Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

Hemmasegern mot IFK Örebro i början av maj, blev IFK Lindesbergs tredje raka seger inom Division 5. Förra veckans bortamöte mot topptippade Laxå slutade däremot inte lika stabilt, där Lindelaget fick se sig slagna med 4-0.

– Den matchen var inte så rolig. De var duktiga medan vi spelade dåligt, vilket gav ett tungt resultat. Laxå spelade bra och förtjänade segern senast, även om de gjorde tre enkla mål. Vi gjorde bara en dålig match och gav oss själva ingen chans att ta poäng. Så är det ibland i fotboll. De var duktiga men det var synd att vi inte spelade ordentligt så vi kunde ge dem en bättre match, säger lagkapten Martin Eriksson om matchen mot säsongens storfavorit.

På torsdag är det på nytt dags för match. Hemmatrenden är mycket god, där IFK Lindesberg står med åtta raka seriesegrar på hemmaplan. IFK Lindesberg får däremot träffa på ett tufft motstånd när tabelltrean BK Ett Fyra gör en torsdagsresa till Fritidsbyn.

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Precis som seriefavoriten Laxå så har även Vivallalaget BK Ett Fyra tagit sig uppåt till ”Femman” från Division 6. BK Ett Fyra är även laget som gick segrande ur den sjätte gruppen av Distriktscupen, där IFK Lindesberg ingår. När de båda lagen möttes i en cupmatch under april så blev det en klar seger för truppen från Vivalla med 4-0.

– Det resultatet tycker jag inte speglar matchbilden. Under matchens första halva så skapar vi många lägen, medan de får med sig några enkla mål. Ett Fyra är ett skickligt och stabilt lag som är svåra att spela mot när de får medgång. Samtidigt så vet vi att vi kan vinna alla matcher i serien om vi är på topp, säger Martin.

Hemmatruppen är däremot inte fullskalig inför torsdagens match. Laget har gäckats av en hel del skadefall, vilket har minskat den spelbara truppen rejält. Trots ett minskat antal spelare på plats inför torsdag, så är lagkapten Martin Eriksson positiv till att hålla den snart ett år långa vinsttrenden på hemmaplan.

– Vi har en hel del skador, senast mot Laxå så hade vi knappt en avbytare. Gör vi däremot det som vi ska så kommer vi att störa dem ordentligt och vinna på torsdag. Oavsett position så vet alla i laget vad de ska göra. Det fick vi, roligt nog, även beröm av Laxå för senast. Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta och att ha marginalerna med oss vilket inte alltid är det enklaste.

Matchinfo IFK Lindesberg-BK Ett Fyra
När och var:
Torsdagen 23:e maj på Fritidsbyn med avspark kl. 19.00

Senaste mötet mot HK Ett Fyra: Det gästande Ett Fyra började sin resa i tre säsonger inom Division 7 (2020-2022) för att sedan klättra till Division 6 under 2023. Årets säsong i ”Femman” är den första och laget har således inte hunnit med många matcher för säsongen. Under försäsongen i april så gick Ett Fyra segrande ur en cupmatch mot Lindesberg med 4-0.

Ställningen i tabellen efter sju omgångar:
1. Laxå IF – 19 poäng (+25)
2. Hovsta IF – 16 poäng (+8)
—–
3. BK Ett Fyra – 15 poäng (+12)
—–
4. *Örebro SK Söder – 14 poäng (+17)
5. IFK Lindesberg – 12 poäng (+2)
6. Skyllbergs IK – 11 poäng (+6)
7. IFK Örebro – 11 poäng (+6)
8. Lillån FK – 7 poäng (-4)
9. Pålsboda GoIF – 6 poäng (+1)
—–
10. *Hidingsta IK – 5 poäng (-11)
—–
11. HOIF – 0 poäng (-28)
12. IFK Askersund – 0 poäng (-34)

*Har spelat sex matcher

Publicerad 22 maj 2024 klockan 17:08

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Kommentarer Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för. Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

De anhöriga undrar om de någonsin kommer få svar på vad som hände. Foto: Camilla Lagerman

30 år efter Estoniakatastrofen: ”Om inte vi för historien vidare, vem ska då göra det?”

Klockan 00:23, onsdagen den 28 september 1994, sänds ett nödrop från den estniska passagerarfärjan M/S Estonia, som då befinner sig mitt ute på öppet hav. Ombord finns 989 personer. Bland dem är 31 kvinnor och 2 män från Lindesbergs kommun, som aldrig kommer att återvända hem. Bland dessa är 34-åriga Annika Mattson, som efterlämnar fyra barn och en familj i spillror.
– Sorgen går ju aldrig ur, man bara lär sig att hantera den, säger Annikas dotter Stina.

