Butiksägaren Felix Muradjan visar glatt upp smycken från Pandora, ett av de starkaste varumärken som han har i butiken. Foto: Jennie Einarsson

Felix lade tjänsterna på hyllan och satsade på märkessmycken istället

Den lilla tjänstebutiken Ararat i centrala Lindesberg, som tidigare erbjöd skrädderi- och skomakartjänster, har genomgått en stor förvandling då man övergått till att bli en renodlad smyckesbutik med produkter från flera av branschens mest kända varumärken. För butiksägare Felix Muradjan var det med facit i hand en satsning i rätt kurs.
– Smycken är väldigt speciellt, jag älskar verkligen mitt jobb, fastslår han.

Då den ursprungliga verksamheten inte längre var lönsam, bestämde sig ägaren Felix Muradjan för en tid sedan att göra en stor förändring och ändra inriktning till att sälja märkessmycken. I och med detta så upphörde han att tillhandahålla de tidigare servicetjänsterna inom skomakeri och skrädderi.

– Jag slutade med servicetjänsterna för två år sedan men många vet inte om det. Jag vill gå ut och vara tydlig med det så inte kunder åker långväga hit i onödan. Jag bestämde mig för att utveckla butiken till att bli en smyckes- och designbutik, vilket gick väldigt snabbt! Egentligen började jag ta in smycken sakta för länge sedan, men det är under senaste två åren som jag har gått över till att bli en ren smyckesbutik som kommer att heta Ararat Smycke och design, förklarar Felix.

I utbudet finns flera av de större och kända märkena representerade av exempelvis Pandora, Schalins, Edblad, Caroline Svedbom och Thomas Sabo. Ararat är även den enda butiken i Skandinavien som säljer det världsberömda märket Oliver Weber från Österrike.
Bland armbandsuren finns märkesklockor från Gant, Daniel Wellington, Seiko och Casio, och även det exklusiva märket Carl Gustaf som säljs i få exemplar i utvalda butiker.

Felix förklarar det inte varit helt enkelt att få möjlighet att bli återförsäljare av dessa varumärken.

– Jag har kämpat och ringt för att få dem hit och besöka butiken för att få förtroende från leverantören. Exempelvis har jag arbetat under två års tid med få in Pandora som är ett av de starkaste varumärken jag har. De har väldigt höga krav på butikerna och personalen.

Som ett kvitto på att det hårda jobbet Felix har lagt ner för att utveckla butiken har lönat sig, så blir han numera istället kontaktad av olika smyckesmärken som vill synas i hans butik.

– Det är många varumärken som vill säljas och synas i butiken, men tyvärr jag har inte plats för alla, konstaterar han.

En stor del av verksamheten består av att erbjuda ett stort utbud av vigsel- och förlovningsringar. Som en av Schalins premiumbutiker så kan man erbjuda en specialkollektion som finns i väldigt få butiker och även extra snabb leverans på endast 3-5 dagar för att få en färdig ring levererad.

– Ska man gifta sig på lördag och beställer ringen på måndag så hinner vi, säger Felix med ett brett leende och tillägger:

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Schalins, här kan man även designa sina egna ringar om man vill.

Hos Felix får man en personlig konsultation när det ska väljas rätt vigselring. Foto: Jennie Einarsson

Personlig service och ett bra bemötande är något som Felix verkligen brinner för. Därför har man som kund möjlighet att kunna boka en gratis två timmars lång konsultation så att man i lugn och ro ska kunna hitta en ring som passar.

– Jag träffar kunder flera gånger i veckan som kommer hit för att hitta sin vigsel- eller förlovningsring. Då sätter vi oss ner tillsammans och går igenom alla små detaljer så att ringen sitter perfekt, det är viktigt att kunden blir nöjd. Det är så mysigt att träffa par som ska gifta eller förlova sig och få vara en del i den processen. Efteråt så blir vi som vänner, det är så fint. Jag älskar verkligen mitt jobb, fastslår han.

Felix berättar att det inte bara är Lindesbergare, som kommer till hans butik. Hit kommer kunder från stora delar av Mellansverige för att hitta sin drömring.

– Jag har kunder från Ludvika, Karlskoga, Örebro och Köping bland annat som kommer hit för att handla sina vigsel- och förlovningsringar. Det beror nog på att de får bra service och att de i sin tur sedan rekommenderar den här butiken vidare till sina vänner och bekanta.

