Butiksägaren Felix Muradjan visar glatt upp smycken från Pandora, ett av de starkaste varumärken som han har i butiken. Foto: Jennie Einarsson

Felix lade tjänsterna på hyllan och satsade på märkessmycken istället

Den lilla tjänstebutiken Ararat i centrala Lindesberg, som tidigare erbjöd skrädderi- och skomakartjänster, har genomgått en stor förvandling då man övergått till att bli en renodlad smyckesbutik med produkter från flera av branschens mest kända varumärken. För butiksägare Felix Muradjan var det med facit i hand en satsning i rätt kurs.
– Smycken är väldigt speciellt, jag älskar verkligen mitt jobb, fastslår han.

Då den ursprungliga verksamheten inte längre var lönsam, bestämde sig ägaren Felix Muradjan för en tid sedan att göra en stor förändring och ändra inriktning till att sälja märkessmycken. I och med detta så upphörde han att tillhandahålla de tidigare servicetjänsterna inom skomakeri och skrädderi.

– Jag slutade med servicetjänsterna för två år sedan men många vet inte om det. Jag vill gå ut och vara tydlig med det så inte kunder åker långväga hit i onödan. Jag bestämde mig för att utveckla butiken till att bli en smyckes- och designbutik, vilket gick väldigt snabbt! Egentligen började jag ta in smycken sakta för länge sedan, men det är under senaste två åren som jag har gått över till att bli en ren smyckesbutik som kommer att heta Ararat Smycke och design, förklarar Felix.

I utbudet finns flera av de större och kända märkena representerade av exempelvis Pandora, Schalins, Edblad, Caroline Svedbom och Thomas Sabo. Ararat är även den enda butiken i Skandinavien som säljer det världsberömda märket Oliver Weber från Österrike.
Bland armbandsuren finns märkesklockor från Gant, Daniel Wellington, Seiko och Casio, och även det exklusiva märket Carl Gustaf som säljs i få exemplar i utvalda butiker.

Felix förklarar det inte varit helt enkelt att få möjlighet att bli återförsäljare av dessa varumärken.

– Jag har kämpat och ringt för att få dem hit och besöka butiken för att få förtroende från leverantören. Exempelvis har jag arbetat under två års tid med få in Pandora som är ett av de starkaste varumärken jag har. De har väldigt höga krav på butikerna och personalen.

Som ett kvitto på att det hårda jobbet Felix har lagt ner för att utveckla butiken har lönat sig, så blir han numera istället kontaktad av olika smyckesmärken som vill synas i hans butik.

– Det är många varumärken som vill säljas och synas i butiken, men tyvärr jag har inte plats för alla, konstaterar han.

En stor del av verksamheten består av att erbjuda ett stort utbud av vigsel- och förlovningsringar. Som en av Schalins premiumbutiker så kan man erbjuda en specialkollektion som finns i väldigt få butiker och även extra snabb leverans på endast 3-5 dagar för att få en färdig ring levererad.

– Ska man gifta sig på lördag och beställer ringen på måndag så hinner vi, säger Felix med ett brett leende och tillägger:

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Schalins, här kan man även designa sina egna ringar om man vill.

Hos Felix får man en personlig konsultation när det ska väljas rätt vigselring. Foto: Jennie Einarsson

Personlig service och ett bra bemötande är något som Felix verkligen brinner för. Därför har man som kund möjlighet att kunna boka en gratis två timmars lång konsultation så att man i lugn och ro ska kunna hitta en ring som passar.

– Jag träffar kunder flera gånger i veckan som kommer hit för att hitta sin vigsel- eller förlovningsring. Då sätter vi oss ner tillsammans och går igenom alla små detaljer så att ringen sitter perfekt, det är viktigt att kunden blir nöjd. Det är så mysigt att träffa par som ska gifta eller förlova sig och få vara en del i den processen. Efteråt så blir vi som vänner, det är så fint. Jag älskar verkligen mitt jobb, fastslår han.

Felix berättar att det inte bara är Lindesbergare, som kommer till hans butik. Hit kommer kunder från stora delar av Mellansverige för att hitta sin drömring.

