Jens Isemo, Greger Nilsson och Joakim Johansson. Foto: Camilla Lagerman
Nye VD:n fortsätter på bolagets inslagna väg
Under tisdagen meddelade det kommunägda energibolaget Linde energi att Jens Isemo, som varit vd för bolaget i 11 år, lämnar sin position 30 juni. Efterträdaren är redan utsedd, och under en pressträff på onsdagen berättade man lite mer om hur framtiden ser ut för bolaget.
– Jag kommer fortsätta resan som Jens påbörjat med hållbarhet och så klart fortsätta det nära samarbetet med näringslivet och de boende i kommunen, säger tillträdande vd Joakim Johansson.
Efter totalt 11 år som vd för det kommunägda energibolaget Linde energi, lämnar Jens Isemo sin roll som vd vid nästa halvårsskifte. Trots den kommande förändringen i bolagets ledning finns inga som helst tecken på oro, den nye vd:n avser att fortsätta på den inslagna vägen, och han är även ett bekant ansikte för de anställda.
– De känner igen mig som person ganska väl, och jag tror att det ska ge ett lugn i den omställningsprocess vi är i, utan att tappa för mycket fart på vägen. Jag har ju jobbat nära Jens i ungefär 5 år och vi är väldigt lika i värdegrund och ledarskap, så vi kommer känna igen oss, säger Joakim Johansson som tillträder som ny vd 1 juli.
– Vi förespråkade en intern lösning från styrelsens sida, och det dröjde inte länge innan Joakim fick frågan. Det blir inte en ny Jens utan en alldeles gammal Joakim, för vi är ju alla olika som individer, säger styrelseordförande Greger Nilsson.
Den tillträdande vd:n fick ett mycket varmt mottagande av medarbetarna när hans nya roll inom bolaget presenterades.
– Man märkte lugnet hos medarbetarna när Joakim presenterades som ersättare. Hade vi istället startat upp en rekryteringsprocess där det hade kunnat bli vem som helst som tog över hade det kunnat skapas en oro i organisationen, men nu var det ett väldigt lugn. Han fick till och med en applåd av killarna på förrådet, det tog vi som ett uttryck på en trygghetskänsla, berättar Leif Lundell, tf kommunikationsansvarig.
För Jens Isemos del väntar snart nya uppgifter, exakt vad är dock inte satt i sten ännu, men han stänger inga dörrar för energibolaget.
– Jag har varit här länge och det behövs kanske lite förnyelse, och jag personligen skulle vilja frigöra tid för lite andra saker under de sista åren av mitt arbetsliv, utan att lämna energibranschen, säger han kryptiskt och avslutar:
– Vi är inne i ett generationsskifte, innan jul tackade vi av två anställda som sammanlagt arbetat 96 år inom företaget, så förnyelsen är jätteviktig samtidigt som det kan vara tryggt att veta att man kan göra en utvecklingsresa inom bolaget om man vill det.
Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.
Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 överlämnade under måndagen pengarna som de samlat in till minne av deras vän, Benjamin. Foto: Camilla Lagerman
Söndagen den 6 oktober spelades fotbollscupen Benjamins minne för tredje året, i ett samarbete mellan IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 och LindeNytt. Syftet med cupen var att hedra och hylla lagets bortgångne vän Benjamin, som avled i cancer endast 10 år gammal. Under cupen samlade man även in 7 500 kronor till Barncancerfonden, som under tisdagen överlämnades till föreningens representant, Matti Tordsson.
– Att cupen heter Benjamins Minne tycker jag är så fint, att man har kvar den kopplingen till varför man startade det här, för då kommer det att leva vidare. Det är väldigt fint, jag blir rörd, säger Matti.
Tio fina katter ställdes ut hos Kotten & Co under söndagen. Många av katterna ställdes ut för första gången, en av dessa var denna treåriga ragdoll. Foto: Timmy Lundegård
För att uppmärksamma Katten Dag under första advent så arrangerade Kotten & Co sin femte kattutställning i butikens träningslokal. Tio fina katter i olika åldrar, visade upp sig under söndagen till kundernas stora uppskattning.
– Det har mottagits väldigt positivt, berättar Lisa Alvbåge.
Under onsdagen hölls en inspirationsdag för Lindeskolans elever som har, eller ska, starta upp sina UF-företag som en del i sin utbildning. Dessutom fick eleverna ta del av inspirerande föreläsningar, för att ge dem ytterligare verktyg i sitt företagande.
Efter två succéår återvänder Vårmönstringens egen utomhusfestival för ett tredje år. Den här gången byter man dock plats till Brasserie All In, och gästas av kultbandet Drängarna.
– Just vårfesten blir ännu bättre belägen inne i stan, då den blir en del av själva cruisingen, säger Johan Eriksson på JME Music.
Sedan gaskrisen 2022 har intresset för att ha koll på sin energiförbrukning och energipriserna ökat. Linde energi lanserar därför en ny energiapp, där användarna lättare kan få koll på förbrukning och kostnader.
– Vi har sett att allt fler kunder önskar att vi tar fram en app, de flesta behöver inte alla de detaljer som finns att ta fram via ”Mina sidor”, utan behöver en smidig snabb överblick, säger Jessica Järlstam, chef Kundservice på Linde energi i ett pressmeddelande.
Om det var positiva tongångar på stormötet i Storå under onsdagen, var det desto dystrare i Vedevåg under torsdagskvällen, där man samlats för att diskutera skolans framtid. Det blev ett möte med mycket känslor, många frågor, men få svar från politikerna.
INSÄNDARE/DEBATT: Regionerna går igenom ett stålbad efter den höga inflationen som kom efter pandemin (och krig). Under pandemiåren ökade de statliga anslagen till regionerna, vilket ledde till utökning av ”kostymen” och nu när statens tillskott minskar blir det ett dråpslag för regionerna. I Region Örebro län (RÖL), och i norra länsdelen i synnerhet, finns förslag på strukturella neddragningar med centralisering som följd. Men är dessa förändringar lösningen på regionens problem?
Lindesbergs kommun har fortsatt svårt att lyfta när Svenskt Näringsliv genomför den årliga rankingen över landets kommuner och företagsklimatet i dessa. Lindesberg återfinns i år på plats 285 av landets 290 kommuner.