Sabina Erikstedt, ridlärare på Klockarsgården, Helena Gustavsson, ordförande i Lindetraktens HSF, Johanna Klockars och Jeannette Alexandersson hoppas att uppslutningen blir stor på Barncancerhoppet. Här tillsammans med hästarna Klara och Ernie. Foto: Camilla Lagerman
Hopp för kampen mot barncancer
Söndagen den 30 oktober anordnar Klockarsgården Hästsport i samarbete med Lindetraktens HSF, Barncancerhoppet, en heldag med skoj i fokus där alla intäkter oavkortat går till Barncancerfonden.
Idén kläcktes av Jeannette Alexandersson, vars dotter tar ridlektioner på Klockarsgården.
– Det kändes som en viktig sak att göra, och kan man dessutom göra något roligt av det så är ju det jättebra! Det här blir en rolig dag där både vuxna och barn, gemensamt kan hjälpas åt att hjälpa andra. Man behöver inte ens rida, man kan komma och titta på alla fina djur, poängterar Jeannette.
– Alla kan vara med, oavsett tidigare hästvana, och vill man inte rida på en riktig häst går det lika bra med en käpphäst, berättar Johanna Klockars.
Tillsammans i kampen mot barncancer. Foto: Camilla Lagerman
Kort och gott är det en pay and jump, det innebär att man lägger en startavgift (och hästhyra om man inte har någon egen pålle), och sen får man hoppa en bana med hästen, eller käpphästen om man hellre vill det. Höjden på hindren varierar allt ifrån en bom som ligger direkt på marken, upp till en meters hinder. Eftersom det inte delas ut några priser i pay and jump, har man istället tagit fram en prisrosett som är speciell just för dagen, den går i barncancerfondens färger guld och blått, och den kommer man kunna köpa på plats.
Man kommer även hålla serveringen öppen, och där kommer summan vara valfri under hela dagen, och alla pengar går såklart till Barncancerfonden.
– Man får betala valfri summa för fikat, tusen kronor eller tio, det gör man som man vill, säger Johanna.
Nu uppmanar Johanna och Jeannette företagen och föreningarna runt om i Lindesberg att utmana varandra, vilka kan bidra mest, och vilka vågar ställa upp med ett eget hopplag?
Kan man inte närvara vid Barncancerhoppet går det också att bidra via insamlingens sida HÄR
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Ett gäng glada förskoleklassare samt fritidspedagog Shafeek Khalil poserar med flera av deras finurliga holkar. Finalholken befinner sig just nu hos juryn på annan ort. Foto: Löa Skola
Löa friskola har blivit något av specialister när det gäller att bygga spektakulära fågelholkar. För tredje året i rad har skolan nämligen tagit plats som en av 15 finalister i SM i fågelholk. Av totalt 750 inskickade bidrag finns deras finurliga alster ”Fredsduvan” med bland de utvalda. Årets tema för fågelholken har koppling till världsläget.
– Vi har pratat en del i skolan om krig, FN, fred och frihet, och då var det någon i gruppen som kom på idén att vi skulle göra en fredsduva, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen och projektledare för fågelholksbygget på Löa friskola.
Måndagen den 1 april 2024 fick de beskedet som alla föräldrar fruktar – deras son hade omkommit i en fruktansvärt tragisk olycka. På dagen ett år senare vill föräldrarna rikta ett stort tack till alla som funnits där i sorgens mörkaste dagar, i saknaden av Andreas.
Biljettförsäljningen till 2025 års Caprice med Manskören Harmoni har rusat ända sedan plåtarna släpptes vid månadsskiftet november/december. För att ingen skall behöva vända i dörren på grund av lapp på luckan, öppnar man nu ännu en sidoläktare för att försäkra sig om att alla som vill ska få chansen att se showen – som i år kommer med en extra krydda.
De är de allra första vårfåglarna. De börjar att ropa under natten redan under den tidiga vårvintern. Jag talar om ugglorna. Nu är det nämligen deras högtid, en tid man kan höra dem ropa i våra skogar.
INSÄNDARE/DEBATT: Ytterligare försämring för människor, ekonomi och miljö i Bergslagen är aktuellt I Lindesberg har Staten centralt ett servicecenter. Där erbjuds vägledning och service för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Den nya gatubelysningen i området Torphyttan har väckt frågor från allmänheten. Ett par av armaturerna ger nämligen ifrån sig ett rött sken istället för det normala vita. Det finns dock en förklaring till fenomenet. LindeNytt har varit i kontakt med Mats Ivarsson, som är ansvarig för belysningen i Lindesbergs kommun. Han bekräftar att det inte är något fel på armaturerna, utan att det finns en anledning till att man har valt ett rött ljus på den aktuella platsen.
I skogarna vid Resta, strax utanför Ramsberg, fick Sara Lindlöf i förra veckan syn på ett lodjur som lugnt spatserade bland träden.
– Jag hade ju bara sett lodjur på djurpark innan, så det var jättehäftigt att få se på riktigt! säger hon till LindeNytt.
I Sverige har vi tidigare varit självförsörjande på el och därtill varit stora exportörer! Den inhemska elkonsumtionen har sedan 80-talet minskat dels beroende på effektiviseringar med exempelvis värmepumpsteknik! Den elbrist och då framförallt i landets södra del med kraftigt förhöjda priser beror dels på export till t.ex. Tyskland och dels på att den mesta produktionen finns i norr! Tyskland har skrotat sin kärnkraft och med brist på fossil gas så eldar man kol med stora utsläpp!
Uthus i lågor utanför Linde: ”Får brinna ner”
En brand har utbrutit i ett uthus på en gård i området Hult strax utanför Lindesberg. Enligt SOS Alarm kommer räddningstjänsten inte göra annat...