– Jag har kunder från Ludvika, Karlskoga, Örebro och Köping bland annat som kommer hit för att handla sina vigsel- och förlovningsringar. Det beror nog på att de får bra service och att de i sin tur sedan rekommenderar den här butiken vidare till sina vänner och bekanta.

Utöver försäljning av smycken och armbandsur så tillhandahåller Felix även underhåll och reparationer av dessa.

– Jag utför även guldsmedstjänster och urmakeri. Det kan exempelvis vara reparationer av äldre smycken eller om man behöver ändra storlek på en ring, man kan även göra om sina gamla smycken till nya. Har man tröttnat på sitt gamla guldsmycke så går det går också att lämna in och få ett nytt smycket eller om man hellre vill ha pengar för dem så går det också.

Som ett komplement till butiken så finns även en webbshop som innehåller en stor del av sortimentet i den fysiska butiken på Kristinavägen i Lindesberg.

– Om en kund ska åka från Fellingsbro så kan man kika i förväg vad som finns i webbshopen och lägga undan det om man vill – eller få det hemskickat, förklarar Felix.

I framtiden hoppas Felix på att kunna utveckla butiken ytterligare.

– Det är mycket annat på gång, bland annat så är det flera andra varumärken som vill synas här i butiken, avslutar Felix.

Publicerad 13 september 2022 klockan 11:38

Jennie Einarsson , jennie@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Fredrik Norman

Vindpark med tre turbiner skall byggas i Munkhyttan

Det nordiska energibolaget Cloudberry har för avsikt att bygga en vindpark i Munkhyttan strax utanför Lindesberg. I ett pressmeddelande uppger företaget, att arbetet påbörjas under hösten 2023.

5 juni 2023 klockan 15:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg har konstruerat det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindesbergs nya hotell för pollinerare invigt: ”Ett mästerverk”

I höstas kontaktade Linde energi arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg, för att lägga en beställning på ett nytt insektshotell med en specifik utformning, något som inspirerats av den tävling som kommunen tidigare haft. Under måndagen, på Världsmiljödagen, avtäcktes det nya hotellet, föreställande Linde energis enorma silo, som fått sin plats hos just det kommunala energibolaget.
– Det är ett mästerverk som ni har byggt! säger tillträdande vd Joakim Johansson.

5 juni 2023 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Svenska nationaldagen firas med franska bakverk från Ramsberg

Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när ...

Ingen räkodling i Frövi – satsar mer på grönsaker istället

Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanl...

Rickard Larsson tilldelas Rotarys kulturstipendium

I hela 10 år har den talangfulle Rickard Larsson varit ledare för den så högt älskade Manskören Harmoni...

Fabrikschef Richard Morén, avdelningschef för massabruket Peter Juntti, programledare Jan-Erik Eriksson och kommunikationsansvarig Sofia Granerfeldt framför den nya fossilfria sodapannan i Billerud. Foto: Camilla Lagerman

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet med den nya fossilfria sodapannan fortskrider. Ett år efter att ”det första stålet” sattes på plats är den 87 meter höga byggnationen så gott som klar och nu kliver man in i en ny fas av projektet.
– Vi är omkring 90 procent inne i projektet och i dagarna passerar vi en miljon arbetstimmar här på site. Nu håller vi på och lämnar över montaget och går in i en drifttagningsfas, förklarar projektets programledare Jan-Erik Eriksson.

1 juni 2023 klockan 16:33 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Imorgon, torsdag, slår Brasserie All In upp portarna. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några glimtar inifrån stans nya restaurang och nattklubb.
– På torsdag smäller det! säger Oliver Lindberg med ett stort leende.

31 maj 2023 klockan 13:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank
Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar Sparbanken Bergslagen AB. Därmed blir man ...
30 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål
Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till Lindesberg, till samma lokaler man huserar i...
29 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes
Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga ...
27 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Butiksägare Kent Söderström och butikschef Anna Tägt känner sig nöjda med renoveringen som är gjord. Foto: Jennie Einarsson

ICA-handlaren Kent satsar på landsbygden

Under våren har butiksägare Kent Söderström satsat stort på att renovera ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan. Med hjälp av butikschef Anna Tägt har de gett butiken ett rejält ansiktslyft.
– Det här är nog den största renoveringen som vi har gjort på tio år, berättar Kent Söderström.