Utöver försäljning av smycken och armbandsur så tillhandahåller Felix även underhåll och reparationer av dessa.

– Jag utför även guldsmedstjänster och urmakeri. Det kan exempelvis vara reparationer av äldre smycken eller om man behöver ändra storlek på en ring, man kan även göra om sina gamla smycken till nya. Har man tröttnat på sitt gamla guldsmycke så går det går också att lämna in och få ett nytt smycket eller om man hellre vill ha pengar för dem så går det också.

Som ett komplement till butiken så finns även en webbshop som innehåller en stor del av sortimentet i den fysiska butiken på Kristinavägen i Lindesberg.

– Om en kund ska åka från Fellingsbro så kan man kika i förväg vad som finns i webbshopen och lägga undan det om man vill – eller få det hemskickat, förklarar Felix.

I framtiden hoppas Felix på att kunna utveckla butiken ytterligare.

– Det är mycket annat på gång, bland annat så är det flera andra varumärken som vill synas här i butiken, avslutar Felix.

Publicerad 13 september 2022 klockan 11:38

Jennie Einarsson , jennie@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ester Klockars spanade in en häftig mössa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, den här gången på en helt ny plats, nämligen på Charlottenlunds Handelsområde. Årets upplaga blev en komprimerad version med ett 50-tal knallar, som sålde allt man kan tänkas behöva, och inte behöva, precis som det ska vara på en marknad.

23 september 2022 klockan 18:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ett gäng glada resenärer fyllde bussen på fredagsmorgonen. Foto: Jennie Einarsson

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp till Charlottenlunds Handelsområde där Lindemarken arrangeras på fredagen. Stämningen var på topp i bussen och många tacksamma röster hördes från resenärerna. Marianne Olsson var en av de första att ta plats när bussen anlände till stationen.
– Jag måste säga att Vasselhyttans Taxi är värda en stor stjärna, de är suveräna, utbrister hon.

23 september 2022 klockan 12:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ

Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i ...

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek

Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i ...

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken

När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde...

Adrian Andersson är inte bara arrangör, utan tävlar också i Sveriges Starkaste Man. Foto: Privat

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet Adrian Andersson hoppas på vinst efter en tredjeplats 2020 och en andraplats året därpå.
– Nu vinner jag på hemmaplan! skrattar han.

15 september 2022 klockan 16:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Solcellsparken Solvallen är belägen invid väg 249 utanför Fellingsbro. Foto: Linde Energi

Här byggs Nordens största solcellspark

På en åker i Vässlingby utanför Fellingsbro vid länsväg 249 är arbetet just nu i full gång med att uppföra Solvallen vilken blir den största solcellsparken i sitt slag. Här används en ny teknik som gör det möjligt att odla marken samtidigt som man producerar förnybar solel, vilket löser den konflikt som uppstått i samband med att allt fler solcellsparker anläggs på jordbruksmark.
– Vi ser en jättepotential i det här. Blir det lyckat så öppnar vi en mångmiljardmarknad för solcellsbranchen, förklarar Bengt Stridh från Mälardalens universitet, som bedriver ett flerårigt forskningsprojekt i Solvallen.

14 september 2022 klockan 17:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Metalbandet Sabaton till Lindesberg i februari
Lördagen den 4 februari gästas Lindesberg Arena av det svenska metalbandet Sabaton. Falubandet, som bildades 1999, har genom åren turnerat flitigt ...
14 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En stenkul dag utlovas i Stripa Gruva
På lördag erbjuds möjligheten att få kika närmare på mängder av mineraler och stenar i alla färger och former vid Stripa Gruvområde, när ...
9 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Han blir ny VD för byggbolagen
Den 31 augusti tog Victor Jacobsson, blott 27 år gammal, ett rejält kliv upp på karriärstegen när han då tillträdde som ny VD för de tre ...
5 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Anna-Lena Ahlström

Deckardrottningen gästar Lindesberg i helgen

Anna Jansson är en av Sveriges mest omtycka författare med flera hyllade bokserier i ryggen. Just nu är hon högaktuell med sin senaste deckarserie ”Bergslagens blå” och den nya boken ”Tala med de döda” som delvis utspelar sig i Lindesberg. På lördag 3 september finns det chans att träffa deckardrottningen när hon gästar Folkets hus i Lindesberg då Blombergska Bokhandeln i samarbete med Bokbastionen bjuder in till författarsamtal och mingel.

