Far och son driver nystartat byggföretag mitt i stan. Foto: Ida Lindkvist
ARNAB mitt i stan
Det är far och son Arnesson som står bakom ARNAB, byggföretaget som slagit upp dörrarna mitt inne i stan, något som kanske inte är helt vanligt för byggbranschen.
– Men vi tänker inte som alla andra, konstaterar Lars Arnesson.
Det är på Kungsgatan, där Pernilla Eriksson Design innan hade sin verksamhet, som de håller till, pappa Lars Arnesson och sonen Olle Arnesson. Det nyöppnade bygg- och anläggningsföretaget ARNAB, Arnessons bygg och anläggning AB, som drog igång under hösten föregående år. Lars har många års erfarenhet på nacken och har från och till sedan 1998 jobbat på TAB där han bland annat figurerat som platschef och inköpare.
– Jag har hållit på i många år, säger Lars.
Olle har valt att gå i pappas fotspår, och begav sig iväg från kommunen under några år för att bo i Uppsala och plugga
Olle Arnesson går i pappas fotspår. Foto: Ida Lindkvist
inom området, men är nu tillbaka på hemmaplan. Det var Olle som från första början startade företaget, och tyckte att farsan skulle haka på, och Lars i sin tur var inte sen att nappa.
– Det är kul, konstaterar Lars om samarbetet med sonen.
Lars och Olle fixar det allra mesta inom bygg och anläggning. Från det att kunden kommer in med en någorlunda plan på vad som skall byggas, till huset står redo och klart att intas, är ARNAB med och ordnar. Den möjligheten anser både Lars och Olle är otroligt smidigt, just för att kunden då slipper hatta runt mellan olika företag för att få hjälp med olika delar i byggarbetet.
– Vi gör allt från betongarbete till snickeri, säger Lars.
– Ja, och nybyggnad och markjobb. Och för både företag och privatpersoner, tillägger Olle.
– Det tror jag inte är så många som kan erbjuda, konstaterar Lars.
Att man valt att placera sig i ett kontor mitt i stan, på Kungsgatan, ser de båda odelat som en klar fördel. Här är det lätt att hitta grabbarna, och med tydlig text på skyltfönstret är det nästintill omöjligt att gå fel. Lokalen är uppdelad som i två rum,
Lars har många års erfarenhet inom branschen. Foto: Ida Lindkvist
med ett par trappsteg som avskiljare.
– Vi tänkte sitta här och ta emot kunderna, förklarar Lars om det första rummet, och i rummet därinnanför är kontoret där Olle och Lars kan ta hand om pappersarbetet.
– Vi syns bättre här, det är trevligare att ta emot kunder här än att de åker ut på något industriområde, tycker Olle.
Några öppettider finns inte spikade, men tanken är att man en kväll i veckan ska satsa på kvällsöppet, då kunder kan komma förbi och diskutera sina eventuella planer.
– Det finns många byggfirmor häromkring så vi måste försöka tänka utanför boxen och bredda oss, förklarar Lars.
Trots att ARNAB inte varit igång särskilt länge så har det varit fullt upp dagarna i ända. Och när den ordentliga kylan slog till passade man på att komma i ordning lite extra i lokalen.
– Vi kom igång direkt, vi hade massor att göra, vi jobbade som idioter fram till jul, berättar Lars leende.
Olle fortsätter avslutningsvis med att säga:
– Vi kan det vi gör, vi har hela bilden och fixar hela alltet!
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Bergslagsbibblan växer med fem nya kommuner. Under april och maj ansluter ytterligare fem bibliotek från nio av länets kommuner till Bergslagsbibblan. Målet är att förbättra och erbjuda en mer likvärdig och hållbar biblioteksservice till invånarna i kommunerna.
– Det innebär att invånarna kommer att få bättre tillgång till media, och vi kommer kunna erbjuda snabbare leveranser mellan biblioteken som ingår i samarbetet, förklarar Helena Blixt, samordnare på Lindesbergs stadsbibliotek.
På fredagseftermiddagen stod det klart att det lokala glassföretaget ”En får tacka” i Danshyttan, Storå, återigen tilldelats en ädel valör i Glass-SM, som gick av stapel vid Stockholmsmässan under dagen. Med sin unika fårglass kammade man hem ett brons i kategorin ”Pistage”.
– Det känns väldigt roligt, det är en ny smak som jag inte har gjort förut, men den gick hem, säger Björn Johansson till LindeNytt.
Fredagen den 28 mars nyöppnar Café Oscar, nu med nytt namn, nya visioner och en ny kock. Dessutom har företaget fått en ny delägare i form av Tjodolf Sommestad, som kommer in med friska idéer.
– Det ska bli jättespännande. Linde Stadshotell är ju en viktig verksamhet för en småstad som Lindesberg, och jag har varit intresserad av den branschen sedan länge, berättar Tjodolf för LindeNytt.
Etableringarna kring Charlottenlunds Handelsområde duggar tätt – nu ansluter även ELON i Lindesberg med sin butik. Samtidigt gör man en storsatsning och utökar både butiksytan och personalstyrkan.
– Vi vill kunna ge kunderna ännu bättre service och ett ännu större sortiment, säger Daniel Larsson, som driver ELON i Lindesberg och Arboga tillsammans med sin fru Carina Larsson.
Lyckad premiäröppning för Mejks livs
Redan en stund innan Mejks livsmedelsavdelning öppnade dörrarna på torsdagsförmiddagen köade nyfikna besökare utanför, spända på att få se ...
Kika in i Mejks nya livsmedelsavdelning
På torsdag klockan 10:00 slår Mejk upp portarna till sin helt nya livsmedelsavdelning. En yta om 1500 kvadratmeter som kommer rymma allt ifrån ...
Med en mångmiljonsatsning på lokal fjärrvärme tar Cummins Meritor i Lindesberg ett stort steg mot att bli en fossilfri fabrik.
– Det är ett viktigt projekt för oss i den här fabriken, men också för Cummins som stort. Hållbarhet och klimatavtryck blir allt viktigare, även för en lastbilstillverkare, säger fabrikschef Markus Andreasson.
Efter 15 år med ledande befattningar inom ett brett spektrum av branscher, kliver Lindesbergaren Anna-Lena Rydelius in som ny marknadschef för det kommunala energibolaget Linde energi. Detta meddelar man på torsdagen via ett pressmeddelande.
Sedan mitten av 2023 har ”Blå Hallen” i Folkets Hus stått tom, efter att den förra hyresgästen lagt ner sin verksamhet. I månadsskiftet blir det dock återigen liv och rörelse i lokalen, då den indiska restaurangen Sukh slår upp portarna.
– Vi fick en bra lokal, och vi hoppas att folk blir nöjda med att kunna välja lite annan mat än det som finns idag, säger ägaren Jaswinder Singh.
Under tisdagsförmiddagens sammanträde i Tillväxtnämnden beslutades att man ska skriva ett långsiktigt hyreskontrakt med Falab avseende Stripa Gruvområde. Samtidigt vill Falab sälja området, då det helt enkelt inte går ihop sig ekonomiskt.
– Det handlar om att börja smått och bygga stabilitet, det finns en långsiktig plan, försäkrar nämndens ordförande Tom Persson (SD).
2024 i bilder – en tillbakablick på året
Med endast timmar kvar av året kan vi se tillbaka på ett 2024 som präglades av besparingar och sviktande ekonomi. Hot om nedläggning av ...