Arbetsgruppen, som har i uppgift att utveckla den populära vandringsleden runt Lindessjön, har tagit fram ett förslag på att bygga en amfiteater i mindre format alldeles i närheten av Parkudden. Denna lilla skapelse skulle kunna tillföra helt nya inslag till det befintliga konceptet.
Ingrid Andrén på Miljökontoret, berättar att tanken är att scenen skall kunna användas för till exempel uppträdanden, föreläsningar och skolarbeten. Även om scenen inte är av något större format, så räknar man med att även mindre teaterföreställningar kan sättas upp här.
-Det kan tänkas, men det handlar om föreställningar med en eller två personer i så fall. Men visst är det fullt möjligt och för publiken blir upplevelsen stor ändå med tanke på utsikten med ån och staden i bakgrunden, förklarar hon.
Med tanke på det stora musikengagemanget i Lindesberg, tror man också att scenen kan bli ett trevligt utflyktsmål kvällstid för att lyssna till lokala trubadurer.
Enligt det förslag som tagits fram, skulle ett 30-tal sittplatser byggas in i sluttningen på den aktuella platsen mellan Parkudden och Västantorpbron. Vid åkanten finns också planer om att bygga en brygga för båtar att lägga till vid.
-Vi har ännu inte räknat på vad detta kan kosta att bygga, men uppskattningsvis runt 100 000 kr, säger hon.
Pengarna kommer Ingrid Andrén att söka via statliga LONA, som står för Lokala Naturvårdsprojekt. Lindesbergs kommun har tidigare fått medel via LONA, bland annat när projektet Lindessjön Runt inleddes för några år sedan.
Nerbränt vindskydd
Vindskyddet vid Dalskogen blev inte långlivat. Någon eller några satte eld på vindskyddet som blev totalförstört. Nu har man tagit fram en skiss på ett nytt vindskydd men det är fortfarande oklart när detta bygge kan påbörjas.
-Det kommer att bli ett vindskydd för tillfällig vila eller övernattning, det är inte fråga om ett traditionellt skydd som man normalt ser vid skogstjärnar. Detta blir alltså riktigt stort i jämförelse, förklarar Ingrid Andrén.
Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar Sparbanken Bergslagen AB. Därmed blir man Sveriges nionde största sparbank med en affärsvolym på drygt 40 miljarder, 63 000 kunder och verksamhetsområde i sju kommuner.
Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till Lindesberg, till samma lokaler man huserar i än idag. Berättelsen om hur Torgny Jansson startade sitt företag delar man nu med sig av, för att markera det stora 50-årsfirande man är mitt uppe i.
– Vi ville skapa ett litet besöksmål istället för att bara ha fest en kväll, säger vd Samuel Stenheim.
Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en person i Lindesbergs kommun blivit utsatt – och bestulen på en större summa pengar.
– Lämna aldrig ut kontouppgifter eller öppna upp BankID då du blir uppringd av någon oavsett vad de säger, kommenterar polisens presstalesperson, Mats Öhman, i en skrivelse på polisens hemsida.
Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett sammanlagt värde om 5000 kronor till Linde Bergslags församling. En sommargåva som kommer att kunna glädja de som har det tufft i en tid av allt högre levnadskostnader.
– Tyvärr finns ju behovet. Vi är lite oroade över hur det kommer att se ut framöver, vi vet ju att många går och balanserar, samtidigt som det är svårt att be om hjälp, berättar diakon Anna Andersson.
Det fullkomligt bubblade av kreativitet hos Bilskadecenter i Lindesberg under tisdagsmorgonen, när 12 elever från Pilkrogs förskola kom på besök för att lära sig lackera bilar.
– Det gäller att börja i tid, skrattar Peter Larsson och förser barnen med varsin flaska sprayfärg.
Med en solig prognos från SMHI råder det så gott som perfekta förhållanden inför morgondagen när årets upplaga av LindeDagen – anordnas för sjunde gången.
– För det första har vi tur med vädret, det är en väldigt avgörande faktor. Sedan är det oerhört många som medverkar i år, det är över 170 utställare, säger Sven Carlsson som är ansvarig för information och marknadsföring kring eventet.
I dagens stressiga samhälle finns det sällan tid för avkoppling, men detta är något som Rosmarie Haapala från Hälsorum Bergslagen och Elin Falk från Kallernäs Getgård vill råda bot på. Nu drar de med gemensamma krafter igång en helt ny typ av hälsokur som ska ge en chans till en lugn stund och återhämtning i vardagen.
– Jag har inte hört talas om ett sånt här koncept tidigare, det här är vi nog är ensamma om, förklarar Elin.
Efter att det under en längre tid varit väldigt stökigt vid återvinningsstationen i centrala Frövi tyckte scoutledare Oscar Lind från scoutkåren Equmenia Frövi att det var dags att rycka ut och göra en insats för samhället. Tillsammans med en grupp unga scouter från patrull Vargen städade de rent på tisdagseftermiddagen.
– Det är roligt att hjälpa andra och göra fint, sedan är det är bra för naturen också, konstaterade Noah Mollberg 11 år glatt samtidigt som sopkvasten gick på högvarv.