Linda Berglund, Charlotte Lundell och Gunilla Pöchhacker slår sina kloka huvuden ihop, för hundarnas skull. Foto: Camilla Lagerman

Träning och välmående i fokus för hundälskande trio

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund är tre drivna och företagsamma kvinnor med ett gemensamt brinnande intresse för hundar och dess välmående. Tillsammans satsar de nu på att kunna erbjuda hundar deras sammanlagda kompetens, allt för att vovvarna ska må bra och kunna leva ett långt, hälsosamt liv.
– Kan vi göra Bergslagen till ett hundmekka? säger Gunilla och skrattar.

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund driver alla tre egna företag, Charlotte äger Kotten & Co i Lindesberg, Gunilla driver Gunilla & Co Consulting i Kopparberg och Linda har Lindas hund & hästmassage i Hällefors. Tillsammans innehar de en enorm kunskap inom hund, både träning, behandling och förebyggande träning, något som de nu gemensamt vill dela med sig av.

– Det är underbart att kunna hjälpa varandra, vi tillsammans är ett koncept som bli bra för både hundar och hundägare, säger Gunilla.

– Vi har alla olika kunskaper, men tillsammans lyfter vi alla hundägare, inflikar Charlotte.

Charlotte och Gunilla lärde känna varandra på gymnasiet och de träffas ofta för att prata om allt som rör hundar, som är ett stort gemensamt intresse. När de båda träffade Linda kände de att det fanns potential för ett brett och bra samarbete, något man nu gör verklighet av.

– Jag hörde av mig till Gunilla eftersom hon drev nyföretagarcentrum, och frågade hur jag skulle göra för att slå igenom i Kopparberg, och på den vägen är det, säger Linda och skrattar.

Charlottes hund Pandora, får testa Lindas laser. Foto: Camilla Lagerman

Linda, som i grunden är sjuksköterska, utbildade sig till hästmassör 2005 och byggde sedan vidare på den utbildningen till att även bli hundmassör och medicinsk laserterapeut, och inom kort blir hon även fystränare för hund.

– Hos mig får man en check på hur det står till i hundens kropp. Jag jobbar gärna tillsammans med veterinärer och tar gärna remisser för att kunna ha en dialog kring individen, oavsett om det är en hund, katt eller häst. Men jag masserar inte halta djur, en veterinär behöver alltid ställa en diagnos först, och sedan jobbar jag på att stärka upp det som varit skadat, säger Linda.

– Jag trodde att jag skulle förlora min 11,5 åriga tik i somras, benen vek sig och hon kom inte upp för trappen själv. Då träffade vi Linda som masserar henne minst en gång i månaden, och nu hoppar hon upp i soffan själv och springer runt och leker. Hon är en helt annan hund, hon har fått en helt annan livskvalitet, säger Gunilla.

– Vi hamnar i vår egen bubbla, säger Linda medan hon behandlar Pandora. Foto: Camilla Lagerman

Förutom sitt företag, Gunilla & Co Consulting, har Gunilla Pöchhacker även sin egen inomhushall där hon tränar både sina och andras hundar,

– Jag har sex egna hundar och är både uppfödare och jägare, samtidigt som jag tävlar i allt som går i princip. Men jag har problem med händerna när vädret slår om, den här tiden på året är fruktansvärd, men då hittade jag en lokal för att kunna träna inomhus och sedan ville jag ge den möjligheten till alla, säger hon.

Hos Gunilla kan hundarna även få testa den nya vattentrasken, där hunden går på ett löpband i ett kar med vatten. Vattnet är tempererat och vattennivån och tempot på bandet styr hunden själv.

– Jag älskar det sättet att träna hund, för det ger så mycket. Så när det blev lågkonjunktur och lite jobb valde jag att investera i en egen vattentrask, skrattar Gunilla.

Charlottes butik Kotten & Co är välbekant för de flesta djurägare i Lindesberg, där man kan handla det mesta till sin fyrbenta vän eller gå en rad olika kurser. De tre kvinnorna insåg snabbt att deras olika kompetenser och kunskaper var en bra grund för ett samarbete, där man kan referera kunder till varandra och hålla gemensamma temadagar tillsammans.

– Vi har ju både förebyggande friskvård och träning, men vi kan göra så mycket mer, vi vill ju att folk ska göra saker tillsammans. Kan vi göra Bergslagen till ett hundmekka? säger Gunilla och skrattar.