27 september 2024 klockan 19:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons



LIF Lindesberg under en seger under förra säsongen i Allsvenskan. I år är det en ung trupp som tacklar Division 1, där LIF Lindesberg inleder med två fina poäng. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF inleder säsongen med seger

LIF Lindesberg är tillbaka i Division 1 och har en sina yngsta trupper med sig i lagbussen. Fredagens säsongspremiär inleddes mot Rimbo HK Roslagen, en av de tuffare matcherna för säsongen på bortaplan. LIF Lindesberg visar sig överlägsna mot den tidigare Allsvenska motståndaren och även om Rimbo reducerade snabbt så höll LIF en för stor ledning.
– Det är en otroligt skön känsla att få inleda med seger, säger Joakim Bååk.

27 september 2024 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

bildspel Lindemarken fick en blöt comeback i centrum

Lindemarken är tillbaka i centrum igen, något som har varit mycket efterlängtat bland både knallar och besökare...

bildspel FotoFredag Special: The Boss 75 år!

Denna vecka tänkte jag visa bilder av en artist som betyder väldigt mycket för mig och som jag har haft nöjet att trä...

Klart: Storå och Freja vårdcentraler tas över i privat regi

Vid regionstyrelsens sammanträde på torsdagen kom beslutet, Storå och Freja vårdcentraler tas...

Kommunens vedeldade bastuflotte kan bli din. Foto: Fredrik Norman

Kommunen låter bastuflotten gå under klubban

Lindesbergs kommun skall sälja den vedeldade bastuflotten som ligger förtöjd i höjd med Lindesberg Arena. Anledningen är att den inte klarade den senaste besiktningen, skriver kommunen på sin hemsida.

26 september 2024 klockan 11:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ett gäng blivande journalister, tillsammans med fritidspedagogen och tidningschef Filip Nilsson. Foto: Björkhagaskolan och Camilla Lagerman

LindeNytt på besök hos Björkhagaskolans ”redaktion”

På onsdagseftermiddagen var LindeNytts reporter inbjuden till fritidshemmet Ängen på Björkhagaskolan, där en grupp elever startat upp en fritidstidning. Syftet med besöket var att eleverna skulle få ställa frågor om hur det är att arbeta på en tidningsredaktion, och få lite tips inför deras kommande arbete.

26 september 2024 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Seger i hemmapremiären: ”Tryggt med tre poäng”
Det börjar bra för Lindlöven. Efter HockeyEttans premiärmatch kunde Lindlöven åka hem med två poäng borta mot Tranås för att därifrån ...
25 september 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg sjunker mot den absoluta botten när företagsklimatet rankas
Lindesbergs kommun har fortsatt svårt att lyfta när Svenskt Näringsliv genomför den årliga rankingen över landets kommuner och företagsklimatet...
25 september 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tågtrafiken återgår till det normala igen
I juli meddelade Tåg i Bergslagen att man under två månaders tid måste reducera tågtrafiken på grund av personalbrist. Nu återgår man till ...
25 september 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjukvården utanför Örebro måste uppvärderas

INSÄNDARE/DEBATT: Att en sensommarkväll få sitta vid kanten av sjön Råsvalen norr om Kallernäs och se solen gå ner är en skön känsla. På stranden mitt emot syns resterna av det vikingasamhälle som låg där på 800-talet. Det finns lämningar efter ett tjugotal hus och 36 gravar. Där förekom handel med järn. Högre upp ses gruvlaven från Stripa gruva. När det mörknar lyser den grön järnsymbolen på taket. Bakom mig ligger på sluttningarna väldiga rester efter järnhanteringen vid Stråssa gruva. En bit upp på berget pågår fortfarande brytning vid Lovisagruvan.

25 september 2024 klockan 10:10 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang, kommunstyrelsens vice ordförande Tom Persson (SD) och ekonomichef Anette Persson. Foto: Camilla Lagerman

Dyster ekonomisk prognos tvingar fram nya åtgärdsbeslut: ”Vädjar om tålamod”

Strax efter lunchtid på tisdagen kallade kommunstyrelsen till pressträff, med anledning av det ansträngda ekonomiska läget i kommunen. För att nå en budget i balans har man nu beslutat att samarbeta över förvaltningsgränserna och hjälpas åt att hitta områden där man kan minska kostnaderna. Men några mer konkreta förslag kunde man inte presentera.
– Jag vill understryka allvaret i situationen, det är en fråga för hela kommunen och vi vädjar om tålamod i den här processen. Det kommer ta tid att nå dit vi behöver komma, och det kommer krävas svåra val och beslut, men vi kan vända det här, säger kommunstyrelsens vice ordförande Tom Persson (SD).

