Körbergs Möbler – ett möbelföretag med anor

Körbergs Möbler i Frövi är ett välkänt butiksnamn i hela norra länet. Här har man med service och kvalitet sålt möbler sedan 1918. Och för att blir ännu bättre utökar man i höst sin butiksyta med cirka 300 kvadratmeter.

Hans-Olof Körberg har sedan 1983 drivit möbelbutik i Frövi, det var då han övertog butiken som hans morfar startade redan 1918. Efter en brand på 60-talet byggdes möbelbutiken upp på nytt, på den plats där den fortfarande ligger.

Idag är man bara tre anställda, det är makarna Körberg, Hans-Olof och Ulla som arbetar i butiken. Sedan är också Robin anställd, han jobbar mest i lagret och med utkörning av varor.

– Tidigare var vi fler men vi har valt att jobba i den mindre skalan, säger Hans-Olof Körberg.

Butikens marknad är i första hand norra delen av Örebro län men man har också marknadsandelar österut, mot Arboga och Köping. Inom sitt område är Körbergs Möbler ett välkänt varumärke, upparbetat under lång tid. Och enlig Hans-Olof är det den höga servicenivån och bra rådgivning i samband med köptillfället, som byggt värdet i varumärket.

– Det är inget hokus-pokus, vi har hela tiden arbetat med traditionell marknadsföring och vårt varumärke har nötts in under lång tid, säger Körberg.

Som ett exempel på butikens servicenivå nämner Hans-Olof att det är fullt möjligt att få inköpen hopsatta och levererade ända in i kundens bostad. En ofta utnyttjad service när köpet gäller en dubbelsäng och en soffgrupp.

Mycket har hänt

Stora förändringar har skett under alla år som paret Körberg drivit sin butik. Inte minst gäller det inköpen. Tidigare var det inte ovanligt att man köpte enskilda varor från en mindre fabrik som specialiserat sig på en eller kanske ett par artiklar. Idag köper man hela kollektioner från samma leverantör. En strukturomvandling som inneburit färre inköpsställen, vilket inte minst drabbat Sverige där det idag inte finns många möbeltillverkare kvar. Antalet butiker har också minskat.

– Visst har det blivit enklare med inköp men det har också inneburit att utbudet blivit mer slätstruket. Du hittar likartade varor överallt, säger Hans-Olof.
Trots detta så försöker makarna Körberg hålla en egen stil i butiken. Tillsammans har de lång erfarenhet som får lov att styra inköpen, och genom alla år har man lärt sig vad kunderna vill ha.
– Håller man sig till det man själv vill ha brukar det fungera. Då får man också en egen prägel på butiksutbudet, menar Hans-Olof.

Kundernas medvetenhet har också utvecklats de senare åren berättar Körberg. Idag är kunden mer förberedd när han eller hon kommer till butiken. Istället för att åka runt till flera butiker hämtar man idag information om det som är intressant via internet.

Större butiksyta nästa steg
Butiken är i två våningsplan där övervåningen till stor del upptas av sängavdelningen. Och sängar har länge varit en av Körbergs specialiteter. Idag finns det möjlighet att provligga fyrtio olika sängvarianter. En senare succé är Stressless vilstolar, en luxuös TV-fåtölj i skinn, som i och för sig kostar några kronor extra men som har en kvalitet som är något utöver det vanliga.

– Hade en kund inne för en tid sedan och som köpte sin andra Stressless-fåtölj. Den första var trettio år gammal, berättar Hans-Olof.

Trots att man gjort ett medvetet val att minska antalet medarbetare så ökar man ändå butiksytan. I stället för att hålla lager på en massa varor så väljer man att bygga ut en del av lagerytan till butiksyta. När utbyggnaden är helt klar kommer Körbergs ha en yta på ungefär 1400 kvadratmeter.

– Sedan sommaren har vi ökat butiksytan med cirka 200 kvadratmeter. I nästa etapp under hösten utökar vi med ytterligare 100 kvadratmeter, avslutar Hans-Olof Körberg.

Publicerad 22 oktober 2013 klockan 17:39

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Platschef Pernilla Johansson tillsammans med en del av det gäng som tar emot kunderna under premiärhelgen. Foto: Camilla Lagerman

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme efter öppning var det fortfarande full fart i den helt nybyggda anläggningen.
– Vi har haft rusch ända sedan vi öppnade, berättar platschef Pernilla Johansson glatt.

