Tränarna varnar för Lindlöven – men Tranås får favoritstämpeln

Tranås står som favoriter till den kommande säsongen. När HockeyEttan Västra på måndagen höll sin upptaktsträff i Skövde talade tränarna om premiären, motståndet och tippade tabellen. Ett lag som det varnades för var Lindlöven.

På måndagen höll HockeyEttan sin historiska första upptaktsträff. I SHL och HockeyAllsvenskan är träffen startskottet på den nya säsongen, något som HockeyEttan nu vill ta efter. På fyra olika platser hölls samtidigt fyra olika upptaktsträffar och för Lindlöven var det Skövde som var destinationen.

På Scandic Billingen serverades först lunch, följt av en klassisk gruppbild på tränarna iklädda lagens hemmatröjor. Därefter informerade HockeyEttan om den kommande säsongen, där en nyhet blir att Västra serien slås ihop med Norra i Allettan. Domaransvarige Christian Ewertzon uppdaterade även om läget på regelfronten och berättade om en hårdare bestraffning mot otillåtet byte efter icing. Därefter tog moderatorn Stefan Klemetz över och välkomnade alla tränare fram på scenen för intervju.

Upptaktsträffen bevakades av media och intresset var stort. Elva av tolv klubbar fanns representerade, endast Enköping saknades, med både tränare och spelare på plats. Många var positiva till det nya konceptet.

– Jag tycker att det var skitkul att de gör det här och tar tag i det. För HockeyEttan behöver synas lite mer och få en bättre plats i media. Det är tufft för alla i den här serien, säger IFK Arboga-tränaren Johnny Sterner.

”Tranås ganska givna favoriter”

Tränarkollegan i Forshaga, Jörgen Jönsson, instämmer och säger att man stärker hela organisationen genom en upptaktsträff. Dessutom menar Jörgen att fotograferingen med tröjorna och mediebevakningen ger en extra krydda. Säsongen som kommer blir Färjestad-ikonens första i HockeyEttan, en serie som blir en ny upplevelse för honom.

– Egentligen känner jag inte till den alls. Jag har rört mig på hela andra nivåer med 150 miljoner i omsättning, så det är en helt ny värld för mig. Men jag tycker att det är en fascinerande värld. Det finns ett engagemang och ett stort hjärta, det märker man när man lyssnar här idag, säger Jörgen.

En fråga som stod i fokus i samband med upptaktsträffen var den väntade utgången av säsongen. De elva tränarna fick chansen att tippa höstens seriesegrare, med Tranås som klar vinnare.

– Ja, de är ganska givna favoriter. Sen tror jag att Skövde och Mariestad också är med i toppen. Vi, Borlänge, Kumla och Enköping kommer att slåss om den sista platsen till Allettan, menar Jussi Salo och ger sin syn på att Lindlöven tippas under Allettan-strecket.

– Många ser väl på vår trupp och tycker att vi inte är det bästa laget på pappret. Men det avgörs inte på pappret, utan det avgörs ute på isen.

”Ingen överraskning om Lindlöven kämpar om Allettan-platser”

En som däremot har imponerats av Lindlöven är Jörgen Jönsson. Tränaren har mött Linde-laget två gånger om på försäsongen med sitt Forshaga, två matcher som han menar varit lärorika.

– De spelar mycket puckar till varandra, det är ingen panik och de slänger inte iväg pucken. De vårdar den väldigt bra och har en struktur som jag fann tilltalande. Jag hoppas att de kommer högre upp än femma eller sexa. För mig är det ingen överraskning om Lindlöven är med och kämpar om Allettan-platser, resonerar Jörgen.

Även Johnny Sterner tippar Lindlöven i toppen. IFK Arboga-tränaren sätter derbyrivalen som femma eller sexa, men säger också att årets Västra serie är vidöppen.

– Jag tror att det kommer att bli jättejämnt mellan oss och Lindlöven. Många av de här lagen i mitten kommer att bli riktigt jämna, det kan bli ett riktigt getingbo. Det verkar som att alla har skött sin försäsong, konstaterar Sterner och räknar ner dagarna till helgens seriepremiär.

– Det känns skönt, det är det här som man går och längtar efter. Nu blir det på allvar igen.

Publicerad 14 september 2015 klockan 18:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:54