Två mycket stora investeringar håller på att ta form i Lindesberg. Det ena är en stor arenahall och det andra en enormt bred industriväg och dragracingbana. -Budskapet utåt är att det händer mycket i Lindesberg och det är jätteviktigt att visa upp detta utanför kommungränsen också, säger Kjell-Eric som utsetts till samordnare för arenahallen och marknadsförare av industrirakan.
När Lindesbergs kommun nu satsar rejält på att markera namnet med fet och understruken text på Sverigekartan, så är det ytterst viktigt att satsningen inte blir halvdan efter färdigställandet. Allt måste klaffa och det skall skapa nyfikenhet och intresse ute i landet också. Det är här Kjell-Eric Eliasson kommer in i bilden.
-Min huvuduppgift är naturligtvis att se till att alla intressen får nyttja arenahallen efter det behov man har. Men jag har även som uppgift att ”promota” industrirakan, som precis som hallen skapat mycket stort intresse ute i landet redan nu. Man får inte ligga på latsidan nu när det händer så mycket, säger han och påpekar vikten av att marknadsföra Lindesberg som en kommun där det satsas på framtiden.
Partnerskap
Gällande arenahallen har Kjell-Eric delat upp de aktörer som skall in i hallen i tre sektorer: Den offentliga, ideella föreningar och näringslivet. Han pratar här om ett partnerskap mellan dessa tre sektorer, vilket enligt honom är det absolut starkaste och bästa sättet att samverka genom.
-Och det är så jag skall skapa en plattform i vilken samtliga aktörer får så mycket ”halltid” som det är möjligt. Jag kan redan nu konstatera att skolans behov ändå är störst och därför kommer få mest tid i hallen. Det handlar dock mest om dagtid så klart, säger Kjell-Eric.
Enligt hans uppgifter kan mellan 6-7 olika aktiviteter vara igång samtidigt i hallen. Detta innebär alltså att många aktörer kan samsas om hallen kvällstid och på helgerna.
-Hittills har arbetet gått väldigt bra och de människor som är involverade i detta, har varit mycket trevliga att ha och göra med. Så jag ser fram emot det fortsatta arbetet, det som närmast blir att träffa föreningslivet.
Viktigt med marknadsföringen
Industrirakan blir färdig redan i vår. Och det första evenemanget är redan spikat att ske i maj i regi av SHRA. Kjell-Eric Eliasson har redan varit i kontakt med klubben vid flera tillfällen.
-SHRA består av en grupp fantastiskt duktiga människor som brinner för sitt intresse. Jag har redan haft ett par sittningar med dem och diskuterat kring kommande händelser, säger han.
Men allt är inte motorvrål och däckskrik. Rakan är trots allt en ny och viktig pulsåder i industriområdet också.
-Det får vi inte glömma bort. Industrirakan skall marknadsföras rejält men inte enbart som en tävlingssträcka. Tanken är trots allt att företagsetableringar ska ske här.
Fotnot: Kjell-Eric Eliasson bor i Riddarhyttan och har tidigare bland annat arbetat som turistchef samt har goda erfarenheter av näringsliv och kultur och fritid.