Freja Morén, till vänster, och Evelina Frank, mitten, finns båda med i Sveriges landslagstrupp FOTO: Hannes Feldin

Fyra Linde-spelare med i landslagstruppen

Lindesberg Volley är mitt uppe i SM-slutspelet. Men redan nu står det klart att klubben kommer att representeras i vårens landslagstrupp. Sara Malmlöv, Rebecca Andersson, Evenlina Frank och Freja Mórén är samtliga uttagna till landslaget.

Vårens landslagssäsong närmar sig och Sveriges damlag har i veckan presenterat sin trupp. Till det inledande träningslägret har förbundskapten Tina Celliner Nygren valt ut 22 spelare. Bland dessa får hela fyra tjejer från Lindesberg Volley plats.

En kvartett bestående av Sara Malmlöv, Rebecca  Andersson, Evelina Frank och Freja Morén kommer samtliga att vara en del av träningstruppen. Sammanlagt finns sjutton spelare från Elitserien med, kryddat med fem utlandsproffs.

– Just nu är det fullt fokus på SM-slutspelet. Men det är så klart alltid kul med landslagspel. Nu följer också Freja, Rebecca och ”Frankie” med och det är extra roligt, säger den erfarne landslagsspelaren Sara Malmlöv.

Landslagsperioden inleds med den 25:e april. Då samlas den svenska damvolleybolltruppen i Katrineholm, för att ladda upp inför serien av matcher. Den andra maj spelar Sverige sedan en träningsmatch mot Estland i Örebro. Med andra ord i trakter som Linde-spelarna är hemmahörande i.

Veckan därefter vankas det dock matcher längre ner i landet. Mellan den 8-9 maj spelas en rad EM-kvalmatcher, där Sverige kliver in mot Georgien. Därefter väntar matcher mot Lettland och Norge, som vid ett lyckat gruppspel sedan följs upp av fortsatt EM-kvalande. Den andra etappen av kvalspelet spelas nämligen mellan 16: maj till 1:a juni.

Lindesberg Volleys landsspelare:
Sara Malmlöv – 26 år, spiker
Rebecca Andersson – 20 år, passare
Evelina Frank – 20 år, spiker
Freja Morén – 23 år, spiker 

Publicerad 18 mars 2014 klockan 20:03

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Två bra lag möttes i Råsshallen under tisdagskvällen. Båda lagen krigade för sin fortsatta höga placering i tabellen, där Avesta fick med sig bonuspoängen efter att ha vänt matchen från 3-1 till 6-7. Foto: Timmy Lundegård

Avesta sätter stopp för Guldsmedshytte SKs segertåg

Totalt 13 mål gjordes när två jämna lag möttes i Råsshallen under tisdagskvällen. Efter tre raka triumfer under säsongsinledningen så var det ett hemmalag med ett starkt självförtroende som tog emot Avesta BK. Efter en stark första period från Guldsmedshytte SK med 3-1 på poängtavlan så lyckades Avesta att vända matchen till sin fördel.
– Vi lyckas inte ta det hela vägen, säger Rasmus Ristiharju.

15 oktober 2024 klockan 23:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gick den in? Lindlöven jublar i kör med publiken på läktaren när pucken är vid mållinjen. Jublet förvandlas däremot till burop efter att domaren bortdömt målet. Foto: Timmy Lundegård

Här är det bortdömda målet som gav Lindlöven förlust

Det blev en viss dramatik i Lindehov under söndagen. Hemmalaget, Lindlöven, skapade matchens första jubel när de till synes skapade det första målet i matchen mot Forshaga IF. Trots jubel så började domarna att prata ihop sig för att därefter döma bort det inledande målet. Ett mål som gjorde en stor skillnad på den resterande matchen som slutade 1-2.
– Att tappa poängen känns lite som en stöld, säger Lennart Hermansson.

13 oktober 2024 klockan 20:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg kämpar sig till en säker hemmaseger

Efter förlusten mot Täby så kunde LIF Lindesberg, under fredagskvällen, visa att truppen är tillbaka p...

Hemmapremiären för GSK slutade med hemmajubel

Guldsmedshytte SK har fått en drömstart av den färska säsongen inom HockeyTvåan. Efter en överlägsen ...

bildspel Benjamins minne hedrades med vinst för hemmalaget

Ett soldränkt Fritidsbyn stod som värd när cupen Benjamins Minne spelades under söndagen. Cupen, som ...

Viktor Forsberg blev LIF Lindesbergs största målgörare under söndagen men fick ändå se sig slagna av Täby som åkte hem med en tremålsseger. Foto: Hasse Persson.

bildspel Första förlusten i Ettan för LIF Lindesberg

Den tidigare säsongen i Division 1 blev en snabb vändning till Allsvenskan efter att tagit sig genom ”Ettan” som obesegrade. Till den här säsongen har man en ny och yngre trupp i laguppställningen med flera egna LIF-ungdomar som under söndagen gjorde sin hemmapremiär mot Täby HBK. Gästerna hittade hål på hemmalaget, vilket gjorde att LIF Lindesberg fick ta emot sin första förlust i Division 1.

6 oktober 2024 klockan 22:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det blev många räddningar mot golvet när Linde Volley tog emot IKSU i Lindesberg Arena. Liza Morozova räddade många bollar och visade att det finns en stor rutin i kläderna sedan tidigare. Foto: Hasse Persson.

bildspel Linde Volley hade inte marginalerna med sig

Även om det inte blev någon ny seger så visade Linde Volley att premiärsegern mot Gislaved, inte var någon engångsföreteelse. Hemmalaget åkte däremot på stora problem inom det första setet inom lördagens match mot IKSU och hade inte heller det flyt som behövdes i matchens tredje set, vilket gav en förlust i en mycket underhållande match.
– Vi gjorde många misstag, framförallt i det första setet, säger Gonzalo Rodrigues.