1 september 2022 klockan 08:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elin Falk från Kallernäs Getgård visar upp ett par av Getterna vid gården. Foto: Jennie Einarsson

Helgens Matresa går genom Lindesbergs kommun

Under den kommande helgen stundar en gastronomisk upplevelse när Matresan i Örebro län arrangeras för fjärde året i rad. Här har man som besökare möjlighet att kunna åka ut och hälsa på lokala matproducenter, krögare och entreprenörer.
Hos Kallernäs Getgård pågår arbetet just nu för fullt med att förbereda sig inför helgens besök på gården.
– Vi ska ha en liten hage här där man kan se våra getter och uppleva en levande gårdsmiljö, berättar Elin Falk som tillsammans med familjen driver mejeri och gårdsbutik i Kallernäs.

31 augusti 2022 klockan 14:33 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Årets flytande konsert ställs in

Under lördagen var det tänkt att årets flytande konsert med Martin Almgren skulle äga rum på Råsvalens vatten, men så ...

bildspel Energiministern besökte Solhagen i Torphyttan

Under torsdagseftermiddagen fick tackorna i fårhagen celebert besök, då Sveriges energiminister Khashayar ...

Annons

Anders Ceder, ordförande för Samhällsbyggnad Bergslagen, Nina Höijer (S), regionråd i Region Örebro Län, Bengt Storbacka (S), kommunstyrelsens ordförande samt Jonas Kleber (C), vice ordförande i kommunstyrelsen deltog vid bandklippningen. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Nu står det klart – Guldsmedshyttans nya torg och resecentrum

Under onsdagsförmiddagen invigdes det nya torget och resecentrumet i Guldsmedshyttan under strålande solsken.  Representanter från kommunstyrelsen, samarbetspartners och en hel del besökare fanns på plats för att delta i festligheterna.

24 augusti 2022 klockan 18:03 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nu skall Guldsmedshyttans nya mötesplats invigas

På onsdag klockan 11.00 sker den officiella invigningen av Guldsmedshyttans nya torg och resecentrum. Målsä...

Stekhet debatt på Norrtullstorget

Under en timmeslång stekhet debatt i tryckande värme lyftes flera av de mest aktuella frågorna inom sjukvården i Regionen ...

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och ...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Martin på sjön ställs in – nytt datum satt

Lördagens efterlängtade sommarkonsert på Råsvalens vatten ställs in på grund av en illavarslande vä...

Emma Nyberg och Amelie Boson bjuder in till Eftermiddagskaffe i trädgården. Foto: Jennie Einarsson

Välkommen hem till Amelie på Eftermiddagskaffe i trädgården

Imorgon torsdag slår Amelie Boson och bonusbarnbarnet Emma Nyberg upp dörren till den lummiga innergården på Kungsgatan 16 i Lindesberg där det vankas Eftermiddagskaffe i trädgården med allt vad det innebär. Bland annat så finns det flera olika slags bullar, småkakor och fyra sorters hemmakokt saft redo att serveras till gästerna.
– Jag ser det som en lek, det här gör vi inte för att tjäna pengar utan det är på nöjeskontot helt och hållet, förklarar Amelie.

13 juli 2022 klockan 17:31 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Barntävling: Vinn ett signerat exemplar av Sagan om Fornrike
Sagan om Fornrike är Marika Söderströms debutoman som bjuder på spännande läsning om troll och magi i en fantasivärld. Nu har alla barn chansen...
12 juli 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Karaktärerna i Hyttan gör sig redo för nya upptåg
Vid Löa hytta pågår repetitionerna för fullt inför premiären av årets spännande upplaga av teateräventyret Hyttans Hemligheter. I årets fö...
8 juli 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

När sjön suger levererar han maten ända fram till relingen
För en dryg vecka sedan sjösatte Kajsa och Pinnens Bowling och Restaurang sitt helt nya koncept som riktar sig till alla båtburna i Lindesberg. Nu ...
5 juli 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-06-30

2022-06-29

2022-06-28

2022-06-25

2022-06-23

2022-06-22

2022-06-18

2022-06-17

2022-06-16

2022-06-15

2022-06-14

2022-06-14

2022-06-13

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-09-25 23:55