– Vi hjälps åt med kurser och ser till att inte köra samma kurser samtidigt. Sedan hade vi en gemensam spårdag ihop i Kopparberg, där jag hade min patrullbakgrund och Gunilla sin med bruks. Det var så roligt så det kommer vi göra om, säger Charlotte.

– Det här är mitt kall, jag brinner för det, avslutar Linda.

 

Linda kommer till Kotten & Co och masserar hundar den 26 januari nästa gång.

Publicerad 2 december 2022 klockan 16:23

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Marias Chokladmakeri dukade upp med sötsaker. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Mersmak för lokal matmarknad efter lyckad premiär

Under lördagen var det premiär för matmarknaden ”Pop-up en trappa upp” i centrala Lindesberg. Så fort dörrarna slogs upp klockan 10, började besökarna att strömma in och snabbt fyllde ett härligt sorl såväl den övre som nedre våningen i Nya Snickerifabriken.
– Vi är jättenöjda, det har varit mycket folk sedan öppning både här nere i Cirkulärbutiken och uppe på matmarknaden, säger Matilda Persson delägare av Nya Snickerifabriken.

6 februari 2023 klockan 10:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Foto: Sami Rahkonen

bildspel Bildspecial: Sabaton fick arenan att koka

Inför en fullsatt arena intog det svenska metalbandet Sabaton scenen, och bjöd in publiken till en färgsprakande show. De hängivna fansen jublade och sjöng med i låtarna, något som skapade en närmast euforisk stämning i Lindesberg arena.

5 februari 2023 klockan 12:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gymnasieelever prisades för innovativa idéer

Innovation Day är ett helt nytt koncept framtaget av årskurs 2 på Natur- samt Teknikprogrammet på Lindeskolan ...

I Sverige ska du kunna försörja dig själv på en arbetarlön

INSÄNDARE/DEBATT: Snart drar avtalsrörelsen i gång på allvar. Denna gång sker det mot ...

Hyrorna höjs med 4,4%: ”En kompromiss”

LIBO:s hyresgäster får en betydligt lägre hyreshöjning än vad det kommunala fastighetsbolaget hade som ...

Stefan Karlsson, arbetshandledare och Ethel Andersson, enhetschef på Daglig verksamhet. Foto: Jennie Einarsson

Fritidsbanken i Lindesberg firade femårsjubileum

Det har hunnit gå fem år sedan Fritidsbanken i Lindesberg öppnade på Norrtullsgatan 9 för allra första gången. Under åren har mängder med sport- och fritidsutrustning lånats ut. Enbart under förra året lånades hela 2140 prylar av olika slag ut till allmänheten. Detta firades på festligt vis med öppet hus och fika under onsdagen.

1 februari 2023 klockan 18:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Marianne Arvidsson och Therese Larsson serverar kunderna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Lyckad premiäröppning av 37:an Regnbågen

Klockan 08:00 på onsdagsmorgonen slog 37:an upp dörrarna till sitt nya café på Lindesbergs lasarett, som under de senaste dagarna genomgått en förvandling för att kunna tillhandahålla de populära baguetterna och salladerna som är deras signum.
– Vi har bara fått positiva kommentarer av kunderna, säger Therese Larsson.

1 februari 2023 klockan 13:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vass satsning av duon bakom Nya Snickerifabriken
Efter att cirkulärbutiken i Nya Snickerifabriken fått en kanonstart breddar ägarduon Rebecca Persson och Matilda Persson nu verksamheten till glä...
30 januari 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sommarens drömjobb öppet för ansökan
För tolfte året i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. Syftet är att skapa fö...
26 januari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hyllad show om psykisk ohälsa till Lindesberg i vår
Melloaktuella Axel Schylström tar med sig vännen och grundaren av organisationen Aldrig Ensam, Charlie Eriksson, på en tabubrytande turné. Vårens...
25 januari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rebecca Blixt fick ta emot 2022 års kulturstipendium. Foto: Jennie Einarsson

Dags att söka och nominera till kommunens stipendier

Nu har du möjlighet att söka eller nominera kandidater till Lindesbergs kommuns Byggnadspris, Kulturstipendium, Föreningsledarstipendium samt Resestipendium för ungdomar under 20 år, nominering och ansökan är öppen för vem som helst.