5 oktober 2024 klockan 19:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Utklassning i Guldsmedshytte SKs seriepremiär
Det börjar bra för Guldsmedshytte SK som under fredagskvällen spelade sin premiärmatch inom HockeyTvåan på bortais. Även om hemmalaget, ...
5 oktober 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Lindlöven blir poänglösa på hemmaisen
Det blev en tung andra period mot Mariestad på hemmaisen. Efter en mållös första period så kunde de tunga gästerna få in tre raka mål, innan ...
5 oktober 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Damlaget plockade hem seriesegern: ”En höjdpunkt”
När LindeNytt träffade Martin Eriksson i början av året var han nytillträdd tränare för GSBK/IFK Lindesbergs damlag. Målsättningen var redan ...
2 oktober 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Linde Volleys säsongspremiär i Elitserien inleds med otroliga 3-0. Jelizaveta Morozova som inledde sin karriär i Lettland blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson

bildspel Linde Volley är tillbaka på allvar

Efter en säsong i Division 1 och en jumboplacering i Elitseriecomebacken, så siktar Linde Volley uppåt inför säsongen 2024-2025. När Gislaved gästade arenan under lördagen bjöd hemmalaget på en ren uppvisning, där Linde Volley tog sin första 3-0-seger i Elitserien sedan december 2021. Den nya säsongen inleds i toppen av tabellen.

28 september 2024 klockan 23:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg under en seger under förra säsongen i Allsvenskan. I år är det en ung trupp som tacklar Division 1, där LIF Lindesberg inleder med två fina poäng. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF inleder säsongen med seger

LIF Lindesberg är tillbaka i Division 1 och har en sina yngsta trupper med sig i lagbussen. Fredagens säsongspremiär inleddes mot Rimbo HK Roslagen, en av de tuffare matcherna för säsongen på bortaplan. LIF Lindesberg visar sig överlägsna mot den tidigare Allsvenska motståndaren och även om Rimbo reducerade snabbt så höll LIF en för stor ledning.
– Det är en otroligt skön känsla att få inleda med seger, säger Joakim Bååk.

27 september 2024 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger i hemmapremiären: ”Tryggt med tre poäng”

Det börjar bra för Lindlöven. Efter HockeyEttans premiärmatch kunde Lindlöven åka hem med två poäng ...

Hemmapremiär i Lindehov: ”Fantastiskt kul”

Efter en succésäsong bakom sig så är det dags på nytt. Flera spelare från fjolårets trupp blandas med ...

bildspel Rekordstort Linde Judo Open passerade magisk gräns: ”Jättelyckat”

Med över 500 tävlingsstarter från hela 53 klubbar, både från Sverige och ö...

Fjolårets Derbytvåa, Wonder, från Visby gästade Fornaboda för första gången och tog en relativt enkel seger i Fornabodas Lilla Pris med Lova Öström. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans i Fornabodas stora ponnylopp

Fjolårets Derbytvåa och ett av landets bästa montéruss blev svaret på frågan ”Vilka vinner Fornabodas Lilla och Stora Pris?”. Många fina ponnytravare samlades på Fornaboda under söndagsförmiddagen för säsongens sista aktivitet på tävlingsbanan utanför Lindesberg, där huvudloppen avgjordes direkt vid 11-slaget.

23 september 2024 klockan 12:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Måstematchen slutade i tung förlust

Både IFK Lindesberg och det gästande Hidingsta IK hade allt att vinna på tre nya poäng till serien. Båda lagen ...

Inför IFK-Hidingsta IK: En seger kan säkra nästa säsong

Fotbollssäsongen är på väg mot sitt slut. Bara tre matcher återstår inom Fotbollsfemman där ...

Fröviloppet gör efterlängtad comeback

Efter fem års dvala gör nu det uppskattade Fröviloppet comeback. Arrangören Frövi IK har i år tagit ett nytt grepp...

Linde Judo Open slår nya rekord: ”Skitroligt event”

På lördag den 21 september är det återigen dags för Frövi judos egna tävling, Linde Judo ...

IFK Lindesberg har säkrare marginaler trots hemmaförlust

Efter en lång skadedrabbad säsong med tabellplaceringar i tabellens nedre region så kan IFK ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel 15 gjorde upp om finalplats till Sveriges Starkaste Man

15 urstarka män gjorde på lördagen upp om de sista platserna till finalen av Sveriges starkaste man, då den avslutande kvaltävlingen avgjordes i Lindesberg. I startfältet fanns bland annat kraftpaketet från Lindesberg, Adrian Andersson, som vann titeln 2022.

26 augusti 2024 klockan 12:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

120 knattelag gör upp i helgens stora poolspel
IFK Lindesberg laddar för en fullspäckad helg i Fritidsbyn, då hela 120 lag kommer till anläggningen för att spela poolspel för de yngsta ...
23 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel IFK Lindesberg säkrar viktiga poäng
Nedräkningen till serieavslutningen och tabellens slutställning är i full gång. Med sex matcher kvar av Division 5 så väntar tuffa returmöten f...
23 augusti 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ovanliga hundar träffades för träningsläger utanför Lindesberg
Under den gångna helgen samlades ett 40-tal hundar av rasen Chodský pes i Lindesberg, för några dagars träningsläger tillsammans med sina mattar...
21 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-08-21

2024-08-17

2024-08-16

2024-08-15

2024-08-10

2024-08-07

2024-08-07

2024-08-05

2024-08-03

2024-08-03

2024-08-02

2024-08-02

2024-08-01

2024-07-28

2024-10-18 05:11