Tränarna varnar för Lindlöven – men Tranås får favoritstämpeln

Tranås står som favoriter till den kommande säsongen. När HockeyEttan Västra på måndagen höll sin upptaktsträff i Skövde talade tränarna om premiären, motståndet och tippade tabellen. Ett lag som det varnades för var Lindlöven.

På måndagen höll HockeyEttan sin historiska första upptaktsträff. I SHL och HockeyAllsvenskan är träffen startskottet på den nya säsongen, något som HockeyEttan nu vill ta efter. På fyra olika platser hölls samtidigt fyra olika upptaktsträffar och för Lindlöven var det Skövde som var destinationen.

På Scandic Billingen serverades först lunch, följt av en klassisk gruppbild på tränarna iklädda lagens hemmatröjor. Därefter informerade HockeyEttan om den kommande säsongen, där en nyhet blir att Västra serien slås ihop med Norra i Allettan. Domaransvarige Christian Ewertzon uppdaterade även om läget på regelfronten och berättade om en hårdare bestraffning mot otillåtet byte efter icing. Därefter tog moderatorn Stefan Klemetz över och välkomnade alla tränare fram på scenen för intervju.

Upptaktsträffen bevakades av media och intresset var stort. Elva av tolv klubbar fanns representerade, endast Enköping saknades, med både tränare och spelare på plats. Många var positiva till det nya konceptet.

– Jag tycker att det var skitkul att de gör det här och tar tag i det. För HockeyEttan behöver synas lite mer och få en bättre plats i media. Det är tufft för alla i den här serien, säger IFK Arboga-tränaren Johnny Sterner.

”Tranås ganska givna favoriter”

Tränarkollegan i Forshaga, Jörgen Jönsson, instämmer och säger att man stärker hela organisationen genom en upptaktsträff. Dessutom menar Jörgen att fotograferingen med tröjorna och mediebevakningen ger en extra krydda. Säsongen som kommer blir Färjestad-ikonens första i HockeyEttan, en serie som blir en ny upplevelse för honom.

– Egentligen känner jag inte till den alls. Jag har rört mig på hela andra nivåer med 150 miljoner i omsättning, så det är en helt ny värld för mig. Men jag tycker att det är en fascinerande värld. Det finns ett engagemang och ett stort hjärta, det märker man när man lyssnar här idag, säger Jörgen.

En fråga som stod i fokus i samband med upptaktsträffen var den väntade utgången av säsongen. De elva tränarna fick chansen att tippa höstens seriesegrare, med Tranås som klar vinnare.

– Ja, de är ganska givna favoriter. Sen tror jag att Skövde och Mariestad också är med i toppen. Vi, Borlänge, Kumla och Enköping kommer att slåss om den sista platsen till Allettan, menar Jussi Salo och ger sin syn på att Lindlöven tippas under Allettan-strecket.

– Många ser väl på vår trupp och tycker att vi inte är det bästa laget på pappret. Men det avgörs inte på pappret, utan det avgörs ute på isen.

”Ingen överraskning om Lindlöven kämpar om Allettan-platser”

En som däremot har imponerats av Lindlöven är Jörgen Jönsson. Tränaren har mött Linde-laget två gånger om på försäsongen med sitt Forshaga, två matcher som han menar varit lärorika.

– De spelar mycket puckar till varandra, det är ingen panik och de slänger inte iväg pucken. De vårdar den väldigt bra och har en struktur som jag fann tilltalande. Jag hoppas att de kommer högre upp än femma eller sexa. För mig är det ingen överraskning om Lindlöven är med och kämpar om Allettan-platser, resonerar Jörgen.

Även Johnny Sterner tippar Lindlöven i toppen. IFK Arboga-tränaren sätter derbyrivalen som femma eller sexa, men säger också att årets Västra serie är vidöppen.

– Jag tror att det kommer att bli jättejämnt mellan oss och Lindlöven. Många av de här lagen i mitten kommer att bli riktigt jämna, det kan bli ett riktigt getingbo. Det verkar som att alla har skött sin försäsong, konstaterar Sterner och räknar ner dagarna till helgens seriepremiär.

– Det känns skönt, det är det här som man går och längtar efter. Nu blir det på allvar igen.

Publicerad 14 september 2015 klockan 18:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-28 11:13