Bellas Pasta och Salladsbar i centrala Lindesberg förbättra sin tillgänglighet på flera plan. Från och med idag måndag utökar pasta- och salladsbaren sina öppettider och breddar menyn med även varma rätter. För knappt en månad sedan gjorde man om lokalen så att man idag kan ta emot fler sittande gäster.
– Vi vill satsa här i Lindesberg, säger Suat Celik, ägare till Bellas.
För drygt två sedan övertog paret Suat och Maria Celik pasta- och salladsbaren Bellas. Nu tar paret Celik nästa steg och förbättrar tillgängligheten på Bellas i tre steg.
Redan för ungefär en månad sedan togs det första steget då lokalen fräschades upp ordentligt. Under en helg målade man om och tog också ned en vägg för att utöka golvytan. Nu kan man ta emot trettioåtta sittande gäster mot tjugofyra som före renoveringen kunde sitta ned.
– Ingen av oss ville stänga så istället jobbade vi dygnet runt under en hel helg, ler Maria Celik.
Steg två innebar att man utökade menyn med flera alternativ. Menyn innehåller idag fler pastarättar än tidigare, men också varm mat som till exempel lasagne.
– Ovanför den nya disken kan vi nu också exponera och presentera våra maträtter bättre än tidigare, säger Maria.
Det senaste steget i moderniseringen av Bellas introducerades under måndagen. Precis som tidigare öppnar man klockan elva på förmiddagen men från och med idag är det nu öppet varje vardag fram till klockan åtta på kvällen. På lördagarna är det öppet till klockan sju.
– Gästerna vill ha fler alternativa ställen att välja mellan när man vill ta med sig mat hem på kvällen. Därför utökade vi tiderna, säger Suat Celik.
Fram till idag har man serverat drygt sjuttio luncher per dag. Med fler som kan sitta ned och äta sin lunch på plats, flera rättare att välja mellan och med utökade öppettider hoppas paret Celik att antalet kommer öka ordentligt.
– Vi har en bra dialog med våra gäster och försöker lyssna till olika önskemål. Alla ska känna sig som hemma, oavsett om de vill sitta här och äta eller ta med sig maten hem, säger Maria Celik.
Söndagen den 6 oktober spelades fotbollscupen Benjamins minne för tredje året, i ett samarbete mellan IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 och LindeNytt. Syftet med cupen var att hedra och hylla lagets bortgångne vän Benjamin, som avled i cancer endast 10 år gammal. Under cupen samlade man även in 7 500 kronor till Barncancerfonden, som under tisdagen överlämnades till föreningens representant, Matti Tordsson.
– Att cupen heter Benjamins Minne tycker jag är så fint, att man har kvar den kopplingen till varför man startade det här, för då kommer det att leva vidare. Det är väldigt fint, jag blir rörd, säger Matti.
För att uppmärksamma Katten Dag under första advent så arrangerade Kotten & Co sin femte kattutställning i butikens träningslokal. Tio fina katter i olika åldrar, visade upp sig under söndagen till kundernas stora uppskattning.
– Det har mottagits väldigt positivt, berättar Lisa Alvbåge.
Under onsdagen hölls en inspirationsdag för Lindeskolans elever som har, eller ska, starta upp sina UF-företag som en del i sin utbildning. Dessutom fick eleverna ta del av inspirerande föreläsningar, för att ge dem ytterligare verktyg i sitt företagande.
Efter två succéår återvänder Vårmönstringens egen utomhusfestival för ett tredje år. Den här gången byter man dock plats till Brasserie All In, och gästas av kultbandet Drängarna.
– Just vårfesten blir ännu bättre belägen inne i stan, då den blir en del av själva cruisingen, säger Johan Eriksson på JME Music.
Sedan gaskrisen 2022 har intresset för att ha koll på sin energiförbrukning och energipriserna ökat. Linde energi lanserar därför en ny energiapp, där användarna lättare kan få koll på förbrukning och kostnader.
– Vi har sett att allt fler kunder önskar att vi tar fram en app, de flesta behöver inte alla de detaljer som finns att ta fram via ”Mina sidor”, utan behöver en smidig snabb överblick, säger Jessica Järlstam, chef Kundservice på Linde energi i ett pressmeddelande.
Om det var positiva tongångar på stormötet i Storå under onsdagen, var det desto dystrare i Vedevåg under torsdagskvällen, där man samlats för att diskutera skolans framtid. Det blev ett möte med mycket känslor, många frågor, men få svar från politikerna.
INSÄNDARE/DEBATT: Regionerna går igenom ett stålbad efter den höga inflationen som kom efter pandemin (och krig). Under pandemiåren ökade de statliga anslagen till regionerna, vilket ledde till utökning av ”kostymen” och nu när statens tillskott minskar blir det ett dråpslag för regionerna. I Region Örebro län (RÖL), och i norra länsdelen i synnerhet, finns förslag på strukturella neddragningar med centralisering som följd. Men är dessa förändringar lösningen på regionens problem?
Lindesbergs kommun har fortsatt svårt att lyfta när Svenskt Näringsliv genomför den årliga rankingen över landets kommuner och företagsklimatet i dessa. Lindesberg återfinns i år på plats 285 av landets 290 kommuner.