Precis som Loppholmarna har en plan för beachvolleyboll efterfrågas nu en plan för beachhandboll på Lindesskolans grönområde. Förslaget har inkommit som ett medborgarförslag, som nu har satt bollen i rullning.
Sommaren 2014 invigdes beachvolleybollplanen på Loppholmarna. Nu önskas alltså att en annan ”strandsport” får utrymme ett bollkast från volleyplanen. I en skrivelse från en medborgare föreslås att beachhandboll skall kunna utövas sommartid i direkt anslutning till Lindesberg Arena eller lite längre bort i samma område.
Förslaget har landat hos fritidskonsulent Jonas Andersson på Tillväxtförvaltningen, som i ett svar anammar initiativet och föreslår att en sådan eventuell satsning bör bygga på samma grunder som i fallet med beachvolleyn på Loppholmarna, där Lindesberg Volley var initiativtagare med stöd från Lindesbergs kommun, Riksidrottsförbundet och Örebro Läns Idrottsförbund.
”LIF Lindesberg har aldrig ställt frågan till kommunen om att anlägga en beachhandbollsplan. Därför bör frågan ställas till dem om de har intresse av att det byggs en beachhandbollsplan. Om de är intresserade kan föreningen tillsammans med Fritidskonsulent utreda förutsättningarna för att bygga en beachhandbollsplan i nära anslutning till Lindesberg Arena eller Lindeskolan”, svarar Jonas Andersson.
Enligt en grov kalkyl skulle en sådan anläggning kosta mellan 125 000-250 000 kr.
Jag har, som medborgare i Lindesberg, lämnat in ett formellt medborgarförslag till kommunfullmäktige. Förslaget är enkelt: att en extern och oberoende part ska genomföra en fullständig granskning av hur kommunen hanterar jäv och intressekonflikter, samt att ta fram nya, skärpta regler som förbjuder vänskapskorruption.
Kommunens initiativ tillsammans med Lindessjöns FVO, där man erbjuder gratis fiske som sommarlovsaktivitet har visat sig vara en succé. Sedan premiären i torsdags har lovlediga ungdomar samlats vid Dalkarshyttan i hopp om att fånga några ädla fiskar. Just denna tisdag var dock inte firrarna på hugget.
– Jag tror det är för varmt idag, men de tycker bara det är roligt att få fiska, säger Viveca som tagit med sig sina systersöner på fisketur.
Vad gör en tradition – hur blir den till och hur överlever den? Ibland kan man tro att det bara behövs en något galen idé och lite människor som känner för att utveckla den för att något ska växa till en tradition. Det var ungefär det som hände i Ullersäter för dussinet år sedan.
– Jag får nog säga att jag är skyldig till det, säger Christofer Kärrdahl, som är sekreterare i Ullersäters bygdegårdsförening som står för arrangemangen kring det populära UllerMuller.
– Det var jag och två grannar som fick för oss att vi skulle ta traktorerna med oss och åka till Nostalgibyn och det var väl kul, fortsätter han.
Inom kort kan lindesbergarna få tillgång till snabb och smidig hjälp med sina mobiltelefoner, när företaget Mobil Outlet öppnar på Kristinavägen i centrala Lindesberg.
– Bara för att man inte bor jättecentralt ska man inte berövas möjligheten till smidig hjälp. Hela landsbygden måste kunna leva i Sverige, det kan inte bara vara de tre storstäderna där allt ska fungera effektivt och smidigt, säger butikschef Markus Vikander.
Knappt ett år efter att Rickard Bädicker tog över Kajsa & Pinnens Bowling efter Lars-Åke Johansson, begärs företaget i konkurs vid Örebro Tingsrätt. De ständigt stigande matpriserna och inflationen uppges vara orsaken till beslutet.
Gångtunneln vid Resecentrum i Lindesberg kommer inte att öppnas vid månadsskiftet som planerat. Detta meddelar Lindesbergs kommun på torsdagen.
INSÄNDARE/DEBATT: Moderaterna Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna valde idag (17 juni) att stödja Liberalernas ledamotsinitiativ i kommunstyrelsen rörande näringslivsrankingen och näringslivsklimatet.
I november 2004 startade krögaren Osman Agrali pizzerian och restaurangen Jalla Jalla på Kristinavägen i Lindesberg. Osmans satsning blev snabbt ett uppskattat inslag i centrum, och namnet satte sig i lindebornas hjärtan. Drygt tio år senare överlämnade han verksamheten till sina söner, som då valde att ge restaurangen ett helt nytt koncept och namn – Jalla Jalla gick därmed i graven. Nu har Osman åter tagit plats vid pizzaugnen och tillsammans med sin sambo Dalal Hamo rest Jalla Jalla-skylten på nytt – denna gång vid Flugparken i Lindesberg.
– Jalla Jalla is back in town, säger Osman Agrali med ett stort leende.