Det bjöds på omkring 550 utrop under byauktionen i Hafsta under lördagen. Foto: Camilla Lagerman
Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord
I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under pandemin. Snabbt fylldes den stora gårdsplanen vid Solhem upp av hundratals besökare som hade gett sig ut på jakt efter auktionsfynd.
– Det är svårt att säga hur många besökare vi hade men det var rekord alla gånger, konstaterar Sten Eriksson från Hafsta byalag.
Det var den 36:e upplagan av den populära byauktionen i Hafsta som gick av stapeln under lördagen. Auktionen som arrangeras årligen av Hafsta byalag startade 1985 och har sedan dess blivit en tradition för många att besöka under sommaren.
Här säljs möbler, leksaker, maskiner och allt annat man kan tänka sig däremellan av privatpersoner som lämnat in detta till försäljning. De pengar som auktionen genererar till byföreningen genom provision och försäljning i kiosken används sedan främst för att underhålla badplatsen i byn.
Sten Eriksson som ansvarar för auktionen var mer än nöjd med dagens försäljning.
Den stora planen vid Solhem i Hafsta fylldes med folk. Foto: Camilla Lagerman
– Jag är helt rådlös! Det var mycket folk och de lade väldigt höga bud, en del saker klubbades nästan för nypris. De som har lämnat in saker till auktionen blir nog nöjda när de får sina kuvert, berättar han glatt.
Auktionen har även tidigare lockat många besökare, men detta år slog alla rekord. Något man kunde ana när vägkanterna till auktionen fylldes lång väg bort av tätt parkerade bilar.
– Det är svårt att säga exakt hur många besökare det var men rekord var det alla gånger, jag har aldrig sett så mycket folk här tidigare någon gång. Korven i kiosken sålde slut hela tiden, så vi fick åka in till affären och fylla på korvförrådet flera gånger, berättar Sten.
Anna, Daniel och lilla Hugo besökte auktionen. Foto: Camilla Lagerman
Daniel Sjöberg, Anna Fagrell och lilla Hugo från Lindesberg besökte auktionen för att kika om det skulle kunna finnas något roligt att lägga bud på.
– Än så länge har vi ropat in en kista för 100 kronor, det var ett bra pris för det ändamålet vi ska ha den till. Anna har kaniner och det kan vara bra att förvara lite hö i den tänkte vi. Sedan har vi spanat in en liten grävskopa till den blivande sandlådan som vi skaffar framöver, förklarar Daniel.
Katarina och mamma Rigmor hade hittills fyndat en mikrovågsugn för 50 kronor. Foto: Camilla Lagerman
Rigmor Magnusson från Storå och dottern Katarina Jonsson från Västergötland stod och spekulerade kring en annorlunda inredningspryl som fanns uppställd på ett skåp.
– Vi tror att det har varit en födelsedagspresent en gång i tiden, men vi kan inte tyska, säger Katarina med ett skratt och syftar på texten på framsidan av föremålet.
Ett udda inredningsobjekt fångade intresset. Foto: Camilla Lagerman
Även om prylen fångat deras intresse så var det var dock inget som sällskapet tänkt försöka ropa in.
– Jag har inte hittat något användningsområde för den, konstaterar Katarina och tillägger:
Men vi har ropat in en mikrovågsugn innan för 50 kr. Vi vet däremot inte om den fungerar, det får vi se. Nu väntar vi på att det ska bli dags att buda på ett par utestolar som vi har sett.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
I samband med Vårmönstringen i lördags anordnades Lindesbergs första Burnout-tävling vid SHRA:s klubblokal på Linde Raceway. Eventet lockade omkring 500 åskådare som samlades för att njuta av en kombination av motorsång, däckrök och hög stämning. Mikael ”Blomman” Blomberg från SHRA konstaterar att evenemanget överträffade förväntningarna.
– Vi hade aldrig trott att så många skulle komma, det blev riktigt drag – jättekul, säger ”Blomman”.
