målskyttet.

– Jag tror det bottnar väldigt mycket i vi är för oerfarna. Vi spelar jättefint, hittar inlägg, hittar djupledsbollar och det går fort när vi spelar. Men vi missar alldeles för mycket målchanser.

Chanserna till ytterligare reducering fanns även i den andra halvleken. Men om inte skotten räddades så prickade de målramen, vilket alltså ledde till en förlust.

Tränaren klar för en fortsättning

Förlusten innebär att IFK tappade en placering i tabellen. Laget är nu seriesexa med tre återstående omgångar, men steget upp till den övre halvan är inte större än en poäng.

Även om denna säsong inte är över än kan Aleksander Lazarevic redan nu meddela att han sitter kvar även nästa år. Tränaren är nöjd med i vilken riktning som hans unga lag utvecklas. I mötet med Närkes Kil fanns så mycket som nio juniorer med i startelvan.

– Jag har fått de här unga killarna att bli seniorer. Men vi mäter oss inte riktigt uppe på den nivån redan i år och sånt här tar tid. Men jag är en sån tränare som ställer höga krav och vill vinna matcher och serier.

Matchfakta IFK Lindesberg-Närkes Kil:
Resultat: 1-3 (1-3)
Publik: 37
Mål IFK: 1-3 Armend Miftari

Övriga resultat från division 6:
Fellingsbro GoIF-Garphyttans IF 3-0 (WO)
Lilla Örebro-Grönbo 4-5
Ervalla-Glanshammar 3-0

Tabellen:
1 Glanshammar         15     49-15     38
2 Fellingsbro GoIF     15     45-13     34

3 Närkes Kil               15     49-22     33
4 Hovsta                    15     36-20     31
5 Ervalla                    15     38-32     22
6 IFK Lindesberg       15     33-27     21
7 Lilla Örebro             15     28-49     13
8 Garphyttans IF        15     25-50     10
9 Grönbo                    15     17-64     9
10 FK Örebro             15     20-48     7

Publicerad 29 augusti 2014 klockan 22:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:57