Rätt personal = framgång, menar fabrikens VD Jonas Norell. På torsdagen firade LindePac 1 år. Foto: Johan Utterberg
Framgångssagan LindePac firade 1 år med tårtkalas
Ett år har gått sedan nystartade LindePac drog igång tillverkningen av formgjuten cellplast och fångade upp den industri som riskerade att försvinna från Lindesberg sedan tidigare ägare flyttat produktionen till andra enheter. På torsdagen firade man ett år och de framgångar man haft under året.
– Jag har en fantastisk personal med den rätta kunskapsbasen. Jag vill nog säga att de står för den bästa kompetensen i landet i den här branschen, berömmer VD Jonas Norell sin personal, när han förklarar anledningen till företagets stora framgångar på kort tid.
Foto: Johan Utterberg
Med kaffe och tårta, firades 1-årsdagen med stor glädje i fabriken på torsdagsförmiddagen. Till kalaset hade bland andra representanter från Lindesbergs kommun, politiker och näringslivet bjudits in. Däribland företaget Tormek, som var det nystartade LindePacs allra första kund.
VD Jonas Norell berättar om en osannolik resa, som han uttrycker det, från ett totalt jättemörker till en fantastisk tillvaro och ljus framtid.
– Det här kunde man ju aldrig tro för drygt ett år sedan, när det såg ut som det gjorde då. Att vi under första året kunde redovisa ett nollresultat, bara det ser jag mycket glädjande på eftersom man har varit förberedd på en förlust det första året, berättar Norell.
Lindesbergs kommun uppvaktade 1-åringen. Här med kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, i spetsen med en blomma som överlämnades. Foto: Johan Utterberg
När LindePac startade upp produktionen för ett år sedan, var det med en personalstyrka om nio personer som arbetat i fabriken under tidigare ledningar samt en handfull kunder att leverera cellplastprodukter till. Idag ser det helt annorlunda ut.
– Nu är 19 personer anställda här och vi har ett 30-tal kunder att leverera till, säger Jonas Norell och fortsätter:
– Jag har en fantastisk personal med den rätta kunskapsbasen. Jag vill nog säga att de står för den bästa kompetensen i landet i den här branschen, utan dem hade vi inte kommit dit vi är idag, menar han.
För 2019 är siktet inställt på att få lönsamhet i fabriken.
– Under 2019 handlar det om att ha fortsatt tillväxt och att öka volymerna. Vi behöver också visa att vi kan anpassa vår produktion efter nya kunders önskemål. Vi kommer även fortsättningsvis att arbeta hårt med leveransprecision. Våra kunder skall alltid kunna lita på att våra leveranser kommer som utlovat och vi har också levererat till 100% under det första året, sådant är avgörande för ett långsiktigt samarbete, påpekar Jonas Norell.
Bakgrund
I februari 2017 försattes Por-Pac AB i konkurs och en knapp månad senare köptes konkursboet upp av BEWi Group AB. Först gavs det glädjande beskedet, att tillverkningen skall fortsätta på orten. Endast tre månader senare så vände man 180 grader och gav plötsligt besked om att produktionen i Lindesberg kommer att läggas till andra produktionsenheter inom den egna koncernen istället. Det var då som Jonas Norell, som ägde själva fabriken, arbetade för att kunna rädda kvar arbetstillfällena i Lindesberg. I februari 2018 startades fabriken upp igen under ledning av Jonas Norell och det nybildade bolaget LindePac AB.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Den 17 april 2019 blev Industritekniska programmet på Lindeskolan certifierat som ett Teknikcollege, och framtiden såg ljus ut för utbildningen som efter fem års dvala kunde startas upp igen, tack vare ett samarbete mellan Lindeskolan, kommunledningen och industriföretagen i Lindesberg. Men redan två år senare lades programmet ner på nytt. Nu ser det dock ut som att det blåser positiva vindar för ytterligare en nystart – redan hösten 2026.
– Att behovet av utbildningen finns och att alla är positiva till den råder det inga tvivel om. Det känns hoppfullt, säger rektor Andreas Blom.
Bergslagsbibblan växer med fem nya kommuner. Under april och maj ansluter ytterligare fem bibliotek från nio av länets kommuner till Bergslagsbibblan. Målet är att förbättra och erbjuda en mer likvärdig och hållbar biblioteksservice till invånarna i kommunerna.
– Det innebär att invånarna kommer att få bättre tillgång till media, och vi kommer kunna erbjuda snabbare leveranser mellan biblioteken som ingår i samarbetet, förklarar Helena Blixt, samordnare på Lindesbergs stadsbibliotek.
En ny secondhandbutik har öppnat i Korskyrkan i Frövi. Här kan du fynda en skön vårjacka eller varför inte ett par snygga skor för blott en liten ”guldtia”. Fokus ligger på att samla ihop pengar för att kunna stötta ideella organisationer som satsar på barn och ungdomar.
– Jag hoppas att det ska fungera så vi kan börja ge ut gåvor till organisationer så småningom. Det är drömmen att få stötta de som behöver, säger initiativtagaren Linda Sköldenström när LindeNytt stannar till på besök.
Fredagen den 28 mars nyöppnar Café Oscar, nu med nytt namn, nya visioner och en ny kock. Dessutom har företaget fått en ny delägare i form av Tjodolf Sommestad, som kommer in med friska idéer.
– Det ska bli jättespännande. Linde Stadshotell är ju en viktig verksamhet för en småstad som Lindesberg, och jag har varit intresserad av den branschen sedan länge, berättar Tjodolf för LindeNytt.
ELON växer – och flyttar hit
Etableringarna kring Charlottenlunds Handelsområde duggar tätt - nu ansluter även ELON i Lindesberg med sin butik. Samtidigt gör man en ...
Lyckad premiäröppning för Mejks livs
Redan en stund innan Mejks livsmedelsavdelning öppnade dörrarna på torsdagsförmiddagen köade nyfikna besökare utanför, spända på att få se ...
På torsdag klockan 10:00 slår Mejk upp portarna till sin helt nya livsmedelsavdelning. En yta om 1500 kvadratmeter som kommer rymma allt ifrån frukt och grönt, mejeri, djupfryst, bröd, till torrvaror med mera.
– Det känns väldigt roligt och spännande, säger vd Mikael Karlsson.
Med en mångmiljonsatsning på lokal fjärrvärme tar Cummins Meritor i Lindesberg ett stort steg mot att bli en fossilfri fabrik.
– Det är ett viktigt projekt för oss i den här fabriken, men också för Cummins som stort. Hållbarhet och klimatavtryck blir allt viktigare, även för en lastbilstillverkare, säger fabrikschef Markus Andreasson.
Varje sommar anordnar Lindesbergs kommun ett antal platser för feriearbete till ungdomar i kommunen med ett varierande utbud. Det kan vara inom äldrevården, barnomsorgen eller vaktmästartjänster men även inom ideella organisationer eller föreningar. Nytt för i år är att man även bjuder in lokala företagare att ta emot feriearbetare.
Det kommunägda fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder AB, LIBO, växer i Frövi. Nyligen blev det klart att man nu övertar flera fastigheter från företaget Backbro AB. Det rör sig om totalt 49 lägenheter. Tillträde är från 1 februari 2025.
2024 i bilder – en tillbakablick på året
Med endast timmar kvar av året kan vi se tillbaka på ett 2024 som präglades av besparingar och sviktande ekonomi. Hot om nedläggning av ...