Per Fritzell, här i sin sedvanliga campingkostym som är starkt förknippad med husvagnssemestrar. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman
Per Fritzell lämnar Lindesberg – men släpper inte greppet helt
Artisten och skådespelaren Per Fritzell, mest känd som en av medlemmarna i Galenskaparna och After Shave, har tillsammans med hustrun Carin beslutat sig för att lämna Lindesberg och flytta ner till västkusten, närmare bestämt till Kungsbacka i Hallands län. Makarna gör det i första hand för deras barns skull.
– Det är framförallt för barnens skull. Vi har bland annat vår son Nils, som går hockeygymnasiet där nere, förklarar Per Fritzell.
Det har gått tio år sedan Per Fritzell med familj rotade sig i Lindesberg. Att det blev just Lindesberg som skulle komma att bli deras hemvist under ett decennium, var på grund av att hustrun Carin Fritzell Hamnlund hade fått arbete på judogymnasiet i Lindesberg.
Carin Fritzell Hamnlund. Arkivbild. Foto: Hans Andersson
Carin kommer dock inte längre att arbeta här efter flytten, utan har tackat ja till en tjänst i Norge och skall genom norska judoförbundet nu utbilda tränare runt om i grannlandet.
– Så nu skall norrmännen bli bättre än oss i det här också, skojar Per Fritzell när LindeNytt får en kort intervju med honom på torsdagsmorgonen. För stunden befinner han sig nere i just Kungsbacka där man sedan tidigare har en sommarstuga som för tillfället fungerar som tillfällig bostad.
– Vi har lagt ut huset i Lindesberg till försäljning nu, så sommarstugan blir vårt tillfälliga hem i väntan på att vi hittar ett hus nere i Kungsbacka, tillägger han.
Tiden i Lindesberg beskriver Per som fantastisk.
– Det har varit tio helt fantastiska år och att få arbeta med professionella människor som Jesper Hugosson, Martin Almgren och Chris Kläfford bland annat, har varit riktigt roligt. Och jag kommer inte släppa greppet om Lindesberg helt bara för att vi flyttar, jag kommer fortsätta arbeta i Lindesberg med bland annat Jesper och övriga i framtiden också, förklarar Fritzell.
Det är inte bara alla människor Per Fritzell träffat och lärt känna, som satt avtryck i de senaste tio åren av hans liv. Även Lindesberg och omgivande natur är något han uppskattat väldigt mycket, påpekar han.
– Jag älskar att vara ute i naturen och det har varit underbart att ta mina skogspromenader med hunden, säger han och avslutar hastigt intervjun på grund av ett viktigt inkommande samtal han väntat på.
Fotnot: Familjen räknar med att kunna genomföra flytten under sommaren 2020.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Jag har, som medborgare i Lindesberg, lämnat in ett formellt medborgarförslag till kommunfullmäktige. Förslaget är enkelt: att en extern och oberoende part ska genomföra en fullständig granskning av hur kommunen hanterar jäv och intressekonflikter, samt att ta fram nya, skärpta regler som förbjuder vänskapskorruption.
Kommunens initiativ tillsammans med Lindessjöns FVO, där man erbjuder gratis fiske som sommarlovsaktivitet har visat sig vara en succé. Sedan premiären i torsdags har lovlediga ungdomar samlats vid Dalkarshyttan i hopp om att fånga några ädla fiskar. Just denna tisdag var dock inte firrarna på hugget.
– Jag tror det är för varmt idag, men de tycker bara det är roligt att få fiska, säger Viveca som tagit med sig sina systersöner på fisketur.
Vad gör en tradition – hur blir den till och hur överlever den? Ibland kan man tro att det bara behövs en något galen idé och lite människor som känner för att utveckla den för att något ska växa till en tradition. Det var ungefär det som hände i Ullersäter för dussinet år sedan.
– Jag får nog säga att jag är skyldig till det, säger Christofer Kärrdahl, som är sekreterare i Ullersäters bygdegårdsförening som står för arrangemangen kring det populära UllerMuller.
– Det var jag och två grannar som fick för oss att vi skulle ta traktorerna med oss och åka till Nostalgibyn och det var väl kul, fortsätter han.
Inom kort kan lindesbergarna få tillgång till snabb och smidig hjälp med sina mobiltelefoner, när företaget Mobil Outlet öppnar på Kristinavägen i centrala Lindesberg.
– Bara för att man inte bor jättecentralt ska man inte berövas möjligheten till smidig hjälp. Hela landsbygden måste kunna leva i Sverige, det kan inte bara vara de tre storstäderna där allt ska fungera effektivt och smidigt, säger butikschef Markus Vikander.
Årets Drömjobbare redo att testa sina vingar
För fjortonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får ...
Knappt ett år efter att Rickard Bädicker tog över Kajsa & Pinnens Bowling efter Lars-Åke Johansson, begärs företaget i konkurs vid Örebro Tingsrätt. De ständigt stigande matpriserna och inflationen uppges vara orsaken till beslutet.
INSÄNDARE/DEBATT: Moderaterna Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna valde idag (17 juni) att stödja Liberalernas ledamotsinitiativ i kommunstyrelsen rörande näringslivsrankingen och näringslivsklimatet.
I november 2004 startade krögaren Osman Agrali pizzerian och restaurangen Jalla Jalla på Kristinavägen i Lindesberg. Osmans satsning blev snabbt ett uppskattat inslag i centrum, och namnet satte sig i lindebornas hjärtan. Drygt tio år senare överlämnade han verksamheten till sina söner, som då valde att ge restaurangen ett helt nytt koncept och namn – Jalla Jalla gick därmed i graven. Nu har Osman åter tagit plats vid pizzaugnen och tillsammans med sin sambo Dalal Hamo rest Jalla Jalla-skylten på nytt – denna gång vid Flugparken i Lindesberg.
– Jalla Jalla is back in town, säger Osman Agrali med ett stort leende.
Dramatisk biljakt fick sitt slut i Vedevåg
Under natten till måndag blev polisen i region Bergslagen kontaktade av polisen i region Mitt. Anledning var en pågående biljakt på E18 som ...