Under lördagen firade IFK Lindesberg sitt 120-årsjubileum med en riktig fotbollsfest vid Fritidsbyn i Lindesberg. Dagen till ära fick man celebert besök av fotbollsstjärnor som Kevin Walker, Samuel Wowoah och dessutom veteranlaget från Djurgårdens IF.
– Det har varit en toppendag, mycket folk och trevlig stämning, säger Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg.
Trots envisa regnskurar och mörka moln var stämningen på topp under årets Vårmönstring. På Lindeskolans stora grönområde stod blankpolerade bilar och motorcyklar från olika tidsepoker uppradade så långt ögat kunde nå. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.
Imorgon, lördag är det dags för den omåttligt populära Vårmönstringen, som varje år lockar tusentals bilentusiaster till Lindesberg. I år ser väderprognosen något osäker ut, men det är inget som oroar arrangörerna till Vårfesten, då man som bäst håller på att montera upp ett 300 kvadratmeter stort tält över festivalområdet.
– Det var ju tur att vi i höstas investerade i ett dubbelt så stort tält, så vi har faktiskt aldrig byggt det här innan. Det kommer vara uppvärmt, så det spelar ingen roll om det är regnigt och kyligt ute, här inne kommer det vara behagligt, förklarar Johan Eriksson på JME Music.
FotoFredag: Kindla
Sedan förra helgen har jag varit hemma och sjuk, så kameran har fått vila mer än vanligt - men jag hann med att besöka ett av Örebro läns stö...
Lokal Vindbruksplan i Lindesbergs kommun!
INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs Översiktsplan framgår att man ser positivt på utbyggnad av vindkraftverk i kommunen och att en lokal s.k. ...
På lördag 10 maj är det dags för 2025 års upplaga av den omåttligt populära folkfesten Vårmönstringen, som varje år lockar tusentals entusiastfordon och motorälskare till Lindesberg. Nytt för i år är att man under kvällen även anordnar en Burnout-tävling vid SHRA:s klubblokal på Linde Raceway.
– Det blir ett inslag som vi inte haft tidigare, och vi räknar med att det kommer väldigt mycket folk, säger ”vårmönstringsdrottningen” Leila Toivonen.
INSÄNDARE/DEBATT: Jag börjar med att säga att jag blir både besviken och oroad. Besviken blir jag eftersom jag har haft stort förtroende för ert engagemang och kunnande. Jag har sett er som faktakritiska, noggranna och sakliga. Jag har litat på det ni presenterat och den fakta ni visat. Oroad blir jag för att ni i stället för att hjälpa till att lyfta våra kommunala bolag och påvisa nyttan vill göra tvärs emot. Skapa misstänksamhet och misstro.
Författaren Tomas Molin håller tempot uppe och släpper för fjärde året i rad en ny bok om fascinerande ödehus. I den nya boken får vi bland annat ta del av ett kapitel som ägnas åt den spännande berättelsen om ödegården Östanby i Gusselby – en plats som haft en mängd olika verksamheter sedan 1900-talet. – Jag har fått tag på kedjan av ägare, och det blev en både sorglig och rätt häftig historia, berättar författaren Tomas Molin.
Under en och samma helg beslagtog polisen i Lindesberg fem knivar – något som ledde till att man via sociala medier påminde allmänheten om att det enligt svensk lag är förbjudet att bära kniv på allmän plats. Detta väckte frågor om vad som egentligen gäller för hantverkare, som ofta bär kniv i sin yrkesroll. Kommissarie Stefan Toll och polisassistent Nicole Mitakidou hjälper till att reda ut saken.
– Det handlar om sunt förnuft, vi gör självklart alltid en bedömning av omständigheterna, säger Nicole Mitakidou.
Här välkomnar Lindeskolan våren med sång
Till kyliga vindar och tappra solglimtar hälsade Lindeskolans elever och lärare våren välkommen med sång och peppande vårtal under onsdagen. Det...