26 maj 2023 klockan 10:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Hos Bergslagens Sparbank kunde man utmana varandra i duell. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Rekordstora LindeDagen blev dundersuccé

Om det var de varma, men blåsiga, sommarvindarna eller de rekordmånga utställarna som fick Lindesbergarna att gå man ur huse går det endast att spekulera i, men det man med säkerhet kan fastslå är att LindeDagen 2023 blev en riktig dundersuccé! LindeNytt kan här bjuda på en bildspecial från den soliga folkfesten.

25 maj 2023 klockan 09:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ombyggnationen av Kristinavägen pausas

PRESSMEDDELANDE: Majoritetsstyret i Lindesbergs kommun har efter samråd med näringsidkare samt kommunens tjä...

bildspel Färgsprakande besök hos Bilskadecenter

Det fullkomligt bubblade av kreativitet hos Bilskadecenter i Lindesberg under tisdagsmorgonen, när 12 elever från ...

Inför LindeDagen: ”Tur med vädret”

Med en solig prognos från SMHI råder det så gott som perfekta förhållanden inför morgondagen när årets ...

Annons

Rosmarie Haapala och Elin Falk har tillsammans utformat en ny kur för att råda bot mot stressiga vardagar. Foto: Jennie Einarsson

Här hjälper getter stressade personer att finna lugnet

I dagens stressiga samhälle finns det sällan tid för avkoppling, men detta är något som Rosmarie Haapala från Hälsorum Bergslagen och Elin Falk från Kallernäs Getgård vill råda bot på. Nu drar de med gemensamma krafter igång en helt ny typ av hälsokur som ska ge en chans till en lugn stund och återhämtning i vardagen.
– Jag har inte hört talas om ett sånt här koncept tidigare, det här är vi nog är ensamma om, förklarar Elin.

19 maj 2023 klockan 12:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Youtube-kändis i blickfånget under bioevent

För att sätta stämningen ordentligt inför den stora biopremiären av Fast X anordnade Lindesbergs biograf och ...

bildspel Proffsdagen lockade till nyfikenhet och skratt

Trots kyliga vindar och ett duggande regn var det många besökare som tog tillfället i akt att utforska ...

Samarbetet ledde Håkan Svanström till Lindesberg

Onsdag den 17 maj får Lindesberg besök av en av Sveriges mest kända hantverkare och eldsjäl Håkan Svanstr...

Festivalbygget är i full gång: ”Alla är taggade”

På lördag är det dags för den omåttligt populära Vårmönstringen, som varje år lockar ...

Flera nyheter utlovas vid årets Trollrally

Förra årets nypremiär av lådbilstävlingen Trollrallyt blev en dundersuccé, och lördagen den 27 maj är det ...

Här klipps bandet vid Solvallen av landshövding Lena Rådström Baastad. Foto: Linde energi

Nu är det klippt för Solvallen

På fredagen invigdes Linde energis solcellsanläggning, Solvallen, i Vässlingby utanför Fellingsbro. Under en strålande sol fick landshövding Lena Rådström Baastad äran att hålla i saxen.

5 maj 2023 klockan 15:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Cummins Meritor fick pytonorm i leveransen: ”Man blev lite ställd”
På tisdagen fick Cummins Meritor ett något oväntat besök - från Australien. Det var på morgonen när en anställd på logistikavdelningen tog ...
2 maj 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Lindesbergs Handelsträdgård firar 10 år med pompa och ståt
Den 1 maj har det gått hela 10 år sedan Lindesbergs Handelsträdgård slog upp portarna för allra första gången, något man givetvis vill fira ...
28 april 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Anrika krogen får nytt liv när Brasserie All In öppnar: ”Så taggad!”
Efter sex år inom restaurangbranschen i Stockholm återvänder nu Oliver Lindberg hem till Lindesberg, där han tillsammans med sambon Daniel Ekströ...
25 april 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-04-25

2023-04-24

2023-04-18

2023-04-15

2023-04-14

2023-04-13

2023-04-11

2023-04-06

2023-04-03

2023-03-29

2023-03-28

2023-03-24

2023-03-23

2023-03-21

2023-06-06 21:35