Energikällans sprillans nya relaxavdelning är nu klar och redo att tas i bruk, och under morgondagen står den öppen för alla badgäster att kika på.
När man öppnar relaxavdelningens dörr till det första, stora rummet infinns nästan omedelbart ett lugn. Stämningsfull musik spelas i bakgrunden, de två poolerna står förnöjsamt och porlar, och man möts av en behagfull värme. Utsikten är icke att förglömma med de stora fönstren som vetter mot ån och arenans håll. Bordsgrupper står utställda, liggstolarna är uppradade och på ena väggen hänger en stor TV. Även om det är en relax så ska det stora rummet kunna nyttjas för lite livligare aktiviteter, exempelvis barnkalas.
Den ena poolen är nedsänkt i marken, just för att det lätt ska kunna brukas av alla.
– Vi har gjort allt så tillgängligt som möjligt, även om man är rullstolsburen, och vi har dessutom en lyft. Vi har gjort det så att så många som möjligt ska kunna använda relaxen, berättar Åsa Jönsson-Carlsson och visar därtill den generöst tilltagna handikappanpassade toaletten med dusch som ligger placerad i den inre delen.
I nästa del träffar man dessutom på torrbastu, ångbastu och det härliga caldariumet. Caldarium är ett väl beprövat påfund som användes redan på romartiden. Caldariumet, det varma, sköna rummet, hos Energikällan har en temperatur kring 40 grader och även sittplatsen och de tillhörande fotpallarna är uppvärmda, och ger därmed kroppen all möjlighet att tina upp ordentligt.
I vanliga fall kommer en åldersgräns på +18 att gälla, men under morgondagen har relaxavdelningen öppet hus och alla badgäster är välkomna att kika in.
INSÄNDARE/DEBATT: Med ett jäklar anamma kan Lindesbergs kommun skapa det storslagna i det lilla och bygga en framtid där engagemang och samverkan är kärnan. Nu handlar det om att inte bara ha en vision, utan också att agera. Det kräver mod, drivkraft och en vilja att tänka stort, även i det lilla! Att få en person som är genuint intresserad och kan ta tag i arbetet med Vision 2040 handlar om att skapa engagemang och tydliggöra syftet.
Musikunderhållning, glass och stolutställning – detta är bara några av inslagen som väntar när Jerle Stadsfest nu anordnas för femte gången. Bakom arrangemanget står Jerle Stadsförening, som vill uppmärksamma det som en gång var tänkt att bli centrum i Bergslagen, men istället blev Sveriges minsta stad.
– Vi har märkt hur stort intresset är för vår lilla stad, och därför vill vi fortsätta att lyfta fram den, säger Janne Olsson, ordförande i Jerle Stadsförening.
Under tisdagen bjöd Lindesbergs kommun in till pressträff, för att presentera Vision 2040. En framtidsvision som ska guida kommunen i beslutsfattande kring viktiga frågor. Huvudbudskapet lyder: ”Med ett jäklar anamma skapar vi det storslagna i det lilla”.
– Det här är en stor dag för Lindesbergs kommun, när vi presenterar Vision 2040, säger Daniel Fagerlund, näringslivsutvecklare.
I 25 år har Svenskt Näringsliv tagit pulsen på företagsklimatet i Sveriges kommuner. Efter att 100 företagare i Lindesberg gett sin syn på läget står det nu klart att det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i kommunen är det lägsta sedan 2002.
– Det ser inte bra ut när företagen, på en sexgradig skala, sätter 2,58 i betyg på vilket sammanfattande omdöme man vill ge företagsklimatet i kommunen, säger Karl Hulterström från Svenskt Näringsliv.
INSÄNDARE/DEBATT: Avseende planerad vindkraft i området Morskoga/Bergshyttan/Grönbo. Efter ett möte den 8/5, sammankallat av Landinfra kan följande kommentarer inte undvikas. Har emellertid synnerligen svårt att finna några positiva effekter, varken ur klimat eller miljömässig synvinkel.
Just nu befinner sig räddningstjänsten i Storå med anledning av en mindre brand i terrängen. Enligt uppgifter från SOS Alarm skall det röra sig den majbrasa som brann där på Valborgsmässoaftonen som blossat upp igen.
– Det brinner med öppna lågor och det finns i nuläget ingen prognos för hur länge man kommer att behöva arbeta med branden, uppger larmoperatör.
INSÄNDARE/DEBATT: Det ligger ett långvarigt underskott bakom socialnämndens ekonomi. Vi har en ekonomi som är svår att budgetera för. Ett enda lagstadgat ärende kan betyda många miljoner i kostnader per år och detta kan ske från en dag till en annan. Under sju års tid har jag på nära håll följt förra styrets nedskärningar för att komma tillrätta med underskottet, viket i långa loppet leder till dyrare omkostnader då vi i Socialnämnden arbetar med människor och välfärd, något som man inte bara plockar bort.
Som avslutning på lördagens Vårmönstring arrangerades Vårfesten på Brasseri All In. DJ Misceo, Drängarna och The Band Of Brothers stod för underhållning och härlig musik. Det blev en mycket välbesökt tillställning där stämningen var på topp från första tonen som flödade ur högtalarna. LindeNytt kan här bjuda på några ögonblick från lördagens stora fest.