24 januari 2023 klockan 11:16 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

En av mässans arrangörer, Rose-Marie Åkerman, behandlade kunder med ljudterapi. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Första hälsomässan blev riktig succé: ”Bara början”

Lindesbergs första hälsomässa blev en riktig publiksuccé när den anordnades under lördagen. En rad olika behandlingsformer för hälsa och välmående presenterades för besökarna, och många tog tillfället i akt att prova på.
– Det har varit fullt ända sedan vi öppnade dörrarna, det är så roligt! berättar Rosmarie Haapala som är en av arrangörerna.

23 januari 2023 klockan 12:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenflödet har kulminerat

Under den senaste tiden har det rapporterats om höga vattenflöden i sjöar och vattendrag i vårt område, men nu kommer äntligen...

Så ska majoriteten styra kommunen – politisk plattform undertecknad

På fredagen samlades den nya styrande majoriteten i Lindesbergs kommun för att ...

Hos Rosmarie samsas kroppsligt och andligt i symbios

Efter många år som anställd konsumentvägledare för Lindesbergs kommun kände Rosmarie Haapala att det ...

Annons


Jens Isemo, Greger Nilsson och Joakim Johansson. Foto: Camilla Lagerman

Nye VD:n fortsätter på bolagets inslagna väg

Under tisdagen meddelade det kommunägda energibolaget Linde energi att Jens Isemo, som varit vd för bolaget i 11 år, lämnar sin position 30 juni. Efterträdaren är redan utsedd, och under en pressträff på onsdagen berättade man lite mer om hur framtiden ser ut för bolaget.
– Jag kommer fortsätta resan som Jens påbörjat med hållbarhet och så klart fortsätta det nära samarbetet med näringslivet och de boende i kommunen, säger tillträdande vd Joakim Johansson.

18 januari 2023 klockan 19:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Team Truckers skrällde i finalen: ”skratt och glädje”

Under måndagen avgjordes den spännande finalen av den traditionella bowlingtävlingen ...

Jens Isemo lämnar vd-posten på Linde Energi

Efter 11 år som vd för det kommunägda energibolaget Linde energi lämnar Jens Isemo sin post vid kommande halvå...

Allente om oseriösa säljmetoder i Linde: ”Vi beklagar verkligen detta”

Under de senaste dagarna har flera privatpersoner i Lindesberg fått på...

37:an tar över Café Regnbågen på lasarettet: ”Vår lilla bebis”

När det under förra hösten stod klart att Frosths Konditori inte förlänger ...

Spanien nästa för killarna i Stew – får hjälp av lokala företag

Med start den 3 februari ger sig killarna i det lindesbergsbaserade rockbandet Stew ut...

Operabubbel och karaoke – nya satsningar i Folkets Hus

Tre månader har hunnit gå sedan Elin Olofsson tog över restaurangen i Folkets Hus i Lindesberg. ...

Rosa Åkerman och Rosmarie Haapala är kvinnorna bakom den nya hälsomässan. Foto: Camilla Lagerman

Psykisk och fysisk hälsa i fokus när ny mässa har premiär

Tanken på en renodlad hälsomässa föddes för ganska länge sedan enligt vännerna och egna företagarna Rosmarie Haapala och Rosa Åkerman. Men det var när de slog sina kreativa sinnen samman som drömmen började komma till liv på riktigt, och den 21 januari är det dags, då man bjuder in till en heldag i hälsans tecken.
– Bilen kör man till verkstaden när den går sönder, men vi är tyvärr ofta sämre på att ta hand om oss själva, berättar Rosa.

3 januari 2023 klockan 16:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel En tillbakablick på året som gått – 2022 i bilder
2022 - ett minst sagt händelserikt år kantat av framgångar och bakslag, tvära kast och sorg men framförallt en hel del glädje. För att ...
30 december 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Vårmönstringen får egen utomhusfestival
Lördagen den 13 maj är det dags för 2023 års upplaga av den omåttligt populära folkfesten Vårmönstringen, där tusentals bilentusiaster vallf...
29 december 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Råsshallen firar 40 år med jubileumsmatch
Det har hunnit gå 40 år sedan Råsshallen i Guldsmedshyttan stod färdig för invigning. Med ideella krafter och stöd från ortens företag ...
27 december 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-12-23

2022-12-21

2022-12-21

2022-12-20

2022-12-20

2022-12-14

2022-12-13

2022-12-12

2022-12-09

2022-12-09

2022-12-08

2022-12-07

2022-12-07

2022-12-06

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-02-06 11:13