I morgon fredag klockan 14 ska alla maskiner, bänkar och löpband vara på plats – de sista kommer idag. När portarna slår upp finns det 120 träningsplatser vid de olika redskapen och ytterligare 30 personer kan gruppträna i lokalen intill. – Alla kommer få plats, ler en nöjd Ola Nordahl.
På 1500 kvadratmeter får från och med fredag Lindesbergsborna möjlighet till en allsidig och varierad träning. Här finns runt 120 olika redskap och en större och en mindre hall med öppna ytor för olika varianter av gruppträningar.
Ola Nordahl driver också sedan hösten 2012 ett gym i Frövi och har nu på bara drygt fyra månader lyckats iordningsställa den tidigare gamla och slitna industrilokalen till en trevlig och inbjudande träningslokal.

– Jag vill hellre kalla det träningslokal än gym. Det unika med vårt koncept här i Lindesberg är bredden och variationen av olika träningsredskap och träningsmetoder, säger Nordahl.
Ungefär femton instruktörer är hittills knutna till verksamheten, alla med olika bakgrund och erfarenheter vilket Ola menar kommer stärka bredden. Han nämner som exempel en kille som precis har flyttat till Lindesberg och som är utbildad instruktör inom thai-boxning.

Lokalerna och markerna runt om anläggningen kommer också användas för andra verksamheter, inte bara träning berättar Ola.
– Den 14 december blir det en julklappsmässa i den stora träningshallen och där kommer det också bli en loppis i januari.
Runt anläggningen har Ola låtit mäta upp en slinga på 574 meter där det den 28 december kommer springas ett maraton. Hittills är det kommit in ungefär tjugo anmälningar för att springa de drygt 74 varven.
– Jag tror att det blir upp emot sextio innan anmälningstiden går ut, säger Ola.
Ola Nordahl tänker redan en hel del på framtiden och hur han vill utveckla anläggningen. En tanke han har är att också utveckla anläggningen till ett testcenter där elitidrottare likaväl som motionärer ska kunna mäta olika värden för hur kondition och muskelstyrka utvecklas i samband med träningen.
– Efterfrågan från vanliga motionärer att kunna testa sig växer hela tiden. Man vill få ett kvitto på att värdena utvecklas i takt med träningen säger Nordahl.

Klockan 12.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där två fribiljetter till den stora Vårfesten stod på spel. Deltagandet var otroligt högt och de flesta svarade också rätt på tävlingsfrågan.
I samband med Vårmönstringen den 10 maj, arrangeras utomhusfestivalen Vårfesten, som i år huserar på Brasserie All In och gästas av kultbandet Drängarna. Nu har två av LindeNytts läsare chansen att vinna varsin biljett till eventet, genom att svara rätt på tävlingsfrågan.
Bergslagsbibblan växer med fem nya kommuner. Under april och maj ansluter ytterligare fem bibliotek från nio av länets kommuner till Bergslagsbibblan. Målet är att förbättra och erbjuda en mer likvärdig och hållbar biblioteksservice till invånarna i kommunerna.
– Det innebär att invånarna kommer att få bättre tillgång till media, och vi kommer kunna erbjuda snabbare leveranser mellan biblioteken som ingår i samarbetet, förklarar Helena Blixt, samordnare på Lindesbergs stadsbibliotek.
På fredagseftermiddagen stod det klart att det lokala glassföretaget ”En får tacka” i Danshyttan, Storå, återigen tilldelats en ädel valör i Glass-SM, som gick av stapel vid Stockholmsmässan under dagen. Med sin unika fårglass kammade man hem ett brons i kategorin ”Pistage”.
– Det känns väldigt roligt, det är en ny smak som jag inte har gjort förut, men den gick hem, säger Björn Johansson till LindeNytt.
Fredagen den 28 mars nyöppnar Café Oscar, nu med nytt namn, nya visioner och en ny kock. Dessutom har företaget fått en ny delägare i form av Tjodolf Sommestad, som kommer in med friska idéer.
– Det ska bli jättespännande. Linde Stadshotell är ju en viktig verksamhet för en småstad som Lindesberg, och jag har varit intresserad av den branschen sedan länge, berättar Tjodolf för LindeNytt.
Etableringarna kring Charlottenlunds Handelsområde duggar tätt – nu ansluter även ELON i Lindesberg med sin butik. Samtidigt gör man en storsatsning och utökar både butiksytan och personalstyrkan.
– Vi vill kunna ge kunderna ännu bättre service och ett ännu större sortiment, säger Daniel Larsson, som driver ELON i Lindesberg och Arboga tillsammans med sin fru Carina Larsson.
Med en mångmiljonsatsning på lokal fjärrvärme tar Cummins Meritor i Lindesberg ett stort steg mot att bli en fossilfri fabrik.
– Det är ett viktigt projekt för oss i den här fabriken, men också för Cummins som stort. Hållbarhet och klimatavtryck blir allt viktigare, även för en lastbilstillverkare, säger fabrikschef Markus Andreasson.
Under tisdagen hölls finalen för ”Innovation day 2025” på Lindeskolan. Sensorstyrd gatubelysning, småskalig biogasproduktion och berglagring av värme var bara några av de smarta idéer som skulle kunna göra Lindesberg till en mer hållbar plats. Vann gjorde dock ett team smarta elever som kommit fram till att lägesenergin i vattnet i ett vattentorn skulle kunna nyttjas för att alstra ström.