Med åtta mål visade Joakim Bååk vägen när LIF besegrade OV på söndagen. ARKVIFOTO: Hannes Feldin

LIF sänkte topplaget igen, avgjorde i andra halvlek

För andra gången den här säsongen slog LIF Lindesberg tillbaka tabelltvåan OV Helsingborg. Slutsiffrorna skrevs till 32-26, efter att LIF ryckt till sig en klar ledning i upptakten av andra halvlek. Vinsten innebär att brandgult återigen har fjärdeplatsen inom räckhåll.

Skrällen från i höstas upprepade sig på söndagen. För andra gången den här säsongen besegrade LIF Lindesberg tabelltvåan OV Helsingborg, denna gång hemma i Arenan. Det laddade mötet var dock länge jämnt och när lagen klev av för halvtid var ställningen 14-14, efter att LIF lett stora delar av halvleken.

När andra sedan kom igång växlade hemmalaget upp och gick ifrån. Inom loppet av sju minuter hade brandgult skaffat sig en fyramålsledning, ett övertag som laget förvaltade väl. Med tolv minuter kvar att spela skickade Joakim Bååk in 25-18 och LIF gick mot seger.

– I första halvlek spelar vi ett bra anfallsspel, som är rörligt och med många delaktiga. Det gör vi i andra också, men vi får samtidigt stopp på dem i försvaret. När vi då fortsätter att producera mål går vi ifrån dem, är Herman Arenvangs förklaring till det matchvinnande rycket.

För tränaren och hans lag skulle hålla greppet hela vägen. Ett alltmer desperat OV jagade frenetiskt i slutminuterna, men utan att komma närmare än tre måls marginal.  Bashkim Gashi satte punkt för den brandgula triumfen genom att fastställa segersiffrorna 32-26 för LIF. Med sitt vassa kantspel bidrog ”Barre” starkt, men regissören bakom vinsten var åttamålsskytten Joakim Bååk.

– Han har en dimension i ett fantastiskt bra skott. Sen har han ett lugn i spelet och han får alla att spela bra tillsammans, berömmer Arenvang.

”Visar att vi har kapaciteten”

Vinsten innebär att LIF nu tagit maximala fyra poäng mot OV denna säsong. Att laget, trots sina svajande resultat, lyckats besegra tabelltvåan två gånger om tyder på en kvalitet inom truppen.

– Förra året tog vi knappt några poäng mot lagen som hamnade på kvalplats. Nu har vi tagit segrar mot de däruppe och det känns som att vi visar att vi har den kapaciteten, medger Arenvang och förklarar hur LIF ska undvika plumpar mot bottenlag.

– Att vi spelar jämnare och på den här bra nivån. Vi hade några riktiga plumpar i början på serien, men dem har vi gått ifrån. Men en match som mot Tumba bör vi vinna om vi ska till kval.

Med sexmålssegern över OV i bagaget har LIF nu energi för att fortsätta jakten på kvalstrecket. Söndagens resultat innebär att det nu endast skiljer två poäng upp till fyran VästeråsIrsta, trots att LIF placerar sig som sjua. Näst på tur väntar bortamöte med serieledande IFK Ystad och Arenvang ger sin syn på tabellen.

– Det är tight. Vi är inne nu i en period där vi möter två topplag och ska fortsätta att kriga på. Det är när serien är slutspelad som det avgörs, så det gäller att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt.

Matchfakta LIF Lindesberg-OV Helsingborg:
Resultat: 32-26 (14-14)
Publik: 720
Mål LIF: Joakim Bååk 8, Bashkim Gashi 6, Jesper Nilsson 4, Jacob Nelson 4, Oskar Erixon 4, Jesper Jakobsson 3, Freddy Lindblad 2, Fatlum Ahmeti

Övriga resultat från Allsvenskan:
Skånela-IFK Ystad 23-33
Alstermo-IFK Tumba 27-25

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell

Publicerad 17 januari 2016 klockan 18:38


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-07 21:16