24 september 2024 klockan 14:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Solig EPA-träff med glada vinnare: ”En succé”

Under lördagen arrangerades den andra upplagan av ”Summertime Shootout” i anslutning till Linde ...

Hemmapremiär i Lindehov: ”Fantastiskt kul”

Efter en succésäsong bakom sig så är det dags på nytt. Flera spelare från fjolårets trupp blandas med ...

bildspel Rekordstort Linde Judo Open passerade magisk gräns: ”Jättelyckat”

Med över 500 tävlingsstarter från hela 53 klubbar, både från Sverige och ö...

Fjolårets Derbytvåa, Wonder, från Visby gästade Fornaboda för första gången och tog en relativt enkel seger i Fornabodas Lilla Pris med Lova Öström. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans i Fornabodas stora ponnylopp

Fjolårets Derbytvåa och ett av landets bästa montéruss blev svaret på frågan ”Vilka vinner Fornabodas Lilla och Stora Pris?”. Många fina ponnytravare samlades på Fornaboda under söndagsförmiddagen för säsongens sista aktivitet på tävlingsbanan utanför Lindesberg, där huvudloppen avgjordes direkt vid 11-slaget.

23 september 2024 klockan 12:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Butik stängd efter inbrott i natt

Natten till måndag har en butik i centrala Lindesberg drabbats av inbrott. Enligt polisen skall en dörr ha brutits upp. - ...

Föreslår lösning på parkeringskaoset vid lasarettet och kommunhuset

MEDBORGARFÖRSLAG: Parkering har blivit en kritisk utmaning vid både kommunhuset och ...

Måstematchen slutade i tung förlust

Både IFK Lindesberg och det gästande Hidingsta IK hade allt att vinna på tre nya poäng till serien. Båda lagen ...

Drunkningslarm i centrala Lindesberg

En omfattande räddningsinsats har genomförts i centrala Lindesberg under söndagsförmiddagen. Det var vid 10.30-tiden som...

Inför IFK-Hidingsta IK: En seger kan säkra nästa säsong

Fotbollssäsongen är på väg mot sitt slut. Bara tre matcher återstår inom Fotbollsfemman där ...

FotoFredag: En tidig morgon och kväll

Igår (läs torsdag) när jag hade min lediga dag, ville jag prova på en sak. Som jag tidigare har skrivit så är detta ...

Richard Hjerpe tävlingsgeneral, Anders Löthgren banansvarig, Fredrik Ek arrangemangsansvarig, ser alla fram emot lördagens tävlingar. Foto: Privat

Fröviloppet gör efterlängtad comeback

Efter fem års dvala gör nu det uppskattade Fröviloppet comeback. Arrangören Frövi IK har i år tagit ett nytt grepp kring tävlingen och lagt ett stort fokus på att skapa en fest för hela familjen.
– Det blir hoppborg, utställare, tävlingar, godisregn, nygrillade hamburgare, och självklart ramas allt in med musik och en trevlig atmosfär säger arrangemangsansvarig Carl Ivlove, Frövi IK i ett pressmeddelande.

19 september 2024 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Judo Open slår nya rekord: ”Skitroligt event”
På lördag den 21 september är det återigen dags för Frövi judos egna tävling, Linde Judo Open. Sedan starten 2016 har man ständigt slagit nya ...
18 september 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Storbackas svar till Klockars: ”Styråran kommer från förra oppositionen”
INSÄNDARE/DEBATT: Under ca två decennier har vi lyckats bygga upp ett visst ekonomiskt planeringsutrymme. En resultatutjämningsreserv på 70 ...
18 september 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Positiva tongångar inför beslutet om vårdcentralerna
På måndagskvällen samlades en rad politiker, både från region och kommun, tillsammans med engagerade ortsbor i Guldsmedshyttan för att ta del av...
17 september 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-09-16

2024-09-16

2024-09-16

2024-09-15

2024-09-13

2024-09-12

2024-09-11

2024-09-10

2024-09-10

2024-09-09

2024-09-09

2024-09-09

2024-09-06

2024-09-06

2024-09-28 09:40