Efter cirka 15 år med brinnande intresse för friskvård och personlig utveckling, gjorde hon slag i saken och startade upp något alldeles eget inom friskvårdsbranschen. Nu på lördag öppnar Mari Jansson en oas för trötta kroppar och stressade sinnen.
Mari Jansson från Spannarboda har nyligen utbildat sig på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och titulerar sig numera som friskvårdskonsult. Utbildningen ger henne möjlighet och kunskap att hjälpa många människor att komma till rätta med vardagsstressen – och framförallt de krämpor som ofta kommer till följd av högt tempo och för lite motion.
Dock avslöjar hon att denna utbildning egentligen bara är ett första steg i ledet och att hon har planer på att vidareutbilda sig inom friskvårdsgenren i framtiden.
-Det är ju ett så pass brett arbetsområde, det här jag börjar med är bara en del i det stora hela. En grundläggande friskvård som handlar om stresshantering och massage av trötta muskler. Men jag vill nog gärna utöka med tiden, säger hon.
Mari startar nu sin verksamhet på Rya Bygdegård som en ny gren i det befintliga företaget som bedriver handel där. Valet av plats har många fördelar, menar hon.
-Jag såg ingen anledning att starta en helt egen firma just nu, därför valde jag att starta upp genom min makes företag. En av fördelarna är att man befinner sig på en plats där mycket människor rör sig, så att man syns lite mer.
På ovanvåningen möts man av en helt ny värld och bottenvåningens butiksverksamhet känns plötsligt väldigt avlägsen. Här har Mari inrett med smakfulla ting, allt för att skapa en avkopplande miljö. I hälsorummet välkomnas man av lugnande färger, levande ljus och avkopplande musik på låg volym.
-Det är oerhört viktigt att skapa en miljö som ger folk möjlighet att koppla av, inte minst om det är första gången man låter sig få en massage. Man överlåter ju sig själv till en främmande person och det kan faktiskt kännas lite obekvämt för vissa. Därför är bemötandet viktigt och själva miljön man befinner sig i, säger Mari.
INSÄNDARE/DEBATT: I Helsingborg kan man nu på Dunkers kulturhus se en utställning med titeln ”Medmänsklighetens spår.” Där presenteras minnet av de vita bussarna och båtarna. De användes under våren 1945. Under ledning av greve Folke Bernadotte och i Röda Korsets regi transporterades fångar från de tyska koncentrationslägren till Sverige.
I juni 2005 tog han över Pizzeria Milano i Lindesberg, efter förra ägaren Michel Shahrestan. Nu, två decennier senare, är det dags för Mahmut Cakir att fira 20-årsjubilem, något han framförallt vill göra för att ge tillbaka till sina trogna kunder.
– Jag vill att folk ska veta att jag har varit här i 20 år, och jag är tacksam för mina kunder, jag är så glad att jag är här i Lindesberg, säger han till LindeNytt.
Musikunderhållning, glass och stolutställning – detta är bara några av inslagen som väntar när Jerle Stadsfest nu anordnas för femte gången. Bakom arrangemanget står Jerle Stadsförening, som vill uppmärksamma det som en gång var tänkt att bli centrum i Bergslagen, men istället blev Sveriges minsta stad.
– Vi har märkt hur stort intresset är för vår lilla stad, och därför vill vi fortsätta att lyfta fram den, säger Janne Olsson, ordförande i Jerle Stadsförening.
Den 12 maj avsattes socialnämnden av kommunfullmäktige, efter att de inte beviljats ansvarsfrihet på grund av bristerna i ekonomin. Nu har kommunens politiska partier lämnat in sina nomineringar inför valet av en ny socialnämnd, där Tom Persson (SD) föreslås bli ordförande efter Jari Mehtäläinen.
I 25 år har Svenskt Näringsliv tagit pulsen på företagsklimatet i Sveriges kommuner. Efter att 100 företagare i Lindesberg gett sin syn på läget står det nu klart att det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i kommunen är det lägsta sedan 2002.
– Det ser inte bra ut när företagen, på en sexgradig skala, sätter 2,58 i betyg på vilket sammanfattande omdöme man vill ge företagsklimatet i kommunen, säger Karl Hulterström från Svenskt Näringsliv.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
Just nu befinner sig räddningstjänsten i Storå med anledning av en mindre brand i terrängen. Enligt uppgifter från SOS Alarm skall det röra sig den majbrasa som brann där på Valborgsmässoaftonen som blossat upp igen.
– Det brinner med öppna lågor och det finns i nuläget ingen prognos för hur länge man kommer att behöva arbeta med branden, uppger larmoperatör.
I januari meddelade Roger Sixtensson sin avgång som VD för FALAB/LIBO, efter en rad uppmärksammade mediala granskningar. Sedan dess har bolagets ekonomichef varit tillförordnad på posten, medan man sökt en ny VD. Under måndagen kunde man så presentera mannen som ska axla rodret, Mikael Kihlberg, som tillträder 1 september.
– Nu vänder vi blad, nu börjar ett nytt kapitel i FALAB/LIBOS historia, säger Mikael.