16 juli 2021 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Kvällens gladaste spelare, Tina Gustavsson, hade längtat efter premiären. Foto: Jennie Larsson

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder för att fylla Råsshallens parkering närmast till bristningsgränsen, och det var tydligt att bingon har varit saknad under uppehållet.
– Sketkul är det, som vi säger i Vänersborg, säger Tina Gustavsson som är en av de mest inbitna spelarna.

8 juli 2021 klockan 11:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gunilla Pöchhacker, ordförande i Företagarna, var med och överraskade Victoria. Foto: Lindesbergs kommun

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat det. På grund av restriktionerna blev ingen sådan festlighet aktuell under våren, men frisören Victoria Sander blev dock firad ändå när Lindesbergs kommun och organisationen Företagarna överraskade henne under förra veckan.

7 juli 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret
48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlägret som är en del i Lindesbergs kommuns ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

I Carolinas kohage får både kropp och själ komma till ro
I Resta, strax utanför Ramsberg, bjuder Carolina Berg Rustas in till kossornas eget vardagsrum, där besökarna kan avnjuta en stunds yoga, en ...
6 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Urban Lindqvist kan nu även titulera sig som ägare till sin egen herrklädesbutik. Foto: Camilla Lagerman

Premiär för Urbans Herrkläder: ”Jag hoppas på det här”

De flesta i Lindesberg känner igen honom som glasmästare, men nu utökar Urban Lindqvist med ytterligare en sträng på sin lyra när han öppnar sin egen klädbutik.
– Det här är en helt ny bransch för mig, men går det så går det, säger Urban och ler.

1 juli 2021 klockan 11:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mejkbutiken i Lindesberg byter ägare efter 24 år

Efter 24 framgångsrika år väljer nuvarande ägare Magnus Krantz och Johan Eriksson att sälja verksamheten...

Lokal saluhall kan bli verklighet i Nya Snickerifabriken

När Lindesbergs Fastigheter köpte Nya Snickerifabriken i slutet av förra året var det en fastighet ...

Lokala matentreprenörer i nytt samarbete

För fjärde sommaren i rad säljer BergslagsBurger sina omåttligt populära hamburgare vid den mellersta infarten ...

Annons

Butiksägarna Johan Eriksson, Eva Pettersson och Mattias Johansson klär i blått inför måndagens nyöppning. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Hemköp öppnar för nyöppning

Det stora ombyggnadsprojektet närmar sig sitt slut och på måndag öppnar Hemköp dörrarna, för en nyöppning. På grund av coronatiderna så kommer det inte bjudas på någon invigningsshow, men istället bjuds man som kund på den första delen av butikens fyradelarsprojekt.
– Ombyggnaden har varit över förväntan, säger butikschef Johan Eriksson.

18 juni 2021 klockan 16:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg får egen ölhall – öppnar inom kort

Inom kort blir det åter liv och rörelse i lokalerna som under åren huserat bland annat Lasse Maja och ...

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mä...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 ...

Hos Kerstin Birath är förberedelserna inför helgens loppis i full gång. Foto: Privat

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen

Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i Gusselby. Ett 15-tal olika säljare kommer finnas på plats, utspridda på ett flertal ställen runt om i byn, dessutom finns chans att kamma hem fina priser i lotteriet som hålls till förmån för Barncancerfonden.
– Vi hoppas att det ska bli en riktigt trevlig dag, med strålande sol och mycket folk, säger hembygdsföreningens ordförande Kerstin Birath.

3 juni 2021 klockan 13:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Premiär för Stadshotellets Bubbelbar
Efter ett tufft coronaår öppnar nu Lindesbergs Stadshotell sitt nya koncept, Bubbelbaren, där både hotellgäster och flanerande Lindesbergare kan ...
28 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hur låter Linde energi: ”ett soundtrack för Bergslagen”
Den som trodde att Linde energi endast arbetar med att leverera el och värme får nog tänka om, för numera kan de även titulera sig som ...
28 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Produktionen når sitt max – nu anställer Meritor personal
2020 var ett år som präglades av korttidspermitteringar och storvarsel i spåren av coronapandemin. Nu - ett år senare - är situationen raka ...
24 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-15

2021-05-06

2021-05-05

2021-05-05

2021-05-03

2021-04-30

2021-04-27

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-14

2021-04-13

2021-04-13

2021-04-09

2021-03-31

2021-08-03 10:51