Med pappa Bobby som huvudmekaniker, har Philip Gehrman en klippa som ger honom 100-procentigt stöd i hans motorsportintresse. 16-årige Philip, som kör för MK Kopparberg, har kört folkrace i knappt två år – men har kommit mycket långt på den korta tiden.-Det roligaste är att få köra och samtidigt träffa kompisarna man har fått genom sporten, kommenterar Philip som nyligen körde hem segerbucklan i Finnskogafestivalen.
Även om folkracebanan i Lindesberg sedan länge är nedlagd, finns det fortfarande ett intresse för sporten kvar i bygden. Familjen Gehrman är en av de aktiva som far land och rike runt på olika folkracetävlingar. Och framgångarna har inte uteblivit direkt.
-Så länge bilen håller ihop, så brukar det alltid bli bra placeringar för grabben, konstaterar Bobby stolt.
Förra helgen var Team Gehrman i norra värmlandsskogarna för att delta i det mycket stora slaget Finnskogafestivalen som arrangeras i Höljes. Philip hade en kanonhelg och körde hem segern i juniorklassen. När LindeNytt får chansen att prata med duon är det inte många timmar kvar till nästa start. I helgen tävlar man i Laxå. Det blir många mil avverkade utanför banan, men far och son tycks trivas med tillvaron och det gemensamma intresset.
-Jag tycker det är jättekul att hålla på, även om jag bara står vid sidan av banan, säger Bobby.
Philip själv menar att det naturligtvis är kul att köra och vinna race, men gemenskapen vid tävlingarna är också roligt.
-Det roligaste med folkrace är att köra tävlingar och samtidigt få träffa alla kompisar man har fått genom sporten. Det är ju på tävlingarna man får chansen att träffa dem, förklarar Philip Gehrman.
Även om den unge Philip tidigt visade talang att köra folkrace, så tror duon inte att den karriären sträcker sig så väldigt mycket längre än där man är idag. Team Gehrman har nämligen funderingar på att ge sig in i sporten rallycross istället. Att utvecklas inom motorsporten.
-Vi har tänkt tanken men inte fattat något beslut. Det hänger mest på om Philip vill fortsätta att tävla, vilket jag tror att han vill, säger Bobby och ler när Philip nickar instämmande.
Under söndagen var det åter dags för ett dubbelarrangemang i arenan. Både LIF-damerna och herrarna fick visa upp sig från den ljusa sidan och lämnade all dramatik utanför. För damerna slutade det med en tolvmålsseger medan herrarna segrade med det dubbla.
Lindlövens andra norrlandsturné för serien bjöd på en dyster repris. Trots att det redan under båda matcherna såg ljust ut efter två perioder, så kunde man inte försvara sig inom matchernas sista tjugo minuter. Istället blev det en lång resa hem, där segernollan kvarstår för AllEttans nästjumbo.
För tolfte året i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. Syftet är att skapa förutsättningar för ungdomar att utveckla både sig själva och sina affärsidéer, samtidigt som man får ett startkapital av banken.
Melloaktuella Axel Schylström tar med sig vännen och grundaren av organisationen Aldrig Ensam, Charlie Eriksson, på en tabubrytande turné. Vårens första stopp blir i Lindesberg, där duon sätter upp showen Aldrig Ensam, som handlar om psykisk ohälsa.
– Det är tyvärr ganska sällsynt att killar pratar om det här, berättar Axel för LindeNytt.
Lindesbergs första hälsomässa blev en riktig publiksuccé när den anordnades under lördagen. En rad olika behandlingsformer för hälsa och välmående presenterades för besökarna, och många tog tillfället i akt att prova på.
– Det har varit fullt ända sedan vi öppnade dörrarna, det är så roligt! berättar Rosmarie Haapala som är en av arrangörerna.
Under den senaste tiden har det rapporterats om höga vattenflöden i sjöar och vattendrag i vårt område, men nu kommer äntligen glädjande besked från det lokala energibolaget. I ett pressmeddelande skriver Linde Energi att ”kulmen är nådd” och riktar ett stort tack till såväl boende i området som egen personal som bidragit till att det inte uppstått några större incidenter.
– Läget är under kontroll, nivåer och flöden har kulminerat i Lindessjön och Väringen hälsar Peter Ström, chef Elproduktion på Linde energi.
Mobbing, skadegörelse och gangsterkultur är några av svårigheterna som Lindbackaskolan dragits med under året. Som ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden blir det nu Lillemor Bodmans uppgift att försöka få bukt med problematiken.
– Det här är en fråga som är prio ett just nu, och det har den varit ett tag, säger Bodman (M).
De mycket höga flödena i sjöar och vattendrag runt om i kommunen har på sina håll orsakat stora besvär. På Prästryggens camping, som ligger intill sjön Väringens kant, ligger för tillfället hela 24 platser helt under vatten, och nivåerna fortsätter att stiga.
– Det stiger en meter varje natt ungefär, berättar Lasse Karlsson som driver campingen.