Efter cirka 15 år med brinnande intresse för friskvård och personlig utveckling, gjorde hon slag i saken och startade upp något alldeles eget inom friskvårdsbranschen. Nu på lördag öppnar Mari Jansson en oas för trötta kroppar och stressade sinnen.
Mari Jansson från Spannarboda har nyligen utbildat sig på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och titulerar sig numera som friskvårdskonsult. Utbildningen ger henne möjlighet och kunskap att hjälpa många människor att komma till rätta med vardagsstressen – och framförallt de krämpor som ofta kommer till följd av högt tempo och för lite motion.
Dock avslöjar hon att denna utbildning egentligen bara är ett första steg i ledet och att hon har planer på att vidareutbilda sig inom friskvårdsgenren i framtiden.
-Det är ju ett så pass brett arbetsområde, det här jag börjar med är bara en del i det stora hela. En grundläggande friskvård som handlar om stresshantering och massage av trötta muskler. Men jag vill nog gärna utöka med tiden, säger hon.
Mari startar nu sin verksamhet på Rya Bygdegård som en ny gren i det befintliga företaget som bedriver handel där. Valet av plats har många fördelar, menar hon.
-Jag såg ingen anledning att starta en helt egen firma just nu, därför valde jag att starta upp genom min makes företag. En av fördelarna är att man befinner sig på en plats där mycket människor rör sig, så att man syns lite mer.
På ovanvåningen möts man av en helt ny värld och bottenvåningens butiksverksamhet känns plötsligt väldigt avlägsen. Här har Mari inrett med smakfulla ting, allt för att skapa en avkopplande miljö. I hälsorummet välkomnas man av lugnande färger, levande ljus och avkopplande musik på låg volym.
-Det är oerhört viktigt att skapa en miljö som ger folk möjlighet att koppla av, inte minst om det är första gången man låter sig få en massage. Man överlåter ju sig själv till en främmande person och det kan faktiskt kännas lite obekvämt för vissa. Därför är bemötandet viktigt och själva miljön man befinner sig i, säger Mari.
Hos Galleri OCH i Frövi börjar julen ta plats, och till helgen anordnar man en stämningsfull julmarknad. Även om julen för många är glädjens högtid, är det också en tuff tid för de som mår dåligt. Under tiden fram till jul låter man därför lottintäkterna från deras julkalender gå oavkortat till organisationen Suicide Zero, något som också har en personlig betydelse för Rosemarie Rudenvall.
– Under den här pigga, glada och spralliga fasaden kan det finnas något annat också, säger hon.
För några dagar sedan spenderade jag många timmar ute i naturen – och vilket väder det var. Det var den där första riktiga kylan och en varm sol på det. Det är helt i min smak.
INSÄNDARE/DEBATT: Den 13 november ställdes politikerna till svars om skolutredningen gällande Storåskolan. Jag blev otroligt imponerad över Storåupprorets representanter som på ideell basis hade tagit fram fakta över konsekvenserna om högstadiet lades ner. De ledande politikerna var tvungna att hålla med.
Efter ett år med besparingskrav och ett överhängande hot om nedläggning av program blickar man nu framåt med stor positivitet. Lindeskolan har genom olika insatser, med gemensamma krafter, lyckats spara in omkring 11 miljoner på årsbasis.
– Vi har en bit kvar när det gäller pågående effektiviseringar för att få en ekonomi i balans, men det finns ett stort engagemang och stolthet på skolan, säger gymnasiechef Staffan Hörnberg.
Sångaren, låtskrivaren och producenten i bandet Tribe Friday, Noah Deutschmann, blev i fredags kväll rejält uppvaktad under Manskören Harmonis årliga sponsorevent.
Guldsmedshytte SK har haft det tufft mot seriens topplag med bara en hämtad poäng efter de tre toppmötena. Kumla har bevisligen varit svårast att rå på med 7-0 i bortamötet som gjordes i säsongens femte omgång. Extra revanschfyllt blev då när Kumla gästade Råsshallen under fredagskvällen, där det bjöds på en jämn kamp som gick till förlängning.
Med över 200 åhörare på plats blev onsdagens medborgardialog i Storå en välbesökt sådan. Två av ungdomarna som hade kommit för att lyssna var Luna och Zacharias. Trots de positiva tongångarna bland politikerna var högstadieeleverna inte imponerade.
– Jag tycker de snackar skit, mycket snack och lite verkstad, säger femtonåriga Zacharias Söderström.
Om planen går i lås vankas det återigen vrålande motorer på Linde Raceway. Datumet är satt till den 19 juli, då tävlingen Bergslagens Snabbaste är tänkt att genomföras. Frågan är bara hur snabbt det får gå, det inväntar man utlåtande från Svenska Bilsportförbundet om.
– I värsta fall kanske det får bli race mellan EPA-traktorer, skrattar Mikael ”Blomman